RB Leipzig – Shakhtar Donetsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 05.
2022. szeptember 06. kedd, 21:00 RB Arena
Leipzig
vs
Shakhtar Donetsk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Domenico Tedesco állása kezd veszélybe kerülni. És ezzel ugyanúgy van, mint elődje, Jesse Marsch. Az RB Leipzig taaly beragadt, és csak Tedesco érkezése után kerültek ki a slamasztikából. Viszont most vele kerültek vissza oda, és félő, hogy megint csak egy edzőváltás segíthet. Talán a Bajnokok Ligájában olyan teljesítményt tudnak nyújtani, ami által összeszedik magukat. Első meccsüket a Shakhtar Donetsk ellen vívják, az egyedüli ukrán együttes, amelyiknek sikerült a legjobb 32 közé kerülni. Érdekes úton, nem a pályán mutatott teljesítmény alapján, hiszen a bajnokságot félbeszakította a háború.

Az együttes tagjai közül nagyon sokan leléptek, többek között a vezetőedző, Roberto De Zerbi, de a játékoskeret nagy része is végleg vagy kölcsönben elkerült az együttestől. Érthető döntés, ahogy az is érthető döntés, hogy két, Magyarországon játszó légiós is hazaigazolt, Oleksandr Zubkov és Ivan Petryak is már a csapat tagja.

Az ukrán bajnokság közben újra elindult, nagyon szigorú szabályok mellett. És a Donetsk lemaradása hatalmas a többiekhez képest. Semmit nem lehet elvárni tőlük, az is csoda, hogy itt vannak, és pályára tudnak lépni.

Innentől kezdve pedig minden alkalommal az adott ellenfél lesz az esélyes, ez borítékolható. Most is így van, alig 1.20-at fizetnek a hazaiak győzelmére, míg az ukránokéra 12-14-szeres pénzt. A döntetlen is bravúr lenne a maga 7-szeres oddsával.

És legyen bármekkora mocsárban, gödörben vagy szakadékban a Lipcse, ezt a mostani Shakhtart gólokkal kellene legyőzniük. Ha nem, akkor Tedesconak tényleg nincs helye a kispadon.

Következzen az RB Leipzig – Shakhtar Donetsk találkozó!

RB Leipzig

Ahogy már a bevezetőben is mondtam, gödörben kezdte meg az évet Domenico Tedesco csapata. Eddig a Bundesligában egyetlen győzelmet számlálnak mindössze, és a hétvégén egy nagy verésbe futottak bele, az Eintracht Frankfurt lefocizta őket a pályáról, 4-0 lett a végeredmény.

Ezzel pedig Tedesco a kirúgás szélére került, nem valószínű, hogy megmarad az állása, amennyiben nem tudnak nyerni a rettenetesen meggyengült Shakhtar ellen.

Pedig a keret alapjáraton nem lett gyengébb, sőt… Visszatért pár év légióskodás után Timo Werner, bár egyelőre nem sokat tudott tenni a csapatáért, rendkívül veszélytelenül játszik. Megvásárolták még a tavalyi év nagy felfedezettjét, David Raumot, valamint Xaver Schlagert.

A legtöbb magyart foglalkoztató együttes viszont rémálomba illő módon kezdte meg az idényt. Kikaptak 5-3-ra a Német Szuperkupa fináléjában, majd kétszer is döntetlent játszottak, egyszer a VfB Stuttgart, egyszer pedig a Köln ellen. Ezt még tetézték azzal, hogy 2-1-re kikaptak az Union Berlin csapatától, és három forduló után két pontjuk volt.

Nagyon kellett a Wolfsburg elleni siker, de ahelyett, hogy ez meghozta volna az önbizalmukat, visszaestek, és jött az említett 4-0-s zakó.

A keret erős, így a fejekben kell rendet tenni, máskülönben a BL-ben sem jutnak tovább. Pedig ebből a négyesből tovább lehet, a Shakhtaron kívül még a Real Madrid és a Celtic van itt, a skótokat és az ukránokat is lehet verni. A Realt nem valószínű.

Domenico Tedesco számára az okoz nehézséget, hogy Dani Olmot a Frankfurt elleni mérkőzésen a 11. percben le kellett cserélni. A spanyol irányító ezzel csatlakozott Yussuf Poulsenhez és Lukas Klostermannhoz, ők sem fogják tudni vállalni a játékot.

Ez a sérülés esélyt adhat Szoboszlai Dominiknek arra, hogy bejátssza magát a kezdőcsapatba, az Union elleni meccsen is kezdő volt, de akkor kiállították, ez pedig visszavetette ezt a tervét.

Szintén ott lesz Gulácsi Péter, aki felépült a sérüléséből, és Orbán Willi játéka sincs veszélyben, habár az átigazolási időszak utolsó napján kölcsönvették Abdou Diallot. Nem valószínű, hogy a szenegáli-francia kettős állampolgársággal rendelkező belső védő egyből kezdene.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Simakan, Orbán, Gvardiol – Henrichs, Kampl, Laimer, Raum – Szoboszlai – Nkunku, Werner

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Shakhtar Donetsk

Nagyon keveset hallani a Shakhtar Donetsk csapatáról mostanában, ami persze betudható annak, hogy Ukrajnában háború zajlik, és ennek egyik epicentruma most épp a Donbasz, ahol Donetsk csapata is fekszik.

A háború kitörésekor az ukrán bajnokságot felfüggesztették, később pedig nem került újraindításra. A Shakhtar szempontjából az jelent problémát, hogy a keret java része elment. Roberto De Zerbi már február végén visszamenekült Olaszországba, és tudható volt, hogy nem fog visszatérni. Nem is tért.

A keretben rengeteg brazil játékos volt, azonban mára csak egy játékos képviseli a futballnemzetet, mindenki más lelépett. Voltak, akik csak kölcsönbe (Marlon, Pedrinho, Marquinhos Cipriano), de voltak, akik végleg (Fernando, Marcos Antonio, Dodo, David Neres, Ismaily). Szintén fájó lehet Danylo Ignatenko, valamint Manor Solomon távozása, egyikük Bordeaux-ba, másik pedig a Fulhambe igazolt.

Említsük meg, hogy érkeztek is játékosok, Oleksandr Zubkov és Ivan Petryak nemrégiben még riválisok voltak, az egyikük a Fradinál, a másik meg a MOL Fehérvár FC-nél játszott. Viszont most hazatértek. Ahogy Maryan Shved és Bogdan Mykhaylichenko is, leigazolták Neven Djuraseket, Lucas Taylort és Andriy Totovytskyit.

A többi távozó helyét saját nevelésű játékosokkal töltötték fel.

Maradtak azért a kulcsemberek közül jócskán, Anatoliy Trubin, Taras Stepanenko, Mykhaylo Mudryk, Lassina Traoré és Mykola Matviienko is a csapat tagja.

Az ukrán bajnokság lényegében titokban kezdődött el, a bajnokságot szinte titokban játsszák le, minden pálya mellett 100 méteres körzetben lennie kell egy óvóhelynek. Nem csoda, hogy ilyenkor a játékosok sem nagyon tudnak a futballra koncentrálni.

Az első három forduló ment le a pontvadászatból, és a Shakhtar még nem kapott ki. A Metaliszt ellen 0-0-t játszottak, aztán a Krivbast és a Rukh Lvivet 1-0-ra győzték le.

Ha lehet hinni a híreknek, Viktor Kornienko az egyetlen sérültje az együttesnek most.

A várható kezdőcsapat:

Trubin – Konoplya, Bondar, Matvienko, Mykhaylichenko – Bondarenko, Stepanenko, Sudakov – Petryak, Sikan, Mudryk

Tippelde

Becsülöm azért a Donetsk csapatát, mert képesek ilyen körülmények között is pályára lépni. Ám sok esélyt nem adok nekik. Azért, mert nagyon sokat gyengültek. A brazil vonal teljesen eltűnt, és azért ők adták ennek az együttesnek a szívét és a lelkét. Technikás focit játszottak, most viszont nem tudni, mire számítsunk tőlük.

Én most hazai győzelemre számítok, és 2,5 feletti gólszámra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső