PSV Eindhoven – Glasgow Rangers: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 23.
2022. augusztus 24. szerda, 21:00 PSV Stadion
PSV
vs
Rangers

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A múlt hét egyik legjobb Bajnokok Ligája selejtezőjét a PSV Eindhoven játszotta, akik idegenben utaztak a Glasgow Rangers csapatához. Komoly meccs volt, döntés azonban nincs, így a visszavágón tudhatjuk meg, hogy melyikük kerül a Bajnokok Ligája legjobb csapatai közé. Mondjuk, ha az egyikük nyert volna, akkor is csak a visszavágó után mondhatnánk biztost.

A találkozó 2-2 lett, mindkét csapat támadói remekeltek, a védelmek azonban messze nem. Lent az összefoglalónál ezt ti is látni fogjátok, vagyis olvasni, hiszen – mint mindig – írásban röviden összefoglaljuk az előző mérkőzésen történteket. Maradjunk annyiban, az egyik gólt komoly védelmi hiba előzte meg, de a többi sem volt épp kutya.

A PSV van jobb helyzetben, és Ruud van Nistelrooy edzői pályafutását egyből egy nagy sikerrel indíthatja, vagyis folytathatja, hiszen a PSV az idény elején már egyszer a rivális Ajax fölé kekeredett a Szuperkupa döntőjében.

A Glasgow Rangers számára nagyon nehéz lesz a továbbjutás, ezt pedig a bukik pontosan tudják. Győzelmükre majdnem ötszörös a szorzó, a döntetlen is kis híján négyszere, míg a holland győzelemre nem éri el a kétszerest.

Következzen a PSV Eindhoven – Glasgow Rangers találkozó!

Az előző mérkőzésen történt

Nagy kockázatot nem vállaltunk, amikor azt mondtuk, hogy a Rangers és a PSV is gólt szerez majd a közös meccsükön. A PSV Roger Schmidt irányítása alatt is támadó futballt játszott, de a nyáron egy olyan ember vette át az irányítást, akinek karrierje döntő többsége arról szólt, hogy gólt szerez. Ő Ruud van Nistelrooy, aki kevés idő alatt is egy nagyon jó, egységes és támadó futballra képes együttest hozott össze. Honfitársa, Giovanni van Bronckhorst szintén nem panaszkodhat erre, noha ő védő volt játékosként…

A találkozó első helyzete a hazaiak előtt adódott, Malik Tillman, a nyáron megvett amerikai 16 méterről próbálkozott, nekifutás nélkül lőtt kapura, nem volt benne erő, és nem is volt jól helyezve, így Benitez kapus simán felszedte a labdát.

A túloldalon McLaughlin előtt is adódott volna munka, de a skót portás nem tudta hárítani Ibrahim Sangaré lövését. Igaz, nem is volt rá esélye, társai kiszolgáltatott helyzetbe hozták. Egy baloldali szöglet után felszabadítás helyett Goldson fejéről Sangaré elé került a labda, a középpályás pedig gondolkozás nélkül bombázott a kapu jobb oldalába körülbelül nyolc méterről.

Ez a meccs 37. percében volt, de a rúgott gólnak a hollandok annyira sokáig nem örülhettek. Három perccel később ugyanis egy remekbeszabott akció végén Tavernier labdáját Antonio Mirko Colak váltotta gólra. A csatárt a nyáron szerezték meg, kulcsszerepet játszott abban, hogy a Rangers tavaly nem jutott be a csoportkörbe – mivel a Malmö játékosaként ő ejtette ki a skótokat -, most főszereplője lehet annak, hogy kiharcolják a továbbjutást.

A második félidő elején hatalmas lehetőség maradt ki a skótok kapuja előtt. Egy felívelt labdát Luuk de Jong fejelt le Ismael Saibarinak, a szélső a labdaátvétellel becsapta védőjét, megkerülte, majd spiccel bökte el a kifutó McLaughlin mellett azt. Remek egyéni teljesítmény volt, azonban a lövés célt tévesztett, centikkel kerülte el a kaput.

Aztán a 69. percben fordított a Rangers. Tom Lawrence készülődött szabadrúgáshoz közel 28 méterről. Benitez háromtagú sorfalat állított fel, valójában azonban nem sokan gondolták, hogy ezt rá fogják szúrni. Lawrence így tett, és bár kellemetlen lövés volt, a kapus számára csemege kellett volna, hogy legyen. Ám a labda kipattant a testéről, és beszédült a kapuba.

A mérkőzést követően mindenki leszedte róla a keresztvizet, de azért javaslom, nézzétek meg, hogy a háromtagú sorfal hogy állt össze. Vagyis hogyan nem állt össze…

A hajrában azért a kapusukat megmentették a hollandok, Cody Gakpo szögletét az egyik védő, Armando Obispo bólintotta a kapuba. Ezzel kialakult a 2-2-es végeredmény, a visszavágóra még mindkét csapatnak megvan az esélye.

PSV Eindhoven

Régóta vár már arra a PSV Eindhoven, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerüljön, azt hiszem, nem mostanában álltak a célhoz ilyen közel. Persze az utolsó meló nagyon kemény lesz, de sokat segít, hogy hazai pályán, lényegében a nulláról kezdve kell megverniük a Rangerst. És itt a lényeg, a győzelem. Ha nyernek, teljesen mindegy, milyen arányban, akkor meglesz a siker.

Ruud van Nistelrooy számára ez hatalmas siker lehet, edzőként még nincs tapasztalata, első komolyabb munkája ez a hollandoknál. A szezont egy kupagyőzelemmel kezdte, azonnal belophatná magát a szurkolók szívébe, amennyiben a BL is összejönne. Mondjuk, valószínűleg már régen belopta magát…

A PSV a hétvégén nem játszott bajnoki mérkőzést, készültek a szerdai összecsapásra.

Új sérülés nincs a keretben, minden valószínűség szerint ugyanaz a tizenegy fut majd ki a pályára. Noni Madueke azért nagyon hiányzik, még akkor is, ha Saibari egy tehetséges és jó játékos. Madueke mellett nem lesz ott Olivier Boscagli, Carlos Vinicius és Mauro Junior.

Cody Gakpot egyébként kinézte a Manchester United, minden valószínűség szerint ő a B-terv, ha Antony, az Ajax játékosa nem jön össze.

Benitez a hibája ellenére a kapuban marad, nem véletlenül vásárolták meg a Nice-től, és egy hiba nem fogja a csapatnál töltött idejét befolyásolni.

A várható kezdőcsapat:

Benitez – Teze, Ramalho, Obispo, Max – Sandare, Veerman, Gutiérrez – Saibari, de Jong, Gakpo

Előző meccs eredménye
2022.08.16.Bajnokok Ligája
rangers
2:2
psv
Bajnokok Ligája
2011.03.17.Európa-liga
rangers
0:1
psv
Európa-liga
2011.03.10.Európa-liga
psv
0:0
rangers
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Glasgow Rangers

A skót együttesnek már nem volt lehetősége pihenni, a hétvégén is pályára kellett lépniük, és volt is gond a találkozón, a PSV elleni meccs második gólját szerző Tom Lawrence bokája kificamodott, ha minden igaz, el sem tud utazni a mérkőzésre. Ebben az esetben viszont Ryan Jack kerülhet a helyére. De lesznek más változtatások is a kezdőben. Hamarosan szót ejtek róluk.

Szóval a Rangers a bajnokságban a Hibernian együtteséhez utazott, és 2-2-t értek el, James Tavernier és Tom Lawrence szerezték a vendégek góljait. Feszült mérkőzés volt, John Lundstram és Alfredo Morelos is piros lapot kapott.

Ezzel a Glasgow Rangers lépéshátrányba került a Celtic csapatával szemben, Ante Postecoglu együttese hibátlan még, a Rangers most először vesztett pontot. Ám ezt megbocsátják a szurkolók, ha sikerül behúzni a PSV elleni meccset.

A csapat védelme és a csatársor is változatlan marad, ahogy mondtam, Tom Lawrence helyén majd Ryan Jack játszhat, illetve Glen Kamara játéka kérdéses még, akit szóba hoztak a Nice-szel. Lehet, hogy a finn középpályás már nem lesz bevethető, ebben az esetben Steven Davis játszhat Lundstram és Jack mellett.

Továbbra is sérült Ianis Hagi, Noah Ofoborh és Kemar Roofe.

A várható kezdőcsapat:

McLaughlin – Tavernier, Goldson, Sands, Barisic – Lundstram, Davis, Jack – Tillman, Colak, Kent

Tippelde

Két fontos játékos esik ki a középpályáról, ami rontja a vendég esélyeket. Véleményem szerint a PSV ezúttal is támadólag fog fellépni, és amennyiben korán betalálnak, úgy kezükben lesz a továbbjutás, és azt már nem fordítja meg a Rangers.

Ezúttal nem a gólokra tippelek – bár nagyon úgy hiszem, hogy legalább két és fél gól esik majd a találkozón -, hanem a mérkőzés kimenetelére. És azt mondom, hogy a hollandok megnyerik a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső