Ludogorets Razgrad – Olympiakosz: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 09.
2021. augusztus 10. kedd, 20:00 Ludogorets Arena
Ludogorets
vs
Olympiacos

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Következik az egyik ki-ki meccs. A párharc első felvonásában a két együttes nem tudta eldönteni, melyikük a jobb, így marad 90 – vagy 120 – percük arra, hogy ezt megmutassák országnak és világnak. A Ludogorets nagyon bátor játékot produkált Pireuszban a Georgios Karaiskakis Stadionban, ennek pedig majdnem meglett az eredménye, hiszen hosszú ideig ők vezettek 1-0-ra. Végül azért az Olympiakosz is megérkezett a meccsbe, és legalább döntetlenre tudott menteni, egy fokkal jobb helyzetben vannak így a görögök.

Bulgáriában nem igazán van ellenfele a Ludogoretsnek, a csapat immáron zsinórban tizedik bajnoki címét gyűjtötte be, ám az európai kupákban eddig nem alkotott maradandót. Nagy szó lenne a play off kör, még nagyobb, ha a csoportkör is összejönne.

Ehhez azért lesz egy-két szava a vendég görög gárdának is, akik egyelőre viszont nem játszanak túlzottan jól, a Neftchi elleni meccs is szenvedősre sikerült, és a Ludogorets ellen sem ők játszottak jobban.

Kíváncsian várjuk a Ludogorets Razgrad – Olympiakosz összecsapást.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Olympiakosz – Ludogorets Razgrad: 1-1

G.: Camara ill. Despodov

Semmi sem dőlt még el, de a Ludogorets szurkolói joggal bizakodnak a jó eredményben, a továbbjutásban, hiszen Pireuszban sikerült 1-1-es döntetlent kiharcolni, és a játék képét elnézve inkább a bolgároknak állt a zászló az első mérkőzésen is.

Nézzük, kiben bíztak a mesterek:

Olympiakosz:

Tzolakis – Lala, Ba, Cisse, Semedo, Reabciuk – Valbuena, Camara, Kunde Malong, Masouras – Koka

Ludogorets Razgrad:

Kahlina – Ikoko, Plastun, Verdon, Nedyalkov – Oliveira-Souza, Goncalves, Badji – Tekpetey, Sotiriou, Despodov

Az Olympiakosz egyelőre egyáltalán nem győzött meg bennünket arról, hogy helyük lenne a csoportkörben, de még a play off is necces szerintünk, vannak náluk sokkal jobb csapatok. Legalábbis egyelőre ez látszik, és ez látszott a Neftchi ellen is.

Jobban a bolgárok kezdtek, Kiril Despodov által az övék volt az első nagyobb helyzet, azonban Tzolakis védte a bolgár szélső lövését. Meg amúgy is les volt, szóval teljesen mindegy… De azért jelzésértékű volt (vagy kellett volna, hogy legyen) a görögök számára.

Többször is zavarba hozták a görög védelmet, Tekpetey, Despodov és Pieros Sotiriou is próbált már mélyen az ellenfél térfelén letámadni. És ez sikerült is, a 33. percben volt az első, igazi, szabályos ziccer – úgy értve, hogy nem volt les, mint Despodov esetében -, a ciprusi támadó ziccerét szintén kivédte Tzolakis.

Zárásként pedig egy Kiril Despodov szabadrúgást láthattak a nézők, ami végül fölé szállt, pedig jó helyről járt a pontrúgás. De nem gond – gondolta Despodov –, a következőt majd berúgom. Így is tett. Alig kezdődött el a második félidő, ismét veszélyes helyről járt a szabadrúgás, ezt pedig Despodov elcsavarta a sorfal mellett, Tzolakis is csak beleérni tudott.

Úgy tűnik a sok helyzet nem volt elég figyelmeztetés, nem volt eléggé kijózanító, azonban a gól már megtette a hatását és az Olympiakosz is megérkezett a meccsbe. Az első helyzetükből majdnem gól is született, ám Kahlina kapusnak szerencséje volt, Koka pont oda fejelte a labdát közelről, ahol a portás állt. De hát, jó kapusnak van szerencséje.

Átvette az irányítást a hazai gárda, de ez tudatosnak tűnt a Ludogorets részéről, átadták a területet, hogy kontrákból építkezzenek. Bernard Tekpetey így el is juttatott egy labdát az Olympiakosz kapujához, jó, erőteljes lövést engedett el, ám Tzolakis vetődve fölé ütötte.

A razgradiak végül nem bírták nullával lehozni a meccset, a 86. percben Aguibou Camara egy lepattanó labdát passzolt a kapuba, a végeredmény így 1-1 lett, de a meccs háromnegyedében inkább a zöldmezesek voltak a jobbak, számukra ez az eredmény csalódás. Mármint, idegenben jó az iksz, de itt közelebb jártak a győzelemhez.

Előző meccs eredménye
2021.08.03.Bajnokok Ligája
olympiacos
1:1
ludogorets
Bajnokok Ligája
2017.06.26.Barátságos Mérkőzés
olympiacos
1:1
ludogorets
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Egyik csapat sem játszott a hétvégén, nem volt szükség pihentetni, azért sem kellett aggódni, hogy esetleg valaki megsérül a bajnoki mérkőzésen. Görögországban még nem kezdődött el, Bulgáriában már igen, de a Ludogorec mérkőzése – tekintettel a BL-re – elmaradt.

Dambrauskas bolond lenne hozzányúlni a kezdőhöz, Pireuszban remekül működött a védelem, a középpálya és a támadósor is, jó eséllyel ezúttal is a Despodov – Sotiriou – Tekpetey hármas fog kezdeni. Egyébként egyetlen sérültjük sincs, eltiltottal sem kell számolniuk.

Az Olympiakosz esetében ez nem igaz, Fortounis és Tiquinho Soares nem bevethető, bár a brazil akkor sem játszhatna, ha egészséges volna, tart még a múlt évben begyűjtött eltiltása.

Pedro Martins bizonyára változtat, nagyon nem nézett ki jól a csapat, főleg az első félidőben, és még a másodikban is a gólig kellett várni, hogy focizni kezdjen a csapata.

Kunde Malong már a félidőben elhagyta a pályát, Yann M’Vila állt be a helyére, és több mint valószínű, hogy a francia fog kezdeni. Sanszos még az, hogy Lala helyét Androutsos veszi át, a támadók között viszont Pedro Martins nagyon bízik a Valbuena – Koka – Masouras hármasban, holott szerintünk még lenne helye a csapatban Yussuf El Arabinak is… De hát a mester jobban ismeri a sajátjait, meg a focihoz is jobban ért.

Ezúttal két tippünk van. Erőteljesen gondolkozunk a meglepetésen. Kövezzetek meg, de minket egyáltalán nem győztek meg eddig a görögök. Tudjuk, már mondtuk, csak a nyomaték kedvéért még egyszer. Azonban még mindig őket tartják favoritnak, még ha kettes feletti oddsért lehet rájuk fogadni.

Sokkal egységesebbnek tűnt a Ludogorets, akik egyébként hazai pályán öt mérkőzés óta veretlenek hazai pályán, és tízből nyolcszor vonultak le győztesen a zöld fűről. Három feletti odds akkora értéket tartogat, hogy ihaj, nem is hagyjuk ki.

A másik, hogy gólokban gazdag meccs lesz ez, mindkét csapat a támadásokra fogja helyezni a hangsúlyt. Idegenben lőtt gól már nincs, így ez nem jelent előnyt a Ludogoretsnek, ha kapnak egyet az elején, akkor bajba kerülhetnek.

Az over 2,5 jelenleg 1.80 környékén mozog a legtöbb fogadóirodánál, szerintünk ez is abszolút reális.

Mondjuk kiegyeznénk egy 2-1-es bolgár győzelemmel, akkor mindkét tippünk bejönne. És ha az Olympiakosz nem kapja össze magát, akkor ez könnyedén valósággá is válhat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső