RB Leipzig – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 06.
2021. december 07. kedd, 18:45 RB Arena
Leipzig
vs
Man City

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az utolsó csoportmeccsek következnek a Bajnokok Ligájában, vannak még kiadó helyek, szóval elég sok izgalom vár ránk az elkövetkező két napban. Ahogy mindig, úgy most is górcső alá vesszük az összes mérkőzést. A háromnegyed hétkor kezdődő meccsekkel indítunk, jöjjön először az RB Leipzig – Manchester City találkozó.

Elég sok minden történt a Lipcse háza táján, pénteken elszenvedték zsinórban harmadik bajnoki vereségüket, pont ahogy megjósoltuk, szombaton felmerült a pletyka, hogy Jesse Marsch távozik a pozíciójából, mert a vezetőség elégedetlen a munkájával, majd vasárnap jött is a hivatalos hír: Immáron nem az amerikai az RB Leipzig vezetőedzője. Hogy bölcs dolog volt-e pont a sorsdöntő mérkőzés előtt elküldeni az edzőt? Hát, sosem volt még futballklubom, de lehetséges, hogy egy kicsit vártam volna még.

Vagy az is lehet, hogy ez az edzőváltás pozitív hatással lesz Gulácsi Péterékre? Holnap este meglátjuk.

Van esély a hazaiak győzelmére (igazából már egy pontszerzés is elég lehet az Európa-ligához), mivel a City már biztosan csoportelső, így Pep Guardiola lehetőséget fog adni azoknak a peremembereknek, akik nem sűrűn jutnak szóhoz, vagy ha igen, akkor is csak csereként. Kiváló alkalom tehát ez a németeknek, hogy visszaadják a múltkori kölcsönt, az első körben a City hazai pályán hatot hintett a magyar válogatott kapuvédőnek.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Club Brugge – RB Leipzig: 0-5

G.: Nkunku (2), Forsberg (2), A. Silva

A Lipcsét tartották a mérkőzés favoritjának, de a Red Bull Arénában látottak miatt szerintem arra senki sem gondolt, hogy kiütéssel győznek majd Emil Forsbergék. Pedig ez történt, és mi ennek borzasztóan örültünk. Nem azért, mert szeretjük a Lipcsét, nem is azért, mert nem szeretjük a belgákat. Szimplán azért, mert vendég győzelemre fogadtunk. És elég hamar kiderült, hogy nyerni fogunk.

A kezdők:

Club Brugge:

Mignolet – Van der Brempt, Hendry, Nsoki, Clinton Mata – Vanaken, Balanta – de Katelaere – Sowah, Dost, Lang

RB Leipzig:

Martinez – Mukiele, Gvardiol, Klostermann, Angelino – Nkunku, Kampl, Laimer, Forsberg – Brobbey, Silva

Eddigi szereplése a BL-ben (és a bajnokságban) valóban kiábrándító volt a Lipcsének, viszont itt, ezen a mérkőzésen felcsillant a remény, hogy visszatérhetnek a helyes útra. Szükség volt ehhez egy nagyon agilisan és gólveszélyesen játszó, végig a támadásokra fókuszáló Leipzigre, és egy Brugge-re, akik mindezt hagyták, mert mást nem tudtak tenni.

Már az első félidőben négygólos előnnyel vonultak szünetre a csapatok, nagyon izgulni már nem volt miért a második negyvenöt percben.

Az első találatot Christopher Nkunku szerezte a mérkőzés 12. percében, Brian Brobbey passzával André Silva rohant a kapu felé, lövését Simon Mignolet még lábbal hárította, de a kipattanóra érkezett a Leipzig házi gólkirálya, és az üres kapuba passzolt.

Öt perccel később a vendégek ismét betaláltak. A belgák nem tudtak felszabadítani saját tizenhatosuknál, Sowah-hoz került a labda, aki saját magának felpörgette, majd ki akarta vágni. Igen ám, de Brian Brobbey lecsapott a labdára, így a ghánai a csatár lábát találta el, tizenegyes.

Amit Emil Forsberg magabiztosan hajtott végre, nagy erővel, jól helyezett a jobb alsóba, Mignolet kapusnak úgy sem volt esélye, hogy egyébként a sarkot eltalálta.

Nem akartak leállni a németek, és ennek hamarosan ismét a kapuban láthattuk az eredményét. A 26. percben Angelino beívelését André Silva úgy fejelte meg, hogy a játékszer a kapus felett a hosszúba hullott.

Itt már azért lehetett tudni, hogy a tippünk megvan, azt viszont nem, hogy kiütés lesz-e a vége, vagy sem?! Hamarosan erre is választ kaptunk.

A félidő hosszabbításában Emil Forsberg megmutatta, hogy akcióból is be tud találni, 18 méteres lövése a jobb alsóban kötött ki, 0-4.

A második félidő annyi helyzetet és pláne annyi gólt már nem hozott, mindkét csapat tudta, hogy ez a csata eldőlt már, felesleges túl nagy erőt kifejteni, kelleni fog az még későbbre is.

A Brugge-nek egyetlen lehetősége volt a szépítésre, Hans Vanaken labdájával Noa Lang lépett ki, a holland támadót egyre kijjebb szorították, de azért lőni tudott, Martinez meg védeni.

Már a hosszabbításban jártunk, amikor Christopher Nkunku beállította a végeredményt, egy Mignolet védés utáni kipattanót lőtt be Kampl elől 11 méterről, 0-5.

A vendégek győzelme benne volt a meccsben, nagyon is, a kiütés már kevésbé. Végszóként megemlíteném, hogy egy magyar sem lépett pályára ezen a meccsen, Gulácsi Péter és Orbán Willi a koronavírus, Szoboszlai Dominik pedig sérülés miatt.

Előző meccs eredménye
2021.09.15.Bajnokok Ligája
man city
6:3
leipzig
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – PSG: 2-1

G.: Sterling, Gabriel Jesus ill. Mbappé

Nem volt egy nagy szám – odds szempontjából – a tippünk, hiszen azt mondtuk, hogy mindkét fél betalál majd az ötödik forduló szerdai játéknapjának legnagyobb rangadóján. Az előző körben ez nem sikerült, de reménykedtünk abban, hogy a visszavágón a City játékosai megemberelik magukat. Ez olyannyira sikerült nekik, hogy hátrányból fordítva nyertek, és ezzel bebiztosították a csoportelsőségüket. És persze mi is örültünk, mert jött a tippünk.

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Walker, Stones, Dias, Cancelo – Gündogan, Rodri, Zinchenko – Mahrez, Silva, Sterling

PSG:

Navas – Hakimi, Kimpembe, Marquinhos, Mendes – Gueye, Herrera, Paredes – Messi, Mbappe, Neymar

Hiába állt fel a PSG egy félelmetes csatártrióval, az első játékrész jelentős részében nem találkozhattunk sem Messi, sem Neymar, sem pedig Mbappé nevével. Merthogy a játék a franciák tizenhatosának környékére összpontosult, szinte végig a Guardiola-legények támadtak, és többször nagyon közel is kerültek a gólhoz. Először egy fejes után Presnel Kimpembének kellett mentenie a gólvonalról, majd az akció végén Rijad Mahrez lőtt az oldalhálóba. Az algériai nagyon aktív volt, percekkel később ő bombázott a jobb felső irányába. Ezt is egy védő, Achraf Hakimi fejelte ki, biztos góltól akadályozva meg csapatát.

Nyomtak nagyon az angolok, Ilkay Gündogan egy rövid felszabadítást követően a kapufát találta el, majd ismét Mahrez villant, Keylor Navas meg védett.

A PSG kevés alkalommal jutott el Edersonig, akkor sem dolgoztatták meg a brazilt…

És aztán a második félidőben mégis ők szereztek vezetést, ami igencsak kellemetlenül érinthette a hazai játékosokat és szurkolókat, a meccs képe alapján nekik kellett volna gólt szerezniük. Mindez az ötvenedik percben történt, Lionel Messi passzába – Neymar felé – beleléptek, a hosszún azonban Kylian Mbappé várt és a kapus lába között belőtte a labdát.

Nem adták fel a hazaiak, és kevesebb, mint negyedóra kellett ahhoz, hogy egyenlő legyen újra az állás. Rodri finom labdát küldött a vdők mögé, Kyle Walker középre passzolt, Raheem Sterling pedig a hálóba kotort.

Újabb negyedóra elteltével pedig a győztes gólt is belőtték az angolok, Gabriel Jesus volt a gólszerző, aki Bernardo Silva hihetetlenül okos labdáját passzolta be a kapuba.

Az utolsó fordulótól függetlenül eldőlt, hogy a Manchester City az első helyen jut tovább, a PSG a második. Már csak az a kérdés, hogy ki indulhat az Európa-ligában…

Összefoglalás

Nem lesz ismeretlen a lipcsei kispadra leülő Achim Beierlorzer a játékosok előtt, hiszen Jesse Marsch kiesésekor már ott ült a mester. Most – amíg meg nem találják az utódot – ideiglenesen ismét ő irányítja majd Szoboszlaiékat, de ezúttal már a saját elképzelései szerint.

Elmondható, hogy a City számára a győzelem nem számít, elmondható, hogy egy hosszú szezon vár még Guardioláékra, és a Premier League-ben ugyebár nincs megállás, így ők a két ünnep között is nyomni fogják az ipart. Nagy esély látok egy full rotációra, ahol szerepet kaphatnak a nem használt játékosok, és egy-két fiatal is.

Szerintünk Steffen kapus mellett Oleksandr Zinchenko, Nathan Aké, Fernandinho és Cole Palmer is a kezdőcsapat tagja lehet.

A hazaiaknál továbbra is sok a sérült, Dani Olmo a legnagyobb hiányzó, de annak nevezhetjük Orbán Willit, Yussuf Poulsent és Amadou Haidarát is. Mellettük a két fiatal, Ilaix Moriba és Hugo Novoa esett ki, valamint Marcelo Saracchi és Marcel Halstenberg. Aminek viszont lehet örülni, hogy Tyler Adams eltiltása letelt, a középpályás vissza is térhet egyből a kezdőbe.

Nehéz az utolsó fordulóra tippelni, mert ki tudja, hogy a vendégek mennyi energiát fektetnek majd a mérkőzésbe. És ez természetesen nem csak erre a mérkőzésre vonatkozik, hanem az összes többire, ahol az egyik (vagy mindkettő) csapat számára nincs tét.

Az első fordulóban egy kilencgólos őrületet tettek az asztalra, semleges szurkolóként (aki valamennyire azért mégis inkább a hazaiak felé húz a magyar játékosok miatt) elégedett lennék, ha gólokat láthatnék.

Erre bőven van esély. A City fakó bizonyítani akar majd, élvezni a futballt, a Lipcse pedig törekedni fog a pontszerzésre, egészen addig fognak defenzív üzemmódban létezni, amíg mondjuk a Brugge nem szerez vezetést Párizsban. Amire mondjuk nagyon csekély az esély, de teljesen elvetni nem lehet.

Biztonsági játékot játszunk, mert butaság lenne valamelyik csapat mellett letenni a voksunk. Maximum élőben, amikor már látjuk, hányadán állnak a felek. Maradjunk a két és fél gólnál nagyobb eredménynél, illetve annál, hogy a Manchester City, valamint az RB Leipzig játékosai is betalálnak a kapuba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső