Monaco – Shakhtar Donetsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 16.
2021. augusztus 17. kedd, 21:00 Stade Louis II
Monaco
vs
Shakhtar Donetsk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Valóban nincs megállás, lassan kezdődik a mókuskerék újra, de ezúttal ez nem egy negatív dolog, hiszen újra annyi fogadnivaló van, hogy csak na. A Bajnokok Ligája csapatok tűkön ülve várnak, már csak egy akadály van előttük, ha ezt megugorják, akkor főtáblásnak mondhatják magukat. De az egy nagy akadály lesz mindenki számára…

Mostani csapataink közül egyelőre nem is nagyon tudunk választani. A Monaco – Shakhtar Donetsk találkozóval kezdünk, és bár a tét hatalmas, az a tudat megnyugtató lehet a csapatok számára, ha itt kiesnének, akkor az Európa-liga csoportkör már megvan, ott tárt karokkal várják őket. Nyilván minden csapat számára a Bajnokok Ligája az etalon, de azért jó tudni, hogy van B terv is.

A Monaco valóban feláldozta a hétvégi bajnokiját a Lorient ellen, bár arra nem gondoltunk, hogy végül vereséget fognak szenvedni.

Roberto De Zerbi viszont tudott javítani, az Olekszandrija elleni fájó és kellemetlen vereség után hazai pályán nem kegyelmeztek a Metalisztnak. Igaz, a sztárok többsége a pályán volt.

A fogadóirodák és a szakértők nagy része francia győzelemmel számol, ám mi egyáltalán nem írnánk le az ukrán együttest…

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Monaco

Niko Kovac együttesének eddig csak egyetlen párharcot kellett megnyernie, ők a harmadik körben csatlakoztak a többiekhez. Nem túl erős ellenfél jutott nekik, a két meccs alatt kiderült, hogy a Sparta Praha nincs egy súlycsoportban Ben Yedderéken. Könnyed kis győzelmeket arattak, a prágai meccset 2-0-ra nyerték, a visszavágót pedig 3-1-re.

A mostani párharc már nem lesz ennyire sima, ebben biztosak vagyunk. A csütörtökön azt pedzegettük a Lorient – Monaco mérkőzésről szóló cikkünkben, hogy vajon hogyan gondolkozik Niko Kovac? A Lorient hajlamos otthon jó teljesítményre még a nagyok ellen is, és félő volt, ha a legjobbak pihennek, akkor ráfázhatnak. Így is lett.

A kiscsapat ugyan csak kétszer találta el Alexander Nübel kapuját, de volt egy tizenegyes, amit Moffi értékesített. Hiába támadott végig a vendég együttes, nem tudták feltörni a Lorient védelmét, így az első fordulóban elért Nantes elleni döntetlenjüket most megfejelték egy vereséggel.

A kétségbeejtő az volt egyébként, hogy csereként jöttek a legjobbak, de ők sem tudtak segíteni.

A sérültekkel kapcsolatban elég ellentétesek az információk. Ami biztosnak tűnik az Jean Marcelin sérülés, illetve az is egyöntetű mindenhol, hogy Aleksandar Golovin kapott egyet, ami miatt a játéka kétséges. Ez pedig óriási érvágás a csapatnál.

Egyesek írják még Lecomte-ot – aki, ha egészséges sem fog játszani Nübel miatt -, illetve Benoit Badiashile-t.

A hétvégén három védővel játszottak a hercegségbeliek, Disasi, Sidibe és Pavlovic alkották ezt a hármast. Ám meg lennénk lepődve, ha a Shakhtar ellen is így állnak majd fel. Badiashile-t minden bizonnyal Sidibe fogja pótolni majd, ám ne feledjük, Guillermo Maripán már leülhetett a kispadra a Lorient ellen.

Golovin helyére Ismael Jakobs a legnagyobb esélyes a baloldalon, az új fiú, Myron Boadu viszont eddig nem mutatott sokat, Ben Yedder és Volland a két esélyes a támadó szekcióba.

Előző meccs eredménye
2015.07.05.Barátságos Mérkőzés
shakhtar donetsk
3:0
monaco
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Shakhtar Donetsk

Kalandos útja a Shakhtarnak sem volt, ők is a harmadik fordulóban léptek először pályára. Ellenfélül a Genk együttesét kapták, mi pedig végig magabiztosan állítottuk, hogy a brazilokkal teletömött ukrán De Zerbi legénység fog továbbjutni. Ez így is lett, az első, majd a második mérkőzést is 2-1-re nyerték meg, a play off kör talán csak az első meccsen forgott veszélyben, amikor Paul Onuachu a belgákat juttatta vezetéshez. Végig jobban akarta viszont a győzelmet a Shakhtar, és meg is tudták fordítani a találkozót.

A visszavágón meg már nem volt kérdés, a 2-1 a Genk számára hízelgő.

A bajnokságban a Shakhtar és a Dinamo Kijev minden évben ádáz küzdelmet vívnak egymással, ez minden bizonnyal idén sem lesz másképp. Épp ezért fájó minden egyes elhullajtott pont, főleg a gyengébb képességű riválisok ellen. Így jártak most De Zerbiék, az Olekszandrija vitte el tőlük a három pontot, ezzel pedig már lépéshátrányba is kerültek a Kijevvel szemben. A Dinamo ugyanis hibátlan eddig, bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Na meg ott van a Deszna együttese is, akik teljes meglepetésre mind a négy meccsüket behúzták. Lehet, hogy új trónkövetelővel lesz dolga a két sztárcsapatnak? Azt azért nem hisszük…

A Shakhtar eddig is a támadó futball mellett volt, ez De Zerbi és Lassina Traoré érkezésével csak még tovább javult. A burkina fasói született gólvágó, De Zerbi pedig már a Sassuolo élén is megmutatta, hogy többet törődik a támadások építésével, mint a védekezéssel.

A Genk ellen kiesett Pedrinho, az új igazolás, és bár a brazil valóban jó futballista, de a helyettesei is azok. Tete a jobbszélen ragyogóan játszott a belgák ellen, a baloldalra pedig visszatérhet Solomon.

Az olasz mester anno azért hagyta el a zöld-feketéket, hogy Bajnokok Ligájában szerepelhessen aktuális csapatával. Hát, itt a lehetőség…

Összefoglalás

A fogadóirodák egyértelműen fogalmaznak: A franciák nyerik a mérkőzést. Mindössze 1.60 körüli oddsszal számolhatnak azok, akik hasonlóképp gondolkoznak. De eláruljuk, hogy mi nem vagyunk ezek között az emberek között.

Bár egy friss hír szerint Golovin mégis játszhat, erre sem vennénk mérget.

Nem azért nem bízunk a Monacoban, mert a bajnokságban két meccs alatt egy pontot gyűjtöttek. Ott sok hiányzójuk volt, más volt a prioritás, érthető. Mi inkább az ellenfél ereje miatt nem bízunk a Monacoban. Bár nem ütötték ki a Genket, ahogy azt mi vártuk tőlük, de annyi energia bőven elég volt, amennyit végül beletettek.

Jobb helyzetkihasználással 3-4 gólos sikerek is születhettek volna. A brazilok repítik a Shakhtart, Lassina Traoréval kiegészülve pedig bivalyerősek.

Ezért mi feléjük hajlunk, nem elfeledve, hogy hol lesz a mérkőzés, no meg persze azt, hogy Ben Yedderék milyen erőt képviselnek.

Arra számítunk, hogy a találkozón mind a két fél betalál, a Shakhtar védelme sem az ukrán bajnokságban, sem pedig a Genk ellen nem remekel, remekelt.

A másik tippünk pedig egy döntetlen. Nem fog eldőlni a párharc már az első meccsen, ebben biztosak vagyunk. Egyezzünk ki egy 1-1-es döntetlenben. Az tökéletes volna számunkra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső