Malmö – Glasgow Rangers: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 02.
2021. augusztus 03. kedd, 19:00 Malmö New Stadium
Malmö
vs
Rangers

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Már a harmadik körben vagyunk, és a kedd igencsak húzós lesz Bajnokok Ligája-szempontból: Nem kevesebb, mint hét találkozót rendeznek, mielőtt az elitkörre fordulna a móka. Sokan most csatlakoznak be, mint például a cseh bajnok, a Slavia Praha – akinek majd a Ferencvárossal kell szembe néznie -, a francia bajnokság harmadik helyezettje, a Monaco, vagy épp mostani alanyunk, a skót bajnok Glasgow Rangers.

Steven Gerrardék ellenfele pedig az a Malmö lesz, akik eléggé szenvednek eddig a BL-ben. Első és második körös ellenfelük is feladta nekik a leckét, mind a Riga, mind a HJK Helsinki ellen csak egy szoros eredménnyel tudtak továbbjutni.

Az már körvonalazódik mindenki számára, hogy ilyen teljesítménnyel Jon Dahl Tomasson együttesének esélye nincs a friss skót bajnok ellen. Extra kell a játékosoktól egyéni és csapatszinten is, akkor talán…

Mai első meccsünk a Malmö – Glasgow Rangers találkozó lesz, amelyet holnap este 19:00-kor rendeznek az Eleda Stadionban, Svédországban.

Mi történt korábban?

Vannak, akik még csak most szállnak be, így náluk a nyári témákat (igazolások, változások, felkészülési mérkőzések) feszegetjük, míg mások már jó ideje küzdenek a legrangosabb európai kupában.

Malmö

Ilyen csapat például a Malmö, ahol a „küzdés” kifejezést lehet szó szerint értelmezni. Négy mérkőzést játszottak le, egyik sem volt sétagalopp, a svéd bajnok alaposan megszenvedett azért, hogy eljusson idáig.

Az első meccsükön otthon fogadták a Riga FC együttesét, és bár 22-1-re nyerték a kapura lövési csatát, gólból csak egy jutott nekik. És ugyebár az utóbbi számít, az első maximum a statisztikai oldalakon mutat nagyon jól. Vagy épp nagyon rosszul, hiszen 22 kísérletből csak 3 ment kapura, abból pedig csak egy gól lett.

A visszavágó nagyon szenvedősre sikeredett, a végeredmény 1-1 lett, a Malmöt a csúcsformában játszó Antonio-Mirko Colac mentette meg.

Egy erősebb ellenfél, a HJK Helsinki következett, akik viszont remekül játszottak az első körben. Azt tehát lehetett tudni, hogy most sem vár könnyű csata Christiansenékre.

Igazuk is lett azoknak, akik így gondolták. A hazai pályán elért szűk, 2-1-es győzelem után Finnországban már az első percben hátrányba kerültek, innen sikerült felállni és fordítani, ám a Helsinki az utolsó pillanatig harcolt. Végül 2-2-vel, hősökként búcsúztak a BL-től.

És egy újabb intő jel volt a Malmö játékosainak számára, hogy ez egy kicsit más tészta, mint az Allsvenskan, ahol egyébként 13 forduló eltelvétel a második helyen állnak a Djurgarden mögött. Tavaly kilenc pont volt a különbség köztük és a második helyen végző Elfsborg mögött, most ennél keményebb szezonra van kilátás.

Mióta utoljára beszéltünk a Malmö igazolásairól változás nem történt, úgy tűnik, a dán mester, az egykori nagyszerű támadó, Jon Dahl Tomasson ezzel a kerettel vág majd neki az előtte álló akadályoknak.

Előző meccs eredménye
2011.08.03.Bajnokok Ligája
malmö
1:1
rangers
Bajnokok Ligája
2011.07.26.Bajnokok Ligája
rangers
0:1
malmö
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Glasgow Rangers

Nagyon hosszú utat járt be a Steven Gerrard által irányított skót csapat, a Glasgow Rangers. Nem is olyan régen még a skót negyedosztályból kellett mindent újrakezdeni, a klub rossz anyagi helyzete miatt visszasorolták őket, és innen jutottak el újra az első osztályig, ahol tavaly már letaszították a trónról a Celtic együttesét.

Látva a Celtic játékát, könnyen előfordulhat, hogy ismét a Rangers kezd egy hosszú egyeduralkodásba, de azért várjuk ki a végét, őket még nem igazán láttuk eddig… De, amit tudunk, az biztató.

Fontos játékosaikat meg tudták tartani, bár még előfordulhat, hogy a középpálya motorja, a finn válogatottal az Európa-bajnokságot is megjáró Glen Kamara végül a West Ham Unitedben köt ki, David Moyes együttese erőteljesen ostromolja Gerrardékat a középpályás ügyében.

Csak olyan játékosok hagyták el a csapatot, akik nem töltöttek be nagy szerepet: Jamie Murphy, Jamie Barjonas és George Edmundson már tavaly is kölcsönben szerepelt, Greg Stewartnak meg összesen jutott nyolc meccs a tavalyi idényben.

A legizgalmasabb érkező az a John Lundstram, aki tavaly még a Sheffield Uniteddel harcolt a Premier League-ben, ám a Championshipbe kieső csapattól – ingyen – tette át a székhelyét Glasgowba. Ahogy ingyen érkezett Fashíon Sakala és Nnamdi Ofoborh is, előbbi a belga Oostendét hagyta el, utóbbi a Bornemouth csapatát erősítette eddig. Ofoborh középpályás, Sakala pedig csatár, a legutóbbi belga idényben 33 mérkőzésen 16 gólig jutott, nem tűnik rossz vételnek.

A skót bajnokság elkezdődött, az első fordulóban Defoe-ék 3-0-ra verték a Livingston együttesét, úgy tűnik, ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták.

Összefoglalás

Gerrardnak abból a szempontból főhet a feje, hogy néhány játékosára nem számíthat. Roofe még mindig el van tiltva a brutális megmozdulása miatt, a Slavia Praha kapusát, Ondrej Kolart talpalta fejbe még az előző idényben. Nem játszhat Glen Kamara sem, ő szintén eltiltott, az új fiúk közül Nnamdi Ofoborh sérült, ahogy Ryan Jack is.

A csapat legértékesebb játékosai viszont többségben bevethetők, gondolok itt Alfredo Morelosra, Cedric Ittenre, Ryan Kentre, Ianis Hagira vagy Borna Barisicra.

A Malmöben ennél kevesebb a hiányzó, ott csak a tapasztalt Ola Toivonen játékára nem számíthat edzője.

A svédek a hétvégén nem léptek pályára, a Djurgarden meg lejátszotta a saját meccsét és győzelmével át is vette a vezetést. De ezen most nem aggódhatnak, fontos feladat vár rájuk kedd este.

Korábban lejátszott egymás elleni meccseikből sok mindent nem szűrhetünk le, 2011-ben találkoztak ugyanígy a BL-selejtezőben, akkor szűken a Malmönek sikerült kiharcolni a továbbjutást.

Látva a sorozatban a teljesítményüket nem sok jót jósolok nekik. Ám a Rangersről meg túlságosan keveset tudunk jelen pillanatban.

Véleményünk szerint a találkozón esnek majd gólok, a Malmönek támadnia kell, hiszen hazai pályán jóval nagyobb esélye van jó eredményt elérni, a Rangers meg nem az a fajta, akik csak úgy beállnak védekezni.

Innentől kezdve számunkra adott az over 2,5, emellett pedig a skót gárda győzelme is. Ha ők elkapják a fonalat, akkor egy Malmö-szintű csapat (no offense) nem fog tudni megálljt parancsolni nekik. Hogy végül a Malmö kapuba tud-e találni? Ne feledjük, hogy ott van Colak és Christiansen, bennük nagyon bízhatnak a svéd szurkolók. És bízunk mi is, megfogadjuk tehát azt is, hogy mindkét csapat a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső