Real Madrid – Inter: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 06.
2021. december 07. kedd, 21:00 Estadio Santiago Bernabеu
Real Madrid
vs
Inter

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egy nagy rangadó jön az utolsó fordulóban, a Real Madrid – Inter mérkőzés tétje a csoportelsőség. A királyi gárda az első fordulóban nagyon nehezen, de elhozta a három pontot a Giuseppe Meazza Stadionból, most pedig jöhet a visszavágó.

Ez a két gárda már tavaly is összecsapott a csoportkörben, mindkétszer a spanyolok jöttek ki győztesen az összecsapásból, ennek is volt köszönhető, hogy a milánóiak végül utolsóként végeztek a kvartettjükben.

Remek formában az Inter, de még jobban a Real Madrid, akik két nagy meccset is behúztak a héten, és a riválisok botlása miatt immáron nyolcpontos előnyük van a bajnokságban. Ez azonban nem a La Liga, hanem a Bajnokok Ligája, itt jobban meg kell szenvedni a sikerért.

Ahogy minden bizonnyal meg is fognak a csapatok, bármelyikük jöjjön ki győztesen a meccsből. Az Inter számára csak a győzelem számít, máskülönben a királyi gárda végez az első helyen.

Egyébként – ha már a Madrid bajnoki szereplését szóba hoztam – említsük meg, hogy Simone Inzaghi együttese is egyre jobb és jobb, most már nagyon közel vannak ahhoz, hogy újra az első helyen legyenek.

Kezdjünk!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sheriff Tiraspol – Real Madrid: 0-3

G.: Alaba, Kroos, Benzema

Bíztunk abban, hogy a Real Madrid összekapja magát a Sheriff elleni visszavágóra. Ki kellett köszörülni azt a bizonyos csorbát, nagyon megégtek Benzemáék az odavágón. A vendégek győzelmében sok érték nem volt, így a gólokra tippeltünk, konkrétan arra, hogy legalább két és fél találatot jegyeznek majd a csapatok. Egy picit bíztunk a Sheriffben, mert eddig mindegyik meccsükön hálóba találtak, de a Real Madrid hozta egyedül is a tippünk, a moldávok pedig most gól nélkül maradtak.

A kezdők:

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Cristiano, Arboleda, Dulanto, Fernando Costanza – Thill, Addo – Bruno, Kolovos, Traoré – Castaneda

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Alaba, Militao, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Biztos sokatok emlékszik az előző mérkőzésre, amit a Sheriff egy utolsó perces bombagóllal nyert meg. Sebastién Thill akkor élete gólját szerezte, azonban nem a luxemburgi középpályás volt a mérkőzés embere, hanem Georgios Athanasiadis, a görög portás, aki remek szezont fut a Sheriffben, már a görög válogatottba is meghívót kapott (mondjuk pont akkor, amikor van egy bizonyos Odysseas Vlachodimos is a helléneknél…).

Athanasiadis ezen a mérkőzésen is odatette magát, bár ezúttal mindent nem sikerült védenie. De Toni Kroos lövését a mérkőzés elején igen. A német középpályás miután labdát kapott a tizenhatoson kívül csinált egy lövőcselt, csak ezután vette célba a jobb alsó sarkot. A görö kapuvédő vetődve tolta oldalra a labdát, amit aztán Karim Benzema vágott a hálóba. Mint kiderült, lesről. Jogosan emelte az asszisztens a zászlaját.

Az első félidőben dominált a Real Madrid, nem sokkal később Dani Carvajal labdáját Rodrygo tűzte kapura, majd a passzt adó jobbhátvéd is próbálkozott. Előbbi kísérletét Athanasiadis fogta, utóbbié meg fölé szállt.

Aztán eljött a 30. perc, és eljött a Real vezető találata: David Alaba végezhetett el 18 méterről szabadrúgást, amibe Cristiano beletette a lábát. A bogyó így irányt változtatott, és az eldőlő Athanasiadis helyére vágódott, 0-1.

Még a lefújás előtt 0-2-re változott az eredmény, Rodrygo és Vinicius Jr. passzolgatása után Toni Kroos mesterien helyezett jobb belsővel a pipába. A labda a felsőlécről vágódott a gólvonal mögé, onnan pedig ki a mezőnybe, így először a madridiak nem mertek örülni. Aztán Marchiniak játékvezető a sípjába fújt, és középre mutatott, a kezdőkörbe.

A második játékrész első tíz percében a királyi gárda újfent betalált, ezzel pedig minden létező kérdést lezártak. Ferland Mendy a balszélről tört belfelé, még azelőtt passzolt, hogy egy moldáv odalépett volna, Karim Benzema a tizenhatos vonalán teljesen egyedül állt, volt ideje megnézni a jobb alsót, és oda is lőtt. Ez a gól a védők lelkén szárad, az Aranylabda negyedik helyezettjét nem lehet ennyire üresen hagyni a kapu előtt.

A maradék időben sem álltak le a csapatok, és itt már az esély is megvolt a Sheriff Tiraspol számára, hogy legalább szépítsenek. Adama Traoré szép lövése után nem kevésbé szép módon védett Thibaut Courtois, majd – még ezen akció keretein belül – Sebastién Thill emelése pattant meg a jobboldali kapufán.

Az utolsó helyzetet Marco Asensio hagyta ki, a spanyol támadó Athanasiadisba lőtt egy baloldali beadást.

A győzelem ezúttal nem forgott veszélyben, a Real Madrid az első mérkőzésen is hasonló iramot diktált, hasonlóan jól mozogtak, de akkor minden lehetőségük kimaradt, illetve a Sheriff portása is ihletett formában védett…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.15.Bajnokok Ligája
inter
0:1
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.11.25.Bajnokok Ligája
inter
0:2
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.11.03.Bajnokok Ligája
real madrid
3:2
inter
Bajnokok Ligája
2015.07.27.ICC
inter
0:3
real madrid
ICC
2014.07.27.ICC
inter
3:2
real madrid
ICC
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Inter – Shakhtar Donetsk: 2-0

G.: Dzeko (2)

Azért abban majdnem biztosak voltunk, hogy az Inter behúzza a három pontot, viszont a gólok száma nem volt mindegy. Hiszen mégiscsak három meccs óta nem tudott ez a két csapat betalálni egymásnak. Az Inter tudta, ha nyer, a Sheriff pedig kikap (amire jócskán megvolt az esély), akkor megvan a továbbjutás. A Shakhtar számára pedig ez volt az utolsó szalmaszál. Ha győztek volna, akkor egy rendkívül kiélezett utolsó forduló lett volna a Sheriff ellen az Európa-ligás helyekért. A két és fél gól feletti eredmény nem volt butaság, nem is voltunk messze a győzelemtől. Talán csak pár centire…

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, Ranocchia, Bastoni – Perisic, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Darmian – Martinez, Dzeko

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Vitao, Matviienko – Maycon, Stepanenko – Tete, Pedrinho, Solomon – Fernando

Az első félidőben nem láthatott gólt a közönség, pár kisebb-nagyobb helyzetet azonban igen. Dodo lövésével kezdünk, a brazil jobbhátvéd 20 méterről, a tizenhatos sarkáról szánta rá magát a lövésre, azonban ez Handanovic számára nem okozott problémát, simán felszedte a kapus a labdát.

Közben a másik oldalon egy lecsorgó labdát Edin Dzeko tűzhetett rá, Trubin kapus azonban megakadályozta a bosnyákot a gólszerzésben. És itt még nem volt vége a jelenetnek, mert az ukránok által kivágott labdára Fernando indult el. Skriniarral kéz a kézben próbálták elérni a labdát, ez a brazilnak sikerült, aki így elindult az ellenfél kapuja felé. Végül jó 12 méterről bombázta rá a játékszert, ami viszont messze fölé szállt.

Az utolsó jelenet Edin Dzeko nevéhez fűződik, egy baloldali Perisic által középre ívelt labdát fejelt rá, Trubin viszont ezt is védte.

Alig egy órája ment a találkozó, amikor a bosnyáknak mégis sikerült kijátszania Trubint. Egy baloldali beadást Matteo Darmian vett át, lövése egy ukrán játékosról kijött, Dzeko aztán élt a második eséllyel, és a jobb sarokba lőtt, 1-0.

A gól megfogta az ukránokat, öt perccel később ismét a hálóból kellett kihalászni a játékszert. Ezúttal Ivan Perisic futott el a bal oldalon, középen Dzeko várta a labdát, és közelről a hálóba bólintott.

Volt még egy jelenet, ami igazán fájdíthatta a lelkünket, Dodo ugyanis telibe trafálta a kapufát egy ziccer alkalmával. A labda a gólvonalon, illetve előtte pörgött végig, hogy aztán szögletre menjen. Ezért is írtam azt a bevezetőben, hogy pár centin múlt a győzelmünk. De ilyen a foci.

A Shakhtar az utolsó forduló előtt egy ponttal várja a végét, az Inter egy győzelem esetén csoportelsőként jut tovább.

Összefoglalás

A Real Madrid a hétvégén nagy rangadót nyert, a királyi gárda Baszkföldön, a Real Sociedad otthonából tudta elhozni a három pontot. A spanyol bajnokság csapatai közül ez még senkinek nem sikerült idén. A győzelem azonban vezéráldozattal járt, a karrierje legjobb formáját mutató Karim Benzemát negyedóra játék után Luka Jovic váltotta.

Azóta kiderült, a francia nem sérült meg komolyabban, viszont az Inter elleni meccset biztosan kihagyja, valamint benne van a pakliban, hogy az Atletico Madrid ellen sem léphet pályára.

A csapat két másik sérültje Dani Ceballos és Gareth Bale, mindketten labdás edzéseket végeznek már, közeleg a visszatérés.

Carlo Ancelotti egyébként elég meredek felfogásban játszik, szinte semmit nem rotál, várható volt, hogy valamelyik nagyágyúja előbb vagy utóbb kidől. És akkor még ott van a Kroos – Modric – Casemiro hármas, akiket nem igazán bont meg, és a három játékosból kettő már elmúlt harminc, szóval ők azért már sérülékenyebbek…

Ezért, valamint a madridi derby miatt is gondoljuk azt, hogy most jócskán belenyúl a kezdőbe az olasz mister. Várjuk a kezdőbe Eduardo Camavingát, Fede Valverdét, és talán még Iscot is, hátha megenyhül a mester, miután a görbelábú középpályás ellenszegült az edzői akaratnak pár héttel ezelőtt.

Elől Jovic megkapja újra az esélyt, miután a Sociedad ellen kiosztott egy gólpasszt, majd rúgott egy gólt is.

Marco Asensio és Rodrygo lehet majd a széleken, esetleg Eden Hazard, szüksége van Vinicius Jr.-nak is a pihenésre.

Az Internek több hiányzója van, a védelemben Stefan de Vrij még mindig nem bevethető, ahogy Andrea Ranocchia sem, így a háromvédős rendszerben újfent helyet kap majd D’Ambrosio (Skriniar és Bastoni mellett).

A középpályáról Matteo Darmian, a csatársorból Joaquin Correa esett ki.

Egy pont bőven elegendő a Real Madrid számára, tehát nagy támadásokra, őrületes kontrákra ne számítsunk tőlük. Legalábbis addig ne, amíg ők vezetnek, vagy döntetlen az állás.

Nem hinnénk, hogy nagyon megerőltetik magukat majd a madridiak, az Inter pedig egy felállt védelem ellen nem biztos, hogy sokra megy majd, lásd az első meccset, amit szinte végig védekezett a Real Madrid. Két és fél gólnál kevesebbet várunk a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső