Malmö – Zenit: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 22.
2021. november 23. kedd, 21:00 Malmo New Stadium
Malmö
vs
Zenit

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A tét a harmadik hely. Ha most a Malmö nyerni tud, akkor még van esélye átkerülni az Európa-ligába. Ha nem, ha csak egyetlen pontot szerez a Zenit Szentpétervár, akkor vége számukra a dalnak. Nullapontos csapat nem sok van a mostani Bajnokok Ligájában, a Malmö az egyikük. Ráadásul még cikibb, hogy még egy gólt sem tudtak rúgni az ellenfeleknek. Valahol érthető, hiszen mégiscsak egy kemény csoportba kerültek, ott a Bajnokok Ligája címvédője, a Chelsea, mellettük pedig a Juventus és a Malmö. Mindegyik erősebb, mint a svédek, akiknek már az nagy szó, hogy csoportkörig meneteltek.

Minden bizonnyal a becsületüket szeretnék megtartani, ha pontot nem is tudnak szerezni, egy nyamvadt gól azért jól esne a szurkolóiknak.

A Zenit erős ellenfél benyomását keltette, erősebbet, mint legutóbbi szereplésük során. Akkor ők voltak pofozózsák szerepben, mint most a Malmö.

Hogy milyen meccsre számítunk? Mindkét fél bele fog adni apait-anyait, mert a céljukat csak így érhetik el. A Zenit bebiztosíthatja helyét az EL-ben, a Malmö pedig életben maradhat az utolsó fordulóra, ahol aztán bármi lehet, a hatodik kör szokott hozni jó pár meglepetést…

A Malmö – Zenit találkozóval folytatjuk.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Malmö – Chelsea: 0-1

G.: Zijes

Ötszázadik nemzetközi góljára készült a Chelsea, eddig a különböző európai kupasorozatokban 499 gólt szereztek. Meglett kereken az ötszáz, meglett a győzelem is, illetve mi is örülhettünk valamennyire, mert a Malmö nem tudott gólt szerezni – ezúttal sem -, mi meg pont azt fogadtuk meg, hogy csak az egyik csapat lesz képes betalálni a hálóba. Sejtettük, hogy azok nem a svédek lesznek.

A kezdők:

Malmö:

Dahlin – Ahmedhodzic, Nielsen, Brorsson, Rieks – Berget, Innocent, Rakip, Pena – Nánási, Colak

Chelesa:

Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso – Hudson-Odoi, Havertz, Zijes

Volt jobb meccs a november 2-i játéknapon, ezt szerintem mindenki elismeri, aki látta a találkozót. A Chelsea kicsivel a takarékláng felett égett, de azért nem hajtották szét magukat, a Malmö meg ennyit tud jelen pillanatban. Ahogy írtam már, náluk az is nagy szó, hogy egy Glasgow Rangersön túl tudtak jutni.

Mindkét kezdőben akadtak hiányzók, hol sérülés miatt, hol szimplán taktikai döntés miatt.

Nem sok helyzetet láthatott a kilátogató közönség, egy-egy olyan kapura lövési kísérlet volt, amelyet megéri kiemelni. Időrendi sorrendben haladva a Chelsea veszélyeztetett először, Ruben Loftus-Cheek labdájával Kai Havertz iramodott meg a leshatáron, Dahlinnal került szembe, a német aztán nemes egyszerűséggel belerúgta a portásba a labdát.

A másik oldalon egy felívelést a svédek házi gólkirálya, a csapatnál kölcsönben levő Antonio Mirko Colak lőtt el kapásból. Szép mozdulat volt, félfordulattal bombázott a horvát támadó, viszont a kaput nem sikerült eltalálni, Edouard Mendy viszonylagos nyugalommal nézhette, ahogy a labda elszáll a baloldali kapufa mellett.

Ennyit az első félidőről, forduljunk is át a másodikra. Ami góllal kezdődött. Na jó, tíz percet várni kellett Hakim Zijes találatára, a támadó középpályás az 55. percben volt eredményes, miután Callum Hudson-Odoi egy tökéletes centerezéssel szolgálta ki. Zijes dolga mindössze annyi volt, hogy pár lépésről az üres kapuba passzoljon.

Azt már előre leszögezném, hogy a Malmö Colak lövésével az összes puskaporát ellőtte, a Chelsea dominált az egész mérkőzésen, és csak saját maguknak köszönhetik, hogy nem tudták biztonságosan, idő előtt lezárni a találkozót. A 68. percben mondjuk mindent jól csinált Thiago Silva, aki egy baloldali szögletet kifacsart mozdulattal lőtt kapura. Dahlin nem ért volna oda a lövésre, de a Malmö jobbhátvédje, a bosnyák válogatott, Anel Ahmedhodzic a gólvonalról ki tudta fejelni a játékszert.

Még egy helyzete volt a Chelseanek, amit ismét Kai Havertz hagyott ki. Hasonlóan nagy ziccerben volt, mint az első félidőben, de megint Dahlint találta el a lövésével. Nem ment ezen az estén a német csatárnak, de ez elmondható nagyjából az egész csapatára. Viszont így is sikerült nyerni, ezért volt minek örülni.

A Malmö ezúttal sem játszott jól, de most legalább nem szórták meg őket, mint a korábbi találkozókon…

Előző meccs eredménye
2021.09.29.Bajnokok Ligája
zenit
4:0
malmö
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus – Zenit: 4-2

G.: Dybala (2), Morata, Chiesa ill. Bonucci (ög), Azmoun

A Malmöt nem, de a Zenitet megszórták, és a forduló előtt ezt nem gondoltam volna. Az oroszok eddig megnehezítették a két nagy életét, plusz legyőzték a Malmöt. Két és fél gól alatti eredményben bíztam, viszont a játékosok nem gondolták túl a meccset, egész egyszerűen egymásnak estek. Ennek pedig egy hatgólos meccs lett a vége.

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Chiesa, McKennie, Locatelli, Bernardeschi – Morata, Dybala

Zenit:

Kritsyuk – Karavaev, Lovren, Chistyakov, Rakitsky – Sutormin, Barrios, Wendel, Mostovoy – Azmoun, Claudinho

Nekünk eddig nagyon tetszett a Zenit, és arra gondoltunk, hogy a néha-néha rosszabb naot kifogó Juventust elkaphatják, dacára, hogy az Allianzban játszották a mérkőzést. Nem így lett, ez pedig nagyban köszönhető Paulo Dybalának, aki remek formában nyomta végig a mérkőzést. Pontosabban majdnem végig, mert a 85. percben lekapták a pályáról.

A nyolcadik percben a Juve támadott, ez volt az első igazán veszélyes lövés a találkozón. Álvaro Morata kereste a lövőhelyzetet, ám mivel nem találta, ezért passzolt. Paulo Dybala viszont azonnal megtalálta, hol kell elrúgni a játékszert. Meg is tette, a repülő Kritsyuk talán odaért volna, ha a labda kapura megy. De nem így lett, a jobboldali kapufáról kijött.

Viszont az argentin nem maradt gól nélkül, a 13. percben egy szöglet utáni rossz felszabadítási kísérletet a földre rúgva vágott a hálóba. Azzal, hogy kicsit eltörte a labdát jól megzavarta a kapust, bár lehet, hogy normál esetben sem tudott volna hárítani… A lényeg a lényeg: 1-0-ra vezettek a hazaiak.

Dybala később egy gólpasszt is kioszthatott volna, nem rajta múlt. A 18. percben két embert vert át egy csellel, lapos passzát Álvaro Morata tekerte fölé.

Elégedettek lehettek a látottakkal a szurkolók, de azzal, ami a 26. percben történt… Hát azzal nem. Ekkor egy baloldali Mostovoy beadást Leonardo Bonucci csúsztatott meg mentési szándékkal. Épp az ellenkező hatást érte el vele, a magas ívben szálló labdát ugyanis Wojciech Szczesny nem tudta elérni, behullott a kapuba, 1-1.

A második félidőt ismét remekül kezdték a zebrák, a 49. percben ismét Dybala lövése után tapsolhatott a közönség, bár ebből most nem lett gól.

Aztán a 60. percben büntetőt rúghatott az öreg hölgy, mivel Federico Chiesát csak szabálytalanul tudták a vendégek megállítani. Első nekifutásra nem jött össze a gól, Paulo Dybala mellé lőtte a labdát. De isteni szerencséje volt a támadónak, mert egy – vagy több – bemozduló vendégjátékos miatt meg kellett a lövést ismételni. És ekkor már jobb volt a célzás, az előny ismét a Juventusnál volt.

A hajrában még három gólt láthattunk 2-1 elosztásban. Előbb Federico Bernardeschi indításával Federico Chiesa lépett ki, majd értékesítette a ziccert, aztán Álvaro Morata is ugyanígy tett – Dybalától kapta a gólpasszt -, végül az oroszok csatára Sardar Azmoun tudott szépíteni, miután Artem Dzyuba lefejelt labdáját lőtte kapuba.

Ez most egy gyengébb napot kifogó Zenit volt, a Juventus teljesen megérdemelten győzött, Paulo Dybala pedig tarthatatlan volt.

Összefoglalás

Sok csapat küzd rengeteg sérülttel, ami nagyban megnehezíti a dolgukat. Ilyen a Malmö is, ahol nem kevesebb, mint hat sérült van. Köztük például Anders Christiansen, aki a csapat esze, és talán legfontosabb játékosa. Az irányító mellett a régóta maródi Ola Toivonen – Jonas Knudsen sem lesz pályán, illetve Erdal Rakip, Patriot Sejdiu és Felix Beijmo sem.

Kissé jobb a helyzet az oroszoknál, bár ott meg Daler Kuzyayev és Stanislav Kritsyuk nem segíthet. Utóbbi ugyebár az elsőszámú kapus, előbbi pedig a Zenit és a szbornaja alapembere.

A svéd bajnokságból már csak alig pár forduló van hátra, és a Malmö jelenleg az élen áll, de a Djurgarden és az AIK Stockholm, valamint az Elfsborg is megelőzheti még Tomassonékat. Kérdés, érdemes-e feláldozni egy egyszeri BL sikerért a bajnokságot, ahol jövőre újra megpróbálhatják? Talán egy könnyebb csoportban, talán erősebben… A választ mindenki tudja.

A hétvégén pontot hullajtottak a Hacken ellen, míg az oroszok 5-1-re nyertek a Novgorod ellen.

Többek között ezért is gondolom, hogy a Zenit nyerni fog. Azért, mert a Malmönek más a prioritás, tele vannak sérültekkel, és egyébként is, Artem Dzyubáék egyszerűen jobb csapatot alkotnak…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső