Monaco – PSV Eindhoven: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 01.
2022. augusztus 02. kedd, 20:00 Stade Louis II
Monaco
vs
PSV

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Két új beszálló, két nagycsapat, akik közül az egyik azonnal búcsúzni is fog a Bajnokok Ligájából. Kissé igazságtalannak tűnik, hogy a Monaconak és a PSV-nek máris be kellett szállnia, miközben a hercegségbeliek a Ligue 1 harmadik, a PSV pedig az Eredivisie második helyén végzett. Mindkét együttes tudja, milyen érzés a célegyenesben kisodródni, hiszen tavaly mindketten a végén buktak, és emiatt csak az Európa-ligában vehettek részt. Ahol aztán amúgy azonos csoportba kerültek.

Szeretnék elkerülni ezt most, szeretnének a BL-ben részt venni. A PSV épp a hétvégén hódította el a szezon első trófeáját az Ajax ellen (beszélni fogunk róla), a Monaco azért harcol, hogy legjobbját, a csapat kapitányát, Wissam Ben Yeddert magánál tartsa.

Idén még nem igazán láthattuk őket, a bukmékerek félig-meddig vakon úgy gondolják, a Monaco nyerhet otthon. Viszont a hétvégi PSV – Ajax után én ezt azért megkérdőjelezném.

Két kiváló csapatról beszélünk, mindkettő megérdemelné, hogy a csoportkörbe kerüljön, ez nem is lehet kérdéses. De csak az egyiküknek fog ez sikerülni. Vagy egyiküknek sem. Ne feledjük, ez után még lesz egy kör, a döntő, amin még át kell magukat verekedni…

Következzen a Monaco – PSV mérkőzés!

Monaco

Két igazi nagyágyú feszül egymásnak, ilyenkor bánhatjuk tényleg, hogy egyikük ki fog esni. Pedig még pályára sem léptek, már most látni, hogy helyük lenne a legjobb 32-ben. Mindkét csapat új vezetőedzővel vág neki az új idénynek. Vagyis Philippe Clement nem annyira új, az előző szezon közepén váltotta Niko Kovacot, akivel a Monaco beragadt. A döntés nagy visszhangot váltott ki, még maga II. Albert herceg is kritizálta a vezetőséget a horvát elküldéséért. Ám az idő őket igazolta, Clement érkezése után a Monaco egy olyan sorozatot produkált, aminek köszönhetően odaért a harmadik helyre. Megint a harmadikra, csak úgy, mint tavaly. És akkor végül a Shakhtar Donetsk ellen elvéreztek…

Most nem szeretnének, de a PSV Eindhoven ellen nem lesz könnyű dolguk.

A hercegségbeliek középpályája kissé megrogyott, miután Aurelien Tchouaménit eladták a Real Madridnak. Nem kis pénzt kaptak érte, 80 millió euró ütötte a markukat, ám ennek a pénznek nem vágtak alá. Igazából Tchouaméni sem lett pótolva, Clement Boubakary Soumarét szeretné megszerezni.

Érkezett Takumi Minamino és Breel Embolo, mindketten a támadóharmadban tudnak segíteni. Ám ott van már Kevin Volland, Wissam Ben Yedder, Sofiane Diop vagy Myron Boadu. Pietro Pellegri viszont nincs, őt is eladták, bár sok vizet az olasz nem zavart.

A Monacot eddig a Bajnokok Ligájában még nem láthattuk, mármint az idei sorozatban. Ugyebár tavaly a döntőben búcsúztak – a selejtező döntőjében – egy nagyon peches Aguilar-öngól okozta a vesztüket…

A francia bajnokság a hétvégén kezdődik, de Clement minden erejével a BL-re összpontosít, nem szeretné elkövetni ugyanazt a hibát, mint Niko Kovac. Egyébként Clement számára nem idegen a csoportkör, tavaly egy egészen félelmetes csoportban (Manchester City, PSG, RB Leipzig) sikerült jó eredményeket elérni a Club Brugge mestereként.

A Monaco a nyáron hét felkészülési mérkőzést játszott, melyek közül ötön nem kaptak ki. Többek között simán verték a Portimonensét, ikszeltek az Interrel és az Austria Wiennel. Az utolsó két meccsükön viszont kikaptak, előbb az FC Porto verte meg őket 2-1-re, majd a Southampton 3-1-re győzött.

A csapat újra kölcsönvette Alexander Nübelt, aki tavaly az első számú kapus volt. Előtte majd Axel Disasi és Guillermo Maripán játszhat, mivel Benoit Badiashile megsérült.

Az újonnan szerződtetett játékosok egyikét sem várjuk a kezdőbe, Wissam Ben Yedder fog éket játszani, mögötte árnyékékként Kevin Volland, a széleken pedig Golovin és Vanderson játékára számítunk.

A középpálya közepe kissé foghíjas, nem hiába akar a belga még egy belső középpályást igazolni. Ezúttal Jean Lucas és Youssouf Fofana játszhat.

A várható kezdőcsapat:

Nübel – Aguilar, Disasi, Maripan, Caio Henrique – Fofana, Jean Lucas – Vanderson, Volland, Golovin – Ben Yedder

Egymás elleni meccsek:

Ahogy fentebb, a bevezetőben mondtam, ez a két csapat is játszott már korábban egymással. Méghozzá nem is annyira régen. Tavaly mindketten a BL-ben búcsúztak, aztán az Európa-ligába kerültek át és ugyanabban a négyesben szerepeltek. A Monaco az első lett, a PSV a harmadik, ők az EKL-elődöntőjéig jutottak, míg a franciák a legjobb 16 között a Braga ellen búcsúztak.

Meccseik nem voltak túlságosan jók, legalábbis az nem, amit a II. Lajos Stadionban rendeztek. A Hollandiában lejátszott mérkőzésen 2-1-re a Monaco nyert, na az már egy sokkal színvonalasabb találkozó volt.

Ezeket a meccseket leszámítva két régebbi barátságos mérkőzés állt a rendelkezésünkre, valamint egy BL-meccs 2005-ből. Azzal különösebben nem foglalkozunk…

Előző 5 meccs eredménye
2021.11.04.Európa-liga
monaco
0:0
psv
Európa-liga
2021.10.21.Európa-liga
psv
1:2
monaco
Európa-liga
2017.07.16.Barátságos Mérkőzés
monaco
0:0
psv
Barátságos Mérkőzés
2015.07.17.Barátságos Mérkőzés
psv
1:3
monaco
Barátságos Mérkőzés
2005.03.09.Bajnokok Ligája
monaco
0:2
psv
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSV Eindhoven

Már a bevezetőben mondtam, hogy a PSV megszerezte első trófeáját, legnagyobb riválisát, az Ajaxot verte meg a csapat az amszterdami döntőben, lényegében idegenben. A Szuperkupa-finálé rendkívül szórakoztató volt, összesen nyolc gól esett, 5-3-ra nyert a PSV. A találkozó legjobbja az a Guus Til lett, aki három gólt vágott, mellette Cody Gakpo és a nyáron a PSG-ből megszerzett Xavi Simons talált még be. Kemény kis meccs lehetett, és ez volt Ruud van Nistelrooy első tétmeccse a csapat élén.

A korábbi klasszis, aki megfordult a Manchester Unitedban és a Real Madridban is, nyáron vette át a stafétát Roger Schmidttől, aki a Benfica vezetőedzője lett.

Beszéljünk egy kicsit a nyári erősítésekről. RvN alaposan belehúzott, hiszen nyolc játékost csábított a klubhoz. Kiemelkedik közülük Guus Til, akit mindössze hárommillió euróért vásároltak a Szpartak Moszkvától, valamint Luuk de Jong, ő a Sevillából tért haza. Xavi Simonsról már beszéltünk, de Sávioról, Ki-Jana Hoeverről, Jarrad Branthwaite-ről és Boy Watermanról még nem. No meg ott van Walter Benitez, aki a Nice csapatától érkezett.

Van pár távozó, akik miatt főhet a feje a mesternek, ilyen például Mario Götze vagy Eran Zahavi.

A felkészülés során a PSV hat meccset játszott, ezek közül kettőt veszített el (Bielefeld, Villarreal), egyszer ikszelt, és a többit megnyerte.

Ami probléma még Ruud van Nistelrooy számára, hogy egyik legjobbja, Noni Madueke több hónapra kiesett, miközben Yorbe Vertessen is sérült, vakbélgyulladás után van a játékos.

A várható kezdőcsapat:

Benitez – Hoever, Teze, Ramalho, Max – Veerman, Sangare – Bakayoko, Til, Gakpo – De Jong

Tippelde

Általában az ilyen meccseken szoktunk csalódni. Két nagyon jó keret feszül egymásnak, a tét viszont komoly, és egyikük sem akarja idő előtt feladni az álmait. A Monaconak hazai pályán előnyt kellene kiharcolni, sok függ attól, hogy az első gól mikor érkezik. Mert, hogy lesz gól az biztos.

Ha korán, akkor egy gólgazdag találkozó is kijöhet ebből, ehhez minden adott. A PSV a tavalyi idényben idegenben is nagyon jól játszott, a most rúgott öt gól is arra sarkall bennünket, hogy az over 2,5 felé vegyük az irányt. Bátrabbak akár még az over 3,5-et is megtippelhetik, de az nyilván már sokkal kockázatosabb…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső