Olympique Marseille – Sporting CP: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 03.
2022. október 04. kedd, 18:45 Orange Velodrome
Marseille
vs
Sporting

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A másik háromnegyed hetes mérkőzésen a D csoportból rendeznek egy mérkőzést, az első az utolsó ellen lép pályára. Igor Tudorék számára a Sportingot legyőzni becsületbeli ügy lenne, no meg ne feledjük, amennyiben ezúttal is kikapnak, úgy biztosan lemondhatnak a továbbjutásról. Mondjuk arra már most sincs nagy esélyük, de egy újabb bukó után még annyi sem maradna.

Nem lesz egyszerű, mert a Sporting nem csak a Frankfurtot verte meg, hanem a Tottenhamet is, akiket a csoport legfőbb esélyesének tartottak. Adánék még gólt sem kaptak az elmúlt két meccsükön, Rúben Amorim remek munkát végez nem csak a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában. Számomra kissé meglepő, hogy a portugálok vezetnek, de látva, milyen focira képesek… engem meg tudtak győzni.

A Marseille játékából is kiderül, amit már tudtunk korábban a PSG-t meg a Lille-t is látva. Ami elég a Ligue 1-ben, az Európában már nem biztos, hogy az.

A tabella ellenére nem a luzitán együttes a mérkőzés favoritja, hanem a franciák. A Marseille győzelmére 2.20-at fizetnek, a döntetlent 3.40-ért adják, míg a vendégek sikere hasonló szorzóval mozog, most 3.30-ért fogadhatóak meg.

Jöjjön az Olympique Marseille – Sporting CP mérkőzés!

Olympique Marseille

Nem a Frankfurt elleni meccsük volt a legeseménydúsabb találkozójuk, így mi is csak rövid összefoglalót tudtunk írni a mérkőzésről:

A Frankfurt most szerepel a Bajnokok Ligájában először – mióta így hívják a sorozatot -, egyáltalán nem várták jó formában a meccset, míg Igor Tudor csapata a Ligue 1-ben szárnyal. Még csak azt sem lehet mondani, hogy nem érdemelték meg a németek a győzelmet, ugyanis kétszer annyi lövést eresztettek meg Pau Lopez kapujára, mint a túloldalon Gersonék.

Egyébként az első helyzet Alexis Sánchez nevéhez fűződött, aki 12 méterről találta el a hálót, de csak kívülről…

Ezt követően aktivizálta magát a Frankfurt, és előbb Kolo Muani, majd Jesper Lindström bombázhatott kapura. Az elsőnél Lopez még könnyen védett, a másodikkal viszont nem tudott mit kezdeni.

A második félidőben több gól már nem esett, de ettől függetlenül élvezhető mérkőzés volt.

Nem a Marseille dominált, hanem a kontrajátékra berendezkedő Frankfurt, a játékrész elején Lindström duplázhatott volna, de csak a kapufát találta el, majd az utolsó negyedórába lépve Randal Kolo Muani került ziccerbe, de Lopez kapus lábbal hárított.

Megérdemelt volt a siker, ezúttal a marseille-i támadójáték nem volt olyan hatékony, mint a bajnokságban szokott…

Hát, ez valóban elég karcsú, nem igaz? Főleg hazai részről. És mi most velük foglalkozunk, szóval bátran mondhatom, hogy ennél sokkal többre is képes lenne a Marseille, legalábbis a bajnokságban elért eredményei alapján ez látszik.

Továbbra is tapadnak a PSG-re, a hétvégén az Angers csapatát verték meg, több góllal, mint arra én számítottam… Jonathan Clauss találatával szerezték meg a vezetést, majd Luis Suárez és Gerson is betaláltak. Sima meccs volt.

De látszik, hogy a BL más kávéház, itt egyelőre nulla ponttal tök utolsók, még csak rúgott góljuk sincs. A Tottenham elleni mérkőzésen lett volna lehetőségük pontot vagy pontokat szerezni, ha nincs Mbemba kiállítása, viszont a Frankfurt elleni játékot nem igazán értem…

Ha már szóba került Mbemba, Tudor szerencséjére az eltiltás lejárt, így a védő visszatérhet a kezdőbe. Ami pont jókor jön, ugyanis Sead Kolasinac és Eric Bailly is sérültek. Csak ők ketten fognak hiányozni a csapatból.

A horvát nagyjából megtalálta a szerinte legerősebb felállást, ami még nem teljesen tiszta, hogy kit szán első számú befejező csatárának… Alexis Sánchezt, esetleg Luis Suárezt? A kérdésre most sem tudom megmondani a választ, annyit tudok, hogy Suáreznek mostanában jól megy, a hétvégén is gólt szerzett, ez elegendő ok lehet a kezdetésére…

Nuno Tavares számít még visszatérőnek, bár ő a hétvégi bajnokiról hiányzott eltiltás miatt. Most biztos, hogy kezdeni fog az Arsenal játékosa, aki nagyszerűen kezdett Franciaországban, jönnek a gólok és a gólpasszok is, pedig előbbi nem az ő feladata…

A várható kezdőcsapat:

Lopez – Mbemba, Gigot, Balerdi – Clauss, Rongier, Veretout, Tavares – Guendouzi, Payet – Suárez

Egymás elleni meccsek:

Ezekről a párharcokról még annyit sem tudok elmondani, mint az előbb a Bayern és a Plzen meccseiről. A Marseille és a Sporting két mérkőzésen csaptak össze, de tétje egyiknek sem volt, csak felkészülési meccsek öt, valamint hat évvel ezelőtt. Az elsőt a Marseille nyerte 2-1-re, a másodikon 1-1-es döntetlen született.

Az igazság az, hogy ezekkel nem megyünk semmire, tét nélküli, régi barátságos meccsek. Azóta mindkét csapat erősebbé vált érzésem szerint, és a játékoskeret 90 százalékban átalakult…

Előző meccs eredménye
2018.07.28.Barátságos Mérkőzés
sporting
1:1
marseille
Barátságos Mérkőzés
2017.07.18.Barátságos Mérkőzés
marseille
2:1
sporting
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sporting CP

Az talán elvárás volt, hogy a Frankfurt elleni meccset nyerjék meg, de a Tottenham elleni találkozón a szurkolók többsége egy ponttal is elégedett lett volna. A csapat azonban túlszárnyalta a várakozásokat:

A hetedik percben kellett először Hugo Llorisnak védenie, egy gyors támadás végén Pote, vagyis Pedro Goncalves sunyi gurítását tolta szögletre a Spurs portása. Nem volt könnyű védés, holott nem volt egy bivalyerős löket a szélső részéről, a lábak erdején gurította keresztül, Lloris így későn látta meg a labdát, de még védeni tudott.

Nem ez volt az egyetlen nagy bravúrja az angolok francia kapusának, a félidei hármas sípszó előtt Marcus Edwards került helyzetbe, az ötösről továbbított labdájára ért le Lloris.

Kiegyenlített félidő volt, kisebb helyzetei a vendégeknek is voltak, de egyik sem volt annyira durva, mint a portugáloké.

A második félidőre egy kicsit összekapta magát a Tottenham, és három helyzettel indítottak, de Adánnak egyik sem okozott gondot, maradt a 0-0.

Egészen a meccs hajrájáig, pontosabban a 90. percig: Pedro Porro nagyszerű csavarását kiütötte az alapvonalon túlra Lloris, az ebből érkező kornernél viszont már ő sem tudott hárítani, Paulinho fejese hullott a kapu bal sarkába, 1-0.

A Tottenham kedve elment, a Sportingé megjött, így a hosszabbításban még Arthur Gomes is betalált. Nem volt ebben a meccsben egy kétgólos vereség, de néha a foci tud furcsa dolgokat szolgáltatni nekünk.

Talán megrészegítette a siker Rúben Amorim játékosait, mert pár nappal a Spurs elleni siker után a Boavista otthonában kaptak ki, ezzel elszenvedték harmadik vereségüket az új idényben. A szünet után tudtak javítani, és otthon a Gil Vicentét 3-1-re verték meg. A gólokat Morita, Pote és Rochinha szerezték.

A gárda a portugál bajnokságban messze nem szerepel olyan fényesen, mint a BL-ben. Itt nyolc meccsből hármat elbuktak, és csak a középmezőnyben foglalnak helyet. Talán arra gondolnak, hogy most mindent a BL-nek rendelnek alá, és a Liga Portugal van annyira gyenge, hogy még így is fel tudnak kapaszkodni az élmezőnyhöz? Nem hinném…

Egyszerűen idegenben nem annyira megy nekik. Az utolsó öt meccsükből csak kettőt nyertek meg, a Frankfurt és az Estoril nem tudták megállítani őket, de a Braga, a Porto és a Boavista igen.

A mester számára az jelenthet problémát, hogy két védője, Pedro Porro és Sebastien Coates nem tudja vállalni a játékot. Ez még nem biztos, a Gil Vicente ellen nem voltak ott a pályán, most abban bíznak a csapatnál, hogy keddre össze tudják drótozni őket.

Mellettük vannak biztos hiányzók is, mint Daniel Braganca, Jovane Cabral, Jeremiah St. Juste vagy Luís Neto.

Kérdés nagyon nincs a kezdőt illetően, maximum annyi, hogy a sérüléséből felépült Paulinho a kezdőbe kerül-e? Amennyiben igen, úgy Marcus Edwards csak a kispadon fog helyet foglalni, ebben a felállásban két befejező csatárra nincs szükség.

A várható kezdőcsapat:

Adán – Inácio, Coates, Reis – P. Porro, Morita, Ugarte, Santos – Trincao, Paulinho, Pote

Tippelde

Idegenben nem megy a Sportingnak, és ha valóban nem lesznek ott a kulcsjátékosok a csapatban, meg is égethetik magukat. Érdemes a hivatalos kezdőt, vagy legalább az utazó keretet megnézni majd.

Bárhogy is legyen, a Marseille-nek ez az utolsó szalmaszál, amit megragadhat. Véleményem szerint a pontszerzésre is van esély, de inkább a gólok mellett vagyok. Szerintem mindkét együttes a hálóba fog találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső