Plzen – FC Barcelona: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 31.
2022. november 01. kedd, 21:00 Doosan Arena
Plzen
vs
Barcelona

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egy teljesen tét nélküli találkozó következik. Ami a Plzen számára még hoz egy kis pénz, a Barcának meg egy kis önbizalmat. Ugyanis a csehek már nem lehetnek jobbak negyediknél, a Barca nem lehet jobb harmadiknál. Olyan meccs ez, amit egyik csapat sem nagyon akar lejátszani, vannak most fontosabb dolgaik is.

A Barcánál csalódottak lehetnek, hiszen megint nem sikerült a legjobb 16 közé kerülni, tavaly is a harmadik helyet szerezték meg a csoportjukban, és most is. A kettő között eltelt időszakban több mint százmillió eurót költöttek el, sőt volt az 150 is. Az eredmény mégsem változott. Vagy mégis? A szurkolók kitartanak a csapat mellett, látják az előrelépést, de azt is tudják, nem könnyű visszakerülni a világ elitjébe. Főleg, ha a Bayern Münchennel meg az Interrel vagy egy csoportban…

Gólgazdag találkozó is lehet ebbőlm egy közönségszórakoztató gólzápor, amelyen mindkét együttes felszabadultan játszhat.

Annyira alacsony a vendégek győzelmére a szorzó, hogy csak na, 1.25-nél nem sok helyen található magasabb. A döntetlen 6-szoros pénzt ér, a Plzen győzelmére 11-szeres pénzt fizetnek.

Lehet, hogy Xavi a fakónak is lehetőséget ad, az pedig esély a cseheknek, de ott rengeteg lesz a hiányzó, ha minden igaz… Kezdjünk bele, következzen a Viktoria Plzen – FC Barcelona mérkőzés.

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

A meccsre már a kiesés tudatában mentek ki a hazaiak, és hiába volt kissé tartalékos a Bayern, így is lefocizta őket, látszott a Barcán, megfogta őket az, hogy az Inter nyert.

Az első félidőben már két góllal elhúzott a Bayern, a kilencedik percben már vezettek, Serge Gnabry hatalmas labdájával Sadio Mané indult meg, lefutotta védőjét, aztán a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt. Tanítani való volt a támadás, a gólpassz, a befejezés…

Húsz perccel később lőtték a másodikat, megint egy gyors támadás végén találtak be. Az általában csak cserepadon helyet foglaló, ám mostanában több szerephez jutó Eric Maxim Choupo-Moting tört be a tizenhatoson belülre, majd éles szögből leadott lövése ter Stegen lábai között utat talált a kapuba.

A 43. percben majdnem szépített a Barca, de Ligt és Lewandowski csaptak össze a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, de később megváltoztatta a döntését, mivel a holland előbb a labdát rúgta el.

A második félidő elép lapos volt, a hajrában jött pár szép jelenet, néhány helyzet, no meg egy gól. Vagyis kettő, még az 56. percben Serge Gnabry találatát nem adták meg les miatt. A hosszabbításban lőtt találatot sem a spanyolok szerezték, hanem a németek egy francia által. Benjamin Pavard csereként állt be fél órára, de így is le tudott tenni egy gólt az asztalra. A Bayern csoportelső, ez már biztos, jó eséllyel százszázalékosan hozzák le a csoportjukat…

Az Inter úgy kezdett bele a meccsbe, hogy tudták, ha nyernek, megvan a második hely. Mi is sejtettük, hogy meglesz a győzelem, hiszen a Plzen egy rendkívüli módon szimpatikus együttes, de tudásban nem ér fel a milánóiakhoz. És ez a meccsen be is bizonyosodott. Tippünk az volt, hogy csak a hazaiak nem fogják a győzelmet a véletlenre bízni, és megszórják Stanekéket. Ez jött is.

Az első gólra azért sokat kellett várni, Henrikh Mkhitaryan a 35. percben fejelte az elsőt. A fejes nem volt túl erős, Stanek ebben egy kicsit lehet, hogy benne volt, de mindenképp jár a dicséret a gólpasszt jegyző Bastoninak, és magának a gólszerzőnek is.

Az első góltól fellelkesült az Inter, és már a lefújás előtt bebiztosították a győzelmüket, a 42. percben Edin Dzeko passzolta az üres kapuba Federico Dimarco beadását. Nem volt nehéz dolga a veterán csatárnak.

Aki egyébként nem csak egyszer, hanem kétszer talált a hálóba, a 65. percben kicsit távolabbról vette be Jindrich Stanek hálóját a bosnyák, ezzel mrá 3-0 volt az állás az Internazionale együttesének.

A hajrában beállt a sokáig sérült Romelu Lukaku is, és ha már beállt, akkor rúgott is egy gólt, megnyugtatva a szurkolókat, hogy a kihagyás nem vett ki belőle semmit. A 83.-ban állt be, öt perccel később meg beköszönt, ő is közelről vette be a vendégek kapuját.

Plzen

A Plzen számára ez a meccs púp a hátukra, és egyben jutalomjáték is, a közönség nem minden nap láthatja a Barcát élőben. De benne van a pakliban egy csúnya verés is, ha lehet hinni a híreknek többen is kidőltek az együttesből, eltiltás is sújtja a gárdát…

A Plzen nem volt egy szinten a többiekkel, de ezt tudtuk öt fordulóval ezelőtt is. Az is meglepő, hogy három gólt rúgtak, az ellenfelek a Barca, a Bayern München és az Inter voltak.

A bajnokságban nincs semmi gond, vezetik a pontvadászatot, és a hétvégén is simán nyertek, 3-0-ra verték a Zlint. A kezdőben több olyan játékos is volt, akikkel a BL-ben nem igazán találkoztunk, hét sérültje volt az együttesnek (vagyis hat, meg egy eltiltott).

Most sem lesz jelen Jhon Mosquera eltiltás miatt, nem lehet ott Jan Kliment, Jan Kopic, Jan Sykora vagy Mohamed Tijani.

Az egyébként sem túl erős Plzen még tartalékosabb lesz, ami előre vetíti, hogy nagy bukó is lehet ezen a meccsen.

A várható kezdőcsapat:

Stanek – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Bucha, Kalvach – Jirka, Vlkanova, Pilar – Chory

Egymás elleni meccsek:

Három mékrőzés, mindegyiket magabiztosan nyerte a Barca. 2011/2012-ben futottak össze a csoportkörben, először 2-0-ra, majd 4-0-ra nyertek. És idén ősszel is nagyon magabiztos játékot mutattak be, a láthatóan más szinten levő ellenfél ellenére azt mondhattuk, ennek a csapatnak lehet esélye a továbbjutásra. Mindenki remekelt, szórták a gólokat és kiütötték Cheryéket, a találkozó 5-1-gyel végződött.

Előző meccs eredménye
2022.09.07.Bajnokok Ligája
barcelona
5:1
plzen
Bajnokok Ligája
2011.11.01.Bajnokok Ligája
plzen
0:4
barcelona
Bajnokok Ligája
2011.10.19.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
plzen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Barcelona

Nyögvenyelősen alakul a hónap a Barcának, elvesztették első helyüket a bajnokságban, az El Clasicon kikaptak, kiestek a BL-ben, és még az utolsó bajnoki meccsükön is csak nehezen, egy utolsó percben lőtt Robert Lewandowski találatnak köszönhetően nyertek.

Látszik, hogy a munka komoly a csapatnál, de még nagyon sokat kell fejlődniük, hogy utolérjék Európa legjobbjait. A kérdés, hogy mennyi idő lesz erre? Hiszen az adósságot továbbra is görgetik maguk előtt, hosszú ideje nincs sikerélmény sem otthon, sem a BL-ben, de még az EL-ből is simán kiestek tavaly.

Talán a legjobb csapatukkal lett volna esély az Inter elleni meccseken, talán, ha jobb a helyzetkihasználás, akkor pontot szerezhettek volna a Bayern München elleni első meccsen. De ezekről már kár beszélni.

Most is több alapember nem lesz bevethető, főleg a védelemből hiányoznak majd. Nincs Ronald Araujo és Sergi Roberto, kétséges a játéka Andreas Christensennek, Eric Garciának és Jules Koundénak, valamint még Memphis Depay esett ki.

Így hátul Piqué mellett Marcos Alonso játszhat, a széleken Hector Bellerin és Alejandro Baldé, esetleg Jordi Alba.

Elöl kezdhet Ferrán Torres, középen Franck Kessié, biztosan bele fog nyúlni a csapatba Xavi, és rotálni fog a csoport leggyengébb ellenfele ellen, ami ráadásul még egy tét nélküli találkozó is.

A várható kezdőcsapat:

Pena – Bellerin, Pique, M. Alonso, Baldé – Gavi, Kessié, Pedri – Fati, Lewandowski, F. Torres

Tippelde

Csak tipp, hogy ennyire tartalékos lesz a Barca, de miért is kockáztatnák az első csapat egészségét feleslegesen? Valószínűleg a fakó is megveri a Plzent, akiknél a hírek szerint megint lesznek hiányzók.

Néha nem árt kockáztatni, szerintem mindkét csapat a hálóba fog találni, ahogy az első meccsen is, de ettől függetlenül a Barca magabiztosan fog nyerni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső