Real Madrid – Celtic: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 01.
2022. november 02. szerda, 18:45 Estadio Santiago Bernabеu
Real Madrid
vs
Celtic

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A keddi játéknap után jön a szerdai, zárul a Bajnokok Ligája csoportköre, folytatás majd februárban. A Real Madriddal biztosan találkozni fogunk, a királyi gárdáról viszont nem derült még ki, hogy első vagy második helyen mennek tovább, hiszen az előző fordulóban vereséget szenvedtek, és a Lipcse még beérheti őket.

A Celtic már biztosan kiesett, Ange Postecoglouékkal már nem találkozunk sem itt, sem máshol, mondjuk az Európa-ligában.

Az odavágón a Celtic eleinte felvette a kesztyűt, de nem sikerült győzni. Ahogy az összes többi meccsükön sem. Itt az esély, még egy lehetőség van előttük, a címvédő otthonában érhetik el egyetlen sikerüket. Nem sok esély van rá…

A bukmékerek szerint sem. A Real Madrid azért nem akarja kiengedni az első helyet a kezükből, és egy győzelem esetén nem is kell. A hazai győzelem 1.20-ért fogadható meg, a döntetlen 7-szeres pénzt ér, míg a vendégek sikerére nagyon változó, 11 és 16 között mozog.

Következzen a Real Madrid – Celtic találkozó!

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Willi Orbánnal és a születésnapos Szoboszlai Dominikkel a kezdőben lépett pályára a Leipzig, amely gyengén kezdett, de fokozatosan lettek jobbak, mostanra pedig már ott álltak a második helyen a csoportjukban. Egy újabb győzelemmel egy lépéssel közelebb kerülhettek a továbbjutáshoz, és ezt el is érték. Sejtettük, hogy nem lesz könnyű meccs ez a madridiaknak. Számukra majdhogynem tét nélküli volt a meccs, a Leipzig pedig már az odavágón is nagyot játszott, csak a hajrában lőtt gólokkal maradtak alul.

Itt nem szórakoztak, itt nem maradtak ki a ziccerek, negyedóra játékot követően már kettővel mentek a hazaiak. A 13. percben Josko Gvardiol fejesével szerezték meg a vezetést: Szoboszlai szöglete után André Silva bólinthatott, azt még Thibaut Courtois bravúrral védte, ám az üresen hagyott horvát védő befejelte a kipattanót.

Öt perccel később Christopher Nkunku növelte csapata előnyét, a Real védelme megint csak lézengett a tizenhatoson belül, Tchouaméni testéről Nkunku elé pattant a labda, aki jó 10 méterről a felsőléc segítségével talált a hálóba.

A Real viszont nem adta könnyen magát. A félidei szünetet megelőzően sikerült szépíteni, Vinicius Jr. most fejjel volt eredményes, pedig azért a fejjátéka a brazilnak nem a legerősebb. Ezúttal 11 méterről bólintott Marco Asensio beadását követően, és még a kapufa is segített neki.

A második félidőben sokáig csak a mezőnyben küzdöttek a felek, gól nem született. Egészen a 81. percig, ekkor egy kontrajáték végén Mohamed Simakan beadását az a Timo Werner lőtte be, aki a padról szállt be. A védelem megint nem volt a helyzet magaslatán, ketten is foghatták volna a németet, de az sikeresen elszakadt tőlük.

A Real erejéből futotta még egy szépítő gólra, Rodrygo tizenegyesből talált be (mint a Barcelona ellen), miután vele szemben szabálytalankodtak.

A Celtic most is nagyon erősen kezdte a félidőt, megint akadtak helyzeteik, viszont ismét nem tudtak ezekkel élni. Az állás a 34. percben változott, amikor a skótok vezetést szereztek – a BL-ben most másodszor -, egy baloldali beadás valahogy Georgios Giakoumakis elé keveredett, a görög csatár pedig a bal alsóba lőtt.

De – ahogy az első mérkőzésen – most sem tartott ki az előny az ukránok ellen, és ismét Mykhaylo Mudryk okozta a Celtic vesztét. A szélső, akiért sorban állnak az európai klubok egy kontra végén 18 méterről lőtt hatalmas gólt Joe Hart kapujába. Több nagy találat is esett kedden, ez a top 3-ban volt…

Még a vezetést is átvehette volna a Donetsk, azonban a játéknap legnagyobb bakiját követték el. Az egyre jobban kitámadó Celticet megint lekontrázták, Mudryk lépett meg a baloldalon, ezúttal azonban nem kapura lőtt, hanem a százszázalékos gólhelyzetben levő Danylo Sikant választotta, aki olyan furán ért bele a labdába, hogy az az üres kapu mellett csorgott ki. Mudryk, Zubkov és Sikan sem hitt a szemének, mindannyian a fejüket fogták.

Akár a továbbjutást is befolyásolhatja ez a kihagyott ziccer, a Shakhtar csak egy pontot szerzett. A Celtic biztosan kiesett, már az Európa-ligában sem bízhatnak…

Real Madrid

Jó csapatot hozott össze Carlo Ancelotti, amely már négy forduló után továbbjutott. Az még nem dőlt el, hogy a Madrid első lesz-e, holnap koraeste derül ki. Ha győznek, nincs kérdés. Eddig gödör nélkül hozta a szezont a csapat, az utóbbi időben azonban belefutottak kellemetlen eredményekbe. Egyrészt a fenti Lipcse elleni mérkőzésre gondolok ez alatt, másrészt a hétvégi, Girona elleni találkozóra.

Az újonc a Bernabeuban lepte meg Modricékat, Vinicius Jr. találatával vezettek, de Stuani egyenlített, így csak egy pontot szereztek. Még így is vezetik egyébként a bajnokságot, köszönhetően annak, hogy néhány hete legyőzték a Barcelonát.

Ez volt idén – otthon – a második botlásuk, korábban az Osasuna együttesével is csak ikszelni voltak képesek.

A meccs végén ráadásul még Toni Kroost is kiállították, aki így a Rayo Vallecano ellen nem állhat rendelkezésre.

A Madrid sosem ragaszkodott a BL-ben az első helyhez, de most, hogy ott vannak a küszöbén, nem akarják majd kiengedni a kezükből. Így biztosan nem tartalékos összeállításban lépnek pályára.

A hírek szerint Aurélien Tchouaméni játéka kérdőjeles, valamint Karim Benzema sem biztos, hogy játszani fog. Az Aranylabdás csatár nemrégiben sérült meg, és bár már edzésbe állt, egyáltalán nem egyértelmű, hogy készen is áll a játékra, másrészt Ancelotti sem akarja siettetni a visszatérését.

Rodrygo, Marco Asensio vagy Eden Hazard pótolhatja, bár a belga a sokadik esélyével sem élt, és megint csak csereként lép pályára. Ha egyáltalán csereként pályára lép…

Tchouaménit Camavinga pótolhatja, esetleg visszalép Valverde, és akkor a támadó trió alakul át egy kicsit.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Camavinga, Kroos – Valverde, Rodrygo, Vinicius Jr.

Egymás elleni meccsek:

Az idei, friss meccsükön kívül a többit értelmetlen részletesen megbeszélni, tíz, valamint negyven éve játszottak egymás ellen. Idén Skóciában a Celtic nagyon jól kezdett, többször is gólt lőhettek volna a nagyon félgőzzel játszó spanyoloknak, de nem tették, minden helyzetük kimaradt. Aztán amikor a Real kapcsolat, azzal a Celtic nem tudott mit kezdeni, végül Vinicius Jr., Luka Modric és Eden Hazard találataival simán nyert a BL tavalyi bajnoka.

Előző meccs eredménye
2022.09.06.Bajnokok Ligája
celtic
0:3
real madrid
Bajnokok Ligája
2012.08.11.Barátságos Mérkőzés
real madrid
2:0
celtic
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Celtic

Ange Postecoglou csapata az utolsó meccsét játssza idén Európában. A Celtic biztosan a csoport utolsó helyén végez, mivel öt forduló alatt csak két pontot gyűjtöttek. Korábban több alkalommal is beszéltem arról, hogy a Celtic nem rossz csapat, és nem játszottak alárendelt szerepet a csoportjukban, ám a megfelelő helyzetkihasználás hiánya miatt sorra bukták el a mérkőzéseiket.

A hétvégén, a bajnokságban nem volt probléma, hozták a kötelezőt és idegenben verték meg a Livingstont. A három gólból egyet vállalt magára Furuhashi Kyogo, egyet Greg Taylor, a végén pedig még Jota is betalált, miközben Georgios Giakoumakis kihagyott egy tizenegyest.

Továbbra is vezetnek a Rangers előtt, így jövőre is – minden bizonnyal – megpróbálhatják majd a BL-ben.

A mester számára továbbra is két játékosa nem bevethető. Carl Starfelt már viszonylag régen kiesett, míg Callum McGregor egy hónapja nem játszhat. Pedig a cséká az egyik legfontosabb a csapatban.

Jota gólja után visszakerülhet a kezdőbe, Furuhashi és Giakoumakis küzd majd a center pozícióért, Liel Abada posztja biztosnak tűnik.

A középpályán McGregort majd Sead Haksabanovic pótolja, ami azt eredményezi, hogy a szokásos felállásuk átalakulhat 4-2-3-1-re.

A várható kezdőcsapat:

Hart – Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor – O’Riley, Hatate – Abada, Haksabanovic, Jota – Furuhashi

Tippelde

Mindkét csapat felszabadult lehet, de közben mégsem. A Real a fő célját már elérte, de a csoportelsőségért még nyerniük kell, emiatt feszültek lehetnek. A Celtic utolsó meccsén nem múlik semmi, de nem szeretnének nyeretlenül kiesni, biztosan hajtani fognak ők is.

Ezért lehet ebből egy szórakoztató mérkőzés, ahol mindkét csapat betalál, és ahol legalább két és fél gól esik. Mi most az utóbbi mellett döntöttünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső