RB Leipzig – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 02.
2021. november 03. szerda, 21:00 RB Arena
Leipzig
vs
PSG

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Már számtalanszor szóba került idén az RB Leipzig, vagyis Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik együttese. No meg Jesse Marsch, akivel döcög a szekér, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. Talán pontosabb megfogalmazás lenne, hogy az a bizonyos szekér a BL-ben megállt, kitört a kereke, lángra kapott és útonállók szétverték. Az RB Leipzig jelenleg nulla ponttal az A csoport utolsó helyén szerénykedik. Az egyenes kieséses szakasz csak álom, és épp az előző tippben fejtegettük, hogy még az Európa-liga is irreális lehet. Nem elég ugyanis megverni a Club Brugge-t a visszavágón (ami Belgiumban azért nem lesz egyszerű feladat), de még valamelyik nagytól pontot is kellene rabolni, és közben reménykedni, hogy Clement együttese nem tesz ugyanígy.

Szóval a helyzet rossz, és bár ilyenkor azt szokták mondani, hogy „de legalább nem reménytelen”… Hát itt lehet, hogy az.

A PSG elleni odavágón a csapat nem ijedt meg, most játszottak úgy, ahogy eddig is kellett volna, de ismét sikerült kiszúrniuk magukkal. Nem túlzás azt állítani, hogy legyőzhették volna a PSG-t, azonban győzött a rutin, a párizsiak ki tudták használni az apró – vagy nem annyira apró – megingásokat, hibákat.

És akkor már beszéljünk egy kicsit a franciákról is. Kylian Mbappé nemrég azt nyilatkozta, hogy a csapat még nem állt teljesen össze, az újak közül még nem tud mindenki játszani, eddig egyedül a City ellen produkáltak olyat, ami méltó ehhez a kerethez. Nem túlzás, hogy az új igazolásoktól mindenki többet várt, legyen szó Messiről, Wijnaldumról vagy Sergio Ramosról. Aki ugyebár egyetlen percet sem játszott még egy sérülés miatt, Párizsban pedig elfogyott a türelem.

Legalábbis a pletykák arról szólnak, hogy az évente 15 milliót kereső egykori Real Madrid kapitány szerződését felbontják, hogy ne kelljen feleslegesen költeni rá…

De ne foglalkozzunk egyelőre pletykákkal, foglalkozzunk az RB Leipzig – PSG mérkőzéssel, valamint annak várható kimenetelével!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

PSG – RB Leipzig: 3-2

G.: Mbappé, Messi (2) ill. A. Silva, Mukiele

Ahogy írtam, rendkívül nehéz dolga lesz a Lipcsének, ha legalább az Európa-ligába el akar jutni. Jelenleg nulla ponttal állnak, mindhárom meccsüket elbukták. Ami furcsa, hogy nagyszerűen támadtak a nagyok ellen, három rúgott gól a Citynek, kettő a PSG-nek, viszont a védelmük kész katasztrófa, átjáróház volt mostanság. Az meg teljes sokként ért mindenkit, hogy a Club Brugge a Red Bull Arénában tudott nyerni…

A kezdők:

PSG:

Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Herrera, Gueye, Verratti – Messi, Mbappé, Draxler

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan, Angelino – Mukiele, Laimer, Adams, Haidara – A. Silva, Nkunku

A sok kapott gól miatt Jesse Marsch egy kissé védekezőbb felfogású csapatot küldött pályára, de ezért nem hibáztatható a mester, a túloldalon olyan játékosok rohamoztak, mint Julian Draxler, Lionel Messi vagy Kylian Mbappé.

Így kimaradt a kezdőből Emil Forsberg mellett Szoboszlai Dominik is, viszont természetesen Gulácsi Péter és Orbán Willi ott voltak.

Jól kezdődött a mérkőzés, lipcsei helyzettel – André Silva fejesét védte Keylor Navas -, ezt hamar meg is bosszulta az ellenfél. Marquinhos szerzett labdát – gyanús körülmények között – a saját tizenhatosuknál, felpasszolta a labdát Draxlerhez, aki egyből Kylian Mbappé elé játszott. Előtte csak Orbán Willi volt, őt kellett megvernie a gól érdekében. Meg persze Gulácsit. A világbajnok és a két magyar válogatott július 19-én már farkasszemet nézhettek egymással, ott inkább a magyar fiúk örülhetett, itt meg a francia. Ugyanis Mbappé villámgyorsan, 16 méterről, ütemtelenül lőtte el a labdát, amit egyikük sem tudott lereagálni időben.

Nem rogyott meg a kapott góltól a német együttes, pedig erre számítottak a francia drukkerek és játékosok egyaránt. André Silva nagyon akart bizonyítani, a 27. percben a portugál a kapufát találta el, viszont egy perccel később a Manchester Citytől igazolt Angelino centerezését már bevágta, 1-1.

Döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok, reális esélye volt a Lipcsének pontot, pontokat rabolni a Parc des Princes-ből. Főleg, hogy a második félidő elejét megnyomták, és Angelino második gólpasszát osztotta ki az 57. percben. Ezúttal Nordi Mukiele volt a gólszerző, aki remekül, kapásból lőtte szét Keylor Navas kapujának jobb felső sarkát.

A Lipcsének sokszor nem csak az ellenfelet, de saját magát is le kell győzni, most is így volt ez. Tyler Adams elképesztő labdavesztése végzetesnek bizonyult a 67. percben. Lionel Messi kapura tört, első próbálkozását Gulácsi ugyan védte, de másodszor – a gólvonalon végigguruló labdát – Messi nem hibázott. Nehéz is lett volna onnan hibáznni…

És a harmadik gólt is a lipcseiek hozták össze a Párizsnak, Mohamed Simakan buta módon szabálytalankodott Kylian Mbappéval szemben, a megítélt tizenegyest átadta Messinek, aki pimaszul, panenkázva rúgta meg saját maga második, csapata harmadik gólját.

Hiába játszik jól elől a Lipcse, ha a hátsó alakzat (kiegészülve néha a középpályásokkal) ilyen általános iskolás hibákat vétenek… Szerdán este jön a lehetőség a javításra…

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.19.Bajnokok Ligája
psg
3:2
leipzig
Bajnokok Ligája
2020.11.24.Bajnokok Ligája
psg
1:0
leipzig
Bajnokok Ligája
2020.11.04.Bajnokok Ligája
leipzig
2:1
psg
Bajnokok Ligája
2020.08.18.Bajnokok Ligája
leipzig
0:3
psg
Bajnokok Ligája
2014.07.18.Barátságos Mérkőzés
leipzig
4:2
psg
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Pénteken lépett pályára a Paris Saint-Germain a bajnoki címvédő Lille ellen. A vendégek borzalmas formában várták a mérkőzést, ettől függetlenül ők szerezték meg a vezetést Jonathan David révén. És volt egyéb gondja is Mauricio Pochettinonak: A félidőben le kellett cserélni Lionel Messit sérülés miatt. Egyelőre nem akkora sikertörténet az argentin párizsi karrierje, mint arra sokan – főleg a franciák – számítottak.

Mindenesetre az élen álló PSG meg tudta fordítani a meccset, a hajrában Marquinhos egyenlített, majd a 88. percben Ángel Di Maria a győztes gólt is megszerezte.

A francia bajnokság egy kicsit… Furcsa – hogy finom legyek -, a tavalyi nagycsapatok (Olympique Lyon, Lille, Monaco) bukdácsolnak, és olyan együttesek üldözik a PSG-t, mint a Lens, az Olympique Marseille vagy a Nice. Christophe Galtier új csapata a második, hátrányuk 8 pont Neymarékkal szemben.

A Lipcse két győzelem után Frankfurtba látogatott, ahol reménykedtek az újabb győzelemben, ezt azonban Tuta megakadályozta. A 22 éves brazil védő a mérkőzés hosszabbításában 1-0-s lipcsei vezetésnél talált a kapuba, így Jesse Marschéknak megint sikerült pontokat veszíteni. Pedig túlzás lenne azt állítani, hogy az Eintracht Frankfurt idén erős lenne, ők a legrosszabb nem kieső helyen állnak, vagyis 15.-ek. A miheztartás végett: A lipcsei gólt Yussuf Poulsen szerezte Orbán Willi passzából, a védő végigjátszotta a találkozót, akárcsak Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominiknak 83 perc jutott.

Összefoglalás

Csak nem akar összeállni ez a Leipzig, pedig a játékoskeret inkább erősödött tavaly óta. Érkezett – pontosabban felépült – Szoboszlai, akinek nem nagyon találja a helyét Marsch, ahogy André Silvának is jobban ment a Frankfurtban. Dani Olmo eddig sérülés miatt nem sokat játszott, viszont felépült, és az Eintracht ellen pályára is lépett már. Ettől függetlenül nem biztos, hogy 90 percet bír a PSG ellen.

A csapatból nem fog játszani Lukas Klostermann, Marcel Halstenberg, Marcelo Saracchi és Brian Brobbey sérülés miatt.

A másik oldalon a fent említett Sergio Ramos mellett Marco Verratti, Lionel Messi és Leandro Paredes szerepel a sérültek listáján, illetve kérdéses Kylian Mbappé játéka is, aki egy kicsit megbetegedett.

Úgy tűnik, Keylor Navas már nem az elsőszámú kapus Párizsban, Gigio Donnarumma ezt átvette tőle, a costa ricai kapusra a kupa, a ligakupa és a Bajnokok Ligája várhat.

Még ennyi hiányzóval is bombaerős ez a PSG, akik bizonyára tanultak az előző mérkőzésből, jobban oda fogják magukat tenni. Di Maria extrán motivált lehet, hiszen peremember lett belőle Neymar, Mbappé és Messi mellett.

Tavaly a BL-ben Gulácsi Péternek is köszönhetően (fogott egy Di Maria-tizenegyest) nyertek a németek, most valami hasonlóra készülnek. Vagyis valami hasonlót szeretnének.

De nem ez a realitás, hanem az, hogy a franciák három ponttal távoznak. Szerintünk is ez várható, de látva, hogy mennyi gólt kap a PSG nem lennénk meglepve, ha Silváék is örülhetnének gólnak, góloknak. A tippünk a vendégek győzelme mellett az, hogy mindkét fél kapuba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső