Neftchi Baku – Olympiakosz: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 26.
2021. július 28. szerda, 19:00 8 KM Stadionu
Neftçi
vs
Olympiacos

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Szerdán összesen hét mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligája negyeddöntőiben, mi pedig már ma rátérünk ezekre a meccsekre. Ne féljetek, holnapra is marad hét meccs…

Jöjjön most a Neftchi Baku – Olympiakosz találkozó, amely 0-1-ről folytatódik. Nem túl biztató ez a görögökre nézve, valószínűleg mindegyik fanatikus azt remélte, hogy hazai pályán, ha nem is kiütik, de magabiztos győzelmet arattak. A győzelem ugyan meglett, a magabiztos annyira nem.

Kőkemény visszavágó vár az Olympiakoszra, mert a Neftchi hazai pályán egyáltalán nem veszélytelen. Parázs kis meccs volt, két őrületesen csúnya szabálytalansággal nyakon öntve.

Minden valószínűség szerint a visszavágón sem lesz kisebb az iram, a visszavágón sem lesz kevesebb szabálytalanság, így már most mondjuk, hogy a lapokra fogadni nem egy buta döntés. De ezt csak így mellékesen jegyezzük meg.

Ne is húzzuk az időt, nézzük meg, le tudja-e dolgozni az azeri együttes egygólos hátrányát?

Mi történt az első mérkőzésen?

Röviden, dióhéjban foglaljuk össze, hogy az Olympiakosz – Neftchi Baku találkozó hogyan alakult.

Olympiakosz – Neftchi Baku: 1-0

G.: Mady Camara

A meccsen a csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Olympiakosz:

Tzolakis – Androutsos, Semedo, Markovic, Reabciuk – Bouchalakis, Camara, Kunde Malong – Randjelovic, Koka, Masouras

Neftchi Baku:

Mammadov – Celik, Mbodj, Stankovic – Harramiz, Makhmudov, Kane, Bougrine, Lawal – Meza Colli, Alasgarov

Kifejezetten örültünk annak, ahogy ez a találkozó alakult, hiszen – a nagyobb, magasabb odds ellenére – a kevés gólban bíztunk. Lehet, hogy ha nincs két kiállítás, akkor máshogy alakul a meccs, és mi sem örülünk a végén, de a győzelmet nem kell megmagyarázni. Nem is tesszük, de azért elmondjuk, mi történt Pireuszban a múlt héten.

Azok a szurkolók, akik könnyű meccsre számítottak nem biztos, hogy elégedetten szemlélődtek: Az első két helyzet is Azerbajdzsán bajnoka előtt adódott. Először a csapatkapitány, Emin Makhmudov lőtt alig mellé, majd Namiq Alasgarov csavarása kerülte el nem sokkal a kaput.

Fél órán keresztül nem igazán láthattunk semmi érdemlegest az Olympiakosztól, a 34. perc eseménye viszont minden hazai és semleges szurkolót kárpótolt. Ekkor történt, hogy Mady Camara egy jobbról érkező labdát kb. 23 méterről csavart a jobb felsőbe. Elsőre talán úgy tűnt, hogy a középpályás beadni akart, nem pedig lőni, a visszajátszások alapján ez a gondolat elillant. Ezt így akarta Camara, és tökéletesen hajtotta végre.

Amit ezután csinált, nos… Azt is tökéletesen hajtotta végre, csak azért nem dicséret jár, hanem piros lap. Egy teljesen ártalmatlan szituációban akart figurázni, és az oldalvonal mellett ollózva felszabadítani. A labda helyett azonban az azeriek támadójának fejét találta el, nem csak suhintotta, hanem telibe kapta… Piros lap? Még szép. Az kevésbé, hogy még ő volt felháborodva.

Nyilván ettől vérszemet kaptak a vendégek, a tíz emberrel játszó görögöket, ha valamikor, akkor most lehet megfogni – gondolták. A gondolatot tett nem követte, Tzolakisnak nem kellett vért izzadnia azért, hogy megakadályozza az ellenfelet a gólszerzésben.

És az emberelőny hamar tova libbent. A 62. percben kiegyenlítettek a vendégek, de nem gólban, hanem a pályán lévő játékosok számában. Mert Celik mellett húzott el a görögök részéről Masouras, a védő úgy járt, mint Camara. A labda helyett az ellenfél fejét találta el. Ez is piros.

A maradék fél órában már egyetlen helyzetet sem láthattunk, ami úgy igazán komoly lett volna, megmaradt az esélye a Neftchinek a továbbjutásra.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a visszavágón?

Semmiképp nem könnyű mérkőzés. Egyrészt Baku nem könnyű terep, másrészt Mady Camarát nélkülöznie kell az Olympiakosznak. Igen, Mert Celik sem játszhat, ám ő messze nem rendelkezik akkora befolyással, mint a guineai középpályás a görögöknél.

Az első meccsen háromszor annyi helyzete volt a Bakunak, mint az Olympiakosznak. Ez persze részben köszönhető annak is, hogy Camara kiállítása miatt egy ideig emberhátrányban játszott a pireuszi együttes.

Pedro Martins csapata jobb képességű – a többség, köztük mi is így gondoljuk – ám piszok nehéz dolguk lesz, ha győzni akarnak Azerbajdzsánban.

Véleményünk szerint egy ugyanolyan kemény meccs kerekedik majd ebből, mint az odavágó. Arra gondoltunk, hogy most sem tömik ki egymást a felek, főleg azért nem, mert a Neftchinek esélye maradt. Amire sokan nem számítottak. Nem fognak sok kockázatot vállalni a meccs elején, egy korai gól teljesen romba döntheti az esélyeket, ez mindkét csapatra igaz egyébként.

A másik tippünk talán kockázatos, de annál nagyobb nyereménnyel kecsegtet: A Neftchi akár meglepetést is okozhat. A meglepetés nem egyenlő azzal, hogy tovább is jutnak, de egy döntetlenre (0-0, 1-1) bőven jók lehetnek.

Amennyiben úgy tudnak játszani, ahogy Pireuszban tették, akkor fel kell kötni a gatyát Valbuenáéknak.

Beszéljünk egy kicsit a hiányzókról is. Merthogy vannak, főleg a vendégeknél. Mady Camara kiállításáról már beszéltünk, őt minden bizonnyal névrokona, a Lille-től szerződtetett Aguibou Camara pótolhatja, esetleg Vasilis Sourlis.

Tiquinho Soares szintén nem játszhat sérülés miatt, ahogy Konstantinos Fortounis sem, keresztszalag-szakadás miatt csak október közepén térhet vissza.

Nagy kérdés, hogy Tzolakis megtartja-e a helyét a kapuban, vagy a cseh válogatottal EB-t megjáró Tomas Vaclik egyből kitúrja őt?!

A hazaiaknál kétséges, hogy a gólerős Namiq Alasgarov játszhat-e, őt az Olympiakosz elleni meccs félidejében hozták le, azóta sem épült fel. A hírek szerint így egyedül Cesar Meza Colli lesz az, akitől a gólokat fogják várni.

Rajta kívül biztosan nem léphet pályára Mert Celik, a darurúgás (a’la Karatekölyök) után természetesen eltiltották.

A tippünk tehát vagy az, hogy döntetlen eredmény születik – főleg, ha Alasgarov mégis játszhat -, illetve az, hogy kevés gól lesz a meccsen – főleg, ha Alasgarov mégsem játszhat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső