Ludogorets – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 01.
2022. augusztus 02. kedd, 19:45 Ludogorets Arena
Ludogorets
vs
Dinamo Zagreb

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kedden a Sheriff – Plzen mellett további négy mérkőzést rendeznek meg, mi mindegyikről szeretnénk írni. A Ludogorets – Dinamo Zagreb lesz a következő, két olyan csapat mérkőzése, akik már az előző körben is részt vettek a selejtezőben. Kettejük közül a Ludogorets jutott tovább simábban, a Dinamo Zagreb egyelőre nem volt túl meggyőző, sem a Shkupi elleni odavágón, sem pedig a visszavágón. A lényeg viszont a győzelem.

A csoportkör mindkettejük számára nagy szó lenne, és titkon mindketten reménykednek benne, hogy odaérhetnek a legjobb 32 közé. Aki itt nyer, az már biztosan csoportkörös az Európa-ligában, a vesztesnek is megvan ez a lehetősége, de előtte még egy akadály állni fog. Ha ott is elbukik, vár rá az EKL.

De egyelőre szó sincs arról, hogy bármelyikük is a második -, vagy harmadik számú kupasorozatban képzeli el magát, a Ludogorets és a Dinamo is ott volt az EL-ben tavaly, most már többet akarnak.

Tudásra talán a horvátok jobbak, az eddig mutatott játék miatt viszont inkább a Ludogoretsnek áll a zászló. A bukik nem igazán tudnak dönteni, hajszálnyival a Zágrábot tartják esélyesnek, ám hazai pályán Sotiriou-ék megmutatták már, hogy mit tudnak.

Ludogorets

A Ludogorets 2016 óta vágyik arra, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörébe jussanak. Akkor jött ez össze utoljára. Azóta többször megjárták az Európa-ligát, de a non plus ultra mégis az lenne, ha a legjobbakkal versenyezhetnének. Az eddigi teljesítményük nem volt kirívóan jó, de Ante Simundza csapata láthatóan nagyon egyben van, amit bizonyít, hogy eddigi négy meccsükön három győzelmet arattak, és csak akkor kaptak ki, amikor ezt megtehették…

Az első körben a Sutjeska csapatát mindkétszer relatíve simán megverték, otthon 2-0-ra, idegenben 1-0-ra, bőven elegendő volt ez a teljesítmény a továbbjutáshoz.

A második fordulóban a Shamrock Rovers csapata érkezett Razgrad városába, és ahogy azt mindenki várta, őket is könnyedén elrendezték. Talán még könnyebben is, mint azt sokan várták. Pieros Sotiriou volt a mérkőzés hőse, akik kétszer is villant, mellette Igor Thiago talált még a hálóba.

Dublinban egy kicsit égett a ház, majdnem sikerült eltékozolni a háromgólos előnyt. Greene góljával a Rovers hamar előnybe került, majd onnantól kezdve még nagyobb elánnal mentek az írek, megérezték, hogy lehet keresnivalójuk. Súlyosbította a bolgárok problémáit, hogy Show, az angolai középpályásuk piros lapot kapott a hajrában. Ez az egyetlen szituáció, amikor Freddie Mercury és a Queen híres dala, a Show must go on nem állta meg a helyét. Elnézést…

Szóval ott állt a Ludogorets egygólos hátrányban, egy ember mínuszban, és a 88. percben kaptak még egyet Emakhu révén. Ez már tényleg nagyon necces volt, szerencséjükre az első meccsen nagyon jól játszó Cauly kihúzta őket a csávából, és a hosszabbításban betalált.

Szóval igen, ezen a meccsen megtehették, hogy kikapjanak, de azért eléggé a szakadék szélén álltak…

Időközben elkezdődött a bolgár bajnokság, a Ludogorets egy 2-2-es döntetlennel indított a CSZKA Szófia ellenében, a hétvégén viszont a Szpartak csapatát nagyon simán, 5-0-ra verték meg. Jó kis felkészülés volt ez a Dinamo előtt, hálóba talált Bernard Tekpetey, Jhonatan, Cicinho és Igor Thiago kétszer.

A brazil egyébként gólokat és gólpasszokat jegyez folyamatosan, nem lennénk meglepődve, ha ezúttal már a kezdőben kapna helyet.

Úgy tudom, sérültje nincs az együttesnek, ám Show biztosan nem szerepelhet eltiltása miatt.

Simundza a 4-3-3-as és a 4-2-3-1-es felállás között van, hol ezt használja, hol azt. Szerintünk most, hazai pályán egy támadóbb együttest láthatunk majd, de megerősített középpályával, hiszen a Dinamo Zagreb olyan minőségű játékosokkal rendelkezik, akik meg tudják lepni az ellenfeleiket.

Szóval véleményünk szerint ez most egy 4-3-3 lesz, ahol a szélső támadók is vissza fognak járni védekezni, és egyedül a center lesz az, aki felmentést kap ebben a feladatban.

A várható kezdőcsapat:

Padt – Cicinho, Verdon, Plastun, Nedyalkov – A. Santana, Yordanov, Cauly – Despodov, Sotiriou, Jhonatan

Egymás elleni meccsek:

A két együttesnek van egy kis múltja, igaz, ezek már régi mérkőzések, de mindenképp meg akartuk mutatni. Már csak érdekességként. Mivel más előnye ennek nincs. Kilenc éve csaptak össze utoljára, akkor az Európa-ligában, és mindkétszer a bolgár együttes győzedelmeskedett. Volt még két csatájuk a BL-ben is, egy évvel korábbról, azokból a Dinamo Zagreb jött ki jobban.

Előző meccs eredménye
2013.12.12.Európa-liga
dinamo zagreb
1:2
ludogorets
Európa-liga
2013.10.03.Európa-liga
ludogorets
3:0
dinamo zagreb
Európa-liga
2012.07.25.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
3:2
ludogorets
Bajnokok Ligája
2012.07.18.Bajnokok Ligája
ludogorets
1:1
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Zagreb

Amit eddig a Bajnokok Ligájában láttunk a Dinamotól, az annyira nem győzött meg bennünket. Igaz, csak két meccsük volt, de az északmacedón Shkupit talán könnyebben kellett volna kiejteni. Ám a kiscsapat megmakacsolta magát, így a horvátoknak százszázalékos teljesítményt kellett nyújtani.

Az első meccs előtt azt tippeltük, hogy a Shkupi nem fog labdába rúgni és a Dinamo könnyen nyer. Nem így történt, támadólag léptek fel, és megszerezték a vezetést, majd a végén egyenlíteni tudtak, miután a Zagreb fordított.

A visszavágó sem volt könnyebb falat, ezt végül 1-0-ra nyerték meg, a győztes gólt Arijan Ademi szerezte. A csapatkapitánynak nem ez volt az első fontos gólja…

Miközben a BL-ben szenvedtek, a horvát bajnokságban ontják a gólokat. Az első fordulóban a Slaven Belupot idegenben 5-1-re verték, utána hazai pályán az Istra csapata sem tudott ellenállni, ők 4-1-gyel megúszták. A gólokat az utóbbi mérkőzésen Mislav Orsic, Bosko Sutalo, Petar Bockaj és Mahir Emreli szerezték.

Ante Cacic jól erősített, minden posztra jut két hasonló képességű játékos, ami a rotációt segíti elő. Közben a hazai nevelések is megint kezdenek beérni, Martin Baturina előtt például fényes jövő áll még.

Halkan megjegyzem, a Dinamo egy trófeát már a magasba emelhetett, a zágrábi házidöntőn a Lokomotiv Zagrebet verték 3-2-re.

Cacicnak kellemes problémái vannak a kezdő összeállításával kapcsolatban, épp azért, amit fentebb mondtam. Elöl ott van Bruno Petkovic és Josip Drmic, irányítóként Luka Ivanusec és Martin Baturina versengenek, Ljubicic, Marin, Misic, Gojak ott ültek a kispadon az Istra ellen…

A nyáron igazolt Bosko Sutalo megszerezte első gólját új csapatában, feladva ezzel a leckét Lauritsennek és Pericnek. A kezdőbe várjuk.

Egyetlen sérült van, Kevin Theophile-Catherine.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Moharrami, Lauritsen, Peric, Bockaj – Misic, Ademi – Ivanusec. Baturina, Orsic – Petkovic

Tippelde

Alapjáraton két olyan együttesről beszélünk, akiknek fő erénye az, hogy tudnak támadni. A Ludogorets hazai pályán mást nem is tehet. A Dinamo egy ideig inkább a védekezéssel lesz elfoglalva, de egy idő után váltani fognak, és megpróbálnak előnyt kicsikarni. Vagy épp futni az eredmény után, ha a bolgárok betalálnak.

Ebből egy nagyszerű meccs kerekedhet ki, egy jó kis adok-kapok. Nem is mondanánk eredményt, szerintünk az over 2,5 bőven elegendő erre a meccsre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső