Malmö – Juventus: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 13.
2021. szeptember 14. kedd, 21:00 Malmo New Stadium
Malmö
vs
Juventus

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jöjjön a holnapi játéknap egyik legegyértelműbbnek tűnő meccse, a Malmö – Juventus találkozó. Legalábbis egyesek szerint ez az egyik legegyértelműbb, de mi egy picit máshogy látjuk a dolgokat. Jon Dahl Tomasson csapatát sokszor, sokan írták le, mégis sikerült eljutniuk a legjobb 32 közé, holott nem gyenge ellenfelekkel kellett megküzdeniük.

Azt meg csak úgy mellékesen jegyeznénk meg, hogy a második Allegri-éra nem kezdődik épp zökkenőmentesen. Allegri elküldte a féket, Cristiano Ronaldo már nincs a csapattal, azok, akik egyetértettek a döntéssel most aggódhatnak, hogy ki fogja pótolni azt a 20-30 gólt, amit a portugál meglőtt egy-egy szezonban…

Az öreg hölgy szurkolói évek óta várnak egy jó szereplésre, sem Sarri, sem pedig Andrea Pirlo nem hozta meg a várt áttörést, ezért nyúltak vissza az alapokhoz, és nevezték ki újra Massimiliano Allegrit, aki legalább a bajnokságban hozta az elvárásokat. Pirlonak tavaly ez nem sikerült, Sarrinak igen, de azt a vezetőség kevesellte.

Sikerül a zebráknak győzelemmel nyitni az idei BL-t? Nem vagyunk százszázalékosan meggyőződve róla…

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Malmö

A Bajnokok Ligája idei kiírását a kezdetektől fogva követjük, így a Malmövel elég sokszor találkoztunk az elmúlt egy-másfél hónapban. A svéd együttes nagyon nehezen lendült bele, mi is többször kiejtettük őket a tippjeinkben, mégis túlélték, és bejutottak a főtáblára. Ami nem kis teljesítmény, tekintve, hogy tényleg elég visszafogottan indított a bajnok.

A Riga FC elleni találkozókon bemutatott játék minden volt, csak meggyőző nem, a következő körben megszenvedtek a finn bajnok HJK Helsinkivel is, a Rangers ellen viszont össze tudták szedni magukat, és ha nem is az egész meccsen brillíroztak, de akkor csaptak le, amikor kellett és oda, ahol a legjobban fáj.

A play-off körben pedig a bolgár Ludogorets Razgrad volt az ellenfél, akiket az első meccsen magabiztosan vertek, Sotiriouék rendkívül gyenge napot fogtak ki, és ezt tudta kihasználni a Malmö, a visszavágón elszenvedett 2-1-es vereség után pedig kezdődhetett az ünneplés.

A svéd bajnokság, az Allsvenskan már jó ideje jut, tavasszal kezdték meg a küzdelmeket a csapatok, a Malmö pedig nem áll túl jól. Mármint, ott van az élbolyban, de ha az AIK Stockholm nyeri az elmaradt mérkőzését, akkor ötpontos lesz az előnyük Colakékkal szemben.

A hétvégén megint botlott a csapat, a Norrköpinget fogadták hazai pályán, de csak egy 1-1-es döntetlenre futotta részükről, a gólt a csereként beállt Adi Nalic szerezte.

Ami az igazolásokat illeti: Antonio Mirko Colak, illetve Veljko Birmancevic megszerzése egyelőre főnyereménynek tűnik, ők ketten azok, akik a legtöbbet tették a Bajnokok Ligája szereplésért, no meg a csapatkapitány, Anders Christiansen, aki nemrég ismét meghívót kapott Kasper Hjulmand szövetségi kapitánytól, és Feröer-szigetek ellen 75 percet pályán is volt.

Természetesen a Malmö sincs eleresztve úgy anyagilag, hogy 10-20 milliókért tudjanak játékosokat vásárolni, Birmancevic volt az egyedüli, akiért pénzt költöttek, a többiek (Ismael Sidibe, Mubaarak Nuh, Felix Beijmo) elvileg ingyen érkeztek, Colak pedig csak kölcsönben van ott a PAOK-tól.

Sokszor írták már le őket, mégis itt vannak. Egy mondatban így lehetne összefoglalni a Malmö útját, ami lehet, hogy hamarosan véget ér, de… Ezt már sokszor jósolták nekik.

Előző meccs eredménye
2014.11.26.Bajnokok Ligája
malmö
0:2
juventus
Bajnokok Ligája
2014.09.16.Bajnokok Ligája
juventus
2:0
malmö
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus

Szóval, nehezen akar elindulni az a bizonyos szekér, a Juventus a bajnokságban három forduló elteltével a 16. helyen áll, ugyanolyan mérleggel rendelkezik, mint a Cagliari vagy a Spezia, vagyis egy döntetlennel és két vereséggel. A zebrák szurkolói nagyon nem ehhez vannak hozzászokva, ráadásul nagyon könnyű pontokat hullajtott az együttes: Először 2-2-t játszott Udinében, majd kikapott hazai pályán az Empolitól, a hétvégén pedig rangadót veszített, a Diego Armando Maradona Stadionban a Napoli lepte meg őket, és aratott 2-1-es győzelmet.

Igaz, a dél-amerikai botrány miatt Alex Sandro, Cuadrado, Danilo, Dybala és Kaio Jorge sem léphetett pályára, és még Federico Chiesára sem számíthatott a régi-új mester.

Ettől függetlenül nem volt ez egy gyenge kezdő, a pályán volt például Manuel Locatelli, aki az EB egyik kellemes meglepetése volt, a Juventus hamar le is csapott rá, és megegyezett a Sassuolóval egy kölcsönről, mielőtt a többi érdeklődő is komolyra váltott volna.

Chiellini és Bonucci is ott volt a védelem közepén, elől Dejan Kulusevski valamint Federico Bernardeschi segítették Alvaro Morata munkáját, az eredmény végül mégsem nekik kedvezett.

Ha már szóba került Locatelli – és korábban Ronaldo is -, akkor beszélgessünk egy kicsit a nyári transzferekről. A két játékoson kívül megvették Mohamed Ihattarent, a PSV önfejű csodagyerekét, majd egyből tovább is passzolták a Sampdoriának. Így tettek még Merih Demirallal (Atalanta), Gigi Buffont pedig elengedték nevelőegyesületéhez, a Parmához.

Moise Keant is csak kölcsönben szerezték meg, a támadó az előző idényben a PSG-ben lőtte a gólokat, míg Kaio Jorge neve egelőre sokaknak ismeretlenül cseng, a támadót a Santostól vásárolták meg másfél millióért.

Végül, de nem utolsó sorban Weston McKennie-t említenénk meg, aki végleg csatlakozott a Juventushoz, nem ment vissza a Schalkéba, 20 milliót kellett kicsengetni érte, ami valószínűleg kamatostól megérte az olasz együttesnek, mert így nyitni tudnak az amerikai piac felé is…

Összefoglalás

Nem vagyunk tehát teljesen meggyőződve arról, hogy a Juventusnak itt sima dolga lesz. Egyelőre nem mutattak sokat, láthatóan hiányoznak Ronaldo góljai, mert lehet őt szeretni vagy nem szeretni, lehetséges, hogy arrogáns és néha túlontúl önző, de azért jött, amikor kellett, rengeteg alkalommal húzta ki a csávából a csapatát, értsd: Nyerte meg a meccset.

Federico Chiesa – a másik játékos, aki rendkívül jó EB-n van túl – továbbra is sérült, viszont a dél-amerikai kontingens bevethető lesz, ami nagy könnyebbség Allegrinek.

Bajban viszont a Malmö, a régóta sérült Ola Toivonenhez csatlakozott Johan Dahlin és Jonas Knudsen. Illetve Sergio Pena, Niklas Moisander és Oscar Lewicki is kérdéses.

A fogadóirodák nagyon hajlanak egy fölényes Juventus győzelem felé, ez tisztán látszik az oddsokból, de nem eszik olyan forrón a kását, mi most ezzel szembe fogunk menni. Hazai pályán a Malmö képes jó eredményre, a Juventusnál pedig még keresik a megfelelő taktikát, a megfelelő embereket, magyarán mondva még egyáltalán nem álltak össze.

Ez pozitívan csapódhat le a hazaiak számára, és szerintünk megfogják a Juventust. A győzelmet nem nézzük ki, de egy döntetlenre jók lehetnek, így ezúttal most kockáztatunk – természetesen ugyanúgy figyelünk a bankrollra, valamint a tipperősséget is figyelembe vesszük. A másik tippünk is a bukik ellen megy, mert velük ellentétben mi inkább egy kevésgólos meccsre számítunk, így az under 2,5 a másik ötletünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső