Liverpool – Villarreal: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 április 26.
2022. április 27. szerda,
vs

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jó kis hétvégi meccsek voltak a legjobb bajnokságokban, bajnok lett több csapat, kiesett még több együttes Európa-szerte. Minket azonban a leginkább most a Bajnokok Ligája érdekel. A Manchester City és a Real Madrid mérkőzéséről már írtunk tegnap, de a Liverpool – Villarreal találkozóról még nem. A sorozat egyik legnagyobb esélyese, valamint az underdog, akinek az ittléte mindenkit meglepett.

Jürgen Kloppék meglehetősen simán meneteltek a legjobb négy közé, nem is emlékszem olyan meccsre, ahol igazán gondban lettek volna. A Villarrealt pedig többször, többen ejtették ki a fejükben, mi minden körben ott voltunk. És bár kellemetlen, de vállaljuk, nem hittük volna, hogy Unai Emery együttese, az Európa-ligát tavaly megnyerő spanyol együttes eljut idáig.

Most mondhatnám, amit már az előző két körben is: Most aztán vége a sárga tengeralattjáró menetelésének, innen már biztosan nem jutnak tovább. De inkább nem mondok ilyet, pont azért, mert már kétszer ráfaragtam, és lógok egy cigánykerekezéssel nektek…

A fogadóirodák gondolata viszont az, hogy a Pool simán nyerni fog, és előnnyel utazik majd a visszavágóra. Nem hiába… Az Anfieldet idén csak egy csapat tudta bevenni…

Liverpool

A Liverpool együttese a célegyenesben is elbukhat, és ez igaz a bajnokságra és a BL-re egyaránt. Bár mindenki a döntőbe várja őket, a Villarrealról tudjuk, hogy mennyire veszélyesek tudnak lenni. De jóval nagyobb esélyük van itt nyerni, mint a bajnokságban. Ott ugyanis fogynak a fordulók, és csak nem akar a Manchester City hibázni. Ami azt jelenti, hogy még mindig egypontos előnyük van Szalahékkal szemben.

Hiába jönnek a győzelmek, nem tudnak előzni. A kulcspillanatban, a City elleni bajnokin nem tudtak nyerni, ez pedig most üthet vissza. A Pool nagyszerű formában van, sorra nyeri a meccseit, legutóbb épp a Mersey-parti rangadót nyerték meg, ami azért nem volt akkora meglepetés, tudjuk, hogy az Everton idén a kiesés elől menekül. A meccsre mi is adtunk tippet, ami jött is: csak a Pool szerzett gólt, méghozzá kettőt is, Alisson kapuját nem tudták bevenni Richarlisonék.

Nem igazán tartalékolt Klopp a meccsre, szinte mindenki ott volt, aki számít, egyedül talán Luis Diaz hiánya volt észrevehető, de azért Diogo Jotát sem lehet egy rossz támadónak nevezni…

A gólokat egyébként Andy Robertson és Divock Origi szerezte, aki csereként lépett pályára.

Beszéljünk egy kicsit a Bajnokok Ligájáról is. A Liverpool csoportját százszázalékos teljesítménnyel nyerte, már akkor látszott, hogy ez a csapat ismét sokáig juthat. És így is lett. A nyolcaddöntőben az Inter ellen mérkőztek meg, veretlenségüket az Anfielden veszítették el, a milánóiak itt 1-0-ra tudtak nyerni, de ez kevés volt, mivel a Giuseppe Meazzában meg a Pool nyert 2-0-ra.

A negyeddöntő valamelyest simább volt, az odavágón 3-1-re verték a Benficát, a második meccsen 3-3-as döntetlent játszottak, de ott már azért némi csere is belefért, több olyan játékos is a pályán volt, akik nem a gálacsapathoz tartoznak.

Itt tartunk most, aki meg akarja állítani a Poolt, annak nagyon nehéz dolga lesz.

Roberto Firmino bokája nincs rendben, a brazil emiatt ki fogja hagyni a meccset. Más sérült nincs, mi úgy hisszük, hogy a kezdő javarészt ugyanazokból a játékosokból fog állni, mint az Everton ellen. Két változtatást tartunk reálisnak: Ott lesz majd a balszélen Luis Diaz, valamint hátul a legutóbbi két meccsén két gólt szerző – meg egy nagy hibát összehozó – Ibrahima Konaté is.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Szalah, Mané, Diaz

Egymás elleni meccsek:

Olyan sok egymás elleni meccsük nem volt, a Villarreal nem régóta randalíroz az európai kupaporondon. 2016-ban mérkőztek meg utoljára, akkor az Európa-ligában. Teljesen más volt még a két csapat, az akkori kezdőből már csak James Milner és Bobby Firmino tagja a Liverpoolnak, Manu Triguero és Mario Gaspar a Villarrealnak.

Szóval nagyon mélyen kifejteni az akkori meccset nincs értelme. Azért az eredményt elmondom, ha már ez az egymás elleni meccsek szekció: Odahaza a Pool 3-0-ra nyert, idegenben pedig kikapott 1-0-ra. A győzelemmel döntőbe került az akkor már Jürgen Klopp irányította Pool, de a fináléban 3-1-re kikaptak a Sevillától. És hogy ki volt akkor a Sevilla edzője? Igen, ahogy gondoljátok: Unai Emery.

Előző meccs eredménye
2016.05.05.Európa-liga
liverpool
3:0
villarreal
Európa-liga
2016.04.28.Európa-liga
villarreal
1:0
villarreal
Európa-liga
2008.07.30.Barátságos Mérkőzés
villarreal
0:0
villarreal
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal

Talán a hetedik hely, és ezáltal az Európa Konferencia-liga indulás összejön a Villarrealnak, de gondolom tudjátok, hogy ezzel nem igazán elégedett sem a szurkolók többsége, sem a csapat. Azután, hogy bejutsz a BL legjobb négy csapata közé, már nem fogadsz el akármit, és az EKL nem a legnívósabb európai kupasorozat. Ha a Villarreal jövőre is a BL-ben akar szerepelni, akkor meg kell nyerniük a sorozatot. Lehet-e erre esély? Nyilván azonnal jön a válasz, hogy nem. És valóban nem reális, még úgy sem, hogy a sárga tengeralattjáró kupaspecialista mestere, Unai Emery tökéletes taktikát használt mind a Juventus, mind a Bayern München ellen.

Már az is nagy szó volt, hogy a torinóiakat kiejtették, az meg szenzációs eredmény, amit a német bajnok ellen véghez vittek.

Ők is győzelemmel hangoltak a hétvégén, a Valencia együttesét 2-0-ra verték meg, épp, ahogy mi is gondoltuk.

Régóta veretlenek, utoljára a hónap elején kaptak ki a Levantétól a La Ligában.

Alberto Moreno még mindig sérült, névrokona, Gerard Moreno sem biztos, hogy játszhat. Szintén kérdéses Francis Coquelin játéka. Ez pedig nagy probléma Emerynek.

A várható kezdőcsapat:

Rulli – Foyth, R. Albiol, P. Torres, Estupinan – Pino, Capoue, D. Parejo, Trigueros – Lo Celso – Danjuma

Tippelde

Többször becsültem le a vendégeket, de ezúttal sem hiszem, hogy ők nyernek. Eddig mindig rám cáfoltak, de komolyan, a Pool ellen? Unai Emery érti a dolgát, és láthatóan a játékosok is mindent megtesznek, hogy a taktikai utasításokat betartsák.

Ez a Pool azonban hazai pályán nehezen verhető. Bombaformában vannak, erős a védelmük, jó a csatársoruk. Mit is lehetne még mondani? Egyértelműen a hazaiak győzelmét tartjuk reálisnak.

A Pool sikere mellett még meg lehet próbálni a két és fél gól feletti eredményt is, a vörösök az elmúlt öt meccsükön 14 gólt szereztek…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső