PSG – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 10.
2022. október 11. kedd, 21:00 Parc des Princes
PSG
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Rögtön jön a múltheti csoportrangadó második felvonása, a tét pedig a csoportelsőség is lehet. Sem a Benfica, sem a PSG nem jutott még tovább, de ennél sokkal többet egyikük sem tehetett volna a legjobb tizenhatba kerülés érdekében. Két meccsüket megnyerték, egymás ellen döntetlent játszottak az előző körben. Ha valamelyikük nyer, az szinte már a kieséses szakaszban érezheti magát.

Az odavágón mindkét csapat remekül játszott, voltak jó időszakai a portugáloknak is, voltak jók Christophe Galtier csapatának is. Talán a PSG közelebb volt a sikerhez, de – ahogy azt már a ma közzétett összefoglalóban is írtam – nem lett volna fair, ha a Benfica vereséget szenved.

A párizsiak a hétközi meccsük után a hétvégén sem tudtak nyerni, meglepő helyen hagytak el két pontot. Nem hinném, hogy valamifél válság kezdete lenne ez, főleg, hogy a bajnokin emberhátrányban kellett játszaniuk több mint egy félidőt, de azért az kiderült, hogy idén sem lett verhetetlen az együttes. Csak nagyon jó.

Roger Schmidt egyelőre álomrajtot produkál, és egy PSG elleni győzelem még magasabbra emelné a mestert, aki a nyáron érkezett, de már most odáig vannak érte a szurkolók.

A fogadóirodák nem gondolják, hogy győzhetnek a portugálok. A PSG sikerére 1.40-et fizetnek, a döntetlenre 5-szörös pénzt, míg a vendégsiker 8-as szorzón fut.

Folytassuk a mai napot a PSG – Benfica mérkőzéssel!

Az előző fordulóban történt

Jó meccsre számítottunk, sejtettük, hogy ez lesz a PSG legnehezebb mérkőzése, tudtuk, hogy a Benfica nagyszerű, jó formában vannak, és hazai pályán mindenkit elkaphatnak. Hát, a franciákat el is kapták, a szerzett egy pont még jól jöhet a végén. Mi itt hibáztunk, két és fél gól feletti eredménnyel számoltunk.

Az eredmény már az első félidőben kialakult, előbb a vendégek, majd a hazaiak találtak a kapuba.

Már a meccs elején helyzetbe került Goncalo Ramos, a Benfica támadója, védőjével a nyomában is kapura tudott lőni, de Donnarumma hárította a próbálkozást.

A PSG-t meglepte, hogy ennyire bátran kezdtek a hazaiak, nem tudták felvenni a ritmust, és a 17. percben David Neres jóvoltából újra ziccerig jutottak, ám gól ebből sem született.

Öt perccel később a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat, Lionel Messi egy nagyszerű támadás végén gyönyörű gólt rúgott, 16 méterről tekerte a labdát a jobb felső sarokba.

Még az első félidőben jött az egyenlítés, a 41. percben Grimaldo beadása elszállt Ramos feje fölött, érkezett Danilo Pereira, akinek testéről a hálóba pattogott a labda, Donnarumma ezzel már nem tudott mit kezdeni.

A fordulást követően a PSG már a 49. percben visszavehette volna a vezetést, Hakimi lövését védte Vlachodimos, majd a kipattanót Neymar ollózta a felsőkapufára.

Egy óra elteltével megint Achraf Hakimi került helyzetbe Messi passzát követően, de Vlachodimos ezt a kísérletét is védeni tudta.

A görög kapus remekelt, a 68. percben Kylian Mbappé tekerését is kiszedte.

A félidőt a Párizs uralta, de a 81. percben Rafa Silva előtt is adódott még egy lehetőség. Szépen húzott el a PSG védői között a támadó, de Donnarummán már nem jutott túl.

Jó meccs volt, a második félidő alapján inkább a vendégek érdemeltek győzelmet, de nem lett volna igazságos az sem, ha a Benfica ilyen játékkal vereséget szenved.

PSG

A bevezetőkor említettem, hogy a PSG zsinórban másodszor veszített pontot. A BL-ben elért 1-1 után a francia bajnokságban a Reims otthonában játszottak döntetlent, de úgy, hogy már az első félidőben kiállították Sergio Ramost. A spanyol veteránkorára valamelyest megkomolyodott, de azért még mindig van néhány olyan húzása, ami után csak fogjuk a fejünket. Itt mondjuk egy kicsit szigorú volt vele a játékvezető, mert maga a szabálytalanság egyáltalán nem volt durva, szerintem még csak le sem kellett volna fújni, az meg, hogy utána mit mondott… Hát arról nem tudok nyilatkozni.

A PSG már így is nagy előnyt felhalmozott, míg a többiek néha pontot veszítettek, addig a PSG még veretlen, nyolc győzelme mellett kétszer ikszelt.

A BL-ben is jó pozícióból várják a folytatást, hiszen a Juventus elleni győzelem után a Maccabi Haifa sem jelentett problémát, előbbit 2-1-re, utóbbit 3-1-re győzték le.

A hétvégi gól nélküli döntetlennél nagyobb probléma, hogy Lionel Messi megsérült, és a játéka nem biztos holnap. Galtier könnyen lehet, hogy nem kockáztat, annyira azért nem fontos ez a meccs, hogy Messi egészségével játsszanak.

Szintén sérült – és nem is fog játszani – Nuno Mendes, Renato Sanches és Presnel Kimpembe.

Minden bizonnyal Juan Bernat fogja a portugál baloldali játékost helyettesíteni, és Pablo Sarabia kerül az argentin helyére.

A várható kezdőcsapat:

Donnarumma – Ramos, Danilo, Marquinhos – Hakimi, Verratti, Vitinha, Bernat – Sarabia, Neymar – Mbappé

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.05.Bajnokok Ligája
benfica
1:1
psg
Bajnokok Ligája
2015.07.19.ICC
benfica
2:3
psg
ICC
2013.12.10.Bajnokok Ligája
benfica
2:1
psg
Bajnokok Ligája
2013.10.02.Bajnokok Ligája
psg
3:0
benfica
Bajnokok Ligája
2011.07.15.Barátságos Mérkőzés
benfica
3:1
psg
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benfica

A papírformát a Benficánál fogták, összegyűrték és a kukába dobták. Aztán a kukába még beledobtak egy pakk gyufát, és az egészet felgyújtották. Előzetesen mindenki a Juventust és a PSG-t várta az első két helyre, most meg még az is előfordulhat, hogy a portugálok csoportelsőként továbbjutnak. Igaz, idegenben kellene ehhez nyerniük a csoport legjobbja ellenében. De Roger Schmidt megmutatta, hogy ez a mostani csapat bármire képes.

Magabiztosan, jó játékkal győzték le a Maccabi Haifát, majd hátrányból fordítottak a Juve ellen, mielőtt a párizsi csapattal találkoztak volna.

A bajnokságban szintén megy a szekér, a csapat kilenc meccséből nyolcat megnyert, egyszer ikszelt, mindössze 5 gólt kapott. Ez még úgy is nagyon meggyőző, hogy egyébként a portugál bajnokság azért nem a kiemelkedő színvonaláról ismert. A hétvégén egyébként a Rio Ave ellen nyertek Ramosék 4-2-re, gólt szerzett Petar Musa, valamint Goncalo Ramos kétszer, illetve volt egy öngól.

Két védő nem lehet jelen, Morato mellett Lucas Verissimo is sérült, a brazil már hosszabb ideje nem bevethető. Antonio Silva lesz a pályán, aki korát meghazudtoló rutinnal hozza le a meccseket.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Bah, Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Fernández – Neres, Rafa, J. Mário – G. Ramos

Tippelde

Messi lehetséges hiánya ellenére is a hazaiak a mérkőzés favoritjai, csoda lenne, ha a Benfica ponttal, pontokkal távozna. Roger Schmidt viszont még nem tudja, milyen is vereséget szenvedni a csapat kispadján, ami azért nagy magabiztosságot adhat nekik.

A múltkorihoz hasonló meccset várunk, ahol a hazaiak végig a támadásokra fognak koncentrálni, míg a Benfica akár egy ponttal is megelégedne. Megpróbálkozunk most is a két és fél gól feletti eredménnyel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső