Olympiakosz – Neftchi Baku: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 20.
2021. július 21. szerda, 21:00 Georgios Karaiskakis
Olympiacos
vs
Neftçi

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Első látásra ez egy sima meccs, nem? Az Európa-liga csoportkör és egyenes kieséses szakasz állandó résztvevője, a görög bajnok Olympiakosz egy sokkal gyengébb bajnokságot megnyerő azeri csapat, a Neftchi Baku ellen lép pályára szerdán este a Georgios Karaiskakis Stadionban, Pireuszban. Mi baj történhet?

Hát az, hogy a Neftchi nem rossz csapat. A fogadóirodáknál nincs esélye, de érdemes számba venni azt a lehetőséget, hogy az azeriek meg tudják lepni az Olympiakoszt.

Annyi előnye mindenképp van a Neftchinek, hogy ők már lenyomtak két mérkőzést, míg a görögök most szállnak be, így csak pár barátságos mérkőzés van a hátuk mögött.

Jó csapatnak tartjuk mindkét együttest, és természetesen jobbnak tartjuk az Olympiakoszt, ezért próbálunk óvatosak lenni, de itt érzünk lehetőséget egy kis meglepire. Aztán előfordulhat, hogy végül nem leszünk bevállalósak.

Maradjatok velünk, azon leszünk, hogy találjunk egy jó tippet az Olympiakosz – Neftchi Baku mérkőzésre!

Mi történt az első körben?

Kicsit bővebben kibontjuk, hogy csapataink milyen eredményekkel jutottak túl első ellenfelükön.

Olympiakosz

Hogy mi történt az Olympiakosszal az első körben? Hát őőő… semmi. Nem voltak ott, nem játszottak. Szóval ez most itt kimarad, és inkább megnézzük mi történt velük a nyáron, egyáltalán hogy kerültek a Bajnokok Ligájába, tudjátok… A szokásos.

Az új évezredben mindössze négyszer fordult elő, hogy nem az Olympiakosz nyerte a görög elsőosztályú bajnokságot, azaz a Szuperligát. Pedro Martins együttese tavaly is a többiek fölé nőtt, végül 16 pontos előnnyel végeztek a második helyen álló Arisz előtt. Az egész szezont lehozták úgy, hogy mindössze egyetlen vereséget szenvedtek, az mondjuk bizonyára fájt a szurkolóknak, hiszen a legnagyobb rivális, a Panathinaikosz tudott ellenük nyerni.

A csapat eddig két nagy fogást jelentett be: Leigazolták azt a Pierre Kunde Malongot, aki eddig a Mainznál kereste a kenyerét Szalai Ádám csapattársaként, illetve Tomas Vaclikot, aki az EB-n számtalan nagy védést bemutatott, ám a Sevillánál nem tartottak rá igényt.

Rajtuk kívül pár fiatal jött még a csapathoz, Adrian Galliani a Notthingamből, Aguibou Camara a francia bajnok Lille-ből, míg Algassime Bah a guinea-i Renaissance-ból.

Távozott José Sá, aki Rui Patricio helyére érkezik a Wolvesban, Hugo Cuypers, akit a Mechelen vásárolt meg, a veterán Jose Cholevas ideje is lejárt Pireuszban, valamint Bruma, a PSV Eindhoventől kölcsönkapott szélső is Hollandiában tartózkodik már.

Június végén kezdett meccselni a gárda, hét találkozót bonyolítottak le majdnem egy hónap alatt, és majd mindegyiken volt pozitívum, egyedül talán a Red Bull Salzburg elleni 3-0 volt csúnyácska. De hát, ezek a meccsek azért vannak, hogy tanuljunk belőlük.

A csapat két legnagyobb sztárja Mady Camara, illetve Ruben Semedo – aki Görögországban végre már a futballal foglalkozik. És persze ne feledkezzünk meg Masourasról, Valbuenáról vagy Yussuf El Arabiról, akik ugyan már nem mai legények – legalábbis utóbbi kettő -, de még mindig tudnak meglepetést okozni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Neftchi Baku

Az azeriek az első mérkőzést Tbilisziben tudták megnyerni a Dinamo ellen, a visszavágóra pedig mi is tippeltünk. Két dologra gondoltunk: Kevés gólra és hazai győzelemre. Nos, ebből az utóbbi bejött, az odds pedig fantasztikus volt, remélhetőleg ti is tudtatok nyerni pár forintocskát ezzel a tippel.

Az első találkozó 2-1-es vendégsikert hozott, de a Dinamo a meccs nagy részében irányította a találkozót, hátul viszont bizonytalanok voltak. No meg ott volt még Mammadov, a Neftchi kapusa, aki kivédte a georgiaiak szemét is…

Bevallom, izzadtunk egy keveset a mérkőzésen, hiszen az első félidőben nem született gól, a második elején meg egy valóban szürreális, hihetetlen találattal a Tbilisi szerzett vezetést. Mosolyogtunk is volna, ha nem a Neftchin lett volna a pénzünk.

Az 51. percben Radin tette ki az érkező Kharabadze számára a labdát, a balbekk iszonyatos nagy kapufát rúgott, de nem szabadult fel az azeri kapu, Kutsia is próbálkozott, ezt Mammadov tolta kapufára. Úgy tűnt, megoldódik a helyzet, mert a játékszer ott volt a hazaiak védője, Pape Mamadou Mbodj előtt, aki ahelyett, hogy simán taccsra rúgta volna azt, csinált egy kombót… Csak épp sikertelenül. A szenegáli védő akkora lyukat rúgott, hogy azt hittük, lerepül a lába, Radin meg köszönte szépen, akkor már kihasználta ezt az ügyetlenkedést. A Neftchi játékosai kínjukban a fejüket fogták, Mbodj pedig elsüllyedt szégyenében.

Nem kellett izgulnia a hazaiaknak, Kvaskhvadze tett róla. Öt perccel később rosszul vett át egy hazaadást, Meza Colli letámadta, a kapus felrúgta a csatárt, tiszta sor, tizenegyes. Makhmudov már az első találkozón is értékesített egy büntetőt üggyel-bajjal, ez a mostani egy fokkal jobban sikerült, 1-1.

És végül a győzelem is meglett, tíz perccel az egyenlítést követően Alasgarov – aki az első gólt rúgta az odavágón – gyönyörű találattal döntötte el a továbbjutás sorsát.

Nem volt könnyű szülés, de végül az azeri bajnok mehetett tovább a következő körbe – szerintünk megérdemelten.

Összefoglalás

Ugyan a görögök még nem igazán vannak meccsben, de az biztos, hogy jobb csapat, mint a Neftchi. A Tbilisi elleni visszavágón ugyan nyertek, de ha nincs az a tizenegyes, akkor… Hát, szerintünk gond lett volna. Az egyenlítés törte meg a georgiai csapatot.

Azt tegnap óta tudjuk, hogy aki innen továbbjut, az a Mura – Ludogorets párharc győztesével fog játszani, tehát minden bizonnyal a bolgár bajnokkal.

Erre kinek van esélye? Naná, hogy az Olympiakosznak.

A párharcot már most, hazai pályán el kellene rendezniük, mert Azerbajdzsánban azért érhetik őket meglepetések.

Mi azt gondoljuk, hogy a Neftchi ezen a találkozón a védekezésre fog koncentrálni, nem vállal semmiféle felesleges kockázatot, el akarják kerülni a nagyobb arányú vereséget, hogy a visszavágón legyen esélyük. És ha a saját játékukat játsszák, akkor bizony bele lehet szaladni egy jó nagy pofonba.

A tippünk a következő: Egyrészt, vendég találatot nem fogunk látni. Másrészt, az Olympiakosz győzni fog. Harmadrészt, nem lesz sok gól. 2-0-s görög sikert várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső