Maccabi Haifa – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 01.
2022. november 02. szerda, 21:00 Sammy Ofer Stadium
Haifa
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Adott bárki esélyt a Maccabi Haifának, hogy egy fordulóval a csoportkör befejezése előtt lesz még esélyük arra, hogy az Európa-ligában vegyenek részt? Mi nem. Egyetlen győzelem, meg egy gyenge Juve azonban megadta nekik ezt az esélyt. Azt az esélyt, ami egyébként nem egy nagy esély, hiszen még egy győzelem is kevés lehet. De legalább van tétje a Maccabi Haifa – Benfica meccsnek.

Nem csak nekik, de a Benficának is. Hiszen ők meg a csoportelsőségre hajtanak, de a helyzet ugyanaz, mint a hazaiaknál, még a győzelem esetén sem biztos, hogy elérik a céljukat.

A Maccabi egyfajta mumus lett számomra. Hiszen amikor azt mondtam, gólt szerezhetnek, nem tették, amikor azt mondtam, nem, akkor naná, hogy kapuba találtak.

Kemény kis csapat, amellyel találkozhatunk még a jövőben. Meg még tavasszal is.

A Benficáról csak jót tudok elmondani, Roger Schmidt csapata azóta nem kapott ki, hogy ő ül a kispadon, szép futballt játsszanak, rengeteg gólt szereznek, így számítani lehet most is egy jó meccsre.

Amit meg is nyerhetnek Ramosék, a bukik szerint ők a favoritok. A sikerükre 1.60-as szorzó van most, a Maccabi győzelme 4.50 meg 5.00 között található, míg a döntetlen 4.10-et ér.

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Eseménydús első félidőt láthattak a szurkolók, akik kimentek a Parc des Princes-be, kedvenceik jól megszórták a Maccabit. Pedig az első negyedórában nem esett gól, a csapatok kóstolgatták egymást, persze a PSG többször járt Cohen kapuja előtt, mint Atziliék a túloldalon. Az első gólt Lionel Messi szerezte, kellett hozzá szerencse is, de maga a befejezés az argentin részéről zseniális volt, Mbappé körömpasszát külsővel tekerte 7 méterről a bal felsőbe.

A 32. percben lényegében lemásolták az első találatot, megint úgy mentek át a vendégek védelmén, mintha bóják között az edzésen lettek volna. Ezúttal – kicsit távolabbról – Kylian Mbappé lőtte ki a bal felső sarkot.

A 30. és a 40. perc között összesen három gól született, szinte rögtön Mbappé találatát követően Neymar Jr. talált be, a csapat harmadik támadója Messitől kapott jó passzt, miután Mbappé három védőt is elvitt magával. A brazilnak csak értékesítenie kellett az egy az egy elleni ziccert.

De a Maccabi rögtön szépített, az az Abdoulaye Seck talált be, akinek nevével eddig sokszor nem találkoztunk, hiszen Sundgren mellett nem nagyon jutott szóhoz. Azonban a svéd most sérült volt, így Seck beállt, és ha már beállt, akkor rúgott egy szép gólt a 38. percben. Egy oldalról beívelt szabadrúgásnál a hazai védők nem figyeltek, Seck kilépett, és az elkéső kapus mellett fejelt a hálóba.

A félidőben még egy gól esett, amelyet Leo Messi rúgott, a dél-amerikai zseni most 17 méterről lőtt a jobb alsóba.

Szórakoztató meccs volt, és a második félidő sem okozott csalódást. Ugyanis itt is volt négy gól. A Maccabi Haifa jobb-bekkje, Seck, annyira belejött a gólgyártásba, hogy az 50. percben újfent betalált, megint egy pontrúgás után volt eredményes, Christophe Galtier tajtékzott, miután látta, hogy csapata képtelen egy kavarodás után felszabadítani.

De aggodalomra semmi ok, mert a PSG triója ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyták. A 64. percben Hakimi beadását a tizenhatoson belül levő Mbappé átvette, aztán ugyanolyan gólt rúgott, mint az első félidőben, jobb belsővel felvarrta a lasztit a jobb felsőbe.

Szegény vendégeket az ág is húzta, három perccel később Neymar rúgatott egy öngólt Sean Goldberggel, a mérkőzés végén pedig még Carlos Soler is a kapuba talált, a spanyol tizenhat méteres lövése talált utat a kapuba.

A csoport másik meccsén is potyogtak a gólok, a Benfica odahaza is megverte a Juventust, ami egyben azt is jelentette, hogy a torinóiak kiestek a csoportjukból. Nem megy nekik a BL-ben, korábban több edzőnek is azért kellett mennie, mert nem sikerült a kiugrás a kupaporondon. A visszatérő Allegri sem segített, marad az EL, már, ha marad az EL… A meccsre egyébént azt tippeltük, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni, valamint egy óvatos 1X-et is mondtunk még. Mindkét tipp működőképes volt.

A Benfica csapatának pályája a mérkőzés napján volt 19 éves, a játékosok pedig szép szülinapi ajándékot adtak a szurkolóknak. A gólgazdag mérkőzésen a fiatal Antonio Silva kezdte meg a gólgyártást, aki egy kisszöglet után tudott eredményes lenni, az elalvó védők között emelkedett Enzo Fernández beadására, majd szépen bólintott a kapuba.

Azonnal jött a válasz a vendégektől, négy perccel később Moise Kean, az elfeledett Moise Kean, és egy hihetetlen jelenet végén 15 centiről bebombázta a labdát. Eleinte a találatot nem akarták megadni, de a VAR kiderítette, hogy a gól előtt nem volt lesen egyetlen olasz játékos sem.

Az egyenlítés nem a Juventust, hanem a Benficát pörgette fel. A hazaiak ugyanis az első félidőben még kétszer találtak be. A 26. percben a játékvezető tizenegyest ítélt a pirosban játszó Schmidt-csapatnak, ugyanis Juan Cuadrado a tizenhatoson belül kezezett. A büntetőhöz ismét Joao Mario állt, és ezúttal sem hibázott.

Tíz perccel később jött a harmadik, Rafa Silva indította el az akciót, ment tovább, a tizenhatoson belül járt már, amikor jobbról, laposan érkezett a passz Joao Mariotól, és hihetetlen mozdulattal, sarokkal verte át Szczesnyt, 3-1.

A portugál válogatottból nemrégiben visszavonuló Rafa Silva gólja zárta az első félidőt, és az övé nyitotta a második játékrészt. Ezúttal Alex Grimaldotól kapott jó passzt, és az ötvenedik percben ismét mattolta a Juve kapusát.

Azt hihetnénk, hogy itt vége a meccsnek, de a csapatok tettek arról, hogy maradjon izgalom a lefújásig. A hajrában beállt Arkadiusz Milik, a lengyel csatár Samuel Iling beadását lőtte kapásból a hálóba a 77. percben, pillanatokkal később pedig Weston McKennie is betalált, nagy kavarodás végén talált be az amerikai. De többre már nem futotta a vendégek erejéből.

Maccabi Haifa

Nem látjuk már tavasszal a BL-ben Tjarron Cheryéket, de kellemes meglepetést okoztak. Egy nagyon nehéz csoportba kerültek, mégis esélyt kaptak, hogy az Európa-ligába kerüljenek. Azért azt lássuk be, főleg az első meccs után, hogy az esély nem túl nagy.

A Maccabi Haifa felvette a kesztyűt mindenkivel, szimpatikus volt, hogy senki ellen nem álltak be teljes mértékben bunkerfocit játszani, hanem igyekeztek saját futballjukat érvényesíteni. Veszélyes ez, mert benne van egy nagyobb vereség is, mint legutóbb a PSG ellen.

A csapat rossz formája már a múlté. Korábban a BL-ben és a bajnokságban is vereségeket szenvedtek, mostanság viszont szépen haladnak a bajnoki cím felé. A hétvégén megint nyertek, az Ashdod ellen Frantzdy Pierrot és Mohammad Abu Fani szerezték, meg volt egy öngól.

A csapatban négyen nem játszhatnak, Dolev Haziza és Daniel Sundgren a legfájóbb hiányzók, bár így megint pályára léphet Abdoulaye Seck.

Szintén sérült Suf Podgoreanu és Mahmoud Jaber.

A várható kezdőcsapat:

Cohen – Seck, Batubinsika, Goldberg – Atzili, Muhammad, Lavi, Abu Fani, Cornud – Pierrot, Chery

Egymás elleni meccsek:

Nem gyakran fordul meg európai kupák között a Maccabi, így csak egy közös meccsük van a Benficával. Nehezen született meg a Benfica-győzelem, mert Cohenék jól védekeztek, de aztán az első gól megtörte őket, Rafa Silva találata után pedig Alex Grimaldo is beköszönt. Az a gól talán a teljes BL-idény legcsodálatosabb találata volt…

Előző meccs eredménye
2022.09.06.Bajnokok Ligája
benfica
2:0
haifa
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benfica

Továbbra is tartom, hogy Roger Schmidt hatalmas húzás volt, a német remekül építette fel a portugál csapatot, amely már biztosan ott lesz a BL-ben tavasszal, és most először valóban reális esélyük van a bajnoki cím elhódítására. Mármint, az utóbbi évekre gondoltam természetesen.

Még mindig veretlen a társaság, a hétvégén újabb győzelmet értek el, a Chaves csapatát 5-0-ra verték. Schmidt nem tartalékolt, a legjobbakat küldte pályára. Betalált David Neres, Rafa Silva, Alex Grimaldo, Goncalo Ramos és Petar Musa.

Nem is nagyon lehet mást mondani a csapatról: Jó formában vannak, az eredményekkel elégedettek lehetnek, vezetik a bajnokságot, és győzelem esetén még a csoportjukat is megnyerhetik a Bajnokok Ligájában.

A bajnokin Fredrik Aursnes játszott Florentinoval párban a középpályán, Schmidt azt nézte, milyen az összhang a két játékos között, mivel holnap Enzo Fernández (Florentino állandó társa) eltiltott lesz. Rajta kívül csak Julian Draxler nem játszhat, aki sérült.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Bah, A. Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Aursnes – Neres, R. Silva, J. Mario – Ramos

Tippelde

Ahányszor a Maccabira tippeltem, az ő góljaikat nem tudtam eltalálni. Szóval most nem próbálkozom. Annyit mondok csak, a Benfica nem fogja a véletlenre bízni a meccset, meg akarják szerezni a csoportgyőzelmet.

Jó kis meccs lehet ebből, hiszen a győzelem mindkét csapatnak kell. 2,5 gól feletti eredményt várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső