Pyunik Yerevan – Crvena zvezda: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 08.
2022. augusztus 09. kedd, 19:00 Doosan Arena
Pyunik
vs
Crvena zvezda

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Szép volt, amíg tartott… Ezek a gondolatok lehetnek most az örmény játékosok fejében. Kevés esélyük volt a Crvena zvezda ellen, de mivel a CFR Cluj csapatán is továbbmentek – akik szintén egy erős bajnokság erős csapataként vannak köztudatban -, így reménykedtek. Aztán Dejan Stankovic együttese másfél óra alatt minden esélyüket porig rombolta. Nem csak porig rombolta, de beszántotta, behintette sóval is.

A Pyunik megalázó vereséget szenvedett Szerbia fővárosában, az 5-0 után már nincs lehetőségük a fordításra. Illetve van, azt szokták mondani, hogy a labda gömbölyű, és az esélytelen csapat is győzhet az esélyesebb ellen. De nem öt góllal. Vagyis hattal.

Számítottunk rá, hogy a Red Star nem fogja félvállról venni a meccset, korábban ugyanis úgy estek ki, hogy ők számítottak favoritnak, de… Talán valami a fejekben történt, nem vették túlságosan komolyan a moldáv ellenfelüket.

A visszavágót most Jerevánban játsszák le, és a kérdés ugyanaz, mint az eddigi két tippnél. Mit várhatunk attól az együttestől, amelyik már egyetlen meccs után megalapozta a rájátszást?

A bukik szerint győzelmet! A Pyunik otthonában megrendezett találkozón is a szerbek a favoritok, körülbelül 1.40-et adnak a sikerükre. A Pyunik győzelmét nyolcszoros oddson kínálják, míg a döntetlen ötszörös pénzt ér.

Az 1 vagy az X meglepetés lenne, a Crvena zvezda nagyon jó formában van, pedig még csak a szezon elején vagyunk. Motiválhatja őket, hogy a playoff-körbe kerülnek, ahol majd az a Maccabi Haifa lesz az ellenfelük, akik szintén nem szórakoznak, két meccs alatt nyolcat vágtak ellenfeleiknek…

Jöjjön a Pyunik Yerevan – Red Star mérkőzés!

Az előző mérkőzésen történt

Úgy hittük, a Red Star simán le fogja győzni a Pyunik Yerevant. Az örmények már két párharcon túl voltak, szerintünk mindkét ellenfelük erősebb volt, tehát a bravúrok nem maradtak el. Viszont várható volt, hogy belefutnak egy pofonba, és a szerbek bajnokában „emberükre is akadtak”.

Dejan Stankovic csapatát tartottuk persze esélyesnek, és mi is úgy gondoltuk, ebből sima győzelem születik majd. Úgy, mint az emberek nagy többsége. Azonban a hazai győzelemre nem volt nagy az odds, ezért arra fogadtunk, hogy csak ők találnak majd a kapuba, az örmények nem.

A meccs már az első félidőben eldőlt, itt ugyanis már három találatot jegyeztek a hazaiak, vagyis négyet, ám ebből egyet nem adtak meg. Rögtön a harmadik percben történt a lesgól, melyet Osman Bukari szerzett. Egy gyors kontrából futottak el a hazaiak, majd Katai keresztlabdáját Bukari a kapus lábai között juttatta a hálóba. Korai volt az öröm – pedig a srác már a futópályán, a közönséggel örült -, kiderült, hogy lesen volt, amikor Kataitól a passzt kapta.

Ritka volt, hogy a Pyunik is eljutott lövésig, vagy legalább a hazai tizenhatos vonaláig, de ott túlcifrázták a dolgokat, és az egészből nem lett semmi. Közben Bukari nagyon élt, ő volt a Red Star legveszélyesebbje, Yurchenkoval külön meccset vívtak.

Azért azt sejteni lehetett, hogy ilyen és ennyi rohamot nem fog megúszni a Pyunik, és a 29. percben – naná, hogy – Osman Bukari be is vette a kapujukat. A szélső a forduló egyik legszebb gólját lőtte, mivel az egész pályát végigsprintelte, mindenkit lefutva, majd Yurchenkot kicselezve. Érdekes, a Yerevan lőhetett szögletet, abból szaladt el Bukari.

Percekkel később jött még egy gól, Kings Kangwa ki tudta használni, hogy Yurchenko rosszul mozdult ki egy beadásra, mellel juttatta hálóba a labdát.

Nem álltak le a szerbek, érezhető volt, hogy ők már az első meccsen le akarták rendezni az örményeket. És pár kisebb helyzet után a 44. percben meglőtték a harmadikat, megint Osman Bukari volt a gólszerző, második gólja sem volt csúnya…

A fordulás nem sok változást hozott, ami a Crvena zvezda hozzáállását illeti, egyáltalán nem változott semmi. Bár hosszú, és kissé unalmasabb időszak következett, jó 25 percig nem láthattunk gólt. Aztán a 70. percben Bukari megszerezte a harmadik találatát, ebben már vastagon benne volt David Yurchenko.

A végső döfés Stefan Mitrovictól érkezett, aki Ivanicot váltotta az utolsó húsz percre. Két perce volt a pályán, amikor bevette a kaput, kialakítva ezzel az 5-0-s végeredményt.

A Pyunik nem talált be, mi győztünk, ám azt azért hozzá szeretném tenni, hogy sokszor ügyesen jutottak el a kapuig, különösen a jobboldalon voltak veszélyesek. A visszavágón a szépségtapaszra van esélyük egy gól vagy egy döntetlen/győzelem formájában, de a továbbjutást már megszerezte a Red Star.

Pyunik Yerevan

Az örményeknél mostanában azért akadnak gondok. Kikaptak a Dudelange-tól, majd az Ararattól, és most egy ötöst kaptak a Red Startól. Tiszta mindenki számára, hogy kiesnek, már csak az nem tiszta, hogy hogyan.

Az odavágón az öt kapott gól ellenére a támadó játék nem volt annyira rossz, de a kapu előtt tanácstalanná váltak Dashyanék. Luka Juricic jelentette a legnagyobb veszélyt, a bosnyák játékos nagyon erős fizikálisan, és benne lehet bízni, ahogy Otubanjoban is.

Véleményem szerint egy gólra jók lehetnek majd a hazaiak, amennyiben a Red Star kicsit kevésbé veszi komolyan a mérkőzést, mint tették azt egy hete…

A Pyunik a hétvégén nem játszott bajnoki mérkőzést, és már unom ezt mondani, de… Számukra is a becsület a tét.

Kétélű fegyver ez. Ha támadnak, gólt is szerezhetnek. Ha támadnak, szétszedhetik őket a vendégek. Képességbeli különbségek vannak, nem is kevés. Eghishe Melikyan kétlem, hogy jelentősen átalakítja majd az együttest, ez a mostani a legjobb kezdője. Formációt váltani veszélyes lenne, nem lehetnek támadóbbak, mert azt tényleg kihasználná a Crvena zvezda.

Nem tudok sérültről a csapatban, tehát van lehetőség a módosításokra.

A várható kezdőcsapat:

Yurchenko – Kovalenko, Gajic, Juninho, Davidyan – Zambrano, André Mensalao, Zambrano – Dashyan, Juricic, Otubanjo

Előző meccs eredménye
2022.08.03.Bajnokok Ligája
crvena zvezda
5:0
pyunik
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crvena zvezda

Nem kell széthajtania magát a továbbjutáshoz a szerb együttesnek, kényelmesen meglesz a siker. Hogy aztán győzelemmel távoznak Örményországból? Még ez is elég valószínűnek tűnik. A különbség látszott az első meccsen is, Dejan Stankovic együttese pedig a kapu előtt is remekelt.

Különösen jó volt Osman Bukari, aki mesterhármasig jutott, de lőhetett volna többet is.

A kulcsemberek most is villogtak, és a csoportkörbe vezető úton fontos, hogy Borjan, Katai, Bukari, Ivanic vagy Dragovic jól szerepeljen.

Az elmúlt hetekben a gólszerzésre nem lehet panasz, a Radnickinek négyet, a Kolubarának ötöt, a Radniknak hatot, a Pyuniknek megint ötöt rúgott a csapat. Mióta a szezon elkezdődött még nem ikszeltek, nem is verték meg őket.

Ez a sorozat nem Jerevánban fog megszakadni.

Milan Rodic mindenképp hiányozni fog a meccsről, mivel az odavágón kiállították.

A várható kezdőcsapat:

Borjan – Gobeljic, Milunovic, Dragovic, Erakovic – Kangwa, Sanogo, Bukari, Mitrovic – Katai, Omoijuanfo

Tippelde

Kis rotációt várunk a vendégektől, tényleg fontos, hogy a Maccabi Haifa ellen teljes csapattal állhassanak fel. A hétvégén bajnoki meccsük is lesz, szóval tényleg nem árt figyelni a játékosok fizikai állapotára.

A Pyuniknak sok esélye nincs a győzelemre. Megmondom őszintén, még azt is kétlem, hogy a hálóba tudnak találni. Támadniuk kell, ami fekszik Stankovicéknak, rengeteg a gyors játékos, így könnyen át tudják játszani majd a hazaiakat.

Vendéggyőzelmet várunk a mérkőzésen, illetve azt, hogy a Pyunik rúgott gól nélkül fejezze be a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső