PSG – Club Brugge: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 06.
2021. december 07. kedd, 18:45 Parc des Princes
PSG
vs
Club Brugge

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ennek a mérkőzésnek csak a vendégek számára van tétje, a PSG már biztosan továbbjutott, és azt is tudhatják Messiék, hogy a második helyen jött ez össze, nincs már esélyük befogni a Manchester Cityt. A párizsiak a csoportban jól teljesítettek, de hiába verték meg a legnagyobb riválist hazai pályán, kétszer, két helyen is pontokat buktak, elsőként a Club Brugge tartott otthon ellenük egy pontot, majd Lipcsében sem sikerült nyerni. Most meg a Citytől kaptak ki az Etihadban. Mennek is ám a pletykák a francia fővárosban, miszerint Mauricio Pochettino az idény végeztével mehet, amerre lát. Nasser Al-Khelaifi ráköltött egy vagyont a csapat megerősítésére, kell neki az a Bajnokok Ligája trófea.

Most picit szusszanhatnak a legjobbak, a belgák elleni mérkőzés nekik teljesen mindegy, milyen eredménnyel zárul. Viszont a B csapat – már, ha az lép pályára – is oda fogja tenni magát, hiszen most van lehetőség élesben is megmutatni, hogy kit milyen fából faragtak.

A Brugge egy komoly zakón van túl, a Lipcse – akivel az Európa-ligás helyért harcolnak – egy ötöst vágott Belgiumban. Egy biztos: Pontszerzés (ami egyenlő a bravúrral) nélkül nincs esély, még akkor sem, ha a City esetleg megveri a németeket. Pontegyenlőség esetén ugyanis az egymás elleni eredmény számít, abban meg sokkal jobbak Szoboszlaiék.

Magyarán mondva, itt csak akkor van bármi esélye Vanakenéknek, ha legalább egy döntetlent ki tudnak harcolni. Jöjjön a PSG – Club Brugge mérkőzés.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Manchester City – PSG: 2-1

G.: Sterling, Gabriel Jesus ill. Mbappé

A mérkőzésről a másik tippünkben már olvashattatok, most jöhet a repeta. Azt állítottuk, hogy a két csapat be fog tudni találni a másik hálójába, két ilyen kaliberű gárdától ez a minimum, amit vártunk. Be is igazolódott sejtésünk, így egy kisebb nyereménnyel lettünk gazdagabbak. Bár az első félidőben még aggódhattunk, mert a PSG nem a legjobb arcát mutatta, aztán a másodikban hamar megnyugtattak minket a srácok…

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Walker, Stones, Dias, Cancelo – Gündogan, Rodri, Zinchenko – Mahrez, Silva, Sterling

PSG:

Navas – Hakimi, Kimpembe, Marquinhos, Mendes – Gueye, Herrera, Paredes – Messi, Mbappe, Neymar

Elképesztő nyomást gyakorolt Keylor Navas kapujára a Manchester City az első félidőben, csoda, hogy végül gól nélkül vonultak Pep Guardiola legényei az öltözőbe. Merthogy nagyon komoly lehetőségeket is kiharcoltak. A costa ricai kapus egyedül kevés lett volna ahhoz, hogy megakadályozza az angolokat a gólszerzésben, kellettek hozzá a védőtársak. Először Presnel Kimpembe, aki egy fejest vágott ki a gólvonal elől. A kapu a mentés után sem szabadult fel, Rijad Mahrez éles szögből, közelről az oldalhálót találta el. Nagy erő volt abban a lövésben, ha kapura megy fix, hogy Navas nem tudta volna hárítani. Bár tőle minden kitelik, még mindig nagyszerű kapus…

Nem sokkal később Mahrez ismét kapura küldött egy labdát, ezúttal a jobb felsőt vette célba az algériai. Itt Navas repült, de végül nem volt rá szükség, mert ezúttal Achraf Hakimi tisztázott fejjel.

Ahogy haladtunk előre az időben, annál biztosabbak lehettünk abban, hogy a City hamarosan gólt szerez. Ilkay Gündogan például – egy rövidre szabott felszabadítás után – a kapufát találta el. A félidő utolsó hazai jelenete Mahrezhez kötődik, a szélső lapos csavarását Keylor ütötte oldalra.

Nem tudni, Pochettino mit mondott a szünetben, de a PSG a második félidő elején hamar betalált, lényegében első kaput eltaláló lövésük volt ez a vendégeknek. Lionel Messi vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, a középen, a védők gyűrűjében levő Neymart akarta megjátszani, a passzába azonban egy védő belelépett. Így azonban kvázi gólpasszt adott, Kylian Mbappé a túloldalon átvette a játékszert, és Ederson lábai között lőtt a kapuba.

A City nem esett össze a kapott góltól, negyedórán belül sikerült egyenlíteni. Rodri remek labdát ívelt a védők mögé, beindult Kyle Walker, aki középre passzolt, érkezett Raheem Sterling (meg Gabriel Jesus is, de ő elvétette), és a jobb alsóba lőtt.

A hajrában meglett a győzelmet jelentő gól is, egy balról középre ívelt labdát Bernardo Silva nagyon okosan nem elrúgott – ahogy azt védője sejtette -, hanem visszatette lövőre Gabriel Jesus elé. A brazil végül egy kicsit eltörte a lasztit, de így is megoldhatatlan feladatot okozott a PSG védelmének, 2-1.

A lefújást követően az angolok joggal voltak boldogok, győzelmükkel nem csak a továbbjutást szerezték meg, de a csoportelsőséget is.

Előző meccs eredménye
2021.09.15.Bajnokok Ligája
club brugge
1:1
psg
Bajnokok Ligája
2019.11.06.Bajnokok Ligája
psg
1:0
club brugge
Bajnokok Ligája
2019.10.22.Bajnokok Ligája
club brugge
0:5
psg
Bajnokok Ligája
2006.07.22.Barátságos Mérkőzés
club brugge
2:0
psg
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Club Brugge – RB Leipzig: 0-5

G.: Nkunku (2), Forsberg (2), A. Silva

A lipcsei játékosok pontosan tudják milyen az, amikor nem Jesse Marsch ül a kispadon, a mester már ezen a találkozón sem lehetett ott a csapattal a koronavírus miatt, Achim Beierlorzer vette át feladatait. Azóta a németet menesztették, pedig a győzelem egy kis reményt adott mindenkinek, hogy a Lipcse feltámad. Bámulatosan játszották a belgák ellen, viszont tegyük hozzá, hogy de Ketelaere-ék borzalmas napot fogtak ki… Egyébként a tippünk jött, a németek győzelmére tettük a pénzünk.

A kezdők:

Club Brugge:

Mignolet – Van der Brempt, Hendry, Nsoki, Clinton Mata – Vanaken, Balanta – de Katelaere – Sowah, Dost, Lang

RB Leipzig:

Martinez – Mukiele, Gvardiol, Klostermann, Angelino – Nkunku, Kampl, Laimer, Forsberg – Brobbey, Silva

Valósággal átgázolt a belgákon az RB Leipzig együttese, amelyben ezúttal egy magyar sem léphetett pályára. Szoboszlai Dominik megsérült a mérkőzés előtti napokban, Orbán Willi már Belgiumból utazott haza, miután elkapta a koronavírust, Gulácsi Péter pedig a betegség miatt el sem utazhatott. Mindezek ellenére a Lipcse gálázott.

A 12. percben Christopher Nkunku talált először a hálóba, a francia játékos egy kipattanó labdát tessékelt a gólvonal mögé, miután André Silva a saját maga helyzetét kihagyta.

Öt perccel később Brian Brobbey, az Ajaxtól megvásárolt fiatal tehetség harcolt ki egy tizenegyest, Sowah-t előzte meg, a ghánai védő pedig eltalálta Brobbey lábát. A tizihez Emil Forsberg állt oda – általában ő szokta elvégezni a büntetőket -, és a jobb alsóba lőtt nagy erővel.

A német csapat ezt követően egy picit sem akart visszavenni, és a belgák nem is tudták őket megállítani. A 26. percben jött a következő gól, ezt most André Silva fejelte, a portugál támadó remek labdát kapott Angelinotól, de a fejesről is csak jókat lehet mondani, Simon Mignolet csak nézte, ahogy a játékszer a feje felett a hálóban köt ki.

És a végére jött az újabb tőr a belga drukkerekbe, Emil Forsberg a büntető után akcióból is betalált, 18 méterről bombázott a jobb alsó sarokba.

Sokkal kevesebb helyzetet hozott a második játékrész, a hazaiaknak egy esélyük volt a szépítésre, Noa Lang lépett ki Hans Vanaken zseniális labdájával, ám Martinez kapus védeni tudta a holland lövését.

Úgy tűnt, 0-4 lesz a vége, de Christopher Nkunku ezt másképp gondolta, a mérkőzés hosszabbításában még 11 méterről kilőtte a jobb alsót, a Brugge egy nagy verésbe szaladt bele.

És tegyük hozzá, hogy visszacsúsztak a negyedik helyre, hiába nyertek a Red Bull Arénában 2-1-re…

Összefoglalás

Sérültek csak a hazaiaknál vannak, nem is kevés. Neymarra idén már nem számíthat a vezetőedző, valamint Ander Herrera is kiesett. Ami még nagyobb probléma, és bizonyára a szurkolókon túl a vezetőséget is frusztrálja, hogy Sergio Ramos alig tért vissza, máris megsérült. Ezúttal izomsérülést szenvedett a spanyol, akinek új csapatában eddig egy meccs jutott, pedig már itt van az év vége. És közben teszi el a nagy lóvét. Nem hiába mondták, hogy ez az ügy akár szerződésbontásig is juthat…

Pochettinonak most van lehetősége tehát rotálni, csodálkoznánk, ha nem lépné meg. Egyrészt a sérülésveszélyt a minimálisra csökkentené ezzel, másrészt tényleg tudnának a tavaszi nagy hadjárat előtt szusszanni egyet legfontosabb spílerei.

A Brugge-ben egyetlen sérült vagy eltiltott sincs, és számíthatunk rá, hogy Clement a legjobb együttesét küldi pályára. Magyarán mondva azt, amelyiket mindig szokta.

A hétvégén a PSG csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Lens otthonában, a belgák pedig odahaza verték (nehezen) a Seraing együttesét.

A franciák számára mindegy tehát a végeredmény, de azért nem fognak feltett kézzel pályára lépni. Teljesen mindegy, hogy tartalékos összeállításban lépnek pályára, vagy a legjobbakkal. A Brugge odahaza már megmutatta, hogy meg lehet fogni a PSG-t, erre készülnek most is.

Véleményünk szerint egy döntetlennél jobb eredményt nem tudnak elérni, és mi még abban sem nagyon bízunk. Viszont a gólokban igen, egyrészt tartjuk, hogy két és fél gólnál több születhet, illetve szerintünk a vendégek is gólt tudnak majd szerezni, a PSG eddig egyetlen meccsét hozta csak le kapott gól nélkül a csoportkörben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső