Manchester City – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 13.
2022. szeptember 14. szerda, 21:00 City of Manchester Stadium
Man City
vs
Borussia Dortmund

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egy különleges mérkőzés következik, Erling Haaland számára biztos. Pár hónappal ezelőtt Julian Brandt, Marco Reus vagy Mats Hummels még a csapattársai voltak, most viszont már ellenfélként kerülnek egymással szembe, következik a Manchester City – Borussia Dortmund találkozó.

Talán egyértelmű mérkőzésnek tűnik, főleg, hogy a norvég gólgép remek formában van, ontja a gólokat, és talán ő volt az a pici puzzle darab, ami a Man Cityből eddig hiányzott. Ám a Dortmund ahányszor találkozik az angolokkal, rendre megszenvedtetik őket. Azt nem mondtam, hogy nyernek is ellenük, sőt, általában kikapnak (tétmeccsen), de sosem adják könnyen magukat.

Ismét nem ők az esélyesek, de a továbbjutás szempontjából fontos találkozó következik a németeknek. Majdnem csoportelsőséget írtam, de aztán belegondoltam, hogy az ki van bérelve a City számára, itt, ebben a négyesben csak egy hely van, amit meg lehet csípni. Gondolom ezt egy forduló, meg az eddig látott bajnoki teljesítmények alapján.

Lehet, hogy a múltban voltak nehéz meccseik a csapatoknak, és lehet, hogy nem minden esetben jött a gólzápor az angolok részéről, a fogadóirodák szerint mégis tükörsima hazai várható a mostani meccsükön. Jól jelzi ezt az, hogy a City győzelmére 1.20 az odds, a vendégekére meg 13-17 között mozog valahol, bukinként eltérően. A döntetlen is már nagy szó volna, mert 8-as szorzót adtak rá a tippmesterek…

Az előző fordulóban történt

Mindkét csapat könnyedén jutott túl ellenfelén az első fordulóban. A Manchester City a Ramón Sánchez Pizjuánba látogatott, ahol a Sevillával meccseltek. Borítékolható volt, hogy a piros-fehérek nem lesznek egy súlycsoportban a remek formában levő Guardiola-fiúkkal, és ez így is volt. Erling Haaland többször is megbolondította a védelmet, de eleinte Bono még állta a sarat. Aztán a norvég egy beadást bevetődve lőtt a kapuba, innentől kezdve pedig már nem volt visszaút. A védelemnek és Edersonnak nem volt sok dolga, a játék mindig az andalúzok térfelére koncentrálódott. Haaland még egyszer betalált a második félidőben, mellette Phil Foden, valamint Rúben Dias volt eredményes. Nem kellett megizzadniuk sem a győzelemért az angoloknak.

Ahogy a Borussia Dortmund csapatának sem, akik otthon fogadták a Copenhagent. Fél órán át nem igazán volt említésre méltó esemény, majd pár percen belül kétszer is a hálóba találtak a németek. Előbb Marco Reus rúgott szép gólt egy szóló végén, majd egy Reyna – Guerreiro összjáték után a portugál bekk mattolta Mat Ryant.

A második félidőben még Jude Bellingham is betalált, így alakult ki a 3-0-s végeredmény.

Manchester City

89 mérkőzés, 86 gól. Ez Erling Haaland statisztikája a Borussia Dortmund színeiben. Anno jól tette, hogy nem egyből egy élklub ajánlatát fogadta el, a Dortmundban ki tudott teljesedni, és így vált napjaink egyik legjobb csatárává. Aki most elhagyta a sárga-feketéket, és immáron a Cityben keseríti meg a kapusok életét 90 percen keresztül. Nem is rosszul, a norvég eddig tíz gólnál jár, nagyon betalált az igazolás Pep részéről. Régóta nem volt már a csapatban befejező csatár, általában ebben a szerepkörben Gabriel Jesus, Phil Foden, Raheem Sterling játszott, az utolsó vérbeli támadójuk Sergio Agüero volt.

A City a hétvégén fel tudott készülni a szerdai meccsre, a Tottenham elleni rangadójukat nem kellett lejátszani, ami számukra nem is feltétlenül gond, így frissebbek maradhatnak, szemben a Dortmundnak játszania kellett a hétvégén. Arról is fogunk beszélni.

Nem várható nagy változás a kezdőcsapatban, a Sevilla elleni találkozó óta senki nem esett ki, így továbbra is három védő, Kyle Walker, John Stones és Aymeric Laporte nem tudja vállalni a játékot. Ez azt jelenti, hogy a spanyolok ellen bemutatkozó Sergio Gomez maradhat balbekk pozícióban, Joao Cancelo lesz Walker helyén, középen pedig Dias mellett Akanji játszhat újra.

Középen és elöl sokkal több változtatási lehetősége van a mesterüknek, de nem hiszem, hogy szükséges belenyúlni ebbe a csapatba jelenleg.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – J. Cancelo, Dias, Akanji, Gómez – De Bruyne, Rodri, B. Silva – Foden, Haaland, Grealish

Egymás elleni meccsek:

Mint azt a bevezetőben mondtam, nem szoktak sima meccset játszani a csapatok, és erre vannak jó példáim a közelmúltból. A tavalyelőtti Bajnokok Ligájában az egyenes kieséses szakaszban találkoztak, és bár a City 4-2-vel tovább ment, és később döntőig jutottak, a Dortmund kis híján kiejtette őket. Az odavágón is nagyon szenvedtek az angolok, és csak a 90. percben szerzett Phil Foden-gólnak köszönhetően nyertek, a visszavágón a Dortmund 1-0-ra vezetett, és csak Emre Can buta kezezése miatt tudtak egyenlíteni, majd fordítani a sárga-feketék ellen.

Előtte felkészülési meccseken a Dortmund tudott nyerni kétszer is, valamint tíz évvel ezelőtt tétmeccsen is meg tudták verni a Cityt, de mondjuk úgy, hogy az angolok akkor még nem számítottak nagycsapatnak, győzelem nélkül, utolsó helyen estek ki a csoportjukból…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.14.Bajnokok Ligája
dortmund
1:2
man city
Bajnokok Ligája
2021.04.06.Bajnokok Ligája
man city
2:1
dortmund
Bajnokok Ligája
2018.07.21.ICC
man city
0:1
dortmund
ICC
2016.07.28.ICC
dortmund
5:6
man city
ICC
2012.12.04.Bajnokok Ligája
dortmund
1:0
man city
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund

Tartalmasabb hétvégéje volt a Dortmundnak, akik, mint mondtam a bajnokságban is pályára léptek, bár ne tették volna. Egykori mesterükkel, Marco Roséval kellett farkasszemet nézniük, őt nevezték ki az RB Leipzig élére, miután Tedescot elküldték.

Rose komolyan vette az első meccsét, ahogy a fiai is, és meglehetősen könnyen jutottak túl a bajnokesélyes Dortmundon. Magyar szempontból fontos, hogy a mérkőzésen Orbán Willi gólt szerzett, Szoboszlai Dominik szögletét fejelte be, majd az irányító középpályás megrúgta a forduló legszebb gólját is, több mint 20 méterről sült el a lába, és a labda a bal felső sarokban kötött ki, Meyer nem érhette el.

Elkalandoztam, mert ennek a cikknek a Dortmundról kéne szólnia. Edin Terzic mester számára továbbra is problémát okoz a rengeteg sérült. Leginkább a csatársorban, de máshol is vannak gondok. Kiesett egy időre Karim Adeyemi, Sébastien Haller, Donyell Malen és Thorgan Hazard is, Gregor Kobel, az első számú kapus sem játszhat, ahogy Mahmoud Dahoud, Mateu Morey és Jamie Bynoe-Gittens sem.

Ez jelentősen szűkíti az edző lehetőségeit. Mivel főként a védekezéssel lesznek elfoglalva, így akár még egy 5-3-2-es vagy 5-4-1-es felállás sem elképzelhetetlen, valahogy meg kell fogniuk korábbi csapattársukat, akivel lehet, hogy éveken át együtt játszottak, mégsem tudták kiismerni.

Lehet, csak én volnék túl gyáva a szokásos 4-2-3-1-ben játszani, de meg kellene fontolni, mielőtt hazai pályán belefutnak egy nagyobb zakóba. A hírek szerint viszont ez marad a taktika, Terzic nem védekezni megy az Etihadba.

A várható kezdőcsapat:

Meyer – Meunier, Schlotterbeck, Hummels, Guerreiro – Özcan, Bellingham – Brandt, Reus, Reyna – Modeste

Tippelde

Az az érzésem, hogy Modeste a védők gyűrűjében el fog veszni, akiben bízhatnak, az a csatár mögött levő trió. Nem sok esély mutatkozik arra, hogy a Dortmund pontot szerez, de ha egy gólt tudnak rúgni, én már elégedett leszek.

Ugyanis a két és fél gól feletti eredményre tippelek. És arra, hogy Haaland betalál egykori csapatának.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső