Midtjylland FC – Celtic: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 27.
2021. július 28. szerda, 19:45 Arena Herning
Midtjylland
vs
Celtic

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az egyik legjobb meccset a múlt hétről ez a dán – skót párharc biztosította számunkra. Könnyedén lett ez a kedvencünk, hiszen egy 6 feletti oddsot csíptünk meg vele, még szép, hogy odáig vagyunk a két gárdáért.

A Celtic a nyáron új vezetőedzőt nevezett ki az ausztrál-görög Ange Postecoglou személyében, és ahogy tartja a mondás: Minden kezdet nehéz. A mester próbálkozik megerősíteni a keretét, eddig vajmi kevés sikerrel, a kinézett játékosok nagy részét nem sikerül a Celtic Parkba csábítani, közben a meglévő játékosokat is vinnék, mint a cukrot, sőt Kristoffer Ajjert el is veszítették, a PL-újonc Brentford majd’ 16 millió eurót sem sajnálva megvásárolta a védőt.

Egyáltalán nem ért bennünket meglepetésként, hogy a fogadóirodák a tények tudatában inkább a dánokat tartják a mérkőzés és a továbbjutás favoritjának. Optimisták lehetnek a hazaiak, akik már tudják, milyen érzés eljutni a csoportkörbe, ez épp tavaly sikerült számukra. Jön a duplázás? Találjuk ki, következzen a Midtjylland FC – Celtic mérkőzés!

Mi történt az első mérkőzésen?

Röviden, dióhéjban foglaljuk össze, hogy az Celtic – Midtjylland FC találkozó hogyan alakult.

Celtic – Midtjylland FC: 1-1

G.: Abada ill. Evander

Hadd térjek ki egy kicsit a mi tippünkre, mielőtt belevágunk a találkozó összefoglalójába. Veszélyes vizekre eveztünk, hiszen arra számítottunk, hogy 2,5 gól alatt maradnak a csapatok, a végeredmény pedig döntetlen lesz. Látjátok a végeredményt? Elég jó kis pénzt hozott a konyhára…

A meccsen a csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Celtic:

Barkas – Ralston, Welsh, Bitton, Taylor – Turnbull, Soro, McGregor – Abada, Edouard, Christie

Midtjylland FC:

Lossl – Dalsgaard, Sviatchenko, Hoegh, Paulinho – Anderson, Onyedika, Evander – Dreyer, Junior Brumado, Sisto

Ránézésre, a kezdők alapján egyenlő erők csatájára számítottunk, számításaink pedig tökéletesen bejöttek. Egyik sem tudott a másik fölé nőni, ez a meccs képén, illetve a végeredményen is tökéletesen látszik.

A szezon korai szakaszában járunk, ahol egyelőre nehéz megállapítani, hogy milyen idényt futhat az adott csapat, amit viszont a Celtictől láttunk, az semmiképp nem volt biztató. Egy új edző érkezése mindig lutri, Postecoglounak pedig számtalan nehézséggel kell megküzdenie. Hatalmas a nyomás rajta, hiszen tavaly a Fradi korán elbúcsúztatta a csapatot, a bajnokságban pedig hosszú-hosszú évek után a Steven Gerrard által irányított Rangers letaszította őket a trónról. A bizalom odaveszett, az ausztrál feladata visszaszerezni azt. De egyelőre nem úgy látjuk, hogy könnyű év vár a The Bhoysra.

Nem kezdett fényesen az ellenfél sem, a barátságos meccseik felemásan alakultak, a bajnokság nyitómeccsén pedig az Odense hazai pályán mért rájuk 2-1-es vereséget.

Alapjaiba véve jó meccs volt ez, amikor a futball dominált, a küzdelem, és nem a durvaság. Rengeteg szabálytalanság volt a mérkőzésen, a játékosok nem mentek a szomszédba egy kis keménykedésért, ennek pedig meg is lett az eredménye: Két piros lap. Tegyük hozzá, hogy a Celtictől kiállított izraeli Nir Bitton azért kellett, hogy elhagyja a pályát, mert mutatóujját hozzányomta Anders Dreyer homlokához, ami a szélsőnek annyira, de annyira fájt, hogy egyből földhöz vágta magát. Törekszünk mindig, minden esetben az objektivitásra, de ezúttal ki kell mondani: Amit a dán csinált, azt mi többmeccses eltiltással büntetnénk, talán leszokna róla…

De nem tette, mert a második félidőben egy műesés miatt őt is kiszórták. Isteni igazságszolgáltatás? Valami olyasmi…

De foglalkozzunk a mérkőzéssel is, az első félidő egy gólt hozott, amit a Celtic szerzett Liel Abada révén. A 39. percben – még teljes létszámmal – az izraeli jókor volt jó helyen, és a Losslról kipattanó labdát vágta az üres kapuba.

A kiállítás nem szegte kedvét a hazaiaknak, még emberhátrányban is többször eljutottak az ellenfél kapujáig, McGregor még a felsőlécet is eltalálta. Ezután távozott Anders Dreyer is a pályáról, tíz perccel később pedig nem a pályán levők száma, hanem az eredmény került kiegyenlítésre. Evander végzett el szabadrúgást a bal oldalról, a beívelt labda mindenki mellett és felett elszállt, ez olyannyira meglepte Barkast, hogy ő sem avatkozott játékba. A játékszer így érintés nélkül került a bal felső sarokba.

A hátralévő időben hiába gyűrték egymást a felek, újabb gól nem született. A Midtjylland várhatja előnyősebb pozícióból a visszavágót.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a visszavágón?

Ahogy a múltkor, úgy most sem várunk sok gólt a két csapattól. Egyelőre mindketten keresik magukat, a Midtjylland a hétvégi bajnokiját is csak egy góllal tudta megnyerni, még odébb van a csúcsforma Sistoéknál.

A Celtic ellenben beleszaladt egy nagy pofonba, 6-2-re kaptak ki a West Ham Unitedtől, és nem, nem arról van szó, hogy a B csapatukkal álltak volna ki, pályán volt szinte mindenki, aki a dánok elleni odavágón szerepet kapott. Ajer nagyon hiányozni fog a védelemből, és egyelőre nem hallottunk vagy láttunk arra vonatkozó hírt, hogy pótolni fogják. 16 millióból pedig már lehetne vásárolni Celtic-szinten remek védőket. Érdekesség, hogy a Brentford épp a Midtjylland partnerklubja, bár az azért elég konteó-szagú, hogy csak azért vették meg Ajert, hogy gyengítsék a társ ellenfelét. Természetesen csak viccelődünk…

Postecoglou nem hiába akarta megszerezni Mat Ryant, láthatóan nem bízik Vasilis Barkasban, a másodikszámú portás, Scott Bain szintén nem kiemelkedő, ezen a téren valamit tennie kell majd a vezetőedzőnek. Nir Bittont is kénytelen lesz pótolni, aki már az előző meccsen is idegen poszton játszott, Murray párja valószínűleg Welsh lesz majd.

Bo Henrikson is kénytelen változtatni, egyrészt Anders Dreyert, akit kiállítottak az első meccsen, másrészt ott van még Aral Simsir, aki elkapta a koronavírust. Amennyiben megtartja a háromvédős rendszert, akkor a kezdő nagy része adott, az ausztrál Awer Mabil pedig Dreyer helyére kerül.

Küzdelmes, érdekes mérkőzés lesz ez a holnapi, ebben biztosak vagyunk. Jelen pillanatban a dánokat erősebbnek gondoljuk, övék a hazai pálya előnye is, így egy egygólos Midtjylland sikert érzünk a legreálisabbnak.

Az under 2,5 + Midtjylland győzelem most 5 és feles szorzóval fut, az, hogy csak az egyik csapat szerez gólt pedig szintén magas, 6 körüli oddsot lehet megcsípni. Ó, és még egy tipp: Hisszük, hogy az első félidőben csak kóstolgatni fogják egymást a felek, ott szerintünk nem születik gól. Egy esetleges H/F (half time / full time) eredményes is pakliban van nálunk emiatt: A félidőben döntetlen, a végén pedig a hazaiak örülhetnek.

Szerintünk a Celtic búcsúzni fog egy nehéz meccsen. De egyelőre bennük nem látjuk azt, hogy meg tudnák ugrani a lécet. Így, most, ebben a formában nagyon nem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső