Manchester City – Bayern München: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 10.
2023. április 11. kedd, 21:00 City of Manchester Stadium
Man City
vs
Bayern Munich

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A következő mérkőzés egy előre hozott döntő, ez nem is vitás. Sokan ezt a két csapatot tartották a szezon előtt a Bajnokok Ligája legfőbb esélyesének, és valóban, az egyikük megnyerheti a trófeát. De a döntőben nem fognak találkozni. Hiszen már a negyeddöntőben összesorsolták őket. Ha valaki nem látta volna a címet, nem látta volna a borítóképet, csak valahogy ide csöppent, már az is rájöhetett, hogy a Manchester City – Bayern München mérkőzés következik.

Pep Guardiola régi csapata ellen lép pályára, meglesz ennek a találkozónak a maga szépsége. Az online sportfogadás szereplői, a különböző szakértők arra számítanak, hogy kiszakad a gólzsák, de egy ekkora rangadón épp úgy megvan az esélye annak, hogy ez nem történik meg.

Egy biztos, unatkozni nem fogunk.

Lássuk a szorzókat: Az Unibetnél a hazai győzelemnek a szorzója 1.76, a döntetlenre 4.10, a vendégekre 4.75.

Manchester City

Újra esélyt kapott a Manchester City, hogy valamilyen úton-módon még megelőzzék az Arsenalt a Premier League-ben, ám a játékosok fejében most valami egészen más jár. Korábban Guardiola elmondta, a fiúkat nem igazán lehet már a PL-lel, az FA Kupával vagy a Ligakupával motiválni, azokat már számtalanszor megnyerték. Nekik már a BL kell, az az egyedüli trófea, amit még nem sikerült elhódítani. Pár évvel ezelőtt ez összejöhetett volna, de akkor meglepetésre a Chelsea elorozta előlük a serleget.

Az idei BL-idény úgy indult, ahogy általában szokott a City számára. Könnyed játékkal jutottak be a legjobb tizenhat közé, két botlás is belefért a csoportban, így is simán megnyerték.

Aztán az első egyenes kieséses szakaszban a Szoboszlai Dominikkel és Orbán Willivel felálló RB Leipzig volt az ellenfél, és az első meccs után a párharc nyitott volt, 1-1-re végeztek. Ami a visszavágón történt megmutatta, hogy miért tartják sokan a végső győzelemre is esélyesnek az angol gárdát. Leradírozták a pályáról a Lipcsét, hét gólt rúgtak nekik a kilencven perc alatt.

A hős Erling Haaland volt, aki egymaga ötször vette be Blaswich kapuját.

A hétvége is jól alakult a csapat számára, a Southamptont verték meg 4-1-re, Haaland duplázott (és így már 30 bajnoki gólnál jár), mellette Jack Grealish és Julian Alvarez találtak még be.

Mivel az Arsenal botlott, várhatóan az erőforrásokat meg kell osztani, hiszen él az esély az előzésre.

Haaland tehát visszatért, így egyedül csak Phil Fodenre nem számíthat a menedzser. Őt vakbélműtétje miatt még egy darabig nélkülözni fogják.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – Akanji, Ruben Dias, Ake – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland

Egymás elleni meccsek:

Itt már azért egy nagyobb múlttal találkozhatunk, de azt is be kell vallani, hogy már nyolc éve nem találkozott igazi tétmeccsen a két csapat egymással. Mert azért az ICC-t ne vegyük annak.

Utoljára az idei szezon kezdetén futottak össze, akkor a Manchester City Erling Haaland góljával 1-0-ra nyerni tudott. A mérkőzést egyébként az Egyesült Államokban rendezték, tétje pedig nem volt.

Előző 5 meccs eredménye
2022.07.24.Barátságos Mérkőzés
bayern münchen
0:1
man city
Barátságos Mérkőzés
2018.07.29.ICC
bayern münchen
2:3
man city
ICC
2016.07.20.Barátságos Mérkőzés
bayern münchen
1:0
man city
Barátságos Mérkőzés
2014.11.25.Bajnokok Ligája
man city
3:2
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2014.09.17.Bajnokok Ligája
bayern münchen
1:0
man city
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München

Thomas Tuchel az elmúlt években többször is találkozott a Manchester Cityvel, ne feledjük, az ő érkezése után sikerült például a BL-döntőben megverni az égszínkékmezeseket. Szóval nem vádolhatjuk azzal, hogy ne ismerné a mostani ellenfelet.

Még alig pár hete vette át Julian Nagelsmann munkáját, de már volt fent és nagyon lent is. Kezdjük az utóbbival: Kiestek a Német Kupából, az idén sem lesz meg a drukkereknek. Sallai Roland Freiburgja verte őket, méghozzá az Allianz Arénában. Aztán a hétvégén megvolt a lehetőség arra, hogy hibájukat jóvá tegyék, a Bundesligában is a Freiburg következett, és ezúttal a München bizonyult jobbnak Matthijs de Ligt lövése döntött.

Ami pedig az abszolút pozitívum, hogy rögtön az első meccsén sikerült megverni a Borussia Dortmundot. A Klassikeren aratott siker nem csak mentálisan kellett, hanem azért is, hogy a bajnokságban visszavegyék a vezetést.

Ami a BL-t illeti, eddig nem sok panasza lehet a szurkolóknak. A csoportkört hibátlanul hozták le, noha ott volt még a csoportban az Inter és a Barcelona is, az egyenes kieséses szakaszban pedig könnyedén ütötték ki a PSG-t, idegenben 1-0-ra, otthon 2-0-ra nyertek ellenük.

Ahhoz már hozzászoktunk, hogy Manuel Neuer és Lucas Hernández sérültek, mindketten elég régen kiestek. Mellettük Paul Wanner és Gabriel Marusic, valamint – és ez a legfontosabb – Eric Maxime Choupo-Moting sem bevethető.

Sadio Manénak nem igazán megy, mióta visszatért, az ő helyét Kingsley Coman veheti át. Komoly szerep juthat Jamal Musialának, Thomas Müllernek, Leroy Sanénak, illetve szerintünk a középpálya közepére visszakerülhet Leon Goretzka.

A várható kezdőcsapat:

Sommer – Pavard, De Ligt, Upamecano, Davies – Goretzka, Kimmich – Sané, Musiala, Coman – Müller

Tippelde

Javíthatatlan romantikus vagyok, és lehet, hogy néha naiv. De amikor két ilyen csapatot látok egymás ellen, alapból a gólokra számítok. Persze, érthető, Haaland az egyik oldalon, és az egész Bayern a másikon.

Ez a meccs csak két és fél gól felett érhet véget…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső