Monaco – Sparta Praha: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 09.
2021. augusztus 10. kedd, 20:00 Stade Louis II
Monaco
vs
Sparta Praha

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A legsimább első meccset szerintünk a PSV Eindhoven produkálta, de szorosan a második helyen ott a Monaco együttese, akik szintén már a play off körben érezhetik magukat, miután az első mérkőzésen idegenben, Csehországban nyertek 2-0-ra a házigazda Sparta Praha otthonában.

Sűrű a program már a csapatoknak, elkezdődtek a hazai pontvadászatok, a Monaco például játszott kedden a Prága ellen, pénteken már a Nantes ellen kellett (volna) helyt állni, majd most kedden ismét a Bajnokok Ligájában lesz jelenésük.

Jó csapatnak tartjuk a cseheket, ám nem annyira jónak, hogy a II. Lajos Stadionban (legalább) három gólt rúgva továbbjussanak. Erre szinte semennyi esélyt nem látunk.

Értek már a közelmúltban azért meglepetések bennünket, de ez tényleg nem reális. Ettől függetlenül Niko Kovacot nem úgy ismerjük, mint aki majd ellazázza és ellazsálja a visszavágót. Komolyan fogják venni, és minden valószínűség szerint meg is nyerik majd a találkozót. Hopp, kis spoiler a tippünkkel kapcsolatban. Kifejtjük, hogy miért gondoljuk ezt, jöjjön a Monaco – Sparta Praha találkozó beharangozója.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Sparta Praha – Monaco: 0-2

G.: Tchouameni, Volland

A francia bajnokság bronzérmese is megkezdte a Bajnokok Ligája szereplést, méghozzá egy könnyed győzelemmel. Niko Kovacék úgy mentek neki a találkozónak, hogy igenis komolyan veszik a Spartát, ez a végeredményen látszik is.

Lássuk a kezdőket!

Sparta Praha:

Nita – Wiesner, Panak, Hancko, Polidar – Moberg Karlsson, Pavelka, Sacek, Dockal, Pesek – Hlozek

Monaco:

Nübel – Aguilar, Badiashile, Disasi, Caio Henrique – Martins, Fofana, Tchouameni, Golovin – Ben Yedder, Volland

Mint látható, a legjobbjait csatába küldte a horvát mester, egyedül a szurkolók talán Sofiane Diop padoztatását nem értették, de később a fiatal középpályás is beállt. A mérkőzés Aleksandr Golovin 17 méteres, lapos lövésével indult, amely végül a kapufa mellett elsuhant, valamint Nita is rajta volt.

A mezőnyben a vendégek többször is ellenfelükre telepedtek, ám a következő nagy helyzetet a csehek alakították ki. Egy baloldali beadás után a védők teljesen megfeledkeztek a cseh futball – és a Sparta Praha – legnagyobb reménységéről. Ez talán még magát a csatárt is meglepte, Adam Hlozek nem találta el jól fejjel a labdát, ami így méterekkel ment mellé.

Aurelien Tchouameni viszont tökéletes bólintott! A 37. percben Golovin ívelt be egy szögletet, középen magasodott a középpályás, és nagy erővel fejelt a kapuba. Nem volt túl jól helyezve, de olyan erő volt benne, hogy mire Nita felemelte a kezét, Tchouameni kis túlzással már a gólöröm végén járt.

A szünetben Vrba lekapta a pályáról Moberg Karlssont, a helyére Julist küldte fel, ez sokat nem változtatott a játék képén. Az 59. percben jött a második találat a francia gárdától, ebben pedig főszerepet vállalt Sofiane Diop is. Az ifjú csillag előtte két perccel állt be csereként, harcosságának köszönhetően jutott el Kevin Vollandhoz a labda, aki – bár előtte egy ziccert kihagyott – második alkalommal már nem hibázott. Szegény Nita az, akit sajnálni lehet a szituációban, hiába védett elsőre, a társak cserben hagyták.

A második gól után érezhetően megnyugodtak a vendégek, és részükről ekkor már nagyobb lehetőség nem is volt a meccsen.

A csehek egyáltalán nem voltak elégedettek a végeredménnyel, mégis mindössze egyetlen átlövési kísérletük volt. Ezt Alexander Nübel, a Bayern Münchentől kölcsönkapott fiatal kapus – aki egyértelműen Lecomte helyére pályázik – gyönyörű vetődéssel kivédte.

Nem ütközött hatalmas falakba a Monaco, a visszavágón 180 fokos fordulatnak kellene beállnia ahhoz, hogy ne a hercegségbeliek jussanak a play off körbe.

Előző meccs eredménye
2021.08.03.Bajnokok Ligája
sparta praha
0:2
monaco
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Sokan úgy gondolják, a visszavágó csak formaság. Bevalljuk férfiasan: Mi közéjük tartozunk. Ahogy a fogadóirodák is. Egyetlen dolgot azonban nem árt megjegyezni, mégpedig azt, hogy a Monaconak elég sűrű volt a múlt hete. Kedden még a BL-ben játszottak, utaztak párezer kilométert, majd pénteken már a Nantes-ot kellett fogadniuk. Az a meccs nem is sikerült jól, a tavalyi év osztályozós helyén végző kanárik 1-1-es döntetlent értek el.

A BL-ben szereplő csapathoz képest három helyen változtatott Kovac mester, bekerült Diop, Jean Lucas és Bouza, és pihent Golovin, Fofana és Ben Yedder.

Mindhárom játékost kezdőbe várjuk holnap.

A Spartának a hétvégi főpróba jobban sikerült, hazai pályán fogadhatták a Karvina együttesét, és Hlozek, valamint Pavelka találatainak köszönhetően 2-0-ra nyertek.

Vrba nem rotált, a lehető legerősebb csapatot küldte pályára a cseh bajnokin, és ez így lesz majd kedden este is a II. Lajos stadionban.

Niko Kovac fejében az járhat, hogy egy kissé védekezőbb felfogású csapattal játsszon, gondolunk itt arra, hogy Tchouameni és Fofana mellett egy harmadik, védekezőbb felfogású játékost tegyen a kezdőbe. Mondjuk Jean Lucast vagy Fabregast, aki már nem mai legény, de ilyenkor a rutinja aranyat érhet.

Abba is bele kell gondolni – nem nekünk, a horvátnak -, hogy egyetlen gól a párharc végét eredményezné. És semmi nem indokolja a védekező felfogást, ebben a Spartában nincs akkora tűz, hogy megnehezítsék a Monaco dolgát.

Benjamin Lecomte a hírek szerint felépült, de nagyobb összegben mernénk fogadni rá, hogy ismét Alexander Nübellel kezdődik majd a franciák kezdője. Két belső védője is hiányozni fog Kovacnak: Jean Marcelin és Guillermo Maripán. A chilei kiesése nagyobb érvágás, Európa egyik legjobb góllövő védője még a Copa Americán sérült meg, makacs sérülése pedig az idénynyitóra sem jött rendbe.

A Sparta az odavágón egy elég védekező 4-5-1-es formációval rukkoltak elő, ahol Pesek és Moberg Karlsson ugyan segítették a támadásokat, de ugyanennyire – vagy inkább jobban – a védekezésre is koncentrálniuk kellett.

Most azonban nincs idő a tartalékolásra, nincs idő türelmesnek lenni. Vagy nekimennek a Monaconak, vagy kiesnek. Ennyire egyszerű a képlet. Így a 4-5-1-et ezúttal egy 4-3-3 válthatja fel. Nem biztos, hogy ez személyi változtatásokat is jelent, de muszáj megtámogatni egy kicsit Hlozeket, a legutóbb nagyon magára hagyták.

Hogy mi mire számítunk? Egyrészt Monaco győzelemre. Ezt annyira nem kell feszegetni, egyértelműen ők a jobb csapat, és ha ismét egy erős kezdővel és megfelelő hozzáállással lépnek pályára, akkor bármi történik, nem fog tudni csodát tenni a Sparta Praha.

A mi fejünkben a Monaco már az első félidőben gólt szerez, így a félidő: H, vége: H is játszik, illetve az, hogy kényelmes előnyük tudatában a hazaiak kicsit visszavesznek. Talán még a legjobbakat is lekapják a pályáról, ez pedig megnyithatja a kaput a Sparta Praha előtt.

Plusz, tegyük hozzá, hogy akár a meccs elején is betalálhatnak, akkor meg tényleg egy izgi meccs kerekedhet az egészből.

Összefoglalva: Szeretnénk hazai győzelmet látni, szeretnénk, ha mindkét csapat betalálna, illetve a gólszámot tekintve is bízunk az over 2,5-ben. Remélhetőleg, most ezt is teljesítik a srácok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső