Manchester United – Villarreal: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 28.
2021. szeptember 29. szerda, 21:00 Old Trafford
Man United
vs
Villarreal

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Megismétlődik a tavalyi Európa-liga döntője, azaz Manchester United – Villarreal találkozót bonyolítanak le az Old Traffordon szerdán este. Immár nem az EL-ben, hanem a BL-ben találkozik egymással Ole Gunnar Solksjaer és Unai Emery, a tavalyi finálét egy őrült tizenegyespárbaj után a sárga tengeralattjáró nyerte.

Az első körben a Manchester viszonylag gyatra játékkal rukkolt elő, ki is kaptak a Young Boys otthonában, ami azért tekinthető egy ordas nagy meglepetésnek, míg a Villarreal csapata egy nagyszerű párharcot vívott az Atalantával, a végeredmény 2-2 lett. Ami nagyjából igazságosnak mondható.

A bajnokságban az Emery csapatnak nem annyira megy, eléggé rá vannak hangolva a gólnélküli döntetlenekre, ez lett az eredmény a Real Madrid elleni hétvégi rangadón is, míg a Manchester hazai pályán szenvedett vereséget az Aston Villától.

Érdekes meccsre van kilátás, egyáltalán nem olyan biztos, hogy a bukik által ajánlott oddsok fedik a valóságot, szerintünk nem egyértelmű, hogy a Manchester United nyerni fog.

De hát pont azért vagyunk itt, hogy az ilyen kérdéses szitukra megpróbáljunk választ adni. Vagy legalább megkönnyíteni a döntést…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Young Boys – Manchester United: 2-1

G.: Moumi Ngamaleu, Siebatcheu ill. Cristiano Ronaldo

Hatalmas meglepetés volt a manchesteri blama Bernben, a Manchester United pedig azóta további vereségeket gyűjtött be. Például kikaptak a West Ham ellen a Ligakupában, a hétvégén pedig az Aston Villa vitte el a három pontot az Álmok Színházából.

A kezdők:

Young Boys:

von Ballmoos – Hefti, Camara, Lauper, Garcia – Sieroo, Martins Pereira – Fassnacht, Aebischer, Moumi Ngamaleu – Elia

Manchester United:

de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, Fred – Sancho, Bruno Fernándes, van de Beek – Cristiano Ronaldo

Nem kezdett megilletődötten a Young Boys, a csapat egyetlen csatára, Meschack Elia próbálkozott bátran, azonban lövése elkerülte a kaput. Nem úgy Cristiano Ronaldoé, aki Bruno Fernándestől kapott forintos passzt. A gólhoz kellett nem kis szerencse, mert von Ballmoos lába egy kicsit lelassította a labdát, ám végül az beszédült a gólvonal mögé.

A Young Boys a kapott gól dacára egyben maradt, nem követte mentális szétesés a találatot, ahogy talán sokat vártak rá. Sőt ők játszottak jobban Christian Fassnacht lövése után David de Geára volt szükség, és ez nem egy egyszeri, kósza próbálkozás volt, a pályán egyre inkább az történt, amit a hazaiak akartak.

Ráadásul a Manchesterből kiszórták a jobbhátvédet, Aaron Wan-Bissakát, aki nagyon komolyan lépett oda ellenfele bokájára. Szándékosságról szó sem volt, ettől függetlenül a piros lap teljesen jogos volt.

A félidő utolsó momentuma Christian Fassnacht lövése volt, amely majdnem a jobb alsóban kötött ki, centik hiányoztak ehhez…

Az emberhátrányban játszó MU mindent megtett azért, hogy szűk előnyüket meg tudják tartani, de a sárga-feketék egyre komolyabb nyomás alá helyezték az angol kaput. Végül egy kis szerencsével ugyan, de Nicolás Moumi Ngamaleu révén megtörtént az egyenlítés, innentől kezdve a svájciak már a három pontra hajtottak.

Össztűz alatt volt de Gea, de egyelőre a védők tartották magukat, egészen a hosszabbításig így volt ez. Ekkor egy rosszul hátrapasszolt labdára a YB legjobb góllövője, a csereként pályára lépő Jordan Siebatcheu csapott le, aki estében még el tudta lőni a játékszert a kapus mellett, örömet okozva ezzel fél Svájcnak.

A siker nem a semmiből jött, rengeteget tettek érte a hazaiak, és nyilván érdekes lett volna látni, hogy így tudott volna-e végig játszani David Wagner együttese, ha nincs a kiállítás…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.26.Európa-liga
villarreal
1:1
man united
Európa-liga
2008.11.25.Bajnokok Ligája
villarreal
0:0
man united
Bajnokok Ligája
2008.09.17.Bajnokok Ligája
man united
0:0
villarreal
Bajnokok Ligája
2005.11.22.Bajnokok Ligája
man united
0:0
villarreal
Bajnokok Ligája
2005.09.14.Bajnokok Ligája
villarreal
0:0
man united
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal – Atalanta: 2-2

G.: Trigueros, Danjuma ill. Freuler, Gosens

Idén a Villarreal beleszerelmesedett a döntetlen eredményekbe, a bajnokságban is folyamatosan megosztoznak a pontokon, a BL első meccsén pedig az Atalantával nem bírtak hazai pályán. Ennek mi örültünk a legjobban, ugyanis ikszet tippeltünk…

A kezdők:

Villarreal:

Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Alfonso Pedraza – Parejo, Capoue, Trigueros – Moreno, Dia, Pino

Atalanta:

Musso – Toloi, Palomino, Djimsiti – Zappacosta, de Roon, Freuler, Gosens – Malinovsky, Pessina – Zapata

A BL meccsek legtöbbjére nem volt panaszunk, ez a találkozó a jobbak közé tartozott. Láthattunk négy gólt, egy csomó helyzetet, kiállítás is volt… És még a tippünk is bejött, többre nem is vágyhattunk.

A vezetést a kék-fekete olasz együttes a hatodik percben szerezte meg Remo Freuler góljával. A svájci játékos Duván Zapata lekészítését vágta a jobb alsóba, Geronimo Rullinak esélye sem volt a hárításra.

Pár perccel később Robin Gosens is próbálkozott az ő lövését viszont a hazaiak kapusa kivédte.

A Villarreal a meccs közepén kezdett jól focizni, Manu Trigueros lapos lövése már jelezte, hogy a Villarreal itt még feltámadhat. Aztán a 34. percben Gerard Moreno már nagyon közel járt a gólhoz, de Juan Musso lábbal védeni tudta a közeli lövést.

Öt perc múlva viszont a hazai szurkolók felugrottak a helyükről, egy vendég labdavesztés után sakk-mattig játszották az akciót a sárgamezesek, Manu Trigueros pedig gólra váltotta Alfonso Pedraza labdáját.

A második félidő elejét megnyomták a vendégek, Ruslan Malinovsky jó kis bombát eresztett el, Gosens egy centivel maradt le egy jobboldalról érkező átadásról – amivel gólhelyzetbe került volna -, míg Duván Zapata felsőlécet találta el.

Ezért ért váratlanul mindenkit, hogy gólt mégis a Villarreal szerzett. Gerard Moreno magas labdájával Arnaut Danjuma lépett meg, aztán gyönyörűen bombázott a kapuba.

Pár perc múlva viszont az Atalanta egyenlített, Robin Gosens alakította 2-2-re a meccset. És ennyi lett a vége, szerintünk egyik csapat sem érdemelt vereséget…

Összefoglalás

Húsz hónapos kihagyás után Phil Jones újra bevethető állapotban van, ami már csak azért is nagy szó, mert korábban még az is kérdéses volt, hogy élhet-e teljes életet a balbekk. Luke Shaw pedig megsérült, viszont szerintünk egy ilyen éles meccsen nem őt fogja a kezdőbe nevezni Solskjaer, hanem Alex Tellest.

Az angolok keretében még Amad Diallo, Marcus Rashford és Harry Maguire sérültek, Aaron Wan-Bissaka pedig eltiltását fogja tölteni. A szokásos védőnégyes tehát erősen felborul, a norvég mester valsózínűleg a Dalot – Lindelöf – Varane – Telles négyest küldi majd pályára.

A középpályán és elől nem számítunk semmiféle változásra.

A Villarrealnál Gerard Moreno továbbra is sérült, ám Paco Alcacer remekül pótolja őt, még ha ez gólokban nem is mindig mutatkozik meg.

Sérült még Dani Raba és Samuel Chukwueze is, Yeremi Pino játszott ugyan a hétvégén, de róla is ezt lehet hallani, Francis Coquelin meg eltiltott.

A két csapat eddigi történelme gólokban nem túl erős. A tavalyi Európa-liga fináléban szereztek egymás ellen egy-egy gólt, de előtte… csak a gólnélküli döntetlenek.

Stabilan védekezik a sárga tengeralattjáró, szerintünk a hazaiaknak is meg fog gyűlni velük a bajuk, ahogy a Real Madridnak is meggyűlt a hétvégén.

Szerintünk most sem fullad gólzáporba a meccs, épp ezért azt tippeljük, hogy 2,5 gól alatti eredmény születik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső