Plzen – Bayern München: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 11.
2022. október 12. szerda, 21:00 Doosan Arena
Plzen
vs
Bayern Munich

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mit is lehetne várni ettől a mostani találkozótól? Hát, hazai szempontból sok jót nem. A Viktoria Plzen – Bayern München mérkőzésen talán csak a gólarány a kérdés, a két együttes nincs ugyanazon a szinten jelen pillanatban.

Gondolhatnánk, hogy Julian Nagelsmann együttese nem fogja magát keményen odatenni, de egy győzelemmel elérhetik a továbbjutást, vagy legalábbis elég nagy esélyük lenne rá.

Különben is, a csapat nincs abban a helyzetben, hogy könnyelmű legyen, ebben az idényben ugyanis már elég sokat buktak, és a szurkolók ehhez abszolút nincsenek hozzászokva. Minden egyes meccsen a legjobbjukat kell nyújtani, és valahogy ki kell engesztelni a szurkolókat.

A Bayern München minden évben a BL egyik legnagyobb esélyese, és láthatóan most is sokáig fognak jutni. A csoport élén állnak, nem is hibáztak eddig még, és minden bizonnyal most sem fognak hibázni.

A Viktoria Plzen örülhet, hogy itt van a csoportban, már a sorsolás után sejthették, hogy ez lesz. Három ilyen bombaerős nagycsapattal együtt nem is születhet más végeredmény, mint az, hogy a csehek az utolsók lesznek.

Szóval a kérdés az, mennyivel nyer a Bayern München? Az is kérdés, hogy Choryék betalálnak-e Manuel Neuer kapujába?

A találkozó kimenetelét megfogadni nem nagy kunszt, és ha csak nem tudod biztosan, hogy a Plzen megnyeri a találkozót, akkor nem is éri meg. A Bayern sikere még 1.20-at sem ér a bukmékereknél, a hazai győzelem 19-szeres szorzón, a döntetlen 9-szeresen fut.

Az előző héten történt

Valóságos gólfesztivált rendezett a Bayern München, amely a csoport utolsó helyén álló, pontot még nem szerző Viktoria Plzent fogadta. A csehek tudták, mire vállalkoznak, tudták, milyen csoportba kerültek, így az esélytelenek nyugalmával vágtak neki ennek a találkozónak is. Mi úgy gondoltuk, nem fognak tudni betalálni, és ez így is lett.

Húsz perc alatt lerendezte Julian Nagelsmann együttese a mérkőzést, a hetedik percben Leroy Sané egy megindulást követően jó 20 méterről lőtt a jobb felső sarokba. A védők nem tudták feltartóztatni a német szélsőt, Stanek kapus pedig tehetetlen volt.

A gól csak fellelkesítette a hazaiakat, akik öt perccel később újfent betaláltak. Ezúttal Serge Gnabry örülhetett, Leon Goretzka nagyszerűen észlelt helyzetfelismerése hozta meg a gólt, a középpályés remek passza után Gnabrynak csak Stanek mellett kellett elrúgnia a játékszert.

A gólzápornak nem volt még vége, a 21. percben Sadio Mané is feliratkozott az eredményjelzőre. A cseh védők itt is csak asszisztáltak, négy vendégjátékos között húzott el a szenegáli, majd nagy erővel lőtt a kapuba.

Az első félidőhöz még helyzetek, valamint egy meg nem adott gól tartozott, amit Jamal Musiala jegyzett.

A lényegi kérdések eldőltek, így a félidőben Nagelsmann Stanisicot és Eric Maxim Choupo-Motingot is pályára küldte, de a gárda így sem állt le. Az 50. percben már megint gólt szereztek, Leroy Sané második találatának örülhetett.

És a végére Choupo-Moting is betalált, a kameruni támadó ritkán jut szóhoz, de általában meghálálja a bizalmat, ezúttal is szépségdíjas találatot szerzett a csatár.

Plzen

Egyértelmű volt, hogy ez a szint még sok lesz a Plzennek. Több alkalommal is mondtam, a gólszerzés, vagy egy pontszerzés is csodaszámba menne. Utóbbi még nem jött össze, lehet, hogy nem is fog, előbbi pedig csak egyszer, amikor a Barcával játszottak. De akkor is kikaptak 5-1-re. Azt követően az Inter intézte őket el hazai pályán, és a Bayern sem fogta vissza magát.

Tizenkét kapott gól, a legtöbb, amit egy csapat kapott a főtáblán idén, és még hol a vége…

A Plzennél abban bízhatnak, hogy a Bayern München felforgatott csapattal lép pályára, és nem erőltetik annyira a támadásokat, rámennek a biztos sikerre.

Persze úgy nem lehet pályára lépni, hogy nem is akarnak jó eredményt elérni, csak hát bizonyára ők is érzik és tisztában vannak vele, hogy mi a realitás.

A Plzen otthon közben magabiztos, jó játékkal vezeti a bajnokságot, nyolc győzelem mellett két döntetlenjük van, ki még egyszer sem kaptak. A hétvégén a Mlada Boleslavot 2-0-ra verték meg, góljaikat ezúttal nem a csatárok, nem Chory vagy Bassey, nem Mosquera, hanem két védő rúgta, először Pernica, majd Jemelka.

A csapat eddigi legjobbja, Jindrich Stanek kihagyta a hétvégi meccset sérülés miatt, és most is kérdéses, hogy tudja-e vállalni a játékot. Mellette Hejda, Reznik és Sykora sem játszhatott, róluk sem tudni, hogy bevethetők lesznek-e. Illetve Pavel Bucha még mindig eltiltott, szóval őt is pótolni kell.

Az eddigi esélyek így még inkább csökkennek, de legyünk őszinték, az 1 százalékról estek vissza 0,5 százalékra…

A várható kezdőcsapat:

Tvrdon – Havel, Tijani, Pernica, Jemelka – Kalvach, N’Diaye – Kopic, Vlkanova, Mosquera – Chory

Előző meccs eredménye
2022.10.04.Bajnokok Ligája
bayern münchen
5:0
plzen
Bajnokok Ligája
2013.11.05.Bajnokok Ligája
plzen
0:1
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2013.10.23.Bajnokok Ligája
bayern münchen
5:0
plzen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München

Amit eddig a BL-ben mutatnak, az nagyon magabiztos, a bajnokságban már nem ilyen egyszerű a helyzetük. Első körben a San Siroban verték az Intert, majd otthon a Barcelonát. Nem volt könnyű meccs, akár vereséget is szenvedhettek volna. A harmadik találkozójuk azért jóval könnyebb volt…

A hétvégén rangadót játszott a Bayern, Dortmundba látogattak, ahol általában gólgazdag találkozókat játsszanak. Most is így lett. A Bayern Leon Goretzka találatával szerezte meg a vezetést, amit aztán Leroy Sané megduplázott a fordulást követően.

Ám a Dortmund nem adta fel, és elkezdtek zárkózni. A hajrában szépítettek, majd a hosszabbítás utolsó pillanatában, amikor a vendégeknél már mindenki a hármas sípszót várta, megtörtént az egyenlítés is, a müncheniek újfent pontot veszítettek. És ez már a sokadik, konkrétan az ötödik alkalom volt.

Ezért csak a tabella negyedik helyét foglalják el.

Nem feltétlenül a mostani meccs miatt, de a jövőben lehetnek gondok abból adódóan, hogy Alphonso Daviest és Matthijs de Ligtet is le kellett cserélni, és egyikük sem fog pályára lépni szerdán.

Lucas Hernández és Bouna Sarr szintén sérült, így a védelmet alaposan fel kell forgatnia Julian Nagelsmannak.

A csapat ötödik hiányzója Jamal Musiala, aki karanténban van, miután kontaktált egy koronavírus-fertőzöttel. Thomas Müller a hétvégi meccset kihagyta, szereplése ezúttal is kérdőjeles. Így pedig a támadó harmadot is át kell variálni, esélyes, hogy Eric Maxim Choupo-Moting a kezdőben lesz, míg Sadio Mané egy sorral hátrébb lép. Esetleg Matthis Tel kaphat lehetőséget, aki már többször megmutatta, hogy fiatal kora ellenére mekkora tudás szorult belé.

A tartalékos kezdő ellenére mindenki győzelmet vár a vendégektől, amely talán meglesz, csak nem feltétlenül olyan örömfocival, mint egy hete.

A várható kezdőcsapat:

Neuer – Mazraoui, Pavard, Upamecano, Stanisic – Kimmich, Goretzka – Tel, Gnabry, Sané – Mané

Tippelde

A kérdés az, mennyivel nyer a Bayern München. A győzelem tényét nehezen lehet megkérdőjelezni, főleg, ha a hazaiak több kulcsjátékosa sem lesz bevethető.

Véleményem szerint az over 2,5-lel megint nem teszünk rossz lóra, és úgy gondolom, hogy a Plzen nem fog tudni betalálni Manuel Neuer kapujába.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső