RB Leipzig – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 24.
2022. október 25. kedd, 21:00 RB Arena
Leipzig
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Két magyarral a fedélzeten játszhat a Real Madrid ellen a Leipzig együttese, a siker pedig nagyon fontos lenne számukra. Bánhatják az első fordulókban mutatott gyenge játékot, a Shakhtar elleni 4-1-et, hiszen most kényelmesen is készülhetnének a spanyolok elleni meccsre. De nem. Hiába állnak a második helyen, ez nagyon gyorsan megváltozhat. A realitás az, hogy ezen a meccsen a Lipcse vereséget szenved, a Shakhtar Donetsk eredményétől függően pedig majd az utolsó forduló dönti el, ki lesz a második helyezett.

Szoboszlai Dominikék folytatják a kétarcú játékukat, hol remek játékot mutatnak be, hol meg váratlan helyzetekbe keverednek. Mint most, a legutóbbi német fordulóban, amikor negyedóra alatt, háromgólos hátrányból mentettek pontot. Van ebben a csapatban kurázsi, és abban reménykedhetnek, hogy a már továbbjutott spanyolok nem fogják annyira odatenni magukat. Carlo Ancelotti számára ez a mérkőzés annyira nem fontos, a Realnál sok idő óta hangoztatják, hogy még a csoportelsőség sem számít olyan sokat (bár ilyet akkor szoktak mondani, amikor csak második helyen jutnak tovább), lehet, hogy a címvédő nem a legjobb csapatával lép pályára, hanem – mint a Shakhtar Donetsk ellen – pihenőt ad némelyik kulcsjátékosának.

Ez szöget üthetett a bukmékerek fejében is, hiszen a Real Madrid nem a találkozó abszolút esélyese szerintük. 2.30-as szorzóval fut a győzelmük, miközben a hazai sikerre 3 körül fizetnek. A döntetlen tűnik a legkevésbé esélyesnek, arra ugyanis 3.50-et adnak.

A Bajnokok Ligája nyolc meccse az RB Leipzig – Real Madrid találkozóval megvolt, kedden még lesz két elmaradt mérkőzés a Championshipben, azokról sem feledkeztünk meg. Szóval még két mérkőzés várható ma.

Az előző fordulóban történt

A Celtic, ahogy azt már mondtam is, egyáltalán nem játszik rosszul, az eredmények mégsem jönnek. A Leipzig ellen is nagyszerűen kezdtek, és valószínűleg más lett volna a meccs kimenetele, ha az első félidőben a sok helyzetüket ki tudják használni. Maida Daizen fejese után Sead Haksabanovic, Matthew O’Riley és Greg Taylor is betalálhatott volna, utóbbi kettő a kapufát is eltalálta.

Később még Furuhashi Kyogo is gólt szerezhetett volna, de a japán helyzete is kimaradt, félidőben gól nélkül maradtak a csapatok (A Lipcsének egy ziccere volt, azt Christopher Nkunku hagyta ki).

A második félidő hajrájában szerezte meg a vezetést a vendégek együttese, André Silva beadását Timo Werner fejelte a kapuba. A gólt követte még egy, Emil Forsberg is a hálóba talált, miközben a Celticnek megvolt az egyenlítési lehetősége Giakoumakis révén.

Lőtt gól nélkül nem lehet, ki is fog esni a Celtic.

A másik mérkőzésen a Shakhtar Donetsk meglepte a Real Madridot Varsóban, az ukrán együttes Oleksandr Zubkov góljával szerezte meg a vezetést, ami majdnem kitartott a mérkőzés lefújássáig.

A Real kétségbeesetten támadt, már Antonio Rüdigert is felküldték, hátha pár felívelt labdát le tud készíteni vagy kapura fejelni. A 95. percben a német játékos az egyik ilyen beadást be is felejte, közben pedig ütközött Trubinnal, a hazaiak kapusával. Mindkettejüket ápolni kellett, Rüdigert a meccs után össze is varrták. Az egy pont a Real számára a továbbjutást jelentette, de a Shakhtar sem lehet elégedetlen az eredménnyel, még ha a győzelem nagyon közel is volt.

RB Leipzig

A bevezetőben említettem, hogy a Leipzig elképesztően hektikus még mindig, Marco Rose sem tudott ezen javítani. Az együttes azóta, hogy megverték a Celticet, három meccset játszott le, melyek közül kettőt megnyert. Előbb a Hertha BSC-t győzték le 3-2-re, aztán a Hamburgot 4-0-ra a DFB Pokalban, végül jött az Augsburg elleni döntetlen.

Ami nagyon izgalmasan alakult, a hazaiak ugyanis 3-0-ra is vezettek már, és a Lipcse negyedórával a vége előtt kezdett el futballozni. Előbb Szoboszlai Dominik labdájával André Silva szépített, majd a 89. és a 90. percben rúgtak gólt a vendégek (Nkunku és Novoa Ramos által), így legalább egy pont az övék lett.

Még mindig csak a nyolcadik helyen vannak, de nagyon kapaszkodnak, és szerencséjükre a rivális csapatok is szoktak bukni… Most kilenc ponttal vannak az Union Berlin mögött, egy győzelemmel felmászhatnak az ötödik helyig.

A BL-ben ugye nem jól kezdtek, kikaptak a Shakhtartól otthon, aztán a Realtól idegenben, viszont a Celtic elleni meccseket győzelemmel fejezték be, így a második helyen állnak. Ám nem lehet hátradőlni, és a csapat akkor lenne boldog, ha az ukránok kikapnának. Mert a Real ellen a papírforma az, hogy vereséget szenvednek.

Gulácsi Péter felépülése halad, a magyar kapusnak szalagszakadás miatt hosszabb időt kell a pályán kívül töltenie.

Lukas Klostermann, Marcel Halstenberg, Konrad Laimer szintén sérültek, míg Timo Werner játéka kérdéses.

A várható kezdőcsapat:

Blaswich – Simakan, Orban, Gvardiol, Raum – Haidara, Schlager – Szoboszlai, Nkunku, Werner – A. Silva

Egymás elleni meccsek:

Szoboszlai Dominikék a Santiago Bernabeuban ugyan kikaptak, de igazán büszkék lehettek a teljesítményükre. Akkor váltottak edzőt, Marco Rose számára a tisztes helytállás volt a lényeg, a meglepetésre nagyon kevés volt a sansz. Egy félidőn keresztül a pályán az történt, amit a Leipzig akart, több helyzetük is volt, de egyikkel sem éltek, Thibaut Courtois mindent megfogott.

A habfehérek a második félidő hajrájában kezdtek igazán futballozni, és ennek hamar meg is lett az eredménye. Először Fede Valverde talált be, majd a meccs végén Marco Asensio is gólt szerzett.

Előző meccs eredménye
2022.09.14.Bajnokok Ligája
real madrid
2:0
leipzig
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid

Félgőzzel is nyerni tudott a Real Madrid a hétvégén, ezzel pedig továbbra is vezetik a spanyol pontvadászatot. Az ellenfél a Sevilla együttese volt. Az andalúz csapat idén elképesztően rosszul játszik, mégis sikerült valamennyire megnehezíteni a dolgát Carlo Ancelottiéknak. Luka Modric góljával hamar előnybe kerültek, de aztán kissé ráültek az eredményre, amit a vendégek kihasználtak, és egyenlítettek.

A találkozót a hajrában döntötték el, előbb Lucas Vazquez lőtt kontra után gólt, majd Fede Valverde bombázott a kapuba.

A Real a BL-ben is vezeti a csoportot, sőt már a továbbjutás is megvan, de a csoportelsőség még nincs. Ha most kikapnak, akkor a Leipzig ott lesz a nyakukon. De ha ez még be is következik, az utolsó fordulóban a Celtic ellen fognak játszani hazai pályán…

Karim Benzema a héten sérülést szenvedett, emiatt már a Sevilla ellen sem játszott, és minden bizonnyal ezt a meccset is ki fogja hagyni. Szintén sérült Mariano Díaz és Dani Ceballos.

Valamennyi rotáció itt is elfér, Ancelotti szereti megadni a lehetőséget a kispadon levőknek is. Marco Asensio például szerintem kiérdemelte a kezdőt, Rodrygo helyén el tudom képzelni a játékost, noha ő inkább irányítóként érzi jól magát, semmint a széleken.

Eden Hazard is egy opció Benzema sérülése miatt, de a belga nem tudja állandósítani a Celtic ellen mutatott játékát, távozása egyre valószínűbb. Kár, remek játékos, akinek nagy álma volt a Realban játszani, de ebből már nem fog tudni visszajönni…

A középpályán Modricra és Kroosra is ráférne a pihenő, Eduardo Camavinga bármelyiküket tudja helyettesíteni, hátul pedig Tony Rüdiger, Lucas Vazquez és Nacho is bevetésre vár.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Vazquez, Militao, Rudiger, Alaba – Camavinga, Tchouameni, Kroos – Valverde, Asensio, Vinicius

Tippelde

A Lipcse győzni akar, már az odavágón is esélyük lett volna egy jó eredményre. Elöl egész jók, Werner kezd úgy játszani, mint mikor megvette a Chelsea, bár azóta a szerepkör változott, és riválisok is jöttek a posztjára, így Rosénál új pozíciót kellett felvenni.

A Realnál Benzema hiánya látható, de a Sevilla ellen is sikerült háromszor gólt rúgni. Ezzel most sem lesz gond. Úgy gondoljuk, mindkét csapat be fog találni a kapuba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső