PSG – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 27.
2021. szeptember 28. kedd, 21:00 Parc des Princes
PSG
vs
Man City

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kétségtelen, hogy a PSG – Manchester City mérkőzést várják leginkább a futballért rajongók, bevallom, engem is, minket is ez vonz talán a legjobban. Már akkor apró mosoly jelent meg a szánk szélén, amikor megláttuk, hogy a két gigászt egy csoportba sorsolták. A PSG-ben és a Manchester Cityben rengeteg közös van, amibe most inkább nem mennék bele, megtettem már elégszer, viszont azt kiemelném, hogy a szakértők, a sportfogadó oldalak, valamint a szurkolók nagy része úgy gondolja, a két legnagyobb favoritról beszélünk.

A PSG a francia bajnokságban nem talált egyelőre méltó ellenfélre, még úgy sem, hogy Lionel Messi beilleszkedése nem a vártnak megfelelően zajlik, meg is volt már az első balhé, az argentin csillag Maurizio Pochettinoval különbözött össze lecserélése miatt egy bajnokin.

A BL-ben meglepetésre csak egy ikszet tudott összehozni a hattyúk és a macskakövek városában, a Club Brugge tudott egy pontot otthon tartani ellenük.

A Manchester City a Premier League-ben vereséggel kezdett, azóta is botlott egyszer – a Southampton ellen -, most mégis a második helyen van már, mivel a hétvégén a Stamford Bridge-en sikerült győzedelmeskedni.

Ők a BL-t győzelemmel kezdték, az első kör leggólgazdagabb meccsén Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik együttesét verték 6-3-ra.

Biztos veletek is előfordult már, hogy valamit nagyon vártatok, aztán amikor megkaptátok egy kicsit csalódás volt. Na, valahogy így vagyok ezzel a meccsel. Remélem, hogy tévedek…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Club Brugge – PSG: 1-1

G.: Vanaken ill. Ander Herrera

Talán a forduló legnagyobb meglepetésére került sor Brugge-ben (vagy Bruges-ben), ahol a Lionel Messivel felálló Paris Saint-Germain csak egy ikszet tudott elérni a jóval szerényebb belgákkal szemben. Ez az eredmény a szurkolók számára mindenképp csalódás, ők gólparádét vártak, hiszen összeállt a Messi – Neymar – Mbappé trió.

A kezdők:

Club Brugge:

Mignolet – Clinton Mata, Hendry, Nsoki – Sowah, Rits, Vanaken, Balanta, Sobol – Land, de Ketelaere

PSG:

Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo – Wijnaldum, Paredes, Herrera – Messi, Mbappé, Neymar

A meccs maga úgy indult, ahogy azt a vendégek szerették volna. A 15. percben egy hosszú indítással indult meg Kylian Mbappé, vele szemben pedig Clinton Mata állt. A franciák világbajnoka nagyon könnyedén küldte el szotyiért a védőt, majd laposan középre lőtt, ahol a második hullámban érkező Ander Herrara a jobb alsóba lőtt. Szép mozdulat volt, pláne, mert egy kicsit a spanyol mögé jött a labda, így vissza kellett nyúlni érte. Mindenesetre megoldotta.

Azonban a Brugge nem törődött bele a helyzetébe, és bő tíz perccel később sikerült egyenlíteniük: Eduard Sobol elfutása után a középen érkező csapatkapitányt, Hans Vanakent választotta, aki laposan lőtt kapura, a labda felpattant Presnel Kimpembe lábán, így vált védhetetlenné a párizsiak portása számára.

Az első félidőben Lionel Messi még villantott valamit képességeiből, 18 méteres csavarása a felsőkapufáról vágódott ki.

A 33. percben újra Hans Vanaken lövése után tapsolhattak a nézők, igaz, ebből nem született gól, a távoli szabadrúgást Keylor Navas ki tudta szedni.

Az utolsó jelenet is a costa ricai kapushoz köthető, Charles de Ketelaere lövését tolta kiszögletre.

A második félidő elején Kylian Mbappé megsérült, ez volt a legfontosabb tényezője ennek a játékrésznek, ugyanis újabb nagyobb helyzet, újabb gól nem született, így a Párizs egy iksszel kezdte meg idei szereplését a BL-ben.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.04.Bajnokok Ligája
man city
2:0
psg
Bajnokok Ligája
2021.04.28.Bajnokok Ligája
psg
1:2
man city
Bajnokok Ligája
2016.04.12.Bajnokok Ligája
man city
1:0
psg
Bajnokok Ligája
2016.04.06.Bajnokok Ligája
psg
2:2
man city
Bajnokok Ligája
2008.12.03.UEFA Kupa
man city
0:0
psg
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – RB Leipzig: 6-3

G.: Aké, Mukiele (ög), Mahrez, Grealish, Cancelo, Gabriel Jesus ill. Nkunku (3)

Valóságos gólparádét rendezett hazai pályán a Manchester City együttese, a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató lipcseiek ugyan próbáltak zárkózni, és voltak izgalmas pillanatai a mérkőzésnek, végül mégis súlyos vereséget szenvedtek.

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Cancelo, Dias, Aké, Zinchenko, De Bruyne, Rodri, B. Silva – Grealish, F. Torres, Mahrez

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Orbán, Mukiele, Angelino – Laimer, Adams – D. Olmo, Forsberg, Nkunku – A. Silva

Szoboszlai Dominik tehát csak a kispadon foglalt helyet, onnan nézte, ahogy negyedóra elteltével a Manchester City megszerzi a vezetést. Jack Grealish szögletére Nathan Aké robbant be, két védőt is elnyomott, majd a kapu közepébe fejelt. Gulácsi ugyan beleért, a kapufára tolta a fejest, onnan viszont a gólvonal mögé került a játékszer.

A 28. percben egy felettébb érdekes góllal növelték előnyüket a hazaiak, Kevin De Bruyne beadását Nordi Mukiele haza akarta fejelni (talán?), a gond csak az volt, hogy Gulácsi Péter nem ott állt…

A lefújás előtt visszajöttek a német remények, Emil Forsberg beadását az előbb öngólt vétő Mukiele fejelte középre, ott Christopher Nkunku tette bele a buksiját, 2-1.

De a hármas sípszó előtt még a City is betalált újfent, ezúttal Rijad Mahrez talált a hálóba büntetőből – amelyet egyébként jogosan fújtak be.

A második félidőben ismét Nkunku szépített, ismét egy fejessel, de azonnal volt rá válasz a túloldalról, Jack Grealish lőtt gyönyörű gólt.

De még mindig nem volt vége a meccsnek, a Leipzig harmadszor is szépített, megint Christopher Nkunku révén, a támadó középpályás ezúttal lábbal vette be Ederson kapuját.

Innentől kezdve több válasza nem volt a németeknek, Joao Cancelo megrúgta a forduló egyik legnagyobb gólját, majd Gabriel Jesus is betalált közelről – ekkor a Leipzig már csak tíz emberrel volt.

Jó kis meccs volt, szép gólokkal, csak a magyar srácokat sajnáljuk, amiért át kellett ezt élniük.

Összefoglalás

Lionel Messi az ominózus balhét követően meg is sérült, szereplése holnap este is kétséges, amennyiben a hatszoros Aranylabdás sztár nem tud pályára lépni, úgy Julian Draxler vagy Mauro Icardi foglalhatja el a helyét, mivel Ángel Di Maria eltiltását tölti. A támadók között természetesen Neymar Jr. és Kylian Mbappé ott lesz.

Idrissa Gueye kihagyta a Brugge elleni mérkőzést eltiltás miatt, viszont most már bevethető, és ne legyenek kétségeink, Pochettino mester be is fogja vetni a középpályán, minden bizonnyal Ander Herrera és Leandro Paredes mellett.

Mivel Marco Verratti továbbra is sérült, csak úgy, mint Sergio Ramos, aki még mindig nem tudott bemutatkozni a párizsiaknál. Layvin Kurzawa, Colin Dagba és Juan Bernat már edzésbe állt, miattuk nem kell már aggódnia az edzőnek.

A Citynél is vannak jó hírek, John Stones játékra kész, így Pep Guardiolának el kell döntenie, hogy a Rúben Dias – Aymeric Laporte – John Stones hármas közül melyik az az egy, akit a padon hagy majd. Mi Laporte-ra tippelnénk…

Ilkay Gündogan és Oleksandr Zinchenko nem biztos, hogy játszhat, bár a legtöbb portál a német játékost a kezdőbe jelöli, ezek szerint a sérülés már a múlté.

Van mit törlesztenie a PSG-nek, tavaly a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkoztak, és bár a PSG-nek voltak remek periódusai, a City végül mindkét találkozót megnyerte.

Ebből a csoportból ez a két együttes fog továbbjutni, efelől nincsenek kétségeink. Hogy ki lesz az első és ki a második? Egyelőre a City áll jobban, mivel a PSG botlott, de ez könnyen orvosolható a franciák szempontjából, mindössze nyerni kell hazai pályán.

Az viszont nem lesz sétagalopp, tekintve, hogy a City jellemzően a nagy rangadókra még inkább össze tudja kapni magát. Imponáló volt a játék a Lipcse ellen is, bár a három bekapott gól miatt Guardiola bizonyára nem volt elégedett. Az, hogy mindkét csapat betalál számunkra nem kérdés, két ilyen kaliberű csapattól elvárjuk a gólokat.

És bármilyen meglepő, ennél tovább most nem merészkednénk. Ez tipikusan egy olyan mérkőzés, ami elsülhet nagyon jól, és borzalmasan is. Mármint szurkolói szemmel. És mivel vannak kétségeink a találkozó kimenetelével kapcsolatban, megmaradunk az egyetlen tippünknél, a BTTS-nél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső