Neftchi Baku – Dinamo Tbilisi: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 13.
2021. július 14. szerda, 19:00 8 KM Stadionu
Neftçi
vs
Dinamo Tbilisi

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az esélyek nem feltétlenül a georgiai csapat mellett szóltak az első mérkőzésen, minimálisan tartották esélyesebbnek az azerieket. Ennek ellenére nem játszottak rossz meccset, és csak egy büntetővel maradtak alul. A rossz hír számukra, hogy otthon szenvedtek vereséget, továbbjutási esélyeik így nem túl magasak.

Megpróbáljuk kideríteni, hogy a Neftchi Baku – Dinamo Tbilisi mérkőzésen mi várható. Egyelőre azt gondoljuk, hogy a Neftchi mehet tovább, látva a vendégek formáját. Nem csak a BL-ben, de a bajnokságban is buktak nemrégiben, utolsó öt meccsükből hármat veszítettek el, az élvonalban jelenleg a második helyen állnak, a hétvégén épp egy nagyon fontos rangadót buktak el, a Dinamo Batumi ellen vívott meccs után szorultak a második helyre.

De megint sikerült elkalandozni, habár a bajnokságban mutatott forma kihathat a BL-re is, szóval annyira mégsem kanyarodtam el a fő témánktól.

No, vágjunk bele ebbe az azeri – grúz rangadóba!

Mi történt az első mérkőzésen?

Összefoglaljuk a két csapat első Bajnokok Ligája meccsét, a legfontosabb helyzetekkel és persze a gólokkal.

Dinamo Tbilisi – Neftchi Baku: 1-2

G.: Marusic ill. Alasgarov, Makhmudov

Húsz percet kellett várnunk a találkozó első góljára, de ez bizony megérte. Történt, hogy Lawal labdájával Namiq Alasgarov ugrott ki és rohamozott a kapu felé egy védővel a nyakán. A kapus teljesen feleslegesen elindult kifelé, pedig már ott és akkor látszott, hogy a fizika törvényeit hazudtolná meg, ha ő érne előbb oda, és nem az azeriek támadója. A fizika márpedig makacs dolog, Alasgarov pedig a tizenhatos sarkára érve parádés mozdulattal emelte át Kvaskhvadze kapust, 1-0-ra vezetett ezzel a Neftchi.

Szűk fél óra elteltével a másik portás, Aqil Mammadov is majdnem csinált egy őrültséget, egy gyengécske távoli próbálkozást nem tudott megfogni, a labda kipattant róla, és Gabedava majdnem egyenlített. De csak majdnem, a kapus jóvá tette a hibáját, és saját testi épségét kockáztatva vetődött rá a lasztira.

A mérkőzés ezen szakasza egyértelműen a hazaiaké volt, a hajmeresztő jelenet után Gabedava lövését öklözte ki Mammadov, majd majdnem saját védője tréfálta meg, a fejes végül fölé ment.

És még mindig nem volt vége!

Mammadovnak még két fejest és egy távoli bombát is kellett védenie, nem is csoda, hogy leszállt a vörös köd a kapus elé, és üvöltött minden egyes védővel, akik emberfogás helyett valamerre másfelé kalandoztak.

Egyértelműen a Neftchi kapusa volt csapata legjobbja, ám mindent ő sem védhet ki… A 36. percben Zoran Marusic irtózatos nagy gólt ragasztott az azeriek kapujába, itt még Mammadov is kevésnek bizonyult, igazából meg sem tudott moccanni a kapuvédő.

Mondjuk úgy, kis túlzással lefocizták az azeri együttest, az eredmény mégis 1-1 volt csak.

És volt még innen lejjebb is…

Ugyanis a második félidőben, az 55. percben Kharabadze összehozott egy röhejes tizenegyest. Egy nem túl pontos indítást akart megszelidíteni a tizenhatoson belül, ám a labda elpattant tőle, Emin Makhmudov eltolta a játékszert, a balbekk meg kitette a lábát, a csapatkapitány esett is, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A mókás az egészben, hogy Kharabadze széttett karokkal sétált el a tett helyszínéről, mint aki ártatlan. Nem volt az, és ezt a bíró is látta.

A sértett állt a labda mögé, lövését viszont a kapus megfogta, sőt el is indította a társakat, létszámfölény alakult ki. De a bíró sípja közbe szólt, Kvaskhvadze elmozdult a gólvonalról, ismétlés.

Makhmudov ugyanolyan gyatrán, gyengén, rosszul helyezve lőtte el másodszor is a labdát, csak most nem találta el ellenfele az irányt, 1-2.

A hosszabbításban még egyszer egyenlíthetett volna a Tbilisi, ám Kardava fejese a kapufáról nem be, hanem kifelé pattant.

Nem érdemeltek vereséget a georgiaiak, de a foci már csak ilyen. Majd a visszavágón lesz alkalmuk javítani.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a visszavágón?

Érdekes meccs volt ez, inkább a Dinamonak állt a zászló, de egyrészt Mammadov útját állta a kísérletek nagy részének, másrészt a támadók sem mindig voltak a helyzet magaslatán, Gabedava legalább két ordító helyzetet puskázott el.

A bukik is úgy érzik, hogy a Neftchi az esélyesebb, kettes körüli oddsot találtunk mindenhol.

Amennyiben Mammadov a visszavágón is így véd, úgy nem sok reményt fűzünk a georgiai továbbjutáshoz, de az esély természetesen megvan, az odavágón sem sok hiányzott.

A kapus teljesítményére lehet építeni, azonban a védők sokszor tényleg nagyon elkalandoztak, elbóbiskoltak, így az első félidő utolsó húsz percében közük nem volt a meccshez, és sokszor csak a vakszerencsén múlt, hogy a Tbilisi nem egyenlít. Aztán persze egyenlített…

A Neftchi mindent meg fog tenni, hogy gól nélkül tartsák az ellenfelet, minden bizonnyal a terület átadását követően kontrákra bazíroznak, és elég egyetlen egyszer elfutni sikeresen, abból már biztosan nem tudnak kijönni a vendégek.

Két opció van a fejünkben: Az egyik, hogy 2,5 gól alatt lesz az összgólszám, másrészt bízunk a Neftchiben annyira, hogy megtegyük őket óvatosan. A kettes odds hívogató, és a helyzeti és lélektani előny az azeri csapattal van.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső