Malmö – Zalgiris: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 26.
2022. július 27. szerda, 19:30 Eleda Stadium
Malmö
vs
Zalgiris

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mindegyik BL meccsről akarunk írni, szóval mindegyikről fogunk is. Tegnap megvolt már nyolc, ma még következik majd négy, köztük a Fradi rendkívül fontos és nehéz meccse a Slovan ellen, Pozsonyból. Ám nem csak Bajnokok Ligájával fogunk foglalkozni ma. Kezdünk visszatérni a rendes kerékvágásba, amikor már válogathatunk a jó meccsek közül. Elkezdődött a Bundesliga 2 – mondjuk ott most pont nem lesz forduló -, tartanak a skandináv bajnokságok, jön a Championship, azaz az angol másodosztály, amit nem csak ti, mi is nagyon szerettünk, és megrendezik az új idény első igazán nagy rangadóját, szombaton lesz a Liverpool – Manchester City mérkőzés, a tét a Community Shield, vagyis az Angol Szuperkupa.

Ezekről lesz tehát szó, nem fogtok unatkozni.

A Malmö – Zalgiris mérkőzéssel indítjuk a napot. Bevallom, kezdek kicsit frusztrált lenni, ha meglátom a Malmöt, mert eddig a BL-ben kivétel nélkül mindig kiszúrtak velünk. Nem tavaly, hanem idén. A Jon Dahl Tomasson utódjául kinevezett szerb Milojevic eddig nem végez olyan jó munkát, mint dán kollégája, akadozik a svéd bajnok, és lehet, hogy egy gyengébb ellenfél akolbólítja ki majd a legrangosabb európai kupából.

Merthogy a Zalgiris az első meccset hazai pályán megnyerte, ezzel a második forduló odavágójának egyik legnagyobb meglepetését produkálta a litván együttes.

A visszavágón sem gondolják a bukik, hogy sok esélye lenne a zöldmezeseknek, de én a Malmöből már szinte mindent kinézek. Még azt is, hogy hazai pályán kikapjanak…

Az előző mérkőzésen történt

A futball nem mindig igazságos játék, biztosan ti is láttatok már olyan meccseket, amikor a nagycsapat végig támadott, számtalan helyzetet alakított ki, és végül mégis a kiscsapat nyert. Na, a Zalgiris – Malmö nem ilyen volt. A litvánok úgy léptek pályára, hogy nem sok esélyük van, ám nagyon odatették magukat, és abszolút megérdemelten győzték le nagyobb nevű ellenfelüket.

A Zalgiris a meccs egészét nézve több helyzetet alakított ki, a Malmö megint sokszor csak lézengett a pályán, mint azt már sok meccsen megtették a szezonban.

Mi – bár tudjuk, hogy néha a Malmö képes csalódást keltő játékra – erősebbnek gondoltuk a svédeket, és az ő győzelmükre fogadtunk. Nem volt jó ötlet. Valószínűleg a vendégeket megzavarta, hogy a Zalgiris támadólag lépett fel, sokan azt hitték róluk, hogy sündisznóállásban várják majd a mérkőzés végét. Ehelyett sokkal jobban játszottak, mint ellenfelük, már az első félidőben négyszer annyi kapura lövési kísérletük volt, mint Kiese Thelinéknek.

Pedig az első igazán nagy helyzet a Malmöé volt, a hetedik percben Veljko Birmancevic hagyott ki egy ziccert hat méterre a kaputól. A szélső túlságosan alányúlt a játékszernek, és méterekkel tüzelt fölé.

Egy fél perccel később már a túloldalon volt szituáció, a Malmö elaludt, így Mathias Oyewusi kiléphetett a védők között, bombáját Johan Dahlin állította meg, a kipattanót Oliver Buff még kapura tűzte, de az mellé szállt.

Újabb egy perc, újabb nagy helyzet. Igazi tűzijáték volt a Malmö kapuja előtt, meg néhány egészen szürreális jelenet. Amikor lehetett a védők blokkoltak, a kapus védett, de akadt egy ezerszázalékos helyzet, amikor egy magas ívben szálló labdát az egyedül a gólvonalon álló Fabien Ourega nem tudta pár centiméterrel beljebb tessékelni. Inkább felszabadított. Később ezt jóvá tette, a második félidő elején ő volt az, aki egy szép csel után Dahlin kapujába csavart. A gólhoz kellett szerencse, az egyik védő kezén pattant meg a labda, ha nem lett volna ebből gól, akkor valószínűleg tizenegyessel jöhetett volna a Zalgiris.

A találatot követően a Malmö érezte, hogy gáz van, támadni kell, gólt kell rúgni. A támadás még csak összejött, a gól már nem. De még helyzetbe sem nagyon kerültek, a legveszélyesebb lehetőségük egy Pena lövés volt 18 méterről, az nem sokkal tévesztett célt. Minél jobban kitámadtak, annál több kontrát vezethetett a Zalgiris. A zöld-fehérben játszó litvánoknak meg is volt a lehetőségük arra, hogy növeljék az előnyüket, de nem éltek vele, a legtöbbször egyszerűen azért, mert az adott játékos önző volt, mindenki hős akart lenni. Így senki nem lett az.

A Zalgiris a győzelmet megérdemelte, de a visszavágó még hátra van, és még egyszer ilyen rosszul a Malmö nem fog játszani…

Malmö

Már a Vikingur Reykjavík ellen is rezgett a léc, de ott még a rutinos játékosok kisegítették Milojevic mestert. Most is rájuk kell támaszkodnia a szerbnek, ha tovább szeretne jutni. Nézzük meg először, hogy a Malmö mit játszott a hétvégén, mert a svédeknél nincs halasztatás, nincs szünet, nagyban folynak a mérkőzések. A Sirius csapatát fogadták a hétvégén, és könnyedebb, 3-1-es sikert arattak az amúgy nem túl jó formában levő együttessel szemben. Betalált a hálóba Patriot Sejdiu és Mustafa Zeidan. Előbbi kétszer, és lassan már tényleg kijárna neki, hogy a kezdőbe kerüljön, amikor pályára lép, általában jó játékkal hálálja meg a bizalmat.

Vegyes csapatot küldött pályára a mester, Ceesay, Pena, Kiese Thelin csak kispados volt például, bekerült Sejdiu mellett Siby és Toivonen is.

A Malmö ezzel most az ötödik helyen áll a bajnokságban, ami nyilván csalódás, de egy pontra már ott az ezüstérmes hely.

A prioritás azonban most a Bajnokok Ligája, ez egyértelmű. Hazai pályán kell fordítaniuk, ami meglehet, nem lesz könnyű, főleg, ha úgy játszanak, mint Vilniusban. De a Malmö tíz hazai meccséből nyolcat megnyert az utóbbi időben, és a győzelem minimum hosszabbításra elég. Ha két góllal nyernek, megvan a továbbjutás.

A hétvégén Sören Rieks és Adi Nalic nem játszhatott, ők még most is kétségesek, a bosnyák játékára jobban mondva nincs esély. Rieksére van.

A kezdőben Siby és Zeidan is helyet kaphat, Berget is visszakerül majd.

A várható kezdőcsapat:

Dahlin – Beijmo, Hadzikadunic, Moisander, Olsson – Christiansen, Siby, Pena – Berget Thelin, Birmancevic

Előző meccs eredménye
2022.07.19.Bajnokok Ligája
zalgiris
1:0
malmö
Bajnokok Ligája
2015.07.21.Bajnokok Ligája
zalgiris
0:1
malmö
Bajnokok Ligája
2015.07.15.Bajnokok Ligája
malmö
0:0
zalgiris
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zalgiris

Ha úgy nézzük, remek formában van a Zalgiris, mivel az utolsó öt meccsükből hármat megnyertek, kétszer ikszeltek. Vereséget utoljára májusban szenvedtek. A litván A Lyga javában zajlik, ám a Zalgiris hetek óta nem lépett pályára. Mókás, de úgy is vezetik a bajnokságot, hogy a mögöttük álló Hegelmann hárommal több meccset játszott már le.

Idegenben is hosszú ideje veretlenek, bár itt azért szeretném megjegyezni, hogy az FC Ballkanival – a Bajnokok Ligája első körében – csak döntetlent játszottak, győzelmeiket pedig a litván bajnokságban szerezték.

Egy Malmö pedig egészen más szint.

Cheburin edző számára nincs kérdés, minden bizonnyal ugyanazt a csapatot fogja pályára küldeni, akik az első mérkőzésen is játszottak. Mivel a hétvégén nem játszottak, így mindenki elegendő pihenéshez jutott, új sérültekről mi nem tudunk.

A várható kezdőcsapat:

Gertmonas – Bopesu, Pavelic, Ljubisavljevic, Mamic – Buff, Milickovic, Gorobsov, Ourega – Oyewusi, Oliveira

Tippelde

Most már azért illene magát összeszedni a Malmönek, tavaly a csoportkörig vitték, most meg egy litván csapat ellen kellene fordítaniuk. Komoly visszaesés, holott a csapat magja tavalyhoz képest keveset változott.

A hétvégi győzelmük jó kis bemelegítés volt, most jöhet az előadás, ahol szerintünk a svédek nyernek, méghozzá több góllal. Véleményem szerint hendikepben éri meg rakni a hazaiakat. Fő tippünk pedig az, hogy ezúttal a Zalgiris nem fog annyira fickándozni, és nem találnak be a hálóba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső