Manchester United – Young Boys: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 07.
2021. december 08. szerda, 21:00 Old Trafford
Man United
vs
Young Boys

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ralf Rangnick győzelemmel mutatkozott be a Manchester United kispadján, most a BL-ben is hasonló debütálásra számít, a Young Boys érkezik az Old Traffordra. A MU számára a mérkőzés olyan szempontból lényegtelen, hogy meglesz-e a továbbjutás, vagy sem. Mert már megvan, köszönhetően Michael Carricknek (meg persze Ole Gunnar Solskjaernak), az előző fordulóban eldőlt, hogy Cristiano Ronaldoék a tavalyi évvel ellentétben a legjobb 16 között lesznek. Hogy aztán ott milyen teljesítményt nyújtanak… Hát az majd nagyban függ a sorsolástól.

A csoportelsőség már megvan, hiszen, ha kikapnak a svájciaktól, és a Villarreal nyer, akkor ugyan mindkét együttesnek tíz pontja lesz, de az angolok kétszer is megverték a sárga tengeralattjárót, ergo nem előzhetik meg akkor sem, ha Bergamóban száz gólt rúgnak.

A Young Boys számára nagyobb tétje van a meccsnek. Ők még az Európa-ligára esélyesek, bár ez az esély egészen halvány. De azért meg fogják próbálni a lehetetlent Eliáék.

Nem teheti meg a vörös ördögök, hogy félvállról vegyék a meccset. Egyrészt Bernben 2-1-es vereséget szenvedtek, amit illene megbosszulni, másrészt az Álmok Színházának közönsége már féltávnál annyi pofont kapott, amennyit nem érdemeltek meg. Egyszóval a szurkolók miatt keményen oda fogja tenni magát a csapat. Van már sejtésünk a Manchester United – Young Boys meccsre. És most ki is fejtjük nektek.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Villarreal – Manchester United: 0-2

G.: C. Ronaldo, Sancho

Szereti ez a két csapat a döntetleneket, épp a meccs előtti napokban rúgták ki Ole Gunnar Solskjaert a Manchestertől, a Villarreal pedig egészen gyenge formát mutatott, szóval adta magát a szituáció, hogy ismét megosztoznak majd a pontokon. De egyetlen hiba átírta a meccs képét, így az angolok végül győzelemmel távoztak a La Cerámicából, és csoportelsőként továbbjutottak.

A kezdők:

Villareal:

Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Estupinan – Triqueros, Capoue, Parejo, Gomez – Pino, Danjuma

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Maquire, Telles – McTominay, Fred – Sancho, van de Beek, Martial – Ronaldo

Nem úgy tűnt első blikkre (meg másodikra és harmadikra sem), hogy a Manchester United képes lehet mindhárom pontot elhozni a Villarreal otthonából, hiszen meglehetősen gyengén kezdtek. A Villarreal sem rángatta az istrángot, de bőven adtak munkát David de Gea számára. A spanyol kapus először Moi Gomez lövését kellett, hogy védje a találkozó ötödik percében, később Yeremy Pino durrantott mellé, majd zárásként Manu Trigueros próbálkozását hárította a válogatott peremére kerülő kapus.

És a Manchester United eközben az égegyadta világon semmit nem csinált… A védekezés elvette az erejüket, a támadásokat hamar megszűrték a sárga mezben játszó hazaiak, úgy gondoltuk, hogy hamarosan gólnak örülhetnek majd Unai Emeryék.

Ez azonban nem következett be, 0-0-val vonulhattak szünetre a felek.

A második félidő első negyedórája eseménytelenül zajlott, majd ismét jött egy Manu Trigueros bomba, az este addigi legnagyobb helyzete. Egy baloldali beadás után a kipattanó került a középpályás elé, aki nem is késlekedett, kapásból elvállalta a lövést. Trükkös kis bomba volt ez, mert Trigueros a földre lőtte, ilyen esetben a kapusoknak nincs könnyű dolga. David de Gea azonban ezt is megoldotta, jobb kézzel tenyerelte ki a bogyót.

Éledezni látszott a Manchester United a mérkőzés hajrájában, a 71. percben Jadon Sancho került helyzetbe, miután szépen kijátszották a Villarreal védelmét pár gyors passzal. Az akció végi lövés sem volt rossz, de azt Geronimo Rulli lábbal hárította.

A semmiből jött a vezető gól, a 78. percben az előbb még bravúrt bemutató Rulli óriási hibájának köszönhetően. Hanyag módon úgy passzolta ki a labdát Etienne Capoue-nak, hogy mögötte ott ólálkodott Marcus Rashford. A támadónak elég volt egy kicsit odakotornia, hogy meglegyen a labda, ami Cristiano Ronaldohoz került, ő meg elegánsan, kiváló helyzetfelismerésről tanúbizonyságot téve átemelte az argentin portást, 0-1.

És itt még nem volt vége, a hosszabbításban újfent betaláltak az ezúttal kékben játszó angolok, Jadon Sancho 14 méterről lőtte ki a bal felsőt, miután a csereként pályára lépő Bruno Fernándes rossz labdaátvétele után a laszti elé került.

Nem volt ez benne a meccsben, inkább a hazai győzelem, de ebből is látszik, hogy egy-egy hiba egy egész mérkőzést (és akár a továbbjutást is) befolyásolhatja.

Előző meccs eredménye
2021.09.14.Bajnokok Ligája
young boys
2:1
man united
Bajnokok Ligája
2018.11.27.Bajnokok Ligája
man united
1:0
young boys
Bajnokok Ligája
2018.09.19.Bajnokok Ligája
young boys
0:3
man united
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Young Boys – Atalanta: 3-3

G.: Siebatcheu, Sierro, Hefti ill. Zapata, Palomino, Muriel

Atalanta győzelemre számítottam, azonban a Young Boys felvette a kesztyűt, és végül még ők szomorkodhattak, hogy csak egy ponttal gazdagodtak. Tény és való, hogy ez számukra nem nagy segítség, az utolsó forduló előtt valóságos csodára volna szükségük ahhoz, hogy az Európa-ligába átküzdjék magukat. Erre az eredményre, erre a játékra azért büszkék lehetnek…

A kezdők:

Young Boys:

Faivre – Hefti, Burgi, Lauper, Garcia – Aebischer, Martins Perreira, Rieder – Elia, Siebatcheu, Moumi Ngamaleu

Atalanta:

Musso – Toloi, Demiral, Palomino – Zappacosta, de Roon, Freuler, Maehle – Malinovsky, Pasalic – Zapata

Az olaszok kezdték jobban a találkozót, ugyanis Remo Freuler átadását a kolumbiai Duván Zapata a 10. percben gólra váltotta. A csatár – miután a társ hozzá passzolt – felpörgette a labdát, majd fordulatból kilőtte a bal alsót, Faivre moccanni sem tudott. Leginkább azért nem, mert az irányzék őt is meglepte, a bogyó irányt változtatott Burgy lábán.

A Young Boys ebben az idényben többször bizonyította már, hogy remek kis csapat, ez a találkozó sem volt kivétel. A 30. percben ezt egy gólban is kifejezték, Michel Aebischer rövidre tartó szögletét Jordan Siebatcheu csúsztatta a hosszúba úgy, hogy a labda a kapufa érintésével került a hálóba. Szép gól volt, nagyon egyedül hagyták az amerikait a kornernél.

A második félidőt szintén a vendégcsapat kezdte jobban, Ruslan Malinovsky sistergős bombát eresztett meg a 48. percben, a szitáló labdát Faivre-nak kellett oldalra ütnie. Két perccel később egy szögletet hatástalanítottak a hazai védők, ám kapujuk nem szabadult fel, hiszen az Atalanta begyűjtötte újra a labdát. Kis passzolgatás után Mario Pasalic az elől ragadt védőnek, José Luis Palominonak kínált fel lövésre, aki aztán bombagólt lőtt a svájci kapu jobb oldalába. Faivre ismét tehetetlen volt.

A gól után lendületben maradtak a kék-feketék, és a Davide Zappacostát váltó Giuseppe Pezzella egy remek lövéssel szólt hozzá a meccshez, Faivre meg egy remek védéssel válaszolt.

Egészen a 80. percig volt 1-2 az állás, ekkor aztán egy védelmi kihagyást használt ki a Young Boys, Hefti bedobását Nicolás Moumi Ngamaleu vett át az alapvonalhoz közel, kifacsart szögben még valahogy visszakanalazta a játékszert, érkezett a csereember, Vincent Sierro és a hosszúba tekert, 2-2.

Sokként érte a gól az olaszokat, olyannyira, hogy négy perccel később ismét kapitulálni kényszerültek. Erről a gólról sem a védők, sem a kapus nem tehetett, Silvan Hefti nagyon jó kis löketet eresztett meg, ami aztán a jobb felső sarokba került, 3-2.

És a legvégére is maradt egy fordulat, egy filmbe illő csavar. A 88. percben Joakim Maehle elhagyta a pályát, a helyére pedig Luis Muriel érkezett, aki kezdőként képes harmatos teljesítményt nyújtani, csereként viszont jó párszor bebizonyította, hogy kivételes képességekkel megáldott csatár, aki nagyon érzi a kaput. Most, hogy beállt egyből úgy gondolta, hogy elvégez egy szabadrúgást, amit az Atalanta az ellenfél tizenhatosának sarkánál kapott. Nem gondolkozott sokat, csak kilőtte a jobb alsót. Első labdaérintésből.

Hihetetlen szerencsés helyzetben van Gasperini, hogy ilyen emberei ülnek a kispadon…

Az egy pont kevés az Atalantának, és kevés a Young Boysnak is. De több mint a semmi…

Összefoglalás

A lehető legkomolyabb rotációt várom Ralf Rangnicktól, ami csak lehetséges. Persze nem mondom, hogy a teljes B csapat a pályán lesz, de hogy a legnagyobbak eleinte csak a padon fognak ülni az szinte biztos. Esélyt kaphat Cristiano Ronaldo a pihenésre, aki hiába egy gép, azért már nem fiatal, és nem is lesz fiatalabb, valamint a védelemben Harry Maguire, a középpályán pedig Bruno Fernándes szusszanhat egyet.

Szerepet kaphat többek között Dean Henderson – aki tavaly még elsőszámú választása volt Solskjaernak, majd idén kiesett a pixisből -, Nemanja Matic, Eric Bailly, Jesse Lingard, Donny van de Beek, egyszóval azok, akik egyébként a kezdő közelébe nem sűrűn kerültek. Aki biztosan nem lesz ott, az Paul Pogba, Anthony Martial, Raphael Varane és Edinson Cavani.

A vendégeket sem kerülik el a sérülések, egész komoly kis névsoruk van: Jean-Pierre Nsame, Cédric Zesiger, David von Ballmoos, Ulisses Garcia, Christian Fassnacht, Esteban Petignat és Joel Monteiro. Akik egy kicsit is ismerik a svájci együttest tudhatják, hogy Fassnacht, von Ballmoos és Garcia is alapembernek számítanak, no meg Nsame is, viszont ő már nagyon régóta bajlódik sérüléssel.

A feladat úgy sem lesz egyszerű, hogy Rangnick esélyt fog adni a fakónak. Alapjáraton manchesteri győzelmet gondolnánk, viszont ez a rengeteg változtatás elbizonytalanít, miközben az odds sem olyan jó, hogy erre fogadjunk. Inkább maradnánk egy kiélezett, ámde gólgazdag meccsben. Lehetséges, hogy a cserék sziporkázni fognak, viszont arra számíthatnak, hogy a Young Boys a kezdetektől fogva támad, mert számukra csak a győzelem jelent bármi reményt. Szóval részünkről megy az over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső