Manchester City – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 13.
2023. március 14. kedd, 21:00 City of Manchester Stadium
Man City
vs
Leipzig

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai utolsó mérkőzésünk is a legrangosabb európai kupából érkezik. Ráadásul minket és a sportfogadás magyar szerelmeseit ez duplán is érdekelheti, hiszen honfitársaink is pályára léphetnek. És mindkettejükre kulcsszerep hárulhat.

Sikerült Lipcsében féken tartani Erling Haalandot és társait, úgymond tiszta lappal indulhatnak Marco Reusék az Etihadban. Mivel nincs már idegenben lőtt több gól-szabály, így egy fokkal még jobb helyzetből várhatják a meccset Szoboszlaiék.

Ettől függetlenül persze a hazai csapat az esélyes, a Librabetesek szerint mindenképp. No meg így van ezzel az összes többi fogadóiroda is. A Manchesterre az említett bukinál 1.40 a szorzó, a vendégekre 7.70, a döntetlenre pedig 5.25.

Jöjjön a Manchester City – RB Leipzig találkozó!

Manchester City

Josep Guardiola nemrégiben azt nyilatkozta, játékosait a Premier League már nem tudja motiválni. Ezt azért én kétlem, inkább a keserűség beszélt a mesterből, amikor úgy tűnt, elúszott a hajó, és csapata nem lesz bajnok. Nos, most megint úgy néz ki, az Arsenal ötpontos előnye továbbra is kitart, és Artetáék nem lassítanak.

A City nagyjából úgy van a PL-lel és a BL-lel, mint a PSG a Ligue 1-nel és a BL-lel. Neymarékat már csak az utóbbi érdekli úgy igazán. Szóval nem fogja érdekelni őket, ha csak ezüstérmesek lesznek, ha végre megkaparinthatják a Bajnokok Ligája trófeáját.

A mutatott forma nem rossz, de azért a játékkal bőven vannak problémák. Legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek, egyen – a Leipzig ellenin – ikszeltek.

A hétvégén a Crystal Palace együttesét verték meg 1-0-ra, nem volt egyszerű meccs, Vieiráék közel jártak a meglepetéshez, végül Erling Haaland tizenegyesből talált be. A norvég mostanában csendesebb időszakát éli a klubnál, és egyre több az elégedetlenkedő hang vele szemben.

Ha valamivel, hát a hazai mutatóikkal elégedettek lehetnek a szurkolók, 9 meccs óta veretlenek, pedig megfordult itt a Liverpool, a Chelsea, a Tottenham, az Arsenal és a Newcastle is mostanában…

Szintén elégedettséggel töltheti el a menedzsert, hogy minden játékosa bevethető, senkit sem kell kihagynia sérülés vagy eltiltás miatt.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – Stones, Akanji, Dias, Aké – Rodri, Gündogan – Mahrez, De Bruyne, Grealish – Haaland

Egymás elleni meccsek:

Bánhatja a kimaradt lehetőségeket a Manchester City, abból ugyanis nekik volt több. A Leipzig az első félidőben árnyéka volt önmagának, csak keresték a labdát a legtöbbször. Meglepő, hogy ezt a vendégek csak egyszer tudták kihasználni, a félidő közepén Jack Grealish labdáját Ilkay Gündogan lépte át, Riyad Mahrez pedig a hálóba lőtt. Ezen kívül még számtalan esély volt az előny növelésére, de azok rendre kimaradtak.

És szép lassan a Lipcse magához tért, egyre több támadást vezettek. Az egyenlítésben egy magyar is főszerepet kapott, Szoboszlai Dominik távoli bombáját tolta sarokra Ederson, ebből a szögletből született meg Josko Gvardiol gólja.

A visszavágó így nyílt maradt, Pep Guardiola bosszankodhatott.

Előző meccs eredménye
2023.02.22.Bajnokok Ligája
leipzig
1:1
man city
Bajnokok Ligája
2021.12.07.Bajnokok Ligája
leipzig
2:1
man city
Bajnokok Ligája
2021.09.15.Bajnokok Ligája
man city
6:3
leipzig
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig

Marco Rose együttese nehéz, de nem megoldhatatlan feladat előtt áll a BL-ben. Egyik riválisuk, a Dortmund majdnem csodát tudott tenni az Etihadban, nem lehetetlen ezt a Cityt valahogy megfogni. Az biztos, hogy a legutóbbi BL-meccsük első félideje nem lehet a követendő példa…

Illetve nem lehet példa a Dortmund elleni bajnoki sem, amit két hete játszottak, és ahol a Leipzig kikapott 2-1-re. Ez volt az utolsó vereségük, a hétvégén sikerült javítaniuk, magabiztos játékkal 3-0-ra verték meg a Borussia Mönchengladbach együttesét. Orbán Willi és Szoboszlai Dominik végig a pályán voltak, a gólokat pedig Timo Werner, Emil Forsberg és Josko Gvardiol szerezték.

A Lipcse idegenben azért hibázgat, ott van a Dortmund elleni vereség, de említhetnénk a Köln elleni döntetlent is, aminek köszönhetően eléggé le vannak maradva az éllovasoktól. Mondom ezt annak ellenére, hogy egyébként a csapat már a harmadik a Bundesligában.

Rosénak van oka az aggódásra a sérültjei miatt. Christopher Nkunku nem teljesen egészséges, Abdou Diallo, Gulácsi Péter, Dani Olmo és Xaver Schläger nem lehet ott a pályán biztosan.

A várható kezdőcsapat:

Blaswich – Simakan, Orbán, Gvardiol, Raum – Laimer, Haidara – Szoboszlai, Werner – Forsberg, A. Silva

Tippelde

Alapvetően nem vagyok a meglepetések ellen, és nem gondolnám, hogy a Man City hazai pályán olyan elképesztően erős. Nyíltsisakos játékra számítok, főleg akkor, ha a City lövi az első gólt.

Tippünk most az, hogy legalább két és fél gól születik a meccsen, és hogy mindketten hozzá fognak járulni a végeredményhez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső