Olympiakosz – Ludogorets Razgrad: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 02.
2021. augusztus 03. kedd, 21:00 Georgios Karaiskakis
Olympiacos
vs
Ludogorets

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Elérkeztünk a keddi nap végére… Már csak az Olympiakosz – Ludogorets Razgrad csata maradt hátra. Szusszanunk egyet, megnézzük este a Pécs – Haladás rangadót, a másodosztály zárómeccsét, éjjel kelünk az olimpikonjaink miatt, aztán még beszámolunk a szerdai meccsekről is. Sűrű napok ezek, főleg, hogy most már elindult az NB1, kezdődik az Európa-liga is a selejtezőkkel, a Ligue 1-ben már pénteken pályára lépnek. De nem szeretnénk panaszkodni, örülünk, hogy újra van miből szemezgetni.

A görög – bolgár csata sokak számára egyértelmű pireuszi győzelmet jelent, de mi távol állunk ettől. Valbuenáék útja az azeri Neftchi Bakun keresztül vezetett idáig, és az a teljesítmény minden volt, csak egyértelmű nem. És a bolgár egyeduralkodó van olyan jó csapat, hogy akár már idegenben nehéz feladat elé állítsa a görög bajnokot.

A bukik szerint nincs igazunk, elég alacsony az odds a hazaiak győzelmére. Kukkantsunk rá mi is, aztán meglátjuk…

Mi történt korábban?

Vannak, akik még csak most szállnak be, így náluk a nyári témákat (igazolások, változások, felkészülési mérkőzések) feszegetjük, míg mások már jó ideje küzdenek a legrangosabb európai kupában.

Olympiakosz

Nem volt egyszerű Pedro Martins vezetőedző dolga az azeri bajnok ellen. A hazai pályán, Pireuszban lejátszott első találkozót követően sejteni lehetett, hogy Bakuban sem lesz leányálom játszani, és így is lett. Óriási potyagóllal, több szerencsétlen szituáció együttállása miatt tudott vezetést szerezni a görög együttes, Masouras volt a szemfüles, aki két védő között valahogy bekotorta a labdát… De, ami előtte a pályán folyt… Hát, az valami kabaréba illő volt.

A gól viszont nem igazán zavarta meg a vendégeket, és az első félidőben is akadtak helyzeteik, meg a másodikban is. Kevesebb ugyan, de akadt.

Azonban Tzolakis és a védelem rendben tette a dolgát, igaz, ha kaptak volna egyet még akkor sem lett volna baj, végül 2-0-val mentek tovább, de a forma… Minket nem győzött meg, de fogjuk arra, hogy az idény legelején járunk, gyakorlatilag ez volt a görögök második tétmeccse.

Időközben új taggal bővült a keret: A Monaco csapatától Henry Onyekuru érkezett, de Martins úgy tűnik, még csak most indul be, pletykálják Rahman Baba (Chelsea), Joaquin Piquerez (Penarol), Arkadiusz Reca (Atalanta) és Sebastian Giovinco (Al-Hilal) leigazolását, de közben azt is, hogy Mady Camarát elveszíthetik, őt a Napoli szemelte ki magának.

A bajnokság majd csak augusztus közepén kezdődik, sérültről nem tudunk, Camara letöltötte az eltiltását, így más hír a csapat háza tájáról egyelőre nincs.

Előző meccs eredménye
2017.06.26.Barátségos Mérkőzés
olympiacos
1:1
ludogorec
Barátségos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ludogorets Razgrad

Ránk – illetve saját szurkolóikra – ijesztett a bolgár bajnok, akik szintén nem úgy jutottak a következő körbe, ahogy azt vártuk volna. A Mura otthonában lejátszott 0-0-ra még nem különösebben kaptuk fel a fejünk – habár illett volna nyerni a szlovénok ellen -, a visszavágó pedig hiába lett végül 3-1, a második és a harmadik bolgár gól a hajrában, az utolsó tíz percben, illetve a hosszabbításban született, előtte Tomi Horvat válaszolt Pietros Sotiriou találatára.

A litván Dambrauskas látványosan tartalékolt a hétvégi bajnoki mérkőzésen, Kahlina, Nedyalkov, Cauly Oliveira-Souza, Despodov, Goncalves csak a kispadon foglaltak helyet, Ikoko, Menezes vagy Sotiriou még ott sem.

A formáció is változott, 4-1-4-1-et próbált ki a mester, a végeredmény viszont így, tartalékosan is kielégítő volt, 3-0-ra győzték le a CSZKA Szófia együttesét.

Bernard Tekpeteyre érdemes lesz odafigyelni, a szélső a Plovdiv és a Szófia ellen is hálóba talált, a Mura ellen meg is kapta a lehetőséget a kezdőben, de akkor, ott nem tudott élni vele.

Új igazolást azóta nem jelentettek be, valamint a pletykáktól sem hangos a bolgár vagy a nemzetközi sajtó, így talán kijelenthető, hogy a Ludogorets kerete késznek nyilvánítható.

Sérültre, eltiltottra tőlük sem kell számítani, Dambrauskas a legjobbjaival veheti fel a versenyt az Olympiakosz ellen.

Összefoglalás

Az, hogy egy párharc egyik tagja már meccsben van megosztja az embereket. Egyesek szerint negatívum, hiszen kétfelé kell megosztani a figyelmet és az erőforrásokat, mások szerint viszont pozitívum, hiszen a játékosoknak már van játékperc a lábában, míg ellenfelük max az edzéseken tudja átmozgatni magát.

Mi az utóbbiak közé tartozunk – általában -, jelen pillanatban azt érezzük, hogy a Ludogorets élesebb lehet, habár a Mura elleni játék minket egyáltalán nem tudott lázba hozni. Mármint maga a pályán mutatott játék, azt tudjuk, hogy jó csapat a Ludogorets, nem hiába nyerik folyamatosan a Parva Ligát.

Eddig egyetlen alkalommal futottak össze, az is egy barátságos meccs volt, a végeredmény pedig 1-1 lett.

Nézzük az elmúlt időszak eredményeit mindkét oldalon, meglátjuk, mire tudjuk kifuttatni (na jó, már megvan a tippünk jó ideje):

Az Olympiakosz tehát két 1-0-s győzelemmel jutott tovább, előtte a felkészülési meccseken sem szántották fel a pályát. Öt meccsükből csak egy végződött 2,5 gól felett.

A Ludogoretsnél ez a szám ötből négy, de minőségben gyengébb ellenfelek ellen aratták ezeket a sikereket. Kimagaslik valóban a bolgár bajnokságból az együttes, de Európa, na, az más tészta.

Szerintünk a legjobb tipp, amit erre a meccsre adhatunk az, hogy 2,5 gól alatt lesz a találatok száma. Az Olympiakosz egyelőre minket nem győzött meg, bár Onyekuruval hatékonyabbak lesznek hosszútávon. A Ludogorets részéről pedig butaság lenne kinyílni. Halkan jegyezzük meg, hogy szerintünk a döntetlen is reális eredmény, de mi most csak az előbbi tippet fogadjuk meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső