Ludogorets Razgrad – Soligorsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 06.
2021. július 07. szerda, 19:00 Ludogorets Arena
Ludogorets
vs
Shakhtyor

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ígértünk mára még egy tippet a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójából, ez pedig nem lesz más, mint a Ludogorets Razgrad – Sahtar Soligorsk találkozó. A bolgár együttes visszajáró vendég a Bajnokok Ligájában, a 2020/2021-es idényben zsinórban tizedszer lettek bajnokok a Parva Ligában.

A Soligorsk viszont újoncnak számít, a BATE Borisov nagy menetelését tavalyelőtt a Dinamo Brest, most pedig a Soligorsk döntötte meg. Akik régóta követik a blogot, azok számára a fehérorosz csapat ismerős lehet, a Nagy Leállások idején a belarusz bajnokságból szállítottuk a tippeket, így volt esélyünk és alkalmunk megismerni őket.

Azóta persze egy kicsit átalakultak, szóval itt az ideje egy vizitet tartani náluk is. A meccs egyértelmű esélyese a bolgár együttes, akik továbbra is előszeretettel „használnak” légiósokat, az utolsó felkészülési meccsükön mindössze egyetlen bolgár játékos szerepelt a kezdőben.

A fogadóirodák is úgy gondolják, hogy a Ludogorets az erősebb és jobb csapat, lássuk, igazuk lehet-e?

A csapatokról

A Ludogorets lassan egyeduralkodónak számít a Parva Ligában, ahogy a Soligorsk is nagycsapattá nőtte ki magát.

Ludogorets Razgrad

A bolgár bajnokság startja még várat magára, így kezdjük azzal, hogy tavaly hogy teljesítettek Dambrauskasék. A Ludogorets tehát tizedik bajnoki címét szerezte meg zsinórban, ezúttal is nagy előnnyel zárták a bajnokságot, 9 ponttal előzték meg a Lokomotiv Plovdiv együttesét. Végig magabiztosan játszva, mindössze két vereséggel a tarsolyukban végeztek, egyértelmű volt ez a bajnokság (is).

A január elején kinevezett litván, Valdas Dambrauskas bajnoki címmel kezdett, ám a bolgár kupát nem tudta elhódítani, az elődöntőben a CSZKA Szófia együttese ütötte ki őket.

A csapat a mostani felkészülés folyamán játszott már pár mérkőzést, többek között pályára léptek a Ferencváros ellen is a németországi edzőtáborban. A találkozót a Fradi nyerte, méghozzá könnyedén, 3-1-re. Előtte a Heimstettent verték, ikszeltek a szintén BL-résztvevő CFR Cluj együttesével, majd 3-0-ra verték a LASK Linz együttesét.

A Ludogorets rendkívül nagy kerettel rendelkezik, ez okoz némi kellemetlenséget Dambrauskas számára, hiszen valakinek, valakiknek mindig ki kell majd maradnia.

A mostani meccsen például Abel Anise járt így, valamint a csapat új igazolása, a román Dorin Rotariou. Nem játszat még Josue Sa és Ichinio Marin, ők viszont sérülés miatt.

Még egy hiányzója lesz biztosan az együttesnek: Alex Santana tavalyról maradt eltiltását fogja letölteni a beloruszok ellen.

Az átigazolási piacon ismét nem fogták vissza magukat a bolgárok kilenc játékos érkezett. Közülük Kiril Despodov a legnagyobb név, ő a Cagliarit hagyta el, Olivier Verdon az Alavésből érkezett, Bernard Tekpetey pedig a Bundesliga 2-be zuhant Schalke 04-től.

Egy olyan játékos távozott, aki fontosabbnak mondható: Jakub Swierczok (aki az EB-n is részt vett) már a tavalyi szezont is a Piast Gliwicében töltötte – nem is ment rosszul neki a játék, 15 gólt szerzett -, a lengyel csapat most 1 millió euróért vásárolta őt meg.

Vannak ismerős nevek amúgy is: Claudiu Keserüt szinte mindenki ismeri, ahogy a válogatott egyik oszlopát, Anton Nedyalkovot is.

Egyelőre ennyit a bolgárokról, nézzünk át, mi a helyzet az ellenfél háza táján!

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sahtar Soligorsk

2020. márciusában elég sok fehérorosz bajnokit néztünk, így tisztában vagyunk azzal, hogy a Sahtar Soligorsk hazájában igazi szörnyeteggé vált. Rendkívül erős csapat – az ottani mérce szerint -, de hogy ez mire lesz elég a Bajnokok Ligájában? Az egy jó kérdés, sanszos, hogy nem sokra, mert erős ellenfelet kaptak.

A Vysshaya Liga idei kiírása jelenleg is tart, a Soligorsk 14 forduló elteltével továbbra is veretlen, 13 győzelem és egy döntetlen a mérleg. A mögöttük levő BATE Borisov 36 pontot gyűjtött, de ők egy mérkőzéssel többet játszottak.

Tavaly rendkívüli izgalmak közepette tudtak nyerni, egy ponttal voltak jobbak, mint a BATE, és az utolsó forduló… Na, az izgalmasra sikerült. Történt, hogy a BATE a fordulót megelőzően 57 ponttal állt az élen, mögöttük 56-tal a Soligorsk. Mindkét fél utolsó meccse döntetlenre állt a hosszabbításban, ami a sárgamezesek bajnoki címét eredményezte volna. Ám a 92. és a 97. percben a Soligorsk két gólt is szerzett, az utolsó pillanatban tudtak nyerni. Volt is ebből egy kis… Felháborodás, mondjuk úgy.

A csapat legeredményesebb játékosa az üzbég Jasur Jakhshibaev volt, aki azóta már a Legia Varsóban van. Direkt nem írtam, hogy játszik, mert leginkább a kispadot koptatja…

Amíg Fehéroroszországban játszott, addig az Energetik és a Soligorsk csapatát erősítette, 13 meccsen jutott 7 gólig.

Az üzbéget pótolni kellett, így viszonylag magas összeget (hétszázezer eurót) fizettek Dembo Darboe játékjogáért, a gambiai játékos pedig a tettek mezejére lépett, jelenleg 13 góljával vezeti a góllövőlistát.

Nem Darboe volt az egyetlen új érkező, egy egész hadsereg került Soligorskba. Közülük kiemelkedik még Eze Vincent Okeuhie a szerb Cukarickiből és az albán Valon Ahmedi, aki Észak-Macedóniából érkezett.

Távozóból sem volt hiány: Talán emlékeztek még Vitali Lisakovichra, aki szintén szépen termelte a gólokat, ő a Lokomotiv Moszkvába ment, Ion Nicolauescu pedig a DAC-hoz.

Összefoglalás

Kíváncsian várjuk a mérkőzést, mert bár a bolgárok jóval erősebbnek számítanak, azért a fogadóirodák is óvatosak. Okozhat ez a Soligorsk meglepetést, köszönhetően Darboe kirobbanó formájának.

Ráadásul a fehéroroszok játékban vannak – és veretlenek hosszú ideje -, míg a Ludogorets az alapozás közben/után jár.

Sérültről nem tudunk a vendégek részéről, a hazaiakat pedig már átbeszéltük kicsit fentebb.

Ez lesz az első összecsapás a két együttes között, így a múltban lejátszott találkozóikról nem tudunk beszámolni.

Szívünk szerint azt mondanánk, hogy mindkét együttes szerez gólt, és a Ludogorets megnyeri a találkozót, de ebben mi most nem vagyunk biztosak. Utóbbiban legalábbis egyáltalán nem. Kinéz akár egy döntetlen is, így maradunk az első tippnél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső