Olympique Marseille – Tottenham: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 31.
2022. november 01. kedd, 21:00 Orange Velodrome
Marseille
vs
Tottenham

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ez az a négyes, ahol még két továbbjutót keresünk, ahol még semmi nem dőlt el. A negyedik helyen álló Marseille épp úgy továbbjuthat, mint az első helyezett Tottenham. Nem beszélve a Sportingról meg a Frankfurtról… Szóval ezek lesznek a keddi játéknap legjobb meccsei.

A Marseille gyenge formája kitart továbbra is, jó ideje nem sikerült már nyerniük. A hétvégén egy idén gyengélkedő Strasbourg fogott ki rajtuk, azt hiszem, Igor Tudor már nem sokáig fog a kispadon tartózkodni, ha így folytatják.

A francia együttes továbbjutási esélyei nem túl magasak, hiszen csak a Sportingot verték meg, így hat pontjukkal az utolsó helyen állnak. De egy győzelem mindent megváltoztathat.

A Tottenham nincs csúcsformában, az elmúlt hetekben ezt bizonyították, de legalább a hétvégén nyerni tudtak, és azt is bizonyították, hogy az eszük meg a szívük a helyén van, kétgólos hátrányból tudtak fordítani.

Az odavágó kiegyenlített meccset hozott, amit egy piros lap döntött el. A Marseille-nek ez alapján hazai pályán lehet esélye.

De nem a bukmékerk szerint. A hazai győzelem háromszoros szorzóval fut, a döntetlen három és félszeres, míg a Tottenhamé a legalacsonyabb, alig több, mint kétszeres pénzt fizetnek, ha Szon és a többiek megnyerik a meccset.

Következzen az Olympique Marseille – Tottenham mérkőzés!

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

A Marseille – Frankfurt találkozó eredménye már a 30. perc előtt kialakult, nagyon megnyomták a srácok az első félidőt.

Két és fél perc után már gólnak örülhettek a hazai szurkolók, Kamada Daichi Ndicka passzát lőtte 15 méterről a hálóba. Mióta egyébként a japánt egy sorral visszavitték, ontja a gólokat…

A 15. percben ismét gólszerzési esélye volt a hazaiaknak, egy jobboldali beadást Mario Götze fejelt meg, de a labda nem sokkal mellé szállt. Egy perccel később a vendégek védői hoztak össze majdnem egy gólt, Jesper Lindström lövését védte Pau Lopez.

A kényelmes hazai előny helyett egyenlített a Marseille, a 22. percben Mattéo Guendouzi Mbemba jobboldali beadását vágta kapásból a kapuba, Trapp esélytelenül állt a gólvonalon, ezt nem lehetett kivédeni.

Öt percig örülhetett a vendégcsapat, ekkor ismét helyzetbe kerültek a hazaiak, és a nyáron a Ligue 1-ből igazolt Randal Kolo Muani kis szerencsével a hálóba gurított. A gólpasszt Mario Götzétől kapta, az ő lekészítése után lőhetett a csatár.

Mint mondtam, több gól nem született már, de helyzetek még adódtak. Ezek közül a legnagyobbat a Marseille hagyta ki, Alexis Sánchez a második félidőben – a 60. percben – éles szögből végezhetett el szabadrúgást, kapura tekerte, de Kevin Trapp hárítani tudott.

A csoport másik mérkőzésén nem számítottunk jó meccsre, sem a Spurs, sem a Sporting nincs túl jó formában, és be is jött ez a tippünk, kevés igazi helyzettel kellett a csapatoknak sáfárkodniuk.

A mérkőzést jobban kezdték a vendégek, a 19. percben Ugarte hagyott ki helyzetet egy jobboldali beadás után, aztán három perc múlva már gólnak örülhettek Rúben Amorim fiai. Marcus Edwards vezetgette a labdát, igazán senki nem merte megtámadni, és bár passzolhatott is volna a támadó, ő a lövés mellett döntött. Kábé 20 méterről próbálkozott, és jól tette, a labda a bal alsóban kötött ki.

A tippben egyébként említettem, hogy talán Rúben Amorim számára ez lehet az utolsó meccs, az Aston Villa padjára nézték ki a mestert, végül azonban nem mellette, hanem Unai Emery mellett döntöttek.

Ezen kívül gól nem született, sőt még nagyon helyzet sem volt, a kapusoknak nem kellett nagyon játékba avatkozni, Adánnak volt egy védése.

A második félidőben átvette az irányítást egyértelműen a Tottenham gárdája, és jól megdolgoztatták a vendégek védelmét. Amelyről az a hír járta, hogy tartalékos lesz, hiszen St. Juste-öt és Coatest is a sérültek közé mondták. Végül előbbi a padon volt, utóbbi a kezdőben.

Az 62. percben Eric Dier egyenlítési kísérletét szedte ki Adán, aztán Matt Doherty is próbálkozhatott, ez talán még nagyobb védés volt a Marseille elleni meccsen nagyokat hibázó spanyol kapustól, maradt így a 0-0-s eredmény, ami persze a Sportingnak kedvezett, egy angliai győzelemmel ismét az élre ugrottak volna a portugál fiúk.

De az egyenlítés – egyelőre – elmaradt, és a hajrában kinyíló sarkantyúsok majdnem kaptak még egyet. A 76. percben jó kiugratást kapott Flavio Nazinho, ziccerben aztán Llorisba lőtt. Egy perccel később Nazinho még egy helyzetet kihagyott, most az üres kaput nem tudta eltalálni…

Négy perccel később módosult az állás, csak betaláltak az angolok, Perisic szögletét Rodrigo Bentancur fejelte be, így ismét nyitottá vált a találkozó. A hosszabbításban jött a dráma, a 96. percben Emerson lefejelt labdájából Harry Kane volt eredményes, de a bíró később érvénytelenítette a gólt les miatt. Nem volt vonalban a kamera, így nem tudom megítélni, valóban előrébb tartózkodott a csatár vagy sem. Mindenesetre Conte nem bírta cérnával, és kiállították. Maradjunk annyiban, hogy a kamera képei alapján nem lehetett szó lesről, és maradjunk annyiban, hogy tévedett már a VAR…

Olympique Marseille

Hosszú ideje nem megy már a Marseille-nek, Igor Tudor együttese konkrétan az utolsó tíz meccséből csak hármat nyert meg. A bajnokságban esnek lefelé, miközben a BL-ben is a negyedik helyre kerültek. A hétvégén a Strasbourg ellen léptek pályára, gondoltam, hogy a tavaly jól szereplő, idén a kieséssel dacoló együttes ellen megszakad a rossz sorozatuk, és egy félidő után ezt el is könyveltem. Hiszen Bamba Dieng és Issa Kaboré góljaival már 2-0-ra vezettek, a hazaiak innen álltak fel, a győzelmet a 92. percben adta le a Marseille. Teszem hozzá, láthatóan Tudor inkább a keddi meccsre készült, Dieng és Kaboré sem tagja az alapcsapatának, no meg kezdett Payet is, aki kiszorult a kezdőből.

Bizonyára Rongier, Nuno Tavares és Alexis Sánchez is visszakerül a kezdőbe holnap este. A védelemből továbbra is hiányzik Eric Bailly, illetve sérült még Pablo Ruíz.

A gárda hazai pályán teljesít jobban, ám a BL-ben csak egy meccsüket nyerték itthon, a másikon kikaptak a Frankfurttól.

Amennyiben nem nyer az együttes, a búcsú biztos, egy döntetlen ide kevés lesz… Persze, ha a Sporting kikap, akkor az egymás elleni meccseknek hála a franciák előrébb lépnek.

A várható kezdőcsapat:

Lopez – Mbemba, Balerdi, Kolasinac – Clauss, Rongier, Veretout, Tavares – Guendouzi, Gerson – A. Sánchez

Egymás elleni meccsek:

Eddig egyetlen meccse van a két csapatnak, melyet a Tottenham nyert meg hazai pályán. Annyira nem volt könnyű, annak ellenére, hogy Chancel Mbembát kiállították a második félidő elején, nagyon nehezen tudták mattolni a franciák védelmét. Ez végül Richarlisonnak jött össze a hajrában, kétszer is fejjel vette be a kaput.

Előző meccs eredménye
2022.09.07.Bajnokok Ligája
tottenham
2:0
marseille
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham

Három nyeretlen meccs után úgy tűnt, hogy meglesz a negyedik is, a szombati bajnoki mérkőzésen a Bournemouth ellen már 2-0-ra égtek a fővárosiak, amikor kattant bennük valami, és focizni kezdtek. Ryan Sessegnon szépített, Ben Davies egyenlített, Rodrigo Bentancur a hosszabbításban megszerezte a győzelmet.

Harry Kane és Szon Hung-min megint gólképtelenek voltak… Ami nem jó előjel a Spurs számára. Ugye az előző mérkőzésen Contét elküldték a kispadtól, ami miatt majd helyettese fog dirigálni, ám az olasz valószínűleg megtalálja a módját, hogy mindenbe beleszólhasson.

A bajnoki meccsen megint 3-5-2-t játszottak, ám a Spursnek ez nem jön be, ez a három belső középpályásos rendszer kifejezetten gyengíti a csapatot, nem csodálkoznék, ha Lucas Moura vagy Bryan Gil lépne pályára, valamint jön majd még Rodrigo Bentancur is.

A széleken Emerson és Sessegnon játszott, szerintem Perisic és Doherty visszakerül a kezdőbe, illetve a védelemben Romerot hiányoltam, de ő kisebb sérüléssel bajlódott.

Még mindig sérült Dejan Kulusevski és Richarlison is, de a svéd hamarosan már játszhat, talán már most a keret tagja lesz.

A várható kezdőcsapat:

Lloris – Romero, Dier, Lénglet – Doherty, Höjbjerg, Bentancur, Perisic – Moura, Szon – Kane

Tippelde

Igazából egyik csapat sincs a legjobb formájában, de erre az egy találkozóra muszáj lesz összeszedniük magukat. A Tottenham szenved ugyan, de küzd, ami a gyenge Marseille ellen elég lehet.

Gólokra számítok, és vendéggyőzelemre. A Tottenham jobb csapat, a gólszerzés is megyeget azért nekik, miközben a Marseille az utóbbi időben árnyéka a szezon kezdeti önmagához képest.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső