Plzen – Qarabag: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 22.
2022. augusztus 23. kedd, 21:00 HJK
Plzen
vs
Qarabag

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Meggyűlik minden csapatnak a baja a Qarabag együttesével, de most emberükre akadtak. A Plzen közel jár hozzá, hogy kiüsse az azerieket, hazai pályán történhet meg ez a tett, amennyiben meg tudják verni Gurban Gurbanov együttesét. Nem kerültek hátrányba Bakuban, döntetlennel fordulnak rá a meccsükre, ami persze kedvez a cseh együttesnek. De ne feledjük el, hogy a Qarabag pont a Fradi ellen mutatta meg, hogy képes idegenben is jó játékra, és nem számított, hogy hazai pályán csak ikszelni tudtak a magyarok ellen.

Nehéz mérkőzés lesz minden szempontból. Semleges szurkolóként egy nagyon feszült, de mégis élvezetes meccset várok a Plzen – Qarabag találkozótól, ami tömve lesz jó jelenetekkel.

A fogadóirodák azt mondják, hogy a Plzen van közelebb a továbbjutáshoz. Tény, hogy hazai pályán eddig két meccsen is nagyon jó teljesítményt nyújtottak, de azt hiszem, hogy a HJK-t, vagy az idei Sheriff Tiraspolt felesleges ehhez a Qarabaghoz viszonyítani.

Az oddsokról: A Plzen győzelme kétszeres szorzón fut, a döntetlen 3.10 -3.50 között van, míg a Qarabag győzelméért van olyan iroda, amely a 4-szeres oddsot sem sajnálja.

Az előző mérkőzésen történt

Hazai győzelemben gondolkoztunk, mivel a Qarabag eddig háromból két meccsét nyerte meg otthon, és a Fradi ellen is nyerhettek volna. Igaz, ugyanannyi kellett volna a vereséghez is. A Plzen eddigi idegenbeli fellépésein nem vett le minket a lábunkról, bár mindkét mérkőzésüket megnyerték, Finnországban és Moldovában is 2-1-re győztek az éppen soros ellenfelük ellen.

Amiben biztosak voltunk, hogy a hazaiak fogják az iramot diktálni, és ez be is jött. A gyors játékosok megint szélvészgyorsan átjátszották a középpályát, pár passz kellett csak, hogy a saját tizenhatosuktól az ellenféléhez jussanak.

Az első lehetőség nem előttük, hanem a csehek előtt adódott. Az első percekben egy balról beívelt szöglet egy védő lábáról a kapu felé csorgott, de a rövid sarkot fogó Marko Jankovic kivágta a játékszert.

Két perccel később a túloldalon is volt miért tapsolni, Wadji tartott meg kis szerencsével egy labdát, majd szép csellel befűzte Pernicát, és már a tizenhatoson belül járt. A mellette érkező Sheydayev jobb helyzetben volt, előbb is érte el a labdát, lövését Stanek hárította, majd az Evertonnál is korábban megforduló portás az ismétlést is védte. Ez is nagy bravúr volt, de az is, amikor Kady lövését tornázta szögletre.

Jankovic felcsapott kapusnak, kis idővel később megint ő mentett a gólvonalról, Mahammadaliyevnek most sem kellett védenie, de lehet, hogy nem is tudott volna.

Lendületesen játszottak a hazaiak, viszont látható volt, hogy a Plzen is tud veszélyt kialakítani.

Az első félidőben még egy helyzete volt a Qarabagnak, egy kontra végén megint Wadji került helyzetbe, most ő is lőhetett kapura, Stanek pedig lábbal hárított.

A második félidő kevesebb lehetőséget hozott, főszerepben maradt továbbra is Stanek a cseheknél, és előlépett a háttérből Zoubir is.

Kétszer tette próbára a cseh portást a szélső, első lövése nem okozott semmi problémát, épp oda ment, ahol a hálóőr is állt, a másodiknál viszont szükség volt a vetődésre.

Ez volt az utolsó értékelhető megmozdulás a meccsen. A Qarabag közelebb állt a győzelemhez, de Stanek megakadályozta ebben őket. Ezek a védések még sokat érhetnek majd…

Plzen

Láthatóan a csapatok nagy része készül a keddi – meg a szerdai – visszavágókra, és a helyi szövetségek mindenhol partnerek, megpróbálják támogatni az együtteseket azzal, hogy elhalasztják a soron következő bajnoki meccsüket. Így járt a Viktoria Plzen is, akiknek így jutott néhány szabadnap, plusz idő a felkészülésre, kevesebb utazás, kevesebb gond.

Nem mostanában álltak ennyire közel ahhoz, hogy csoportkörbe kerüljenek, emlékeim szerint 2016-ban sikerült ez utoljára, azóta pedig csak keresik a lehetőséget arra, hogy a Bajnokok Ligájába kerüljenek.

Az eddigi hazai meccseiken még nem hibáztak a BL-ben, először a HJK-nak rúgtak öt gólt, majd a Sheriff Tiraspol együttesét is megverték 2-1-re.

A bajnokságban eddig egy otthoni meccsük volt, azt a Pardubice ellen játszották, és szintén megnyerték. Bár azt ebbe a felsorolásba nem kell nagyon beletenni, ott eléggé tartalékos összeállításban léptek pályára.

Az előző mérkőzésen pozitívan lógott ki Jindrich Stanek, Ludek Pernica, Václav Jemelka, míg Petar Bucha és Jan Sykora meglehetősen gyengén futballozott. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy bármilyen egetrengetően fontos változtatáson gondolkozik az edzőjük.

Hazai pályán talán kissé támadóbbak lesznek, de ezt sem feltétlenül tehetik meg, mert a Kady – Zoubir – Wadji hármas egy szempillantás alatt le tudja őket kontrázni.

Jhon Mosquerát egy óra játékot követően cserélték le legutóbb, nem voltak teljesen megelégedve a játékával. Hát, most nem kell őt nézni, ugyanis eltiltását tölti majd a kolumbiai. Szintén nem lesz ott a pályán Fortune Bassey, a Fraditól kölcsönzött támadó, akit nem tudtak nevezni. Egy sérült van, Petr Pejsa, hamarosan ő is pályára léphet, de azért erre még várni kell.

A várható kezdőcsapat:

Stanek – Jemelka, Pernica, Hejda – Havel, Kalvach, Bucha, Sykora, Kpoic – Chory, Kliment

Előző 5 meccs eredménye
2022.08.17.Bajnokok Ligája
qarabag
0:0
plzen
Bajnokok Ligája
2019.07.02.Barátságos Mérkőzés
qarabag
2:2
plzen
Barátságos Mérkőzés
2016.08.02.Bajnokok Ligája
qarabag
1:1
plzen
Bajnokok Ligája
2016.07.26.Bajnokok Ligája
plzen
0:0
qarabag
Bajnokok Ligája
2014.07.04.Barátságos Mérkőzés
plzen
1:3
qarabag
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Qarabag

Talán meg sem kell említeni, de a Qarabag sem lépett pályára a hétvégén, ugyanazon okból kifolyólag, mint eddig mindegyik csapat, akikről írtunk. Gurban Gurbanov csapatának az Európa-liga már megvan, tavaly óta már így is fejlődtek tehát, ilyen közel a BL-hez pedig talán még nem is voltak.

Saját dolgukat nehezítették meg, amikor nem tudták megverni a Plzent hazai pályán, az esély meglett volna rá. Kady kissé szürke volt akkor, Zoubir és Wadji villogott, de a befejezéseknél egyiküknek sem volt szerencséje. Egyébként is sokszor az látszik, hogy a Qarabag triója a befejezéseknél nem túl erős, mintha kissé ész nélkül játszanának. Különösen Wadjira igaz ez, aki nagyon gyors, ám a kapu előtt nagyon sok rossz megoldást választ.

A Qarabag a Fradi ellen tudott először idegenben nyerni idén, a Lech Poznantól 1-0-ra kikaptak, a Zürichtől meg 2-1-re.

Két héttel ezelőtt a Fradit azért – is – tudták megverni, mert a magyarok védelme nagyon gyenge napot fogott ki, az eddig elég stabil cseh védősortól ugyanezt nem várhatják el.

Sérültről nem tudunk, Qara Qarayev is visszatért a kezdőbe, a kérdés most az, hogy ő vagy Richard Almeida legyen majd Marko Jankovic párja a középpályán. Julio Romaot is sokan a kezdőcsapatba várják.

A várható kezdőcsapat:

Mahammadaliyev – Bayramov, Huseynov, Vesovic, Mustafazada – Jankovic, Qarayev, Kady – Zoubir, Wadji, Sheydayev

Tippelde

Szoros csatát várunk, a jól védekező Plzen továbbjutása attól függ, hogy mennyire tudják megfogni az azerieket. Benne van a többgólos meccs is ebben a pakliban, de esélyesebb, hogy egyetlen gól fog dönteni. A Plzen jó helyzetben van, de igazából a Qarabagnak sem kell nagyon sietnie sehová, játszhatnak mindketten türelmesen.

Ezért ezúttal csak egy tippünk lesz, mégpedig az, hogy két és félnél kevesebb gól születik majd a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső