RB Leipzig – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 21.
2023. február 22. szerda, 21:00 RB Arena
Leipzig
vs
Man City

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai második mérkőzésünk is a legrangosabb európai kupából érkezik. Pályára lép az RB Leipzig, valamint a Manchester City, mindezt Lipcsében teszik, holnap este kilenc órakor. A magyar srácok készen állnak, hogy megakadályozzák Erling Haalandékat a gólszerzésben, de legyünk őszinték, nem lesz könnyű dolguk.

A Manchester City könyvelési problémái a játékosokra némiképp hatással voltak, ez megmutatkozik a hétvégi meccsükön is, amikor nem sikerült az újonc Nottinghamet féken tartani. De azért nem kell attól félni, hogy Pep Guardiola csapata most mentálisan teljesen szétesik. Ilyenről azért messze nincs szó.

Ha a korábbi meccseikből indulunk ki (amiről lentebb fogok majd beszélni), akkor bőven számíthatunk majd gólokra, eddigi két mérkőzésükön pontosan 12 gól volt… Meccsenként tehát hat gólra számíthatunk. Ha ilyen egyszerű lenne az online sportfogadás, most már mindenki gazdag lenne, és minden buki csődbe ment volna. Szóval az ilyesfajta, csak és kizárólag statisztikán alapuló dolgokat inkább hagyjuk…

A Lipcse lélektani szempontból jókor aratott fontos győzelmet a Bundesligában, a City gondolatait viszont a bajnoki versenyfutás mellett egy másik probléma is foglalkoztatja. Ilyen szempontból tehát talán fölényben van a hazai csapat. Ám a City már nagyon régóta BL-t szeretne nyerni, és a játékosokat ez is motiválja, sőt, ez motiválja a leginkább.

Érdekes és izgalmas meccs lesz, amelyen a bukik – a gólok mellett – vendéggyőzelmet várnak. Az Unibetnél 1.81 a City-siker, 4.70 a Leipzig győzelmi szorzója, valamint 3.80 az iksz.

Következzen az RB Leipzig – Manchester City találkozó!

RB Leipzig

A Leipzig – élükön Marco Roséval – egy kicsit elszúrták a dolgokat, nemrégiben ugyanis vereséget szenvedtek egy fontos rangadón, az Union Berlintől kaptak ki hazai pályán, aminek következtében egy kicsit lemaradtak az élbolytól. Így is nagy fejlődésen mentek keresztül, és ez ugye nem csak a bajnokságra vonatkozik, hanem a BL-re is. De most már belekezdtem abba, hogy állnak a BuLi-ban, gyorsan essünk is túl rajta.

Szóval a Lipcse most az ötödik, négy pontra vannak az első helyen álló Bayern Münchentől, szóval mondhatni, nagyon szoros a mezőny. Olyan győzelmekre van szükségük, mint a hétvégi, amikor a Wolfsburg otthonában sikerült győzniük. Emil Forsberg gólja után Konrad Laimer is a hálóba talált, és a végén még Szoboszlai Dominik is beköszönt. Szépségdíjas gólt rúgott Koen Casteels hálójába.

Beszéljünk akkor egy kicsit a Bajnokok Ligájáról is. Az RB Leipzig két vereséggel indított, ezt követően küldték el Domenico Tedescot, aki azóta talált magának állást, mondhatni, felfelé bukott az edző, aki most már szövetségi kapitány, méghozzá Belgiumban. No mindegy…

Rose érkezése után a Leipzig mind a négy hátralévő találkozóját megnyerte, egyszer a csoportelső Real Madridot is elintézték.

Vannak nagy visszatérői a csapatnak. A hétvégén kezdő volt Orbán Willi, aki korábban őssejtet adott, és kihagyta az Union elleni meccset, valamint visszatért Christopher Nkunku is, aki a VB előtt sérült meg, már Katarban. Első meccsén gólpasszt adott…

Gulácsi Péter továbbra is sérült, ahogy Dani Olmo és Abdou Diallo is.

A várható kezdőcsapat:

Blaswich – Simakan, Orbán, Gvardiol, Raum – Laimer, Schläger – Szoboszlai, Nkunku, Werner – A. Silva

Egymás elleni meccsek:

A bevezetőben ígértem meg, hogy lesz szó a két csapat korábbi meccseiről. 2021 szeptemberében, valamint decemberben találkoztak, a tavalyi Bajnokok Ligája csoportkörében. Előtte nem, ami azért nem akkora újdonság, mégiscsak két – lényegében – fiatal csapatról van szó.

Az odavágót a Manchester City nyerte meg egy izgalmas meccsen, Christopher Nkunku hármat vágott, de még ez is kevés volt, mert a City hatot. Mukiele öngólja mellett Nathan Aké, Jack Grealish, Riyad Mahrez, Joao Cancelo és Gabriel Jesus találtak be.

A visszavágón a Citynek már mindegy volt, a Leipzig nyerni is tudott 2-1-re, Szoboszlai Dominik és André Silva találatára csak Riyad Mahrez felelt.

Előző meccs eredménye
2021.12.07.Bajnokok Ligája
leipzig
2:1
man city
Bajnokok Ligája
2021.09.15.Bajnokok Ligája
man city
6:3
leipzig
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City

Nagy mentális előnyhöz jutott két héttel ezelőtt a Manchester City, ugyanis az élen álló Arsenalt le tudták győzni idegenben 2-1-re, és ezáltal nem csak beérték, de meg is előzték őket. Ezzel azonban nem tudtak élni, és már most hétvégén visszaadták az első helyet Mikel Arteta csapatának.

A City a Nottingham Forest otthonában nem tudott győzni, csak 1-1-et értek el, az ő oldalukon Bernardo Silva talált be a hálóba. A hátrány most megint két pont, plusz az első helyezettnek van egy elmaradt meccse is… Szóval visszaállhat egy ötpontos különbség. Ám Pep Guardiola elmondta, csapatát a bajnokság már nem igazán érdekli, ők másra vágynak. Ezzel kimondatlanul is jelezte, hogy a City fő célja idén a Bajnokok Ligája.

A csoportkört lehozták, ahogy kell, első helyen végeztek, négy győzelem mellett kétszer döntetlent játszottak. Ez is elég volt a sikerhez.

Mostanában idegenben azért akadnak bőven gondok, az Arsenal legyőzése mellett nincs is győzelmük, háromszor is kikaptak (Southampton, Manchester United, Tottenham), egyszer ikszeltek (Nottingham Forest).

A mester egyedül John Stones-ra nem számíthat.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Aké – Rodri, Gündogan – Mahrez, De Bruyne, Grealish – Haaland

Tippelde

Ez a két csapat azért inkább a lőtt góljairól híres, adná magát, hogy ezen a meccsen is jönni fognak egymás után a találatok.

Mi erre számítunk, valamint arra, hogy ehhez mindkét oldal hozzá fog majd járulni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső