Ludogorets Razgrad – Mura: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 27.
2021. július 28. szerda, 20:00 Ludogorets Arena
Ludogorets
vs
Mura

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Összesen két mérkőzés végződött gólnélküli döntetlennel, ezek közül most a Ludogorets Razgrad – Mura mérkőzéssel fogunk foglalkozni. Nem született gól, ami a Mura számára nem egy rossz eredmény, de a visszavágót tekintve elég csekély az esélyük arra, hogy ők mehessenek a harmadik körbe.

A bolgár együttes hazája bajnokságát az elmúlt évtizedben uralta, idén sem valószínű, hogy valaki le tudja őket taszítani az élről, a Bajnokok Ligájában, valamint az Európa-ligában is megmutathatták már többször magukat, így meglepő lenne, ha az idei kalandjuk itt és most – vagyis holnap – véget érne.

A párharc győztese majd az Olympiakosz – Neftchi Baku győztesével vív meg a következő körben, az nem lesz sétagalopp, bármelyik együttes is jusson tovább, de most még kötelező a Ludogorets számára a győzelem.

A Mura viszont meglepetésre készül. Nincs veszítenivalójuk, sosem szerepeltek még a nemzetközi porondon, számukra minden mérkőzés egy ajándék, minden jó eredmény hatalmas siker. Voltak ők már ennél sokkal nehezebb helyzetben. 2012-ben ugyanis súlyos anyagi problémáik voltak, az együttes akkor fel is oszlott, újjáalakult, és – igazi happy end a sztori – tavaly drámai körülmények között bajnokságot nyertek.

Vajon fel tudják kavarni az állóvizet? Vagy jön – megint – a papírforma? Erre próbáljuk megtalálni a választ.

Mi történt az első mérkőzésen?

Röviden, dióhéjban foglaljuk össze, hogy az Mura – Ludogorets Razgrad találkozó hogyan alakult.

Mura – Ludogorets Razgrad: 0-0

Majd hetven százalékban birtokolták a labdát a sasok, több mint tíz alkalommal lőttek kapura, ám a Mura hősiesen védekezett, így meg kellett elégedni a bolgároknak egy gólnélküli döntetlennel. Katasztrófa nem történt, de ennél többet vártak tőlük… Meg valószínűleg ők is többet vártak maguktól.

A meccsen a csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Mura:

Obradovic – Karnicnik, Marusko, Gorenc – Kous, Kouter, Bobicanec, Horvat, Sturm – Klepac, Cipot

Ludogorets Razgrad:

Kahlina – Ikoko, Plastun, Verdon, Nedyalkov – Goncalves, Menezes, Oliveira-Souza – Yankov, Sotiriou, Despodov

Soha nincs könnyű helyzetben az ember, akinek egy 0-0-ra végződő találkozóról kell összefoglalót írnia, hiszen a játék legfőbb eleme, a gól hiánycikk. Sokan azonosítják a gólnélküli meccseket a rossz meccsekkel, és ők nem is állnak távol az igazságtól, de néha előfordul, hogy egy gólnélküli mérkőzés is lehet kellemes csalódás. De ez nem az a meccs volt.

Az első félidő legalábbis biztosan nem, itt ugyanis alig akadt még csak kapura lövés is. Húsz percet kellett várni az elsőre, bár hivatalosan ez sem jutott el Obradovic kapusig. Pieros Sotiriou legalább próbálkozott, és jó kis lövés is lett volna belőle, ha nem lép bele egy szlovén védő lábbal, és nem ment szögletre. De így tett.

A túloldalon Kai Cipot, a hazaiak 20 esztendős támadója állította munka elé a bolgárok kapusát, Kahlina viszont tette azt, amiért fizetik, azaz védte a csatár lövését.

Még egy lövésről tudunk beszámolni, amit Cauly, azaz Oliveira-Souza tűzött kapura, de hát ebből sem lett semmi…

Gólt a második negyvenöt percben sem láthattak a javában szlovén nézők, de talán egy kicsikét feljavult a játék. Az iram mindenképp, a Mura és a Ludogorets sem a védekezésre fókuszált. Nem volt sok kapura lövési kísérlet itt sem, de ez a félidő sokkal jobban működött, valahogy más volt az egész, lüktetőbbé vált. Az ilyen dolgokat is érdemes észrevenni egy alapjáraton gyenge mérkőzésen.

Obradovic és Kahlina mindenesetre nem fáradt bele a munkába, alig akadt dolguk ebben a játékrészben is.

A bolgárok részéről volt egy kifejezetten veszélyes lövés, Elvis Manu volt az, aki majdnem gólt szerzett, remekül teremtett helyet magának, ügyesen fordult kapura, és a lövésben is volt bizony nem kis erő… Csak megint a célzás. Azzal volt itt a legnagyobb probléma. A cserecsatár bombája elkerülte a kaput, így Obradovicra nem volt szükség.

Lehet, hogy a Ludogorets szurkolói szomorúak a döntetlen miatt, de mit szóltak volna hozzá, ha hátrányból kellene elindítani a visszavágót? Megvolt erre is az esély, a meccs hajrájában Ziga Kous ugyanis a kapufát találta el.

Innen várjuk a második felvonást.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a visszavágón?

Leginkább az, hogy a gólínség megszűnik. Nem járja, hogy egy Ludogorets szintű csapat, ahol olyan támadók vannak, mint mondjuk Claudiu Keserü – aki az előző Parva Liga gólkirálya lett – ne tudjon hálóba találni.

De vajon egy gól elég lehet-e? A Mura számára pont rosszkor jött, hogy az idegenben lőtt gólok már nem számítanak, mert egy a múltkor is bennük volt – csak bennük is maradt -, és idegenben is megvan rá az esély, hogy hálóba találjanak. Az a legveszélyesebb a Murához hasonló kiscsapatokban, hogy tényleg felszabadultan játszhatnak, senki nem fogja leszedni róluk a keresztvizet, ha nem sikerül a továbbjutás, a Ludogorets viszont országos felháborodást kockáztatna. Hát, igen… Az esélyesség terhe.

Időközben a bolgár bajnokság útnak indult a hétvégén, a Ludogorets Razgrad pedig elindult a címvédés felé vezető úton, a tavalyi ezüstérmes Lokomotiv Plovdivot győzték le 3-1 arányban. Biztató kezdés, nem csak a bajnokságra, hanem a holnap esti meccsre is tekintettel.

Nem ilyen fényes a kezdés a Muránál: A szlovén bajnokságból már két kör lement, a címvédő pedig nulla pontos, két olyan együttestől szenvedett vereséget, akik az ezt megelőző szezonban az alsóházban végeztek. Hazai pályán kaptak ki a Tabor Sezana együttesétől, majd a Koper elleni mérkőzést sem tudták megnyerni, 3-2-re kaptak ki. Két meccs alatt hat kapott gól? Hát… Erre mit lehetne mondani?

Például azt, hogy most sem fogják megúszni 2 vagy 3 kapott gól alatt. Mi bízunk a Ludogoretsben, abban is, hogy nyernek, és abban is, hogy nem hagynak minket unatkozni. Legalább 2,5 gól várható, főleg, ha a Mura is megrázza magát.

Tartjuk azt, hogy nekik nincs vesztenivalójuk, de ez éppoly veszélyes rájuk nézve is. Ha elvesztik a fejüket, akkor könnyen beleszaladhatnak egy komolyabb verésbe.

Történhet változás a bolgárok kezdőjében, Tekpetey és Manu ugyanis a hétvégén betalált, ezzel kiszoríthatják a Despodov – Sotiriou – Yankov hármas kétharmadát.

Ezúttal most csak egy tippet mondanánk, ami a gólokkal kapcsolatos. Megoszlanak a vélemények a különböző oldalakon, hogy hány gólt hozhat a meccs, mi azt gondoljuk, hogy az over 2,5-lel nem lőhetünk mellé.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső