Plzen – Sheriff Tiraspol: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 08.
2022. augusztus 09. kedd, 19:00 HJK
Plzen
vs
Sheriff

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai napon ez az első meccs, ami még nem dőlt el biztosan. Igaz, a Sheriff Tiraspolnak nincs túl sok lehetősége arra, hogy Csehországban fordítsa meg a párharc állását, de mégis több, mint amennyi az Apollonnak, a Zalgirisnek vagy a Pyuniknak van.

Ők csak 2-1-re kaptak ki, tették mindezt hazai pályán, egyértelműen a Viktoria Plzen a meccs és ezáltal a párharc esélyese. A hazaiaknak elég egy döntetlen is, amit játszva elérhetnek, amennyiben a Sheriff úgy támad, mint azt tették az első meccsen. Vagy eddig bármelyik BL-meccsükön idén. Többször mondtam már, hogy kicserélődött a csapat, ez már nem az, amelyik a tavalyi csoportkörben villogott. Az egyéniségek, a legjobbak mind távoztak, Stjepan Tomas pótlása pedig nem sikerült jól. Egyelőre legalábbis.

Mindkét együttes győzelmet aratott a hétvégi meccsén, de egyiküknek sem az volt az igazán fontos, hanem majd a holnap esti találkozó lesz.

A vendégségben mutatott játék, valamint a két rúgott gól is arra sarkallja a bukmékereket, hogy a hazaiak győzelmére fizessenek kevesebbet. A különbség azonban nagy. A Plzen győzelme 1.50-et, a vendégeké – néhol – eléri a hétszeres vagy nyolcszoros szorzót. A döntetlen általában 4-szeres pénzt ér. Lehet, csak azért gondoljuk ezt meglepőnek, mert még a tavalyi Sheriff Tiraspol munkálkodik bennünk. Pedig ez a Sheriff már nem ugyanaz…

Kezdjük a Plzen – Sheriff Tiraspol mérkőzést!

Az előző mérkőzésen történt

Kiindulva a Sheriff eddigi teljesítményéből, legyen szó otthoni vagy idegenbeli meccsről, nem számítottunk egy élvezetes, jó meccsre. Meg sok gólra sem, így két és fél gól alatti eredményre fogadtunk. Hiba volt. A Plzen együttese az első párharcán összesen hétszer talált a hálóba, ez intő jel kellett volna, hogy legyen. De nem volt, mert a Sheriff meg eddig még egyetlen gólt sem kapott. Most megkapták az elsőt, aztán a másodikat is. Van még esélyük, de nem sok…

Az első félidő nem hozott jó játékot, kevés volt a helyzet, a lövés, a fineszes megoldások is elmaradtak. Néha azért lehetett bólintani néhány megoldás után, ám összességében ez kevés volt. Az első lövés Regi Lushkja nevéhez fűződött, az albán középpályás nagy erővel lőtt a jobb alsó felé körülbelül 22 méterről. Jó kis bomba volt, és szükség volt Stanek közbelépésére.

Ezután közvetlenül Abalorának is meg kellett mutatnia, hogy mit tud. Az első védése volt nagy bravúr, akkor egy 16-osról érkező erős lövést tornázott szögletre, egy perccel később pedig egy fejest ölelt magához. Itt nem volt szükség bravúrra, mert pont oda érkezett a fejes, ahol ő állt.

Nem volt finom meccs, a játékosok néha keményebb eszközökhöz nyúltak, hogy a másik ne érjen célt. A bíró azonban kézben tartotta a meccset. Egyébként a kevés helyzet többsége inkább a hazai kapu előtt volt, Abalorának és Kpozoéknak volt inkább dolga.

Az első félidő végefelé jártunk, tíz perc volt vissza, amikor némileg váratlanul a Sheriff vezetést szerzett. Egy baloldali beadás után Rasheed Akanbi fejelte egy cseh játékos kezére a labdát. Mivel ott állt a játékvezető, látta, mi történt, és azon nyomban tizenegyest ítélt, amit Akanbi lőtt be. Nem sokon múlt, nagyon kicentizte a csatár, a jobb felsőben landolt a laszti.

Az öröm nem tartott sokáig, mivel a másik oldalon is befújtak egy büntetőt. Abalora volt az, aki rosszul jött ki egy beadásra, és Milan Havelt. Videózott a bíró, majd jöhetett büntető. Mivel Abalorának már egy sárgája volt, örülhetnek, hogy nem állították ki a felelőtlen kapuvédőt.

Mindenesetre a tizit Tomas Chory magabiztosan váltotta gólra.

A második félidő elejét megnyomta a Tiraspol, Pernambuco kétszer is majdnem gólt szerzett, mindkét alkalommal Staneknek kellett egy nagy mutatványt végre hajtania. Hazai gól nem jött, helyette idegenbeli igen. Az 55. percben Pavel Bucha szerzett malacgólt, igazi lesipuskás teljesítmény volt a középpályástól.

A hátralévő időben a Sheriff birtokolta többet a labdát, de a Viktoria Plzen remekül állította meg őket, jól ölték az időt, és végül 2-1-re nyerni tudtak. Fontos volt, hogy előnyről várják a meccset, hazai pályán legutóbb is remekeltek…

Plzen

Amit eddig a Viktoriától látunk, az eléggé biztató. Lehet, hogy ismét lesz cseh csapat a csoportkörben? Eddigi meccseiken összesen kilenc gólt szereztek, ebből hetet a HJK-nak rúgtak. Hazai pályán egy ötöst, szóval nem árt figyelni a Sheriff védelmének, ami meg eddig teljesen rendben volt.

A hétvégén győzelmet arattak hazai pályán, a Pardubice látogatott hozzájuk, és a Plzen 2-1-re nyert. Góljaikat Jan Kliment és Milan Havel szerezték.

Ettől függetlenül nem voltak meggyőzők, de többek között azért nem, mert Michal Bilek jelentős változtatásokat eszközölt a csapaton. Öten is kikerültek, szóval egy tartalékkal felálló csapat nyert, ami így már megint más megvilágításba helyezi a dolgokat.

A gárdába vissza fog kerülni Lukas Hejda, Vaclav Pilar, Jan Sykora és Pavel Bucha is.

Nincs oka változtatni a Zimbruban győztes csapaton Bileknek, mivel jól muzsikáltak. Jan Kliment ismét gólt szerzett, így várhatóan a visszavágón is a kezdőben kap majd helyet.

Még annyit a Plzen bajnoki szerepléséről, hogy két fordulót követően a negyedik helyen állnak egy győzelemmel és egy döntetlennel, a Teplice elleni iksz után szerezték meg az első győzelmüket.

A várható kezdőcsapat:

Stanek – Pernica, Hejda, Havel – Sykora, Bucha, Kalvach, Pilar – Kopic, Kliment, Chory

Előző meccs eredménye
2022.08.02.Bajnokok Ligája
sheriff
1:2
plzen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheriff Tiraspol

Egyelőre akadozik a Sheriff Tiraspol, és lehet, hogy idén nem találkozunk velük már a BL-ben. Az eddigi mérkőzéseiken sem voltak túlságosan meggyőzőek, az a poén, hogy a legjobban most játszottak, amikor kikaptak. A Zrinjski és a Maribor elleni gyenge játék ide már kevés lesz, ezúttal hátrányból kellene fordítaniuk. Időközben elindult a moldáv pontvadászat, és a Sheriff egy döntetlen után győzelemmel folytatta a bajnokságot. Idegenben a Sf. Gheorghe csapatát 3-1-re verték, a gólokat Kiki, Akanbi és Ambri szerezték.

Azt hiszem, még így sem lesz ellenfelük otthon, de a BL más tészta.

Néhány változtatás előfordulhat, például Iyayi Atiemwen már egészséges, és van rá esély, hogy kezdőként kapjon szerepet. Abou Ouattara is mostanában sokat ült a padon, ő is bekerülhet, bár nem tudom, kinek a helyére…

Kay Tejan nem szuperált jól az odavágón, Pernambuco viszont veszélyesen játszott.

A védelem adott, a középpályán Badolo és Lushkja helye szintén érinthetetlen, a kérdés az, hogy mellettük Kyabou vagy valaki más fog játszani. Muszáj lesz támadnia a vendégeknek, kell a gól.

A várható kezdőcsapat:

Abalora – Renan Guedes, Kiki, Radeljic, Kpozo – Lushkja, Kyabou, Badolo – Pernambuco, Akanbi, Ouattara

Tippelde

Szerintünk a Sheriff jó szereplése elmarad idén, az EL-ben folytathatják majd. Ez azt jelenti, hogy nem fogják megnyerni a meccset. Véleményünk szerint nagyon fognak támadni, ami esély nekik, de esély a hazaiaknak is.

A két és fél gól feletti eredmény nem lehetetlen, alapvetően tudják a csehek is, hogy rúgott gól nélkül nagyon nehéz helyzetbe kerülnének. Szűk hazai győzelmet várunk, egy góllal lehetnek jobbak, mint a mostanában nem túl erős moldávok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső