Manchester City – FC Köbenhavn: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 04.
2022. október 05. szerda, 21:00 City of Manchester Stadium
Man City
vs
Copenhagen

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A szerdai játéknap legegyértelműbb meccse következik. Az Erling Haaland – Köbenhavn A Manchester City – FC Köbenhavn mérkőzés kisujjgyakorlat kell, hogy legyen a hazaiaknak, akik a hétvégén a városi riválisnak vágtak hatot. Pedig ott Varane-ok és Antonyk ellen kellett harcolni. Nem akarom lebecsülni a Koppenhágát, félreértés ne essék, szerintem bőven van esélyük az Európa-liga kivívására, de holnap este semmi nem jut nekik. Se pont, se gól. És ezzel nagyjából el is lőttem, hogy mire fogunk fogadni. De szeretném megindokolni, úgyhogy mindenképp olvassátok végig, hogy miért gondoljuk azt, amit.

A City nem csak a bajnokságban megy nagyot, de a BL-ben is lehetetlen megfogni őket. És ez főként egy embernek köszönhető: Erling Haalandnak, aki már most rekordokat döntöget, egy gép. Élő szövet a fémvázon. Mert ilyet ember nem tud csinálni. Ahogy sokan arról vannak meggyőződve, hogy a Balaton nem létezik, a föld lapos, hogy a madarakat a CIA kémdrónként használja, úgy én arról vagyok, hogy Erling Haaland egy, a jövőből visszaküldött atléta-android. Mert a teljesítményére nem létezik más magyarázat.

A norvég csatár volt a hiányzó láncszem Guardiola együttesében, és hiába a Real Madrid egységessége, a Barcelona nyári igazolásai, vagy a PSG-nél levő álomtrió, mi úgy gondoljuk, idén a Manchester City a legnagyobb favorit a BL megnyerésére.

És persze a mostani meccs megnyerésére is. Nem is írom le, mennyit fizetnek a hazai győzelemre, mert egészen nevetséges. Persze, érthető ez a magabiztosság a bukik részéről.

Manchester City

Egészen parádés formában van a Manchester City, ez vonatkozik a bajnoki és a Bajnokok Ligája-szereplésükre is. A BL-t egy sima győzelemmel kezdték a Sevilla pályáján (4-0 lett az eredmény), majd a Borussia Dortmund következett. Itt azért voltak problémák, nem tudták feltörni a sárga-feketék védelmét, és hosszú időn keresztül gólképtelenek maradtak. Miután a Dortmund megszerezte a vezetést, kezdtek el támadni, és egy irgalmatlan nagy gólnak köszönhetően egyenlítettek. John Stones vállalkozott lövésre távolról, aki nem a bombagóljairól híres, inkább a stabil védőmunkájáról, ezúttal azonban elsült a lába. Nem mondom, hogy a kapus nem volt benne ebben a találatban, de tény, kivételes szépségű találat volt. Ahogy négy perccel később Erling Haaland gólja sem volt csúnya, az egykori dortmundi a levegőben úszva kotorta a labdát a hálóba. Így a City hibátlan maradt, és fél lábbal már tovább is jutott.

Közben a bajnokságban is szépen haladnak előre. Szerencséjükre legfőbb riválisuk, a Liverpool elszórja mindenfelé a pontokat, a hétvégén megint csak ikszeltek, így egy United ellen aratott győzelem újabb +2 pontot jelentett volna velük szemben. És a győzelem össze is jött, nem akármilyen játékkal.

Erling Haaland és Phil Foden is mesterhármasig jutott, a City 6-3-ra győzte le a városi riválist. Volt az állás 5-1 is, innen tudtak még valamennyire visszakapaszkodni Ten Hagék, de itt már látszott, hogy a City alaposan visszavett a tempóból.

A nyár igazolása egyértelműen a norvég gólgyáros. Haaland eddig új csapatában 11 mérkőzésen 17 gólig jutott, egyszerűen elképesztő, és már tényleg nem lehet őt körül írni, a szavak ugyanis már nem elégségesek…

Pep Guardiola a csoport talán leggyengébb csapatát fogadja holnap este, így talán belefér némi kis pihentetés. A válogatottban is játszó játékosokat pihentetném, ha én lennék ő, de persze nem vagyok, és nem is látok a fejébe. Az biztos, hogy Julián Álvarezt és Sergio Gómezt is a kezdőbe jelölheti a mester, a középpályán Kevin De Bruyne kaphat egy kis pihenőt a fontosabb mérkőzések előtt. Még tartalékosan is sokkal erősebb ez a csapat, mint a legjobb Kövenhavn.

Sérült John Stones, Kyle Walker és Rodri. Így Cancelo lehet a jobbhátvéd, és ahogy mondtam, Gómez kerülhet balra. Rodri játéka erősen kérdőjeles, mivel a United ellen nem tudta vállalni a játékot, nem feltétlenül egy ilyen mérkőzésen kellene kockáztatni…

A hírek szerint volt egy kisebb csörte a menedzser és Riyad Mahrez között, akinek az erőnlétét firtatta Guardiola. Elmondta, ha nem képes fejlődni, nem fog játszani. Ez most egy jó lehetőség lehet a szélsőnek a bizonyításra.

Aymeric Laporte felépült, és a hétvégén ott lehetett a kispadon. Szerintünk még nem áll készen arra, hogy egy teljes meccset végigjátsszon, így Rúben Dias mellett Manuel Akanji vagy Nathan Aké játszhat.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – J. Cancelo, Dias, Akanji, Gómez – De Bruyne, Gündogan, B. Silva – Álvarez, Haaland, Foden

Egymás elleni meccsek:

Hát ez a két csapat sem most játszott egymás ellen. Tizennégy éve már, hogy a Manchester City és a Copenhagen találkoztak, akkor még az Európa-liga is nagy falatot jelentett a csapatoknak. Pontosabban az UEFA Kupa, ez volt az utolsó szezon, amikor így hívták a sorozatot. A City csoportelsőként végzett a csoportjában, a Koppenhága meg harmadikként jutott tovább, és a kieséses szakaszban találkozva az angolok örülhettek végül. Később az együttes a negyeddöntőben a Hamburg ellen búcsúzott… Nagyon fura ezeket a dolgokat látni, és leírni. Hiszen a Hamburg azóta már a német másodosztályba került, míg a City tavaly BL-elődöntőt játszott és megnyerte a bajnokságot otthon…

Előző meccs eredménye
2009.02.26.UEFA Kupa
man city
2:1
köbenhavn
UEFA Kupa
2009.02.19.UEFA Kupa
köbenhavn
2:2
man city
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Köbenhavn

Ahogy mondtam már a Sevilla tippjénél is, a Copenhagen és a spanyolok meccse minden volt, csak izgalmakkal teli nem. Azonban, ha a foci pontozásos sportág lenne, úgy a győzelmet a dánok szerezték volna meg, közelebb álltak a gólszerzéshez, még ha nem is volt sok helyzetük. Az unalmas találkozó nem is érhetett véget másként, mint 0-0-val.

Előtte a csapat hármat kapott a Dortmund otthonában, így most a harmadik helyen állnak, és szándékukban áll megőrizni ezt a pozíciót, ennél többet ugyanis nem tudnak elérni.

Nagy problémák vannak a formájukat illetően, bár a válogatott szünet talán jól jött nekik. Négy nyeretlen mérkőzés után ugyanis a hétvégén győzni tudtak, az Aarhust verték 1-0-ra otthon. A győztes találat Lukas Lerager érdeme, aki két perccel pályára lépését követően talált be a meccs hajrájában.

Nincs tehát jó formában az együttes, és ez látszik a bajnoki tabellán is: A címvédő csak a hatodik helyet foglalja el…

Az edzőváltás egyébként már megtörtént, a Midtjylland ellen elszenvedett vereséget követően Jess Thorupot kirúgták, a helyére Jacob Neestrup ült le, akinek az edzői karrierje épp itt indult be anno.

Nem irigyelhető a mester, amiért rögtön egy City ellen kell kezdeni a BL-ben…

Két sérültje van: Akinkunmi Amoo biztosan nem szerepelhet, és Rasmus Falk játékára is kicsi az esély.

Őt a hétvégén gólt szerző Lerager helyettesítheti.

A várható kezdőcsapat:

Ryan – Diks, Khocholava, Vavro, Kristiansen – Zeca, Lerager, Stamenic – Claesson, Cornelius, Daramy

Tippelde

Még a gólfesztivál is benne van ebben a mérkőzésben. Az, hogy Erling Haaland gólt szerez, szinte borítékolható, a csatárt lehetetlen megállítani, és már komolyabb védelmeknek sem sikerült.

Úgy gondoljuk, a Köbenhavn góltalan marad a mérkőzés végén, minden attól függ, hogy a City mennyire veszi komolyan a mérkőzés mind a 90 percét… Szerintünk a két és fél feletti gólszámmal lehet elérni valamit. Szóval most maradunk mindössze ennél az egy tippnél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső