Napoli – Ajax: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 11.
2022. október 12. szerda, 18:45 Diego Armando Maradona
Napoli
vs
Ajax

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A múlt héten a mostani meccsünknél mondtam azt, hogy a legizgalmasabb lesz, hogy a leginkább várt összecsapások egyike, igazi rangadó. Nem spóroltam a jelzővel, holott ez nem rangadó volt, hanem egy sima edzőmeccs. A Napoli csúcsformában, és az Alfred Schreuder által irányított Ajax sem tudta őket megállítani. Hatalmas verést kaptak Kudusék, ami után a továbbjutás is nagy veszélybe került. Amennyiben most is kikapnak, amire jó esély van, úgy le is mondhatnak nagyjából a második helyről. Na jó, lesz még egy Ajax – Liverpool meccs is a jövőben, szóval ezt talán túlzás kijelenteni.

Luciano Spalletti csendben épített egy szupercsapatot. Nem kellett hozzá szórni a pénzt, bár tény, nem ingyen rakta össze ezt a gárdát az edző. Vezetik az olasz bajnokságot, egyszerűen most megállíthatatlannak tűnnek.

Az Ajaxnak volt egy gyenge időszaka, és talán még most sem jöttek ki belőle teljesen, de a kezdőlökés megvan, a hétvégén újra nyerni tudtak. Ez talán valamennyire erőt adott nekik a folytatásra és a szerda esti meccsre.

Nem lesz egyszerű, a Nápolyt idén a Diego Maradonában nem igazán lehetett megfogni, emlékeim szerint csak a Leccének sikerült ez, de nekik is csak egy iksz jött össze.

Minden valószínűség szerint ezért is gondolják a fogadóirodák azt, hogy az olaszok könnyen nyerik meg a mérkőzést. Van benne valami, a forma mellett az Ajaxnak azzal is számolnia kell, hogy csapatkapitányuk nem lehet ott a találkozón. És még van sok más szempont, amit figyelembe kell venni.

A Napoli győzelme 1.60-at ér, a döntetlen 4.50-et, míg a hollandok sikere 5.20-at.

Jöjjön a Napoli – Ajax találkozó!

Az előző fordulóban történt

A csoport rangadóján az Anfielden 2-1-re kikapó Ajax ezúttal hazai pályán próbálkozott tartani a lépést. Az első meccsükön magabiztos győzelmet arató hollandok a játéknap legnagyobb verését könyvelhették el, a Napoli, miután hátrányba került, begyújtotta a rakétákat, és szétszedték Tadicékat.

Két tippünk volt a meccsre, az egyik, hogy mindkét csapat betalál a másik kapujába, a másik meg az, hogy legalább két és fél gól esik majd a találkozón. Mindkettő bejött, méghozzá elég hamar. Ilyen szintű úthengerre nem számítottunk a vendégektől, de ezzel csak megint bizonyították, hogy nem csak a Serie A-ban lehetnek sikeresek idén.

De a meccs eleje nem nekik, hanem a hollandoknak állt. A hazai csapat idei felfedezettje, Mohammed Kudus gólt rúgott a Rangersnek, majd a Liverpoolnak is, és most harmadik meccsén is örülhetett egy találatnak. A csatár eddig bombagólokat szerzett, ez a mostani viszont nem volt az, messziről sem. Konkrétan agyonrúgták a gólvonal környékén ólálkodó Kudust, ezzel szerzett vezetést az Ajax. Csak a kilencedik percben jártunk, sejthettük, hogy lesz erre válasza a vendégeknek. De hogy hat? Arra már nem…

Nem kellett tíz percet sem várni az egyenlítésre, szép, egyérintős támadás végén Matthias Olivera beadása Giacomo Raspadorit találta meg, aki estében, fejjel, védője szorításában talált a kapuba.

Negyedórával később már a Napolinál volt az előny, egy kisszöglet után Khvicha Kvaratskhelia beadását Giovanni Di Lorenzo bólintotta be. Megérdemelt volt a fordítás, a bekapott gól után a szürkemezes vendégek irányították a mérkőzést. És még nem volt vége az első félidőnek…

A 40. percben csak Remko Pasveernek köszönhették, hogy nem lett 1-3, de a 45.-ben már a rutinos kapus sem segíthetett. Zambo Anguissa indította Piotr Zielinskit, a lengyelt senki sem fogta, így akadálytalanul kerülhetett gólhelyzetbe, ahol nem is hibázott.

A fordulásra sem sikerült összeszednie magát a hazaiaknak, közeledés helyett még jobban eltávolodtak talján ellenfelüktől. A kezdés után két perccel már betaláltak a vendégek, Anguissa ezúttal Raspadorit hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

A 63. percben Khvicha Kvaratskhelia is feliratkozott a góllövőlistára, Raspadori ezúttal a gólpasszt adta. Az Ajax nem tudott mit kezdeni a vendégek letámadásaival, több gól is azután született, hogy a holland térfélen szerezték meg a labdát, majd néhány húzásból a kapu előtt termettek.

A 73. percben Dusan Tadic nem bírta idegekkel a meccset, és második sárga lapját begyűjtve az öltözőbe indult, a Napoli pedig élvezte a játékot, és még egy gólt berámoltak a teljesen széteső házigazdának: Ezt a csereként pályára lépő Giovanni Simeone szerezte.

Napoli

Minket eddig lenyűgöz a Napoli csapata. Nem csak a bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában is, hiszen minden meccsen úgy lépnek pályára, hogy nyerni akarnak, támadnak, és pofás támadások mellett gyönyörű gólokat szereznek. Minden a Liverpool elleni hazai 4-1-gyel kezdődött, majd ezután megverték a Rangerst is idegenben, végül jött az Ajax elleni kiütés. Már most 13 rúgott gólnál járnak, ami elképesztő szám.

Egy győzelemmel biztos a továbbjutásuk, hiszen ez esetben már csak maximum a Liverpool érheti be őket.

A hétvégén a bajnokságban is sikerült nyerni, megint gólzáporos meccsen, az újoncot, a Cremonesét verték 4-1-re. Betalált a kapuba Matteo Politano, Giovanni Simeone, Hirving Lozano és Matthias Olivera. Egyébként a hosszabbításig szoros volt a meccs, Lozano a 93., Olivera a 95. percben szerzett gólt.

Utolsó nyolc meccsüket egyaránt megnyerték, és hazai pályán is imponálóan jó mérleggel rendelkeznek, az idei szezonban csak egyszer veszítettek pontot.

Mivel Piotr Zielinski sérülése rendbe jött (a középpályás vasárnap csereként játszott is), így Spallettinek alig van hiányzója. Az egyikük Victor Osimhen, akit remekül pótol eddig Giacomo Raspadori és Giovanni Simeone. A másik Amir Rrahmani, akit a Cremonese ellen kellett lecserélni.

A mester így majdnem ugyanazzal a csapattal léphet pályára ezúttal is.

A várható kezdőcsapat:

Meret – Di Lorenzo, Östigard, Kim, M. Olivera – Z. Anguissa, Lobotka, Zielinski – Lozano, Raspadori, Kvaratskhelia

Előző meccs eredménye
2022.10.04.Bajnokok Ligája
ajax
1:6
napoli
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ajax

Kicsit mélyre került az Ajax az elmúlt hetekben, nem igazán emlékszem olyanra, hogy a csapat zsinórban négy meccsét se tudja megnyerni. Márpedig most ez történt, és ebben a Bajnokok Ligája is szerepet játszott. Először ugyan magabiztosan verték a Rangerst, de aztán az Anfielden 2-1-re kikaptak, a Napoli elleni meccsről meg már beszéltünk.

Most a harmadik helyen állnak, és amennyiben nem nyernek, vagy legalább szereznek pontot, lemondhatnak arról, hogy a kieséses szakaszba kerüljenek. Alfred Schreuder csapata a hétvégén tudta megszakítani rossz sorozatát, bár ez sem volt egyszerű menet. A Volandam otthonában léptek fel, és nyertek 4-2-re Dusan Tadic, Calvin Bassey, Brian Brobbey és Davy Klaassen góljaival.

Azért látszik, hogy Antony már nincs a csapattal, hiányoznak a szélső góljai és gólpasszai.

Sérültek terén változás nincs, Mohamed Ihattaren nem szerepelhet, bár ő teljesen fitten sem játszana, a másik Jorge Sánchez, a harmadik Ahmetcan Kaplan. Van egy fontos eltiltott, Dusan Tadic, akit az előző meccsen ütésért állítottak ki.

A várható kezdőcsapat:

Pasveer – Rensch, Timber, Bassey, Blind – Klaassen, Álvarez, Taylor – Berghuis, Kudus, Bergwijn

Tippelde

Egy lépésre a továbbjutástól, az ellenfelüket a múlt héten 6-1-re verték, és hazai közönség előtt fognak pályára lépni. Nem csoda, hogy a hazai játékosok telve vannak önbizalommal. Úgy érzem, megint egy jó kis találkozót láthatunk majd, ahol a gólokkal sem maradnak adósak a felek.

Két és fél gól feletti eredmény mellett azt várom még, hogy Kvaratskheliáék nyerjék meg a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső