Midtjylland FC – PSV Eindhoven: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 09.
2021. augusztus 10. kedd, 20:00 Arena Herning
Midtjylland
vs
PSV

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az odavágó előtti tippünkben feltettünk egy kérdést: Vajon tényleg ennyire jó a PSV Eindhoven, mint ahogy azt láthattuk a Galatasaray ellen, vagy a törökök vannak nagyon formán kívül, és emiatt ütötték ki őket? Nos, a Midtjylland FC elleni első meccs azt mutatta meg, hogy tényleg nagyon jó kis csapat kerekedett a holland élvonal második helyezettjéből. Az egyik legsimább mérkőzés az övék volt, esélyt sem hagytak hazai pályán dán ellenfelüknek, a vége egy megnyugtató 3-0 lett, de ez inkább a vendégek számára hízelgő, kiüthették volna őket Zahaviék, ha kicsivel jobban céloznak és jobban koncentrálnak.

Hogy a visszavágó hogyan fog alakulni? Mi arra számítunk, hogy nagyjából egy olyan meccset kell elképzelni, mint a Galata elleni visszavágó. Egy nem teljes erőbedobással játszó PSV-vel, egy próbálkozó hazai csapattal, a végeredmény meg? Hát, ezt kell most kiderítenünk.

Kezdjük el a Midtjylland FC – PSV Eindhoven mérkőzés górcső alá vételét.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

PSV Eindhoven – Midtjylland FC: 3-0

G.: Madueke, Götze, Gakpo

Nem gondoltuk volna, hogy ennyire simán jut tovább a PSV Eindhoven a dán bajnokon, erősebbnek gondoltuk Brumadoékat, mint a Galatát. De az álmok összetörtek, a Midtjyllandnak esélye sem volt, csak ténferegtek a pályán, komolyabb lehetőség nélkül, de még egy kósza kaput eltaláló lövésük sem volt, Drommelnek egyetlen egyszer sem kellett hárítani. Lássuk, hogyan alakult ez a meccs, de először fussuk át a kezdőcsapatokat!

PSV Eindhoven:

Drommel – Mwene, Andre Ramalho, Obispo, Max – Sangare, Götze, van Ginkel – Madueke, Zahavi, Gakpo

Midtjylland FC:

Lossl – Onyedika, Sviatchenko, Nicolaisen – Andersson, Evander, Rigon Matos, Paulinho – Mabil, Junior Brumado, Dreyer

Valahogy így kell elrendezni egy meccset, ahogy a PSV tette. Gyorsan megterhelni az ellenfél kapuját három góllal, akik aztán a sokktól teljesen összetörnek. Ez történt ezúttal Eindhovenben, a hazaiak már a 19. percben kapuba találtak, ami megadta számukra a kezdőlökést. Noni Madueke, a piros-fehérek jobbszélsője kapott egy passzt a tizenhatos előterében. Védőjét egy csellel elküldte, majd tűpontosan lőtt a jobb felsőbe, szegény Lossl ugyan elindult a labdára, de aztán rájött, hogy ezt nem lehet hárítani.

Nem tartott sokáig az 1-0-s előny, és nem azért, mert a dánok egyenlítettek volna, attól nagyon messze jártak. A PSV rúgta meg a második gólját, ezúttal Mario Götzét ünnepelhették a társak. Andre Ramalho hosszú indítását az egykori német válogatott mellel átvette, kapura fordult és lőtt. A labda Onyedika lábán megpattant, így Lossl képtelen volt védeni. Egyébként Götze lövése több, mint valószínű, hogy mellé ment volna, ha nincs ott az a dán láb. De ott volt, 2-0.

És akkor már nem késlekedtek a harmadik góllal sem a hollandok, egy eredményes labdaszerzés után sakk-mattig vitték az akciót, Cody Gakpo meg már oldott meg nehezebb feladatokat is, minthogy két méterről ne találja el az üres kaput.

Megsemmisítő első félidőn voltak túl a dánok, és bár biztos volt olyan szurkoló a világ valamely pontján, aki reménykedett egy második félidős feltámadásban, de azok hamar rájöttek, hogy ebből nem lesz semmi. Sőt örülhetnek, hogy nem kaptak további gólokat. Ha 6-0 a vége, azt is el kellett volna fogadni. Madueke, Götze és még van Ginkel is közel járt a gólhoz, nem beszélve Eran Zahaviról, aki nagyon érezte, mit kell tenni a gólszerzés érdekében, csak a befejezésekkel gyűlt meg a baja.

A 3-0-s eredmény így is megnyugtató, a PSV a play off körben lesz hamarosan, ezt azért elég nagy biztonsággal állítjuk.

Előző meccs eredménye
2021.08.03.Bajnokok Ligája
psv eindhoven
3:0
midtjylland
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Hogy mennyire jó formában van a PSV, arra bizonyíték a hétvégén lejátszott Ajax elleni Szuperkupa mérkőzés. Zahaviék rettenetesen elverték az amszterdamiakat, mondjuk ehhez az is kellett, hogy Nicolas Tagliaficot a mérkőzés elején kiállítsák. Noni Madueke megint nagyot játszott, most épp egy duplával vette ki a részét a fölényes győzelemből, rajta kívül még Götze is betalált, valamint a csereként pályára lépő ifjú titán, Yorbe Vertessen. A vége 4-0 lett.

Schmidt egyetlen változtatást eszközölt a dánok elleni meccshez képest, Boscagli váltotta Obispot a védelem közepén, azonban holnap este bizonyára a holland visszakerül a kezdőbe. Más változtatást – hacsak nem kényszerű – felesleges lenne tenni, a stabil védelemmel, a jó formában levő Madueke – Götze – Zahavi – Gakpo négyessel borítékolható a továbbjutás.

A Midtjylland is egy négyest gurított a hétvégén, ők hazai pályán verték a Vejle együttesét. Mabil helyett Isaksen játszott (gólt is rúgott), ahogy Dreyer is. Bár sokan támadják, Bo Henriksen úgy tűnik, hogy kitart a háromvédős rendszer mellett, ám a Vejle ellen Onyedika Evander párjaként a középpályán kapott szerepet, hátul pedig Cools, Sviatchenko és Nicolaisen szerepelt.

Ahogy már írtuk, valami olyasmi mérkőzésre számítunk, mint a Galata ellen. A PSV-nek egyáltalán nem kell sietni sehova, az idő nem őket, hanem a Midtjyllandot szorítja. Ennek tükrében türelmesen játszhatnak, azt már a hazai meccsen is láthattuk, hogy egy labdaszerzés után akár sokpasszos játékkal, akár a támadók gyorsaságát kihasználva könnyedén jussanak el Losslig.

Így is vékony jégen táncolnak a dánok, több mint valószínű, hogy nem tudnak három gólt rúgni ennek a PSV-nek, de egy kapott gól azt a kevés esélyt is lenullázza.

Ellenben, ha ők szereznek elsőként gólt… Az még akár izgalmas is lehet.

A nyomás rajtuk, de a hazai közönség átsegítheti őket a problémákon. Még egyszer: Nem hinnénk, hogy innen tovább lehet jutni, de hogy a lelküket a pályán hagyják, abban biztosak lehetünk.

Láthatunk-e gólokat? Véleményünk szerint igen. A PSV háromgólos előnye tudatában biztosan nem lesz annyira koncentrált, így egy gól becsusszanhat, az viszont szerintünk elképzelhetetlen, hogy ők ne találjanak be a dán kapuba. Így a mindkét fél szerez gólt jó opció, ahogy az over 2,5 is. Végül pedig említsük meg a találkozó kimenetelét.

Van pár forgatókönyv a fejünkben, de a legvalószínűbbnek azt tartjuk, hogy a PSV megnyeri a találkozót. Szűken, ezúttal nem ütik ki ellenfelüket. Felesleges lenne minden erejüket erre a meccsre pazarolni. Lesz még dolguk bőven az idényben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső