Malmö – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 01.
2021. november 02. kedd, 18:45 Malmo New Stadium
Malmö
vs
Chelsea

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Habár november elsején az emberek többsége Magyarországon nem dolgozik, mi nem állhatunk le, hiszen kedden este már a Bajnokok Ligája negyedik fordulója jön. Túl vagyunk a féltávnál, az erőviszonyok szinte minden csoportban ismertek, jöhetnek a visszavágók. Ahogy megszokhattátok, mindegyik BL-meccsről számot adunk, bízunk a minél nagyobb sikerben, mondhatni, az eddigi szereplésünk bizakodásra ad okot.

A Malmö – Chelsea mérkőzéssel indítjuk ezt a hétfőt. Két héttel ezelőtt a londoni kékek nagyon meggyőző teljesítményt nyújtva verték saját közönségük előtt a svédeket, akiknek a helyzete három forduló után lényegében el is dőlt. Nem azért, mert nulla ponttal rendelkeznek, illetve nem CSAK azért. Azért is, mert a mutatott játék is szörnyű, sem a Juventus, sem a Zenit, sem pedig a Chelsea ellen nem játszottak veszélyesen, Jon Dahl Tomasson együttese még csak gólt sem rúgott. Ezzel egy olyan „illusztris” társaságban van, amelynek tagja még a Shakhtar Donetsk és a Dinamo Kijev.

Könnyen előfordulhat tehát, hogy a visszavágó is csak formaság, az Eleda Stadionban is a Chelsea az esélyes, még úgy is, hogy egyébként fontos láncszemek hiányoznak majd a csapatból, erről bővebben majd lentebb olvashattok. Nem is húzom tovább az időt, hiszen még másik hét mérkőzésről is értekezünk a mai nap folyamán.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Chelsea – Malmö: 4-0

G.: Christensen, Jorginho (2), Havertz

Az odavágó eredményét sikeresen találtuk el. Méghozzá három jó tippet is tudtunk adni nektek, ami külön öröm. Először is jött a hendikepes Chelsea-győzelem, jött az is, hogy két és fél gólnál több esik a találkozón, valamint az, hogy a mérkőzésen csak az egyik csapat (az angolok) tudnak majd a kapuba találni. Ezzel a 4-0-val eldőlt, amit eddig is szinte biztosra vehettünk: A Malmö számára sok ez még, nehéz három mérkőzés vár rájuk, ahol már nem a továbbjutás, nem az Európa-liga a tét, hanem a becsületük.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Chilwell – Mount, Werner – Lukaku

Malmö:

Dahlin – Larsson, Olsson, Brorsson, Nielsen, Berget – Innocent, Christiansen, Pena – Colak, Birmancevic

Bőven a meccs elején kiderült, hogy ezen 90 perc alatt nem az a fő kérdés, hogy melyik csapat fog nyerni. Hanem az, hogy a londoniak hány gólt tudnak gurítani svéd ellenfelüknek. Helyzet bőven volt már a mérkőzés elején is, Timo Werner például három méterről lőtt kapu mellé egy jó centerezés után. Sajnos a német továbbra is szenved, pedig Thomas Tuchel megadja a lehetőséget számára. Néha kijön a lépés, de vannak ezek a szituációk, amikor a legkönnyebb helyzetből is képes rontani, emiatt pedig már a szurkolók is kikezdték.

Két perccel később a hazaiak másik támadója, Romelu Lukaku próbálkozott, lövése megpattant egy védő testén, így Dahlin kapusnak hatalmas bravúrt kellett bemutatnia a 0-0 érdekében. Megtette, szöglettel jöhetett a Chelsea.

Egy perccel később kapitulált már a kapuvédő, a Chelsea gólját két védő hozta össze – ha már a csatárok kihagyták a maguk ziccerét: Thiago Silva jó negyven-ötven méterről ívelte a tizenhatoson belülre a labdát, ahol Andreas Christensen tartózkodott, és a hálóba vágta a játékszert.

Tíz perc csendesebb időszak következett, majd Romelu Lukaku kiharcolt egy tizenegyest a 18. percben. Betört a tizenhatoson belülre, ahol húzták-vonták, Nielsen rácsúszott, amire a belga fájdalmas arccal esett össze.

A játékvezető a büntetőpontra mutatott, a labdát Jorginho be is lőtte, de ami nagyobb probléma, hogy a 115 millió euróért szerződtetett csatár nem tudta folytatni a játékot, Kai Havertz állt a helyére.

A német fiatal a lefújás előtt volt egy jó lövése, ezt Dahlin kapusnak kellett kivágnia.

Dahlin nem bírta tovább, ő is megsérült, a helyére Diawara állt be a szünetben, akit hamar felavattak a kékek.

Mert ami az első félidő végén nem jött össze, az a második elején igen. Callum Hudson-Odoi kiugratása után került helyzetbe Havertz, a kifutó Diawara felett átemelte a labdát, nagyon okos megoldás volt, ahol egy pillanat alatt kellett dönteni. Az ilyen megoldásokból is látszik, hogy a Leverkusen neveléséből világklasszis játékos válhat.

Az utolsó gól is tizenegyesből született, most Antonio Rüdigert állították meg a svédek szabálytalanul, ismét Jorginho végezte el a tizit, most sem hibázott, 4-0.

Ez még gombócból is sok, a Malmö pedig a hátralévő időben nem tudott közelebb zárkózni, míg a Chelsea megelégedett ezzel a különbséggel.

Előző meccs eredménye
2021.10.20.Bajnokok Ligája
chelsea
4:0
malmö
Bajnokok Ligája
2019.02.21.Európa-liga
chelsea
3:0
malmö
Európa-liga
2019.02.14.Európa-liga
malmö
1:2
chelsea
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Mindkét együttes sikeres hétvégét tudhat maga mögött. A Chelsea a St. James Parkba látogatott, ahol a Newcastle United fogadta őket. Erről a meccsről mi is írtunk, úgy gondoltuk, hogy a szarkák nem tudnak majd betalálni Edouard Mendy kapujába. Ez így is lett, szép kis oddsot sikerült megfogni. A kékeknél volt egy minimális rotáció, ismét kezdett Hudson-Odoi, mellette Hakim Zijes játszott, valamint szerepet kapott César Azpilicueta helyén Reece James. Ő bizonyult a nyerőembernek, duplázni tudott a szélső, mellette pedig Jorginho talált be, „természetesen” büntetőből.

A Chelsea ezzel élen áll a Premier League-ben, nyolc győzelmük mellett van egy döntetlenjük (Liverpool) és egy vereségük (Manchester City).

A Malmö is idegenben lépett pályára, nekik egy kicsit nehezebb dolguk volt a Sirius ellen. Nem sokon múlt a meglepetés, a Malmö volt hátrányban is, innen sikerült megfordítani a találkozót, Antonio Mirko Colak előbb a 76. percben talált be, majd a hosszabbításban. Egyébként a csapat első gólját Jo Inge Berget szerezte tizenegyesből. A svéd bajnokság már a végéhez közeledik, a mókának december elején vége lesz, a végjáték pedig izgalmasnak ígérkezik. A Malmö előnye egy pont a Djurgardennel, három az Elfsborg, négy az AIK Stockholmmal szemben. Még bármelyikük lehet bajnok, négy forduló alatt bármi megtörténhet…

Összefoglalás

Könnyen lehet, hogy a Malmö inkább már a bajnokságra fog koncentrálni, az ottani szitu nagyon éles, és nem engedhetik meg maguknak azt, hogy túlságosan egy veszett ügyre koncentráljanak, amikor láthatóan van fontosabb feladat is. A Bajnokok Ligája bizony már veszett ügy, a svédek mérlege a legrosszabb, 11 kapott gól, 0 rúgott, 0 pont. Ezen már kár lovagolni, most arra kell koncentrálni, hogy a jövő évben is meglegyen a BL indulás. Márpedig Svédországban csak a bajnok indulhat, a második és harmadik csak az Európa Konferencia-ligában mutathatja meg magát.

Nem kell mondani, mekkora különbségek vannak pénzben, tehát a helyzet ilyen téren egyértelmű.

Arról nem beszélve, hogy a Chelsea bukott a Juventus ellen, így lépéshátrányban vannak, a Zenit is okozhat kellemetlen perceket… Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy a londoniak számára rendkívüli fontossággal bír a meccs.

Nézzük a sérülteket!

Hazai oldalról Jonas Knudsen és Ola Toivonen hiányzása már megszokott, Patriot Sejdiu csatlakozott hozzájuk, illetve kétséges Felix Beijmo szereplése. Jon Dahl Tomasson a megszokott 3-5-2-es formációban küldheti pályára a fiait, a hallott pletykák alapján a szokásos kezdővel lépnek pályára a svédek.

Nagyobb a gond Tuchelnél. A támadó sor eléggé megfogyatkozott, kiesett Timo Werner, Romelu Lukaku, Mason Mount és Christian Pulisic, valamint a középpályáról Mateo Kovacic.

A Hudson-Odoi – Zijes – Havertz hármas készen áll a bevetésre, középen pedig Jorginho, N’Golo Kanté és Saúl Niguez közül választhat a mester. Én utóbbit kezdetném, remek alkalom ez, hogy kicsit megnyugodjon a spanyol, aki kiváló futballista, de Angliában egyelőre nem megy neki.

A találkozó fontosságát szem előtt tartva, de egy-két változtatásra még számíthatunk, Kepa Arrizabalaga és Trevoh Chalobah is a kezdőben kaphat helyet.

És még így is azt mondjuk, hogy a Chelsea a full favorit erre a találkozóra. A fentebb említett indokok miatt a Malmö nem fog megszakadni a pályán, a Chelsea kényelmesen nyerhet, akárcsak az első meccsen. Gólt most sem várunk a svédektől, illetve a hendikepes Chelsea-győzelem is valószínűnek tűnik. Az oddsok kifejezetten jók, hiszen előbbire 1.70-et, utóbbira 1.60-at ad a Bet365.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső