PSG – Bayern München: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 13.
2023. február 14. kedd, 21:00 Parc des Princes
PSG
vs
Bayern Munich

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Hát, ez a második meccs sem lesz egyszerűbb, mint az első volt… A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének talán leginkább várt összecsapása a PSG és a Bayern München közötti találkozó, lényegében két végső esélyes találkozik egymással, akik már a múltban is jó párszor megmérkőztek egymással. Ahogy korábban, úgy most is hatalmas meccs várható a két nagyágyú között.

Julian Nagelsmann együttese várhatja jobb formában a meccset, a Bayern ugyan korábban több kisebb botlást is megengedett magának, ám ezek a bajnokságban voltak, a Bajnokok Ligájában eddig kiváló, hovatovább hibátlan a teljesítményük. Pedig nem voltak könnyű csoportban, emlékezhettek, rajtuk kívül még a Barcelona és az Inter is ugyanabban a csoportban volt.

A PSG is remekül haladt, ám most problémába ütköztek. Az egyik újságnál úgy fogalmaztak, másfél hét leforgása alatt bukhatja el a teljes szezonját a francia együttes. Tény, hogy a kupából kiestek, ahogy az is tény, hogy a bajnokságban egyszerűen elfogyott az előnyük. De azért még attól messze vagyunk, hogy Christophe Galtier munkáját kudarcként fogjuk fel.

Ám kétségtelen, hogy falakba ütközött a PSG, nem hiába ment ki a Monaco elleni vereség után Presnel Kimpembe egy megafonnal a szurkolók elé, hogy bocsánatot kérjen…

Az ilyen meccsek azok, ami miatt az online sportfogadás egyre több embert érdekel.

Ahogy a Milan – Tottenham, úgy a PSG – Bayern München is teljesen háromesélyes a bukmékerek szerint. Az Unibetnél 2.60 a hazai győzelem, 2.63 a vendég, 3.80 a döntetlen.

PSG

Christophe Galtier együttese az egész őszi szezonban remekelt, mentek előre a BL-ben és a bajnokságban egyaránt, a világ talán legerősebb támadó triója pedig ontotta magából a gólokat, gólpasszokat, a PSG meg a győzelmeket.

Ám most derülhet ki igazán, milyen edző is Galtier. Most ütött be a krach, ketten is kiestek a Bayern München elleni meccs előtt a keretből, ami jelentősen rajzolhatja az erőviszonyokat át. Lionel Messiről és Kylian Mbappéról van szó. A francia biztosan nem léphet pályára, Leo Messi játékára még van némi esély.

Rajtuk kívül is van sérült, méghozzá Renato Sánches és Nordi Mukiele, de ők azért pótolhatók. Messi és Mbappé nem annyira…

Látszik is, hogy két legjobbja kiesett a csapatnak. Előbb a Marseille elleni kupameccset veszítették el, majd most hétvégén a Monaco is megverte őket. Méghozzá elég simán. Ezért is ment ki Kimpembe a szurkolókhoz, mert nem csak az eredmény, hanem a játék is kellemetlen és gyenge volt. Azt azért megemlíteném, hogy volt egyvalaki, aki kitett magáért a hercegségbeliek ellen is, a mindössze 16 éves Warren Zaire-Emery, aki első alkalommal játszott végig egy meccset a bajnokságban, és rögtön gólt is szerzett.

A négy sérült mellett azért van felépülője is az együttesnek, Marco Verrattira nagy szükség lesz a középpályán, ugyanis láthatóan nem igazán lehet őt pótolni jelenleg.

Annyit megemlítenék még, hogy a PSG a csoportjában a második helyet szerezte meg, a Benfica mögött, a Juventust és a Maccabi Haifát megelőzve.

A várható kezdőcsapat:

Donnarumma – Hakimi, Ramos, Marquinhos, Mendes – Verratti, D. Pereira, Soler – Vitinha – Neymar, Messi

Egymás elleni meccsek:

2021-ben, a negyeddöntőben találkozott utoljára egymással a Paris Saint-Germain csapata, valamint a Bayern München. Akkoriban még számított az idegenben rúgott gól, és ezt nagyon fontos megemlíteni, ugyanis a két mérkőzés során összesen 3-3 gól született. Mivel a PSG 3-2-re nyert Münchenben, a visszavágón a Bayern csak egy gólt tudott rúgni, így a bajorok elbúcsúztak a szériától. Aztán az elődöntőben a PSG is.

A két csapat 2020-ban döntőt is játszott egymás ellen, ott a Bayern tudta felülmúlni a franciákat, Kingsley Coman gólja döntötte el a finálét.

Bár Neymarék egy világszinten is elitcsapatnak számítanak, a Bayern ellen valahogy nem megy nekik: Minden sorozatot figyelembe véve az utolsó öt mérkőzésből csak egyet nyertek meg a német rekordbajnok ellen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.13.Bajnokok Ligája
psg
0:1
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2021.04.07.Bajnokok Ligája
bayern münchen
2:3
psg
Bajnokok Ligája
2020.08.23.Bajnokok Ligája
psg
0:1
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2018.07.21.ICC
bayern münchen
3:1
psg
ICC
2017.12.05.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:1
psg
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München

Volt megint egy periódus, amikor a Bayern München képtelen volt mérkőzést nyerni, egymás után háromszor is döntetlent játszottak. Az ősz folyamán is volt egy hasonló, amikor lényegében a nyakukba vették a teljes mezőnyt, majd meg is előzték őket a Bundesligában.

Ahogy mondtam, a BL-ben nem voltak ilyen problémák, mind a hat csoportmeccsüket behúzták Nagelsmannék, pedig a csoportjuk a legerősebb volt az összes közül, hiszen ott volt a Viktoria Plzen mellett az Inter és a Barcelona is.

A hétvégén könnyed győzelemmel hangoltak a PSG elleni meccsre, 3-0-ra győzték le a VfL Bochum csapatát. Thomas Müller centerként talán többet ér, mint árnyékékként, megint betalált, rajta kívül Kingsley Coman és Serge Gnabry rúgott még gólt.

A Bayern helyzete nem könnyű, hiszen több kulcsjátékosukra sem lehet majd számítani. Manuel Neuer és a klub között egyre feszültebb a helyzet, de a válogatott kapus lábtörése miatt még mindig nem játszhat, így ezúttal is Yann Sommer áll majd a kapuban. Sérült továbbá Sadio Mané és Lucas Hernández, kétséges a játéka Noussair Mazraouinak, Ryan Gravenberchnek és Eric Maxime Choupo-Motingnak is.

A várható kezdőcsapat:

Sommer – Cancelo, Pavard, de Ligt, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Musiala, Sané – Müller

Tippelde

Kemény ütközet várható, véleményem szerint megint szoros eredménnyel. Ha Messi játszhat, akkor a PSG-nek lehet esélye a győzelemre, de ahhoz sokkal jobban kell játszaniuk.

Mi próbálunk biztonsági játékot játszani, és csak annyit mondunk: Mindkét féltől gólokat várunk a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső