Ludogorets Razgrad – Malmö: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 23.
2021. augusztus 24. kedd, 21:00 Ludogorets Arena
Ludogorets
vs
Malmö

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kedden este a Fradi meccsén kívül még megrendezik a Ludogorets Razgrad – Malmö, valamint a PSV Eindhoven – Benfica meccseket is. Előbbivel kezdünk, utóbbival folytatjuk, majd rákanyarodunk a szerdai meccsekre, sőt terveink szerint még megcsípünk két Európa-liga meccset is.

A bolgár bajnok kiábrándítóan játszott a Malmö ellen, gyakorlatilag saját magukat verték meg, annyi buta és elkerülhető hibát vétettek, csoda, hogy megúszták két kapott góllal. Az egy dolog, hogy az egykori Cagliari játékos, Kiril Despodov nem szerepelhetett, de rajta kívül mindegyik alapjátékosára számíthatott Valdas Dambrauskas, a Ludogorets litván mestere.

Jon Dahl Tomassonék teljesítménye egyre jobb és jobb. Míg az első két körben szabályosan szenvedtek, addig a Rangers ellen már volt mire büszkének lenni, a bolgárok elleni első meccsük pedig a legjobb volt a sorozatban.

Hasonló teljesítménnyel meglesz a főtábla, amire már régóta nem volt részük. Még a 2015/2016-os szezonban jutottak be a csoportkörbe, abban viszont nem volt köszönet. A hat meccs alatt nyerni egyszer tudtak, emellett viszont öt vereséget számláltak. Gólarányuk tragikus: 1-21. Kiütötte őket a PSG, a Shakhtar Donetsk és a Real Madrid is.

Ha bejutnak, ennél csak jobb lehet. De ahhoz előbb be kell jutni. És az nem lesz sétagalopp.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Malmö – Ludogorets Razgrad

Egyetlen tippünk volt erre a találkozóra. Mindössze annyi, hogy 2,5-nél kevesebb esik majd a meccsen. Ezt főként arra alapoztuk, hogy a bolgár védelem nagyon rendben van idén: 9 meccsen 5-ször kapituláltak. Ezen az estén viszont árnyéka volt szinte mindenki önmagának. Ettől még a tipp jött, de nem sokon múlt, hogy bukjunk…

Nézzük a kezdőket!

Malmö:

Dahlin – Lewicki, Brorsson, Nielsen, Moisander – Birmancevic, Rakip, Christiansen, Rieks – Colak, Berget

Ludogorets Razgrad:

Kahlina – Ikoko, Plastun, Verdon, Nedyalkov – Badji, Santana, Goncalves – Cauly, Sotiriou, Tekpetey

A svédeknél a Rangers ellen kiállított Innocent Bonke hiányzott, a bolgároknál a már korábban említett Kiril Despodov.

A svédek már a kezdet kezdetén magukhoz ragadták az irányítást, a Ludogorets így nem tudta saját játékát játszani. Talán már itt érezhető volt, hogy a zöldmezes bolgárok nem sok sót esznek meg ezen az estén. Az első helyzetet a Veljko Birmancevic – Anders Christiansen párosnak köszönhetjük. Előbbi két ember között passzolt az érkező társnak, Christiansen lőtt, a labda pedig Kahlina mellett suhant a háló irányába, de a kapufa végül megálljt parancsolt az akciónak.

A nyomás nem szűnt, és egy komoly szögletkombináció végén a Malmö előnybe került. A 26. percben Lewickihez passzoltak beadás helyett, a jobbhátvéd is úgy tett, mintha beadná a labdát, ehelyett a visszafutó Veljko Birmancevichez passzolt a 16-os vonalára, a támadó pedig gyönyörű mozdulattal kilőtte a bal alsó sarkot. Nagyon okos volt, látszott, hogy rengeteg gyakorlás van ebben az akcióban, nem csak úgy ad hoc összedobták.

Egyre sűrűsödtek a bolgárok problémái, a védelem instabil lábakon állt, folyamatosan eladták a labdákat, a Malmö pedig már igyekezett letámadni ellenfelét az ő térfelükön. Sokszor sikerrel is jártak, és közel voltak a második góljukhoz (Soren Rieks járt hozzá a legközelebb)… Ehelyett viszont majdnem kaptak egyet a semmiből. Bernard Tekpetey – aki az első 45 percben nem csinált sokat – megmutatta, hogy elég egy kis terület ahhoz, hogy lőni tudjon. A tizenhatos bal sarkáról eleresztett bombájára Dahlin ért oda, és szögletre mentett.

A második játékrész szintén a Malmö fölényét hozta, legalábbis, ami a kapura lövéseket illeti. Abból a vendégeknek csak kettőre futotta, a svédek pedig mentek előre a második gólért. Össze is jött nekik. Egy svéd lövést Kahlina még ki tudott ütni, szerencsétlenségére a kipattanóra nem bolgár ért oda először, hanem Jo Inge Berget, aki becsúszva lőtte be a második hazai gólt.

Nem biztos, hogy volt ennél simább mérkőzés – talán csak egy – a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A Ludogorets Razgrad mélyen tudása alatt játszott, és az sem lehet kifogás, hogy Kiril Despodov nem játszhatott.

Előző meccs eredménye
2021.08.18.Bajnokok Ligája
malmö
2:0
ludogorets
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Most viszont játszhat és játszani is fog. Eltiltását letöltötte, így minden bizonnyal a kezdőbe jelöli őt Dambrauskas. Hogy kinek a helyére? Jó kérdés… Cauly, azaz Oliveira-Souza a középpálya közepén is megállja a helyét, sőt ott nagyobb hasznát vennék talán a brazilnak. Így Sotiriou és Tekpetey mellett támadhatna.

A hétvégén a Ludogorets a Lokomotiv Szófiát ütötte ki, ráadásul úgy, hogy sok kulcsjátékos pihent. A kispadon ült Ikoko, Cauly, Kahlina, Plastun, Santana és Tekpetey is, Pieros Sotiriou még ott sem.

Ennek ellenére a végeredmény 5-0 lett, a gólokat pedig testvériesen megosztották egymás között. Wanderson talált be először, majd jött Yankov, Josué Sá, Tchibota és Cauly gólja.

Abban biztosak vagyunk, hogy Tekpetey kivételével mindenki kezdő lesz, a hétvégén pihenők közül. Tekpetey is sanszos, de róla százszázalékig nem állítjuk.

Nem panaszkodhat a Malmö sem, ők is hazai pályán játszottak, és ők is nagyon simán nyertek a Degerfors ellenében. Antonio-Mirko Colak helyett Birmancevic és Abubakari kezdett, Anders Christiansen helyén Nánási Sebastian, Berget is padozott, ahogy Lewicki is.

A gólokat a két támadó rúgta, vagyis Birmancevic és Abubakari, az utolsó gól pedig Anders Christiansen nevéhez fűződik.

Egyes szakértők szerint a Malmö Bulgáriában három védővel fog felállni, egy erős középpályával, és a szokásosnak mondható csatársorral. Persze, tudjuk, hogy Lewicki és Rieks gyakran visszajárnak majd védkeezni, tehát nézőpont kérdése, hogy ez egy 3-5-2 vagy egy 5-3-2. Valószínűleg a Malmö számára csak az a fontos, hogy az eredményt tartsák. Egy góllal már nagyon jók lehetnek, ami akkor simán benne van a pakliban, ha a Ludogorets az első meccsen mutatott formáját folytatja.

De mi ezt nem hisszük. Szerintünk meg lehet fogni ezt a Malmöt. Ehhez jó napot kell kifogni Sotiriounak, Despodovnak, no meg a komplett védelemnek, akiknek nagyon nem ment az odavágón.

Az, hogy a Malmö gólt rúg reális és esélyes, főként, hogy a hazaiaknak támadni kell. Véleményünk szerint mindkét együttes hálóba talál, és a Ludogorets végül győzni is tud, de nagy kérdés, hogy az elég lesz-e a továbbjutáshoz. Ebből adja magát az over 2,5 is, szóval mi ezzel a három fogadással vágunk neki a holnap esti találkozónak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső