Olympiakosz – Maccabi Haifa: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 26.
2022. július 27. szerda, 19:00 Stadio Georgios Karaiskakis
Olympiacos
vs
Haifa

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A második fordulóból már csak az Olympiakosz – Maccabi Haifa mérkőzéssel vagyunk adósak számotokra. Amely ugyanúgy nyitott maradt, mint szinte mindegyik másik meccs, de itt is esélyesebbnek számítanak a hazaiak. Fájó volt a múltheti odavágó, mivel a 92. percben buktuk el a tippünket. Fájhatott ez a görögöknek, akik egyébként jó játékot produkáltak, és nagyon közel álltak a győzelemhez.

A bekapott gól egy kicsit átírta a szorzókat, egy kicsit nyitottabbá vált a párharc, de azért nem annyira.

A bukmékerek továbbra is tartják, hogy az Olympiakosz az esélyes, ez látszik az oddsokon. De a Maccabi megmutatta, hogy van tartása, és láttunk már meglepetéseket ebben az idényben, gondoljunk mondjuk a Pyunik Yerevan és a Cluj csatájára, de ide sorolhatjuk még a Fradi hazai vereségét a Slovan ellen. Vagy például a Bodö szenvedését, a Sheriff Tiraspol gólaszályát, a Malmö gyengélkedését… Ezek mind olyan dolgok, amikre alapból nem számítanánk.

Van esélye az izraelieknek, de a továbbjutáshoz nem lesz elég a száz százalék, annál is több kell majd.

Az előző mérkőzésen történt

A kereteket elnézve úgy döntöttünk, arra fogadunk, hogy csak az egyik csapat talál a hálóba, és a tervünk a 92. percig tökéletesen működött. De a meccs 94 percig tartott…

A Maccabi nincs olyan erős együttes, mint az Olympiakosz, ez egyértelműen látszott, és úgy gondoltuk, idegenben szűk sikert arathatnak a görögök. Ennek megfelelően indult a mérkőzés, hiszen az Olympiakosz már a hetedik percben gólt szerzett, az új fiú, Philip Zinckernagel közelről vette be Cohen kapuját. Az izraeliek portása egyébként nem hibáztatható, Tiquinho Soares távoli lövésénél nagyot védett, pechére a labda a kapufáról Zinckernagel elé pattant…

A gólt követően ahelyett, hogy nekimentek volna a hazaiaknak, az Olympiakosz inkább hátrébb húzódott, átadták a kezdeményezést a Maccabinak, ami nem volt jó ötlet. Teljesen magukra húzták a zöld-fehéreket, és Cheryék éltek is a lehetőséggel. Eleinte nem, eleinte csak lövésekig jutottak, semmi komoly, ám a 39. percben egy kiugratást követően Dean David a kapufa segítségével talált a hálóba, de emelkedett a zászló, megúszták a görög játékosok.

Még mindig az első félidőben jártunk, amikor másodszor is megrezzent Tomas Vaclik hálója: A hosszabbításban egy szöglet után Bogdan Planic közelről egyenlített, de a partjelző ismét nem indult el visszafelé, hanem makacsul, kezét az égbe emelve jelezte, hogy itt lesállás esete forgott fenn. És megint igaza volt.

Elképesztő peches volt a Maccabi Haifa, a második félidőben Haziza kétszer kétszer találhatott volna a hálóba 3 másodpercen belül. Egyszer Vaclikban akadt el a labda, majd a felsőkapufa állította meg a csatárt. Nem akart összejönni az egyenlítés.

Egészen a 92. percig, amikor… Hát egy csodálatos gólt szerzett a hazai csapat. Hogy mennyi volt benne a tudatosság azt nem tudom, mindenesetre gyönyörű gól volt, akár így akarta Dolev Haziza, akár nem.

A gól abszolút megérdemelt volt, az egész mérkőzésen jobbak voltak ellenfelüknél, rúgtak két lesgólt, kapufát, több kísérletük volt, amikor Vacliknak kellett védenie, ezen nincs is mit magyarázni. Mindezt annak ellenére, hogy mindenki leírta őket a meccs elején. Ha ilyen játékot nyújtanak ők, és ilyet az ellenfelük, akkor Pireuszban még tovább is juthatnak…

Olympiakosz

Csalódást keltő teljesítmény a szezon első tétmérkőzésén az Olympiakosztól. Amilyen jól kezdtek, annyira visszaestek, ebből így nem lesz továbbjutás, a Maccabi győzelmet érdemelt volna a múlt héten.

Persze minden meccs más, nincs semmi garancia arra, hogy ilyen jók lesznek az izraeliek a visszavágón, hogy ennyire nyámnyila lesz Pedro Martins együttese. Javulni kell, ez egyértelmű.

A bajnokság még nem kezdődött el az Olympiakosz számára, utolsó meccsüket a Haifa ellen vívták.

A múltkor is már említettem, hogy az Olympiakosz nincs jó formában, a felkészülési mérkőzéseik töredékét nyerték meg csak, és tudjuk, hogy azok arra szolgálnak, hogy megfelelő fizikai állapotba kerüljenek a játékosok, azért nem ártott volna néhány sikert is aratni, hogy fejben is formába lendüljenek a fiúk.

Talán Martins egy kicsit elbízta magát, a kezdőben több kulcsjátékos nem volt ott, mint például Aguibou Camara vagy El Arabi.

Bőven van kiből válogatnia, és majdnem biztosak vagyunk abban, hogy hozzá is nyúl a múltheti kezdőjéhez a portugál. Esély van Pipa, Papastathopoulos, A. Camara és Youssef El Arabi játékára is, és akkor még nem is említettük Mathieu Valbuenát és Pierre Kundét. Előbbi már jócskán benne van a korban, ő inkább csereként szállhat be, hogy tudásával az izraeliek fölé tudjanak kerekedni.

A görögöknél új hiányzó nincs, sem sérültről, sem eltiltottról nem számoltak be a pireusziak.

A várható kezdőcsapat:

Vaclik – Vrsaljko, Manolas, Cisse, Reabciuk – M’Vila, M. Camara – Masouras, A, Camara; Zinckernagel – El Arabi

Előző meccs eredménye
2022.07.20.Bajnokok Ligája
haifa
1:1
olympiacos
Bajnokok Ligája
2002.11.13.Bajnokok Ligája
olympiacos
3:3
haifa
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Maccabi Haifa

Ha csak a formáját nézzük a Maccabinak, nem sok esélyt adnánk nekik a továbbjutásra. Viszont tudjuk, mennyire jól játszottak az odavágón, így azért nálunk jócskán emelkedtek az esélyeik. Az izraeli együttes hosszú ideje nem tudott már meccset nyerni, bukták a kupadöntőt és a Szuperkupa-finálét is, közben a felkészülési meccsek sem sikerültek.

Aztán a görögök ellen mégis fantasztikusan játszottak, csak a gól hiányzott. Nincs oka Barak Bakhar mesternek nagyon belenyúlni a kezdőbe. Az Atzili – David – Hazizi hármas remekül együtt tudott működni, bár a nyáron igazolt Rukavytsya is szeretne a kezdő közelébe férkőzni, ahogy Franck Pierrot is. Szerintünk ez nem fog most összejönni.

A védelemnek sok dolga nem volt ezúttal, viszont azt a keveset sem tudták hibátlanul megoldani. És mostanában egyébként is sok gólt kapnak, ha valahol lesz változás, akkor az a csapat hátsó felében lesz.

A középpályáról kidőlt Mahmoud Jaber korábban, ő továbbra sem bevethető. A kezdőt illetően más befolyásoló tényező nincs. Mi ugyanarra a csapatra számítunk.

A várható kezdőcsapat:

Cohen – Sundgren, Goldberg, Planic, Menahem – Lavi, Mohamed, Chery – Atzili, David, Haziza

Tippelde

Talán a korai gól miatt könnyelműek voltak a vendégek, ezért tudott a Maccabi aztán a fejükre nőni. Onnan meg már nem tudtak visszajönni. Most már tudják, mire számítsanak, ráadásul szerintünk a kezdő tekintetében is a fejéhez kap Martins, és behozza azokat, akik eldönthetik majd a továbbjutást.

Szerintünk az Olympiakosz jobb csapat, úgy gondoljuk, a győzelem meglesz, akár egy kétgólos siker is benne lehet ebben a meccsben. Kivéve, ha a Maccabi ismét úgy fog játszani, mint ahogy az első meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső