PSG – Maccabi Haifa: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 24.
2022. október 25. kedd, 21:00 Parc des Princes
PSG
vs
Haifa

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Christophe Galtier csapatánál ismét megindultak a találgatások, hova is megy Kylian Mbappé? Ezt már én is nagyon unalmasnak találom, szóval inkább bele sem megyek. Ha lesz valami hír, ami valóban ér is valamit, majd visszatérünk erre a témára. A PSG-nek holnap este fontos meccse lesz, a győzelem pedig kötelező. A párizsiak egy győzelemre vannak a továbbjutástól, ehhez pedig a csoport leggyengébb ellenfelét kell legyőzni. Teszem hozzá, azt sem látta senki, hogy a Maccabi Haifa legyőzi a Juventust, no de Franciaországban a PSG-t megverni? Az már valami lenne… Főleg, hogy Neymarék hosszú ideje nem szenvedtek vereséget otthon.

Kellemes csalódásként éltük meg a Maccabi szereplését, ami hamarosan a végére ér. Nagy bravúr lenne, ha megszereznék a harmadik helyet, legalább egy pontot kéne szerezni, ami a hátralévő két mérkőzésen nem feltétlenül realitás. Hiszen a PSG után a Benficával fognak játszani.

Az izraeli kiscsapat már akkor elérte a célját, amikor a főtáblára került, így szerintem a szurkolók sem várnak sokat tőlük. Ahogy ezen a meccsen sem.

Nem is valószínű, hogy pontot tudnak szerezni, és ezt nem csak a szakértők vagy mi mondjuk, hanem a bukik is. A hazai győzelem annyira alacsony szorzóval fut, hogy leírni is megmosolyogtató: 1.10-et adnak a PSG sikerére. A döntetlen is már 10 felett van a legtöbb helyen, az pedig, hogy a Maccabi megnyerje a meccset elég meseszerű volna, meg is fizetik azokat, akik ezt eltalálják, 23-szoros pénzt fizetnek érte.

Jöjjön a PSG – Maccabi Haifa mérkőzés!

Az előző fordulóban történt

Az egy héttel korábban lejátszott Benfica – PSG mérkőzés nagyon jó focit hozott, bátor hazaiakat, és kissé megszeppent vendégeket. A franciák voltak a meccs esélyesei, de Roger Schmidt most annyira összeszedte ezt a Benficát, hogy benne volt a meglepetés is. És be is jött. Most pedig arra készültek a luzitánok, hogy másodjára is meglepjék Messiéket. Pontosabban, őt nem, mert nem játszott.

A meccsen összesen két tizenegyesgól volt, a minőség most nem volt annyira magas, mint az első találkozójukon. A 38. percben a sérült Nuno Mendes helyett pályán levő Juan Bernat húzott el a balszélen, a fiatal Antonio Silvával találkozott, a labda nem volt sehol, a védő egyszerűen felrúgta ellenfelét. A tizenegyest Kylian Mbappé értékesítette.

A másik tizenegyesre a 60. percben került sor, bár eleinte a játékvezető elegánsan továbbot intett Marco Verratti szabálytalansága után. A VAR viszont szólt, érdemes lenne megnézni az esetet, ekkor vette észre a bíró, hogy az olasz európa-bajnok megtaposta Goncalo Ramos lábát.

A tizenegyesek szakértője, Joao Mario állt a labda mögé, és a kapu közepébe lőtt.

A Benfica másodszor is pontot szerzett a PSG ellen, ezt pedig idén nem sokan fogják elmondani.

A másik meccsen történt a forduló legnagyobb meglepetése, a néha egészen gyenge játékot mutató Juventus 2-0-s vereséget szenvedett Haifában. Az izraeli Maccabi eddig pontot sem tudott szerezni, most viszont nagyon megküzdöttek a sikerért. A mérkőzés hőse Omer Atzili volt, aki az első félidő alatt kétszer is beköszönt a vendégeknek. A taktikusan játszó hazai csapat ugyan többször is játszott a tűzzel, végül azonban lehozták a mérkőzést kapott gól nélkül, ami azt jelentette, hogy a Juventus a kiesés szélére sodródott.

PSG

Egy lépésre a továbbjutástól a PSG együttese. Christophe Galtier és legényei eddig veretlenek, két győzelem mellett két döntetlent játszottak. Épp, mint a Benfica, jobb gólarányuk miatt állnak ők az első helyen. És a holnapi napon meglesz a továbbjutás is, arra kevesen fogadnának, hogy a Maccabi pontot tud majd szerezni a Parc des Princes-ben.

Ahol a PSG még idén nem kapott ki, sőt időtlen idők óta nem szenvedtek hazai pályán vereséget Messiék.

Apropó, Messi. Az argentin egyre jobban elkapja a fonalat. A tavalyi gyenge bemutatkozás után most már jönnek a gólok és a gólpasszok is. A hétvégén az AC Ajaccio elleni bajnoki meccsen a hétszeres Aranylabdás lőtt egy gólt, valamint kiosztott két gólpasszt Kylian Mbappénak.

A Ligue 1 meglesz, ez nem is lehet kérdés, már most ötpontos előnyük van a Lens csapatával szemben (Meg a Marseille-ével szemben…), a csapat még veretlen, csak két döntetlenjük van tíz győzelem mellett.

Galtier számára az okozhat gondot, hogy a középpályán megint kiesett Marco Verratti, aki a múltkori sárgájával érte el, hogy a Maccabi Haifa elleni mérkőzésen pihenhessen eltiltás miatt.

A sérültlista sem néz ki jól: Sergio Rico, Timothee Pembele, Danilo Pereira, Nuno Mendes és Presnel Kimpembe sem lesz bevethető, bár utóbbi már edzett, hamarosan pályán lehet.

A hétvégi bajnokin nem lépett pályára Sergio Ramos és Neymar sem eltiltás miatt, a két játékos ezúttal viszont ott lesz a kezdőben.

A várható kezdőcsapat:

Donnarumma – Mukiele, Ramos, Marquinhos – Hakimi, F. Ruiz, Vitinha, Bernat – Neymar Jr., Mbappé, Messi

Egymás elleni meccsek:

A PSG-t meglepte legutóbb a Maccabi Haifa, amely Tjarron Chery góljával még a vezetést is megszerezte. A franciák talán azt gondolták, hogy félgőzzel is simán nyerni fognak, és ez végül amúgy össze is jött. Kylian Mbappé, Lionel Messi és Neymar Jr. is a kapuba talált, nem bírta a nyomást a Maccabi.

Előző meccs eredménye
2022.09.14.Bajnokok Ligája
haifa
1:3
psg
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Maccabi Haifa

Volt mostanában egy gyengébb periódusa a Maccabinak, amikor öt meccsből négyen is kikaptak (PSG, Hapoel Jerusalem, Juventus, Maccabi Bnei Raina), de sikerült ebből kimászni, és zsinórban három győzelemnél tartanak. Előbb legyőzték a Juventust, majd a Hapoel Haderát és a Kiryat Shmonát. Ez utóbbi volt a hétvégén, idegenben hozták el a három pontot, 3-2-re tudtak győzni, betalált a kapuba Frantzdy Pierrot, Tjarron Chery és Dylan Batubinsika.

A Maccabi az otthoni bajnokságban vezet, de két pontra van tőlük a Maccabi Tel Aviv, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott le.

Magukhoz képest sok gólt kapnak, ezen mindenképp javulni kell, de azt gondolom, hogy most mindenki a BL-re fókuszál. Bár nem reális, de még meglehet az Európa-liga, tehát a csoport harmadik helye. Nem lenne semmi, hiszen a Juventus – akiket két hete megvertek – sokkal többet ér, az egész Maccabi Haifa nem ér annyit, mint mondjuk Filip Kostic. Papíron…

Rég nem tudtak idegenben nyerni, a Shmona elleni találkozón egy négymeccses vereségsorozatot szakítottak meg. Látható azonban, hogy a BL-ben csak otthon van némi esélyük. A Benfica ellen nagyon simán kaptak ki, a Juventusnak rúgtak egy gólt, de az olaszok ott is könnyen győztek…

A múltkori után Omer Atzili a kezdőben lesz, azért is, mivel Dolev Haziza sérült. Ahogy Mahmoud Jaber és Suf Podgoreanu is.

Nem igazán lesz meglepetés a csapatban, a védelem, a középpálya és a csatársor is adott. Ott lesz Tjarron Chery, aki 13 kapura lövésnél jár, ennél több csak Robert Lewandowskinak van. Ott lesz Din David, Omer Atzili és Frantzdy Pierrot is.

A várható kezdőcsapat:

Cohen – Sundgren, Batubinsika, Goldberg, Cornud – Mohamed, Lavi – Atzili, Chery, David – Pierrot

Tippelde

A Maccabit mindenki lesajnálta, mondván, még a gólszerzés sem fog menni. Ehhez képest győzelmük is van…

A PSG-től komoly futballt várunk, az odavágón már megtanulták, hogy nem szabad az ellenfél legjobbjait ficánkolni engedni, mert abból gól lesz. Sorozatban kétszer szúrt ki velünk a Maccabi, ezúttal nem fog. Nem rúgnak gólt, erre fogadunk mi, csak a PSG fog majd a kapuba találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső