Olympique Marseille – Eintracht Frankfurt: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 12.
2022. szeptember 13. kedd, 21:00 Orange Velodrome
Marseille
vs
Eintracht Frankfurt

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az első forduló vesztesei találkoznak a Velodrome-ban, a tét pedig nagyobb, mint gondolnánk. Az Olympique Marseille és az Eintracht Frankfurt együttese most köszörülheti ki azt a csorbát, amit az előző fordulóban ejtettek, és visszakapaszkodhatnak a továbbjutásért vívott csatamezőre. Aki kikap, annak nagyon nehéz dolga lesz, mert két kör után pont nélkül… Hát nem sok csapatnak sikerülne egy ilyen mezőnyben végül a második helyre odaérni.

A franciák jól tartották magukat, annak ellenére jártak közel a pontszerzéshez, hogy egy védőjüket kiállították közvetlenül a második félidő elején. A Frankfurt szintén jól tartotta magát… Csak ez nem feltétlenül dicséret. A németektől sokan hazai pályán győzelmet vártak, főleg az elmúlt időszakban mutatott formájuk miatt. Ehhez képest, a második játékrész közepén a Sporting mattolta őket, és onnantól nem volt megállás a lejtőn.

A hétvége a francia csapatnak sikerült jobban, a németek megint vereséget szenvedtek, ez pedig remekül mutatja be az esélyeket: A Marseille a mérkőzés favoritja, ezt a bukmékerek is így gondolják, 1.90-es szorzót adnak arra, hogy végül győzelemmel hagyják el a pályát. A döntetlen és a vendégek győzelme egész hasonló, előbbi 3.60 körül van, utóbbi 4.00-4.10. És mindkettő emelkedik.

Mi is úgy gondoljuk, hogy itt más nem győzhet, mint a Marseille, ki is fejtjük, hogy miért. Jöjjön az Olympique Marseille – Eintracht Frankfurt találkozó beharangozója!

Az előző fordulóban történt

A Marseille együttese egészen jól tartotta magát a Tottenham elleni mérkőzésen, egy darabig. Az első félidő kevés helyzetet hozott, a Marseille akkor járt legközelebb a gólhoz, amikor Matteo Guendouzi távolról lövésre szánta el magát. Honfitársa, és válogatottbeli csapattársa, Hugo Lloris vetődve védte a lövést, és többször nem is kellett játékba avatkoznia a kapuvédőnek.

A második félidő elején Chancel Mbemba nagy hibát követett el, kiállíttatta magát, miután utolsó emberként szabálytalankodott Szonnal szemben. Nem volt súlyos szabálytalanság, nem volt durvaság, egyszerűen beakasztotta a lábát a dél-koreaiéba, aki persze elesett.

Egy jó darabig még megálljt tudtak parancsolni a hazai rohamoknak, de Richarlisonról két alkalommal elfeledkeztek, ami végzetesnek bizonyult. 2-0-ra kaptak ki.

Az Eintracht Frankfurt sem tudott jobban szerepelni, sőt… Ők egy félidőn keresztül tartották magukat, és még akár a vezetést is megszerezhették volna Randal Kolo Muani révén, de a támadó ziccert hibázott.

A második félidő közepén két percen belül kétszer villant a Sporting, és a végén még egyszer betaláltak. A Frankfurt az első gól után mintha feladta volna, nem tudtak felállni a padlóról azt követően, hogy Marcus Edwards a hálóba lőtt. Megérdemelten győzött a portugál csapat, a Frankfurt a szezon elején látott játékát mutatta.

Olympique Marseille

Nem járt messze a pontszerzéstől a Marseille csapata, de azért a jó játéktól is nagyon messze jártak. Igor Tudor mindenesetre összerakta ezt a csapatot, és hosszú idő után először van esélyük továbbjutni a csoportkörből. De addig még hosszú az út, és most mindenképp győzniük kell, vagy ez az esély elszáll.

A bajnokságban jól megy nekik, sorozatban hat győzelmet arattak, legutóbb a Lille együttesét verték meg 2-1-re, és ezzel továbbra is üldözik a PSG-t, ugyanannyi pontjuk van, mint Neymaréknak. Hat győzelem mellett egyszer ikszeltek, tehát otthon még veretlenek. A Spurs elleni vereség is elkerülhető lett volna, ha nincs Mbemba piros lapja.

Egy mondatra visszakanyarodva a hétvégi meccshez: Alexis Sánchez, valamint Samuel Gigot találataival fordították meg a két évvel ezelőtti bajnok ellen a mérkőzést.

Sok az új, de Tudor megtalálta, melyik a legerősebb tizenegy, és most már nem igazán lesz akadálya, hogy őket küldje pályára. Alexis Sánchez tavalyról hozott egy eltiltást, amit a Tottenham ellen letöltött, viszont most Mbemba lépett a helyére. Őt minden bizonnyal majd Sead Kolasinac pótolja. pótolja. Tudornak nem kell a sérülteken aggódnia, egyedül Pedro Ruiz nem áll rendelkezésre, mindenki más bevethető.

A Lille elleni kezdőhöz képest mi több változtatásra számítunk, Kolasinac tehát hátrébb húzódik, a helyén majd Nuno Tavares játszik, Gueye helyett mi Veretoutra számítunk, Haritot Gerson válthatja, Cengiz Ündert meg Valentin Rongier.

És akkor még nem beszéltünk Gersonról, Luis Suárezről vagy Eric Baillyról. Meg Cédric Bakamburól és Bamba Diengről. Akik viszont biztos nem lépnek pályára, mivel Tudor nem nevezte őket.

A várható kezdőcsapat:

Lopez – Gigot, Balerdi, Kolasinac – Clauss, Rongier, Veretout, Nuno Tavares – Gerson, Guendouzi – Sánchez

Egymás elleni meccsek:

Mindössze kettő meccsről tudok beszámolni, melyet ez a két együttes egymás ellen játszott. A Frankfurt nyert mindkét alkalommal, a 2018/2019-es Európa-liga csoportkörében. Végül egyébként akkor a Frankfurt hibátlanul zárt, mind a hat csoportmeccsét megnyerte az együttes, míg a Marseille irtózatosan gyengén muzsikált, egy döntetlent tudtak összehozni, másik öt meccsüket mind elbukták.

A Frankfurt hazai pályán 4-0-ra nyert, idegenben pedig 2-1-re. Alaposan megváltozott mindkét csapat azóta, kezdve az edzőkkel (Rudi Garcia és Adi Hütter helyett most már Igor Tudor és Oliver Glasner ülnek a kispadokon), de a játékoskeret java része már nem ezeknél a csapatoknál játszik…

Előző meccs eredménye
2018.11.29.Európa-liga
eintracht frankfurt
4:0
marseille
Európa-liga
2018.09.20.Európa-liga
marseille
1:2
eintracht frankfurt
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Eintracht Frankfurt

Úgy tűnik, a jó forma csak ideiglenes volt, Oliver Glasner csapata megint két vereségnél tart zsinórban. Két parádés győzelem után jött a kijózanító vereség a Sportingtól, és a hétvégén megint kikaptak, ezúttal is hazai pályán. A Wolfsburg szerezte meg első győzelmét ellenük egy olyan meccsen, ami alakulhatott volna másképp is, ám úgy nehéz nyerni, ha nincs kaput eltaláló lövése egy csapatnak…

Így járt a Frankfurt, tizenegyszer is próbálkoztak, de egyszer sem kellett Casteelsnek védenie.

A Frankfurt gondban van, és nem esélyesként várják a Marseille elleni mérkőzést. Különösen a védelemben vannak gondok, hiszen kiesett Almamy Touré, ami miatt Glasner úgy döntött egy ideje, hogy ejti a 3-4-2-1-es felállást, és 4-2-3-1-re vált. Szintén kiesett Sebastian Rode, valamint Christopher Lenz is, Aurélio Buta és Jérome Onguéné szintén nem bevethetők, de ők már a szezon kezdete óta.

Lenz helyét Luca Pellegrini veszi át, a jobbhátvéd szerepköre pedig vagy Kristijan Jakicra marad, vagy Ansgar Knauffra. A Sporting ellen előbbi, a Wolfsburg ellen utóbbi játszott itt. Egyiküknek sem ez a psoztja, nyilván máshol nagyobb hasznukat vennék. Ám mivel Jakic a középpálya közepén sokkal nélkülözhetetlenebb, ezért mi inkább Knauffra szavaznánk.

Nem sok esély mutatkozik arra, hogy a Frankfurt idegenben nyerni tud, főleg, hogy a csatárjátékban is akadnak problémák. Sem Rafael Borre, sem pedig Randal Kolo Muani nem szórják a gólokat, nincs ott már Kostic, és egyelőre Lindström, Kamada és Götze sem járatos a gólszerzésben…

A várható kezdőcsapat:

Trapp – Knauff, Tuta, Ndicka, Pellegrini – Jakic, Sow – Lindström, Kamada, Götze – Borre

Tippelde

Én ezt nem akarom nagyon túlhúzni, mert szerintem a cikkből elég egyértelműen lejön, hogy melyik csapatnak van nagyobb esélye a győzelemre. Egyértelműen a franciák sikerét várom, ez a Frankfurt nincs azon a szinten, hogy a BL-ben jó eredményeket érjenek el.

Szerintem a csoport utolsó helyén fognak végezni, és még a pontszerzésük is kétséges nekem… A hazai győzelem is oké, emellett pedig az is jó lehet, hogy csak a Marseille szerez gólt a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső